Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقدامات مهم "صالحی پور" مبارزه در راستای ریشه کنی و کنترل بیماری هایی از قبیل آبله مرغان، مالاریا، هاری، سل، سیاه سرفه، طاعون، حصبه و سرخک بودبه طوری که برای کنترل بیماری سرخک کودکان در ان دوران در حدود ۱۰ هزار واکسن از شرکت "لپوتی" فرانسه تهیه کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آفتاب جنوب، عطا صالحی پور سال ۱۳۱۳ در روستای تلچگاه منطقه شیخ جلیل شهرستان باشت کهگیلویه و بویراحمد متولد شد،تحصیلاتش را در مدرسه سه کلاسه اسدی باشت (از شاگردان مرحوم اندرزی) آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی کلاس ششم را در گچساران و پس از آن تا سوم دبیرستان در بهبهان و مقارن سقوط دولت دکتر مصدق، کلاس چهارم دبیرستان را در مدرسه سلطانیه شیراز با موفقیت به پایان رساند.

صالحی پور در سال ۱۳۳۶ در رشته پزشکی دانشگاه تهران قبول و در سال ۱۳۴۳ با تسلط به زبان انگلیسی فارغ التحصیل شد،وی بعد از فارغ التحصیلی 6 سال به صورت داوطلب از طرف وزارت بهداشت وقت سرپرست تیم پزشکی مبارزه با بیماری “وبا” در پنج استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر، لرستان و چهارمحال بختیاری در واقع همان پهنه زاگرس مأمور و سرانجام به همراه این تیم پزشکی مجرب موفق به کنترل بیماری وبا در این مناطق شدند.

 این موفقیت بزرگ را وزارت بهداشت در ۱۲ صفحه به سازمان بهداشت جهانی گزارش داد و  صالحی پور با توجه به این موفقیت بعد از گذراندن یک دوره آموزشی مقدماتی در دانشگاه جندی شاپور اهواز بین دانشجویان دوازده دانشگاه آن روز کشور، نفر اول و دوره تخصص خود را سال ۱۳۵۳ در جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران با درجه عالی به پایان رسانید.

از دیگر اقدامات مهم صالحی پور مبارزه در راستای ریشه کنی و کنترل بیماری هایی از قبیل ؛آبله مرغان، مالاریا، هاری، سل، سیاه سرفه، طاعون، حصبه و سرخک بود، به طوری که برای کنترل بیماری سرخک کودکان در حدود ۱۰ هزار واکسن از شرکت "لپوتی" فرانسه تهیه کردند.

این درحالی بود که کودکان در سنین طفولیت به امراض سرخک و سیاه سرفه دچار شده و در جلوی چشمان پدر و مادر جان می باختندف مالاریا در روستاها بیداد می کردو در اثر برداشتن زخم یا خراش جزئی به مرض مرگ آور کزاز گرفتار می شدند.

امراض متعدد دیگری مانند حاری، سل و حصبه وحشتناک بود؛ مار و عقرب در کمین آنها بودو از همه مهمتر هر چند سال یک بار به امراض خانمانسوز وبا و طاعون گرفتار بودند. معمرین قوم تعریف می کنند، به هنگام وقوع وبا و طاعون گاهی از کنار روستایی می گذشتند و مشاهده می کردند که تمام اهل چند خانوار بزرگ تا کوچک در خواب ابدی فرو رفته اند و تمام حشم و هستی آنان در صحرا بدون صاحب پراکنده شده اند.

وی همچنین از پایه گذاران بیمارستان کوروش آبادان با مجهزترین تجهیزات پزشکی درجنوب کشور، رئیس کمیسیون پزشکی بهبهان (۱۳۴۸-۱۳۴۶)، افتتاح بیمارستان شیر و خورشید سابق و شهید بهشتی امروز یاسوج (۱۳۴۶) به همراه دکتر فرپور رئیس وقت سازمان هلال احمر (شیر و خورشید سابق) استان فارس و همچنین طبابت مردم محروم و دور افتاده ترین مناطق صعب العبور سه حوزه بویراحمد، کهگیلویه ،گچساران و باشت آن هم در نبود امکاناتی از قبیل جاده ماشین رو ،به گونه ای که ایشان برای دسترسی به مناطق دورافتاده این منطقه با اسب و چراغ توری راهی خانه بیماران خود می شدند.

نکته جالب توجه اینجاست که عطا صالحی پور در امتحان ورودی دانشگاههای آمریکا(Medical College Admission Test MCAT) در دهه چهل شمسی) پذیرفته شد ولی به اصرار مادرش (اگر رفتی شیرم را حلالت نمی‌کنم) و همچنین به خاطر کنترل بیماری وبا از رفتن به آمریکا منصرف و خدمت بی منت را به مردم محروم این منطقه ترجیح به زندگی آرام و همچنین ادامه تحصیل در آمریکا داد .

چون در آن موقع جامعه ایران به خصوص جنوب کشور نیاز مبرم به پزشک داشت و به قولی چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است که این نکته یادآور همان روحیه بزرگ خدمتگذاری زنده‌یاد بهمن بیگی است که زندگی راحت خود را در کشور آمریکا به قصد خدمت به جامعه عشایری کشور ترک و کتاب اگر” قره قاچ” نبود گویای این موضوع است.

به هر حال با وقوع پیروزی انقلاب اسلامی و شروع جنگ تحمیلی دکتر صالحی پور حدود چهار سال (۴۰ ماه) به عنوان پزشک داوطلب در جبهه های جنوب کشور به مداوا و معالجه رزمندگان پرداختند.

از این رو باید گفت که دکتر عطا صالحی پور تلچگاه پدر پزشکی نوین استان و نخستین دانشجو و پزشک بومی تاریخ استان و یکی از موثر و ماندگارترین پزشکان در خصوص معالجه و کنترل شیوع بیماریهای واگیردار و خطرناک این دیار محسوب می شود.

وی بعد از ۵۰ سال طبابت در تهرانپارس بدون هیچ گونه مستمری و تنها در یک آپارتمان کوچک و بسیار معمولی در حال گذران زندگی بود.صالحی پور که متولد سال 1313 در روستای تلچگاه بود در طی سال ها اشتغال به حرفه پزشکی خدمات شایان و قابل توجهی به مردم استان،نسل خود و جامعه پزشکی ایران کردو این پزشک گمنام عرصه خدمت در کهگیلویه و بویراحمد، عصر امروز دار فانی را وداع گفت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۴۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند

محمد رحمانی فرماندار آبدانان در بازدید از مناطق عشایری آبدانان اظهار کرد: عشایر شهرستان آبدانان با دارا بودن ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری استان در قالب یک هزار و ۵۶۰ خانوار و جمعیت هشت هزار و ۷۰۰ نفری در رتبه اول نسبت به سایر شهرستان استان ایلام قرار دارد.

وی بیان کرد: بیش از ۴۰۰ هزار راس دام سبک از نوع گوسفند و بز شهرستان آبدانان را به قطب دامپروری استان تبدیل کرده است.

رحمانی بیان کرد: در این بازدید مشکلاتی که متوجه جامعه عشایری شهرستان آبدانان در شرایط فعلی است، دسته بندی و تصمیمات لازم برای حل مشکلات در دستور کار قرار خواهد گرفت.

فرماندار آبدانان با اشاره به خدمات دولت سیزدهم به عشایر شهرستان اشاره کرد و بیان کرد: از فروردین ۱۴۰۲ لغایت پایان فروردین ۱۴۰۳ توزیع ماهیانه ۲ هزار کیسه آرد سفید، خرید و توزیع آب شرب سالم رایگان به کی هزذر و ۱۰۰ خانوار کوچرو به ارزش ریالی ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان، مرمت، نگهداری و بازگشایی راه‌های عشایری شهرستان با ادوات راه سازی به مبلغ یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان، توزیع ۳۸۰ هزار لیتر نفت سفید به عشایر کوچرو شهرستان، تخصیص توزیع ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات تبصره ۱۸ توسعه شغل دامداری بین ۸۴ نفر و.. برای عشایر شهرستان خدمات انجام شده است.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • پایگاه اتوبوس آمبولانس در بویراحمد کلنگ‌زنی شد
  • رهبر ارکستر ملی موسیقی اصفهان درگذشت
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری
  • استفاده از ابزار‌های نوین در کنترل نظام بانکی کشور
  • هیچ مورد فوتی ناشی از مالاریا به ثبت نرسید
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است