Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سخنگوي گروه طالبان امکان ديدار نمايندگان اين گروه را با نماينده ويژه آمريکا در موضوع صلح افغانستان در اسلام آباد رد کرد.
«ذبيح الله مجاهد» در بيانيه اي اعلام کرد: طالبان هيچ گونه مذاکره اي با «زلمي خليل زاد» در اسلام آباد نخواهد داشت.
در اين بيانيه همچنين آمده است خروج نيروهاي آمريکايي از افغانستان، لغو محدوديت سفر رهبران طالبان و مبادله زندانيان، پيش شرط هاي هر گونه مذاکره با آمريکا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين در حالي است که رسانه هاي پاکستاني صبح روز شنبه از موافقت طالبان براي ديدار با نماينده آمريکا و اعزام هياتي 12 نفره به اسلام آباد براي اين مذاکره خبر دادند.
تاکنون سفرهاي «زلماي خليل زاد» به کشورهاي منطقه از جمله افغانستان، قطر و امارات براي فشار و وادار کردن گروه طالبان براي مذاکره با آمريکا و دولت افغانستان نتيجه اي نداشته است.
اظهارات سخنگوي طالبان در رد برخي خبرهاي منتشر شده درباره نشست آتي اين گروه با نماينده آمريکا در اسلام آباد و توضيح وي در دلايل مخالفت با اين برگزاري اين نشست، حاکي از ناکامي خليل زاد در پيشبرد برنامه خود براي کشاندن طالبان به گفتگوهاي آشتي ملي در افغانستان است.
تاکيد اين سخنگو درباره اينکه طالبان هيچ برنامه اي براي ديدار با خليل زاد در اسلام آباد ندارد، نشانه اي جدي از شکاف طالبان و آمريکا بر سر چگونگي خاتمه جنگ در افغانستان و برقراري ثبات و آرامش در اين کشور است.
اين موضع «ذبيح الله مجاهد» درحالي مطرح شده است که چندي پيش نمايندگان طالبان با خليل زاد در امارات گفتگو کردند که اين مذاکرات از سوي وزارت خارجه پاکستان هم به طور رسمي تاييد شد.
با توجه به برگزاري نشست ابوظبي بين طالبان و نماينده آمريکا پيش بيني مي شد که دور آتي مذاکرات آنان در اسلام آباد نيز انجام شود که اين موضع مجاهد بار ديگر نشان داد که اين گروه برغم حضور در برخي نشستها درباره جنگ و صلح در افغانستان، اما بر لزوم خروج نيروهاي خارجي از اين کشور را همچنان به عنوان شرط اصلي خود براي پايان جنگ اصرار دارد.
البته سخنگوي طالبان آزادي زندانيان و لغو ممنوعيت سفر براي اعضاي ارشد اين گروه را هم به عنوان ديگر شروط طالبان براي مذاکرات صلح اعلام کرده است.
با توجه به آنکه دولت آمريکا به خصوص در دوره «دونالد ترامپ» رئيس جمهوري اين کشور ضمن نقض توافق هاي خود با ديگر کشورها و يا خروج از توافقنامه هاي بين المللي خود را به عنوان کشوري بي تعهد به معاهدات دو جانبه يا بين المللي نشان داده، گروه طالبان نيز نگران فريب کاخ سفيد در اين مذاکرات و عهد شکني آمريکا در اين زمينه است.
بنا به اين شرايط است که طالبان بيش از گذشته بر لزوم خروج نظاميان آمريکايي و ناتو از افغانستان به عنوان شرط اصلي مذاکرات صلح تاکيد دارد، زيرا از نظر اين گروه امکان بازگشت نيروهاي خارجي پس از خروج کامل نيروهاي خارجي به اين کشور بسيار بعيد است.
در حالي گروه طالبان درباره نشست اسلام آباد با نماينده آمريکا پاسخ منفي داده است که زلماي خليل زاد بشدت در پي آنست که با طالبان تا پيش از انتخابات رياست جمهوري افغانستان به توافق برسد که يکي از گمانه هاي مطرح در خصوص اين سناريو کاخ سفيد مشارکت دادن اين گروه در قدرت از طريق ورود به عرصه انتخابات است. 114/118
نويسنده: محمدرضاعسگري
کليدواژه آمريکا طالبان مذاکره

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۵۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل

منابع خبری گزارش داده اند طالبان سید نبی نبیل، دیپلمات‌ ارشد وزارت امور خارجه این گروه را بازداشت کرده‌اند.

این دیپلمات از خانه‌اش در منطقه شهرک مسعود از مربوطات ناحیه پانزدهم شهر کابل بازداشت شده است.

دلیل بازداشت نبیل که عضو حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز است، معلوم نیست.

‏سید نبی نبیل، باشنده اصلی روستای سنگ‌اتش ولسوالی فرخار ولایت تخار است و در حکومت پیشین، معاون سفارت‌های افغانستان در کویت و عربستان سعودی بود.

او در مقاومت اول یکی از افراد کلیدی احمدشاه مسعود نیز بود و پس‌ از به قدرت رسیدن دوباره طالبان در وزارت خارجه زیر اداره این گروه کار و در شهر کابل زندگی می‌کرد.

طالبان تا کنون در این مورد چیزی نگفته‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • مالزی: روابط با حکومت افغانستان را گسترش می‌دهیم
  • سفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل
  • طالبان: تلاش کابل-مسکو می‌تواند جلوی تهدیدات را بگیرد
  • روسیه: نشست درباره افغانستان باید در هماهنگی با کابل باشد
  • روسیه از واگذاری کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به طالبان حمایت می‌کند
  • چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات
  • نشست هیات اندیشه ورزی اتباع استان گلستان