Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@03:52:29 GMT

وضعیت بودجه شرکت‌های‌دولتی در98

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۳۵۲۶۲

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 98، گفت: حجم کل بودجه شرکت‌های دولتی نسبت به بودجه سال 97، 52 درصد رشد دارد. ناطقان: هادی قوامی نماینده مردم اسفراین و عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 98 کل کشور درباره بودجه شرکت‌های دولتی در لایحه بودجه سال 98 اظهار داشت: در حال حاضر در کمیسیون تلفیق این موضوع در حال بررسی است و نحوه تنظیم بودجه شرکت‌های دولتی مورد بحث اعضا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: بودجه مربوط به شرکت‌های دولتی در اجرای ماده یک قانون محاسبات عمومی کشور است که پیش‌بینی می‌کند به همراه بودجه عمومی، بودجه شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت هم بتوانند بودجه خود را چگونه مصرف کنند.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 98 با بیان اینکه درحال حاضر در حال بررسی هستیم که به چه صورت بودجه این شرکت‌های دولتی تنظیم شود، گفت: در لایحه بودجه سال 98 کل کشور در پیوست شماره 3 اطلاعات بودجه‌ای 372 شرکت دولتی، 9 بانک دولتی و 2 مؤسسه انتفاعی وابسته به دولت ارائه شده است یعنی در مجموع 385 شرکت درج شده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: در این ردیف‌ها که حجم کل بودجه شرکت‌های دولتی یک میلیون و 274 هزار میلیارد تومان است که نسبت به بودجه سال 97، 52 درصد رشد دارد.

قوامی عنوان کرد: از این تعداد شرکت 288 شرکت اقتصادی هستند و 55 شرکت مسکن، عمران و شهری و روستایی و 15 شرکت دفاعی امنیتی وجود دارد. همچنین 11 شرکت فرهنگی، تربیت بدنی و گردشگری و یک شرکت سلامت و دو شرکت سلامت عمومی، دو شرکت رفاهی اجتماعی و 9 بانک و دو شرکت مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت هستند.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به جزئیات بودجه مربوط به شرکت‌های دولتی یادآور شد: به شرکت‌های دولتی جدید هم در سال 97، 7 شرکت اضافه شده مانند شرکت سهامی توسعه صنایع انرژی‌بر پارسیان جنوب و شرکت سهامی تلاشگران صنعتی معدنی لامرد و فارسیان و تعدادی از این شرکت‌ها.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 98 افزود: بر اساس گروه‌های اصل 44، 23 شرکت گروه یک، 119 شرکت گروه 2، 143 شرکت گروه 3 و بقیه هم سایر هستند یعنی تعداد این شرکت‌ها بیانگر این است که حدود 992 هزار میلیارد تومان از جمله 671 هزار میلیارد تومان صرف هزینه‌های عملیاتی تولید، توزیع و فروش است یعنی 68 درصد است. همچنین 30 هزار میلیارد تومان صرف از ناحیه اداری و عمومی است که 3 درصد می‌شود و 48 هزار میلیارد تومان هم صرف هزینه پرسنلی می‌شود یعنی 5 درصد این مقدار. البته 157 هزار میلیارد تومان هم صرف سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دولتی می‌شود که 2.5 برابر سرمایه‌گذاری از محل منابع عمومی کشور 22 هزار میلیارد تومان است و 30 هزار میلیارد تومان هم بابت پرداخت مالیات سود سهام و سایر پرداخت‌ها به دولت است.

قوامی ادامه داد: ترکیب هزینه‌ها نشان می‌دهد 65.5 درصد قیمت تمام شده آنها است و بقیه هم به همان ترکیبی است که ذکر شد.

وی افزود: از این تعداد شرکت آنهایی که در امور انرژی هستند مانند شرکت ملی نفت، شرکت ملی گاز و یا شرکت ملی پالایش و پخش در بودجه سال 97، 965 هزار میلیارد تومان بودجه داشتند که در سال 96، 567 هزار میلیارد تومان بوده است یعنی 70 درصد بودجه این شرکت‌ها رشد کرده است.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 98 همچنین بیان کرد: اگر تصویر کلی از بودجه شرکت‌های دولتی در سال 98 را بررسی کنیم از افزایش 52 درصدی حجم بودجه شرکت‌های دولتی که 435 هزار میلیارد تومان است 235 هزار میلیارد تومان آن باعث افزایش حجم عملیات تولید است. 198 هزار میلیارد تومان هم به سه دلیل تغییر نرخ ارز، افزایش اعتبارات سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و افزایش اعتبارات بند «ق» تبصره 2 قانون بودجه سال 93 است.

قوامی در همین زمینه عنوان کرد: در واقع افزایش 171 هزار میلیارد تومانی به دلیل تغییر نرخ تشدید ارز از 3500 تومان در قانون بودجه 97 و 8000 تومان در لایحه سال 98 مطرح است که برای بودجه شرکت ملی نفت، گاز، پالایش پخش و فرآورده‌های نفتی ایران است. 15 هزار میلیارد تومان هم ناشی از افزایش اعتبارات سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در تبصره 14 لایحه بودجه است. 12 هزار میلیارد تومان هم بابت اعتبارات بند «ق» تبصره 2 قانون بودجه سال 93 و 940 میلیارد تومان حجم بودجه 6 شرکت جدید اضافه شده است و همچنین 1640 میلیارد تومان هم بابت افزایش استفاده از اعتبارات عمومی است که کمک‌زیان است.

وی در تشریح دیگر جزئیات بودجه مربوط به بخش شرکت‌های دولتی تصریح کرد: در واقع مورد ذکر شده نشان می‌دهد که به این دلیل این شرکت‌ها رشد کرده‌اند و تقریباً حدود 65 شرکت از این 385 شرکت زیان‌ده هستند که شامل 20 شرکت آب منطقه‌ای، 31 شرکت آب و فاضلاب روستایی و استانی و شرکت‌هایی مانند سازمان صدا و سیما، خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، کانون پرورش فکری کودکان، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و سازمان هدفمندی یارانه‌ها است که جمع کل اعتبارات هزینه‌ای و کمک‌زیان اینها 2900 میلیارد تومان است که نسبت به سال 97 تعداد شرکت‌های زیان‌ده 7 برابر شده و میزان کمک‌زیان دولت هم 19 درصد رشد داشته است.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 98 افزود: نکته مهم در این میان این است که مالیات با 50 درصد سود سهام در 15 شرکت برتر است که شرکت ملی نفت ایران 39.5 درصد کل مالیات سود اینها را به خود اختصاص داده است و شرکت ملی گاز17.5 درصد از این مقدار را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: در هر صورت بررسی ساختار این شرکت‌های دولتی کمک می‌تواند ما بتوانیم وضعیت اینها را در لایحه بودجه سال 98 کل کشور شفاف‌تر کنیم.

قوامی در بخش پایانی سخنانش اظهار داشت: اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 98 در حال تلاش هستند که این 14.5 درصد مربوط به شرکت‌های دولتی شفاف شود یعنی دغدغه این است که چگونه است که به شرکت ملی نفت وقتی که قیمت نفت 110 دلار است همین 14.5 درصد است و حتی اگر نفت 50 دلار شود باز هم همان 14.5 درصد است، 2.5 میلیون بشکه هم باشد باز هم همان 14.5 درصد است و این نشان می‌دهد که حساب و کتاب درستی این 14.5 درصد ندارد لذا ما قاعده‌ای وضع می‌کنیم که اگر این طرح تصویب شود بتوانیم طبقه‌بندی کنیم یعنی اگر تا یک میلیون بشکه فروش نفت داشتیم 14.5 درصد بدهیم تا یک میلیون و 500 هزار بشکه به جای 14.5 درصد 10 درصد به شرکت ملی نفت بدهیم و اگر آن مقدار به 2 میلیون و 500 رسید به جای 10 درصد میزان 7 درصد به شرکت ملی نفت بدهیم که تفاوتی در طبقات مختلف فروش نفت وجود داشته باشد. منبع: فارس برچسب ها: بودجه ، شکت های دولتی ، لایحه بودجه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بودجه لایحه بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۵۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا طرح طبقه‌ بندی در شرکت واحد اجرا نمی‌ شود؟

تین نیوز

جمعی از رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل علیرغم چندین سال مطالبه گری پیوسته انتقاد کردند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، این کارگران گفتند: تقریباً سه سال است که اجرای طرح طبقه بندی را مطالبه می کنیم؛ گویا شرکت واحد طرح را نوشته اما سر چارت طرح با شرکت توافق نداریم؛ اما از همه مهم تر اینکه، شهرداری با پرداخت بودجه برای اجرای طرح طبقه بندی در شرکت واحد موافقت نمی کند. استدلال شان این است که حقوق کارگران شرکت واحد بالاست و نمی توانیم بودجه برای طبقه بندی اختصاص بدهیم! در حالیکه اجرای طبقه بندی تکلیف روشن قانون کار است.

رانندگان شرکت واحد با بیان اینکه شهرداری می گویند طبقه بندی را اجرا کنید اما هزینه ریالی نداشته باشد، و چنین چیزی اصلاً ممکن نیست؛ افزودند: اجرای طبقه بندی حداقل ۷ تا ۱۰ درصد بودجه مازاد می خواهد و حاضر نیستند این اعتبار را تخصیص بدهند؛ این در حالیست که تایید طرح از وزارت کار گرفته شده حتی در مقطعی روی چند و چون اجرای آن توافق کردیم اما بازهم به جایی نرسیدیم.

به گفته این کارگران، مدیریت فعلی شهرداری تهران به هیچ وجه اجازه اجرای طرح طبقه بندی در شرکت واحد را نمی دهد و نمی گذارند با اجرای طرح، حقوق کارگران افزایش یابد.

اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در کارگاه های مشمول بالای ۵۰ نفر، تکلیف مواد ۴۸ تا ۵۰ قانون کار است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • وضعیت دسترسی به داروهای خاص/ افزایش مراکز دندانپزشکی دولتی
  • طلسم پروژه انتقال زندان زرند به خارج از شهر شكست/قول تخصيص بودجه
  • گلایه رئیس‌ دادگستری زنجان از وضعیت بد نگهداری اموال دولتی
  • استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی
  • تظاهرات دانشجویی در آرژانتین 
  • بودجه دانشگاه شاهد ۳۰ درصد افزایش یافته است
  • آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران وضع کرد
  • چرا طرح طبقه‌ بندی در شرکت واحد اجرا نمی‌ شود؟
  • آیا ایران نفت خود را مفت می‌فروشد؟
  • بودجه ستاد امر به معروف در سال گذشته چقدر بود؟