Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنگری معتقد است تحت تاثیر نهضت امام خمینی و حضور چهر هایی همچون شهید مطهری و دکتر شریعتی باب اندیشه های دینی در ادبیات داستانی باز شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «محمد سنگری» عصر امروز(شنبه، 29 دی ماه) در نشست بررسی آثار داستانی دفاع مقدس دهه شصت که در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، گفت: در سالی که در انتهای آن قرار داریم تصمیم گرفتیم ادبیات دهه شصت را بررسی کنیم زیرا این دهه از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون ادبیات گسترده است بخش آثار داستانی دفاع مقدس را در نظر گرفتیم و این جلسه سرآغاز جسات در این حوزه است.

 

مدیرگروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ابراز کرد: برای بررسی ادبیات دهه ۶۰ باید دو مقوله را جدی و دقیق بررسی کنیم. اول وضعیت و شرایطی که میراث ادبی گذشته یعنی پیش از انقلاب است.این میراث داستانی گذشته چندین قلمرو داردکه بسیار گسترده است و جای بحث دارد.یکی از حوزه ها، حوزه داستانی ملی گرا بود که قهرمانان گذشته ملی را مطرح می کرد به عنوان مثال چهره هایی مثل آرش کمانگیر و چهره های شاهنامه. تفکر حاکم بر این حوزه این بود که راه رستگاری ایران این است که پلی بین امروز و گذشته بزنیم.قهرمان‌سازی  در این حوزه در مواجه با قهرمانان دینی بود.در حقیقت تقابل بین اسطوره و اسوه را در این حوزه شاهد هستیم.بعد از سال ۴۲ این مساله جدی تر شد.

 

وی بیان کرد: حوزه دیگر ادبیات داستانی اورتیک بود یعنی ادبیات عشقی بی پروای فاقد نجابت. در این حوزه تکنیک بود.در کنار این دو گونه ، داستانهای توجیه کننده نظام شاهنشاهی هم بود.حوزه دیگر اندیشه های پوچ گرایانه را مطرح می کرد که بسیاری از آنها تحت تاثیر کارهای ترجمه بودند.حوزه وسیع دیگری که داشتیم، ترجمه بود که یا فرهنگ غرب را مطرح می کرد یا قرهنگ شرق را تبلیغ می کرد.کتابهای داستانی چپ هم بود که افرادی مانند علی اشرف درویشیان  و منصور یاقوتی آنها را می نوشتند.

 

سنگری خاطر نشان کرد: در دهه ۶۰ یک جریان نسبتا مطرح از نویسندگان مذهبی شکل گرفت که ابتدا در مجله مکتب اسلام مطرح شد و بعد آقای محمود حکیمی در این حوزه شروع به نوشتن کرد. مهدی آذریزدی نیز داستان های قرآنی را بازنگاری کرد.مصطفی زمانی نیز از جمله کسانی بود که در این حوزه کار کرد. تحت تاثیر نهضت امام خمینی(ره) و چهره هایی مانند دکتر شریعتی، شهید مطهری و استاد حکیمی باب اندیشه های زایا و پویای دینی در ادبیات داستانی باز شد.

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان شورای عالی انقلاب فرهنگی سفر رئیس جمهور به گلستان ششمین نمایشگاه بزرگ کتاب استانی جنوب کرمان جنوب کرمان استان بوشهر دزفول ایران دوره آموزشی محمدرضا سنگری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادبیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۵۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه‌های دومین روز از سفر خود به پاکستان، ظهر امروز سه‌شنبه با حضور در دانشگاه «جی‌سی‌یو» لاهور، در دیدار نخبگان علمی و فرهنگی ایالت پنجاب، ضمن ابراز خرسندی از حضور در شهر تاریخی، فرهنگی و زیبای لاهور، روابط دو کشور را فراتر از همسایگی، روابط دینی، فرهنگی، تمدنی و قلبی دانست که باعث پیوندی ناگسستنی بین دو ملت شده است.

رئیس جمهور دانش‌افزایی و تولید علم در مراکز علمی و دانشگاهی را برای کشور‌ها قدرت و ثروت‌آفرین و مایه اقتدار و افتخار ملت‌ها دانست و تصریح کرد: برخورداری از ایمان در کنار علم، شرط موفقیت و سعادت برای فرد و جامعه است؛ علم بدون ایمان و ایمان بدون دانش و علم ره به جایی نمی‌برد.

رئیسی اقبال لاهوری را نماد و نمود یک انسان عالم و باایمان معرفی و اظهار داشت: ایشان توانست علم، ایمان، روحیه استقلال‌طلبی، عدالت‌خواهی، حق‌دوستی، انسان‌خواهی و بسیاری صفات عالی دیگر را در وجود خود تجمیع کند.

رئیس جمهور با اشاره به دعوت رهبر معظم انقلاب اسلامی از دانشجویان، محققان و اساتید برای تولید علم، از انحصارگرایی علمی در مغرب زمین گفت و افزود: باور داریم فکر و اندیشه ملت‌های مشرق زمین به ویژه مردم عزیز پاکستان و ملت بزرگ ایران، این توانایی را دارد که در حوزه نوآوری‌های فنی و علمی برای دنیا حرف‌های نو داشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها و غربی‌ها همواره ادعای آزاداندیشی دارند، گفت:، اما آنچه در عمل می‌بینیم این است که تعداد زیادی دانشجو را فقط به خاطر حمایت از مردم مظلوم غزه از دانشگاه اخراج می‌کنند، این مسئله با کدام منطق سازگاری دارد و آیا نام آن آزادی اندیشه است!

رئیسی ادعای دفاع از حقوق بشر غربی‌ها را نیز مانند ادعای حمایت از آزادی اندیشه آنها فاقد حقیقت دانست و افزود: حمایت آمریکا و غرب از کشته و مجروح شدن بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی در سرزمین غصب شده غزه، بیانگر این واقعیت است که امروز بزرگترین ناقضان حقوق انسان، آمریکایی‌ها و غربی‌ها هستند و ادعای دفاع از حقوق بشر آنها نیز پوچ است.

رئیس جمهور اظهار داشت: امام راحل از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کردند که فلسطین مسئله اول جهان اسلام است و امروز مسئله آزادی قدس نه تنها مسئله اول جهان اسلام، بلکه مسئله اول جهان بشریت است و تردید نداریم که مقاومت ملت قهرمان فلسطین، غزه، فلسطین و قدس شریف را آزاد خواهد کرد. تردید نداریم نفرتی که امروز در جهان اسلام و بلکه جهان بشریت نسبت به صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها ایجاد شده، تبدیل به دست انتقام ملت‌ها و خاتمه رژیم صهیونیستی و نقطه پایان این رژیم کودک‌کش خواهد شد.

رئیسی با اشاره به این فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی که اگر دنیای استکبار در مقابل دین ما بایستد ما در مقابل تمام دنیای آنها می‌ایستیم، تصریح کرد: امروز ملت ایران در مقابل فساد، زیاده‌خواهی‌ها و ظلم رژیم صهیونیستی ایستاده و پس از این نیز خواهد ایستاد. هر دو ملت ایران و پاکستان مدافع ملت مظلوم فلسطین بوده و این دفاع را با افتخار ادامه خواهند داد.

رئیس جمهور با بیان اینکه ملت بزرگ ایران این بار رژیم صهیونیستی را برای جنایت و اقدام او در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران که برخلاف همه قوانین بین‌المللی و کنوانسیون‌ها و منشور ملل متحد بود، تنبیه کرد، گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کرده و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.

رئیسی در پایان سخنان خود با بیان اینکه در این سفر تفاهمات خوبی به دست آمده است، خاطرنشان کرد: اراده سران دو کشور توسعه روابط در همه زمینه‌هاست و قطعا نتیجه اجرای این تفاهمات باعث ارتقای سطح همکاری‌ها خواهد شد؛ برخی کشور‌ها تلاش زیادی کردند تا به روابط دوستانه ایران و پاکستان خدشه وارد کنند، اما پیوند قلبی دو ملت هرگز از هم گسسته نخواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • صغیر اصفهانی، شاعری که اندیشه‌ای کبیر داشت
  • معرفی سرگذشت رباعیات خیام و 4 کتاب دیگر
  • کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی
  • کتاب در فروردین؛ رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ عنوان جدید
  • رئیس جمهور: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • رئیسی: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • برای آگاهی‌بخشی و انعکاس خواست مردم
  • رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ کتاب جدید در فروردین ۱۴۰۳