Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ،نیشکر گیاهی از تیره گندمیان است، نیشکر از گیاهان مهم قندی است که کشت و کار آن در جهان از سابقه طولانی برخوردار است، از ساقه نیشکر علاوه بر تولید شکر فراورده‌های دیگری نیز تولید می‌شود، کاغذ و مقوای ساختمانی و همچنین بعد از استخراج قند ملاس و تفاله آن به عنوان محصول جانبی که از آن‌ها به ترتیب در تهیه الکل و تغذیه دام استفاده می‌شود، از ۷۰۰ تا ۸۰۰ سال قبل از میلاد کشت نیشکر در خوزستان رواج داشته است و کلمه خوزستان در واقع به معنی شکرستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید محصول پربار نیشکر در خوزستان

کشور‌های هندوستان، برزیل، کوبا، گینه نو و ایران از کشور‌های مهم تولید نیشکر در جهان هستند که از میان آن‌ها هندوستان مقام اول تولید و برزیل در مقام دوم تولید این محصول را بخود اختصاص داده است.

در استان خوزستان نیز باران‌های مناسب فصل پاییز موجب شد که زمین‌های کشاورزی شهرستان خرمشهر محصول نیشکرپر باری را تولید کنند و ۱۴ هزار هکتار از زمین‌های این شرکت بارور و پر محصول و آماده برداشت باشند.

مهندس شکیبا مدیر عامل شرکت کشت و صنعت میرزا کوچک خان خرمشهر در این زمینه در گفتگو با خبرنگار   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازآبادان ،گفت: بارندگی‌های خیلی خوبی در ماه‌های اخیر داشتیم که نوید بخش یک تولید بسیار عالی برای صنایع نیشکر و نیز کشاورزی در استان خوزستان است، این بارندگی‌ها محصول پر باری را آماده برداشت کرده است و نوید بخش یک سال خوب و پر محصول برای ماست.

مهندس شایان مدیر تولیدات این شرکت نیز در گفتگو با خبرنگار   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازآبادان ،گفت:همه همکاران با روحیه بسیار عالی، و دستگاه‌ها همه آماده شروع یک عملیات خوب برای برداشت نیشکر هستند تا محصول با ارزش و استراتژیک شکر را از آن استحصال کنند.

نیشکر یک محصول استراتژیکی در جهان

نیشکر یک محصول استراتژیک در جهان تلقی میشود، زیرا رشد و توسعه آن می‌تواند چرخ صنایع زیادی را به حرکت در آورد.

اما کارخانه نیشکر خرمشهر برای پذیرش این محصول با ارزش نیازمند تعمیرات و بازسازی اساسی قطعات بود تا بتواند از نیشکر زمین‌های کشاورزی، محصول با ارزش و استراتژیک شکر را تولید کند، تحریم‌ها اجازه واردات بسیاری از قطعات را به این شرکت نمی‌داد، اما متخصصان و مهندسین زحمتکش این شرکت موفق شدند با تلاش شبانه روزی همه قطعات مورد نیاز این شرکت را تولید کنند، در واقع این مهندسان و متخصصان با دانشی تمام ایرانی نهایت تلاش خود را برای تعمیر و نوسازی بسیاری از قطعات این کارخانه بکار بردند تا چرخ این صنعت همچنان در خرمشهر بچرخد و نیازی به استفاده از کارشناسان خارجی و یا قطعات تولیدی در خارج از کشور نباشد.

مهندس محمدی سرپرست تعمیرات کارخانه نیشکر خرمشهر نیز در گفتگو با خبرنگار   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازآبادان ،گفت: حدود ۱۴ سال از قدمت این کارخانه می‌گذرد و این کارخانه نیاز به تعمیرات اساسی داشت که بحمدالله با تعمیراتی که متخصصین و مهندسین پرتوانمان انجام داده اند، این کارخانه کاملا نوسازی و جوان شده است.

یکی دیگر از مهندسین این کارخانه گفت: همه مهندسان و کارشناسان با جدیت تلاش کردند و کارخانه را برای برداشت محصول نیشکر آماده کردند تا تعللی در روند تولید شکر در این کارخانه ایجاد نشود.

تولید قطعات مورد نیاز کارخانه نیشکر

تحریم‌ها و مشکلات ارزی موجب شد تا متخصصان ایرانی خودشان در خرمشهر آستین همت را بالا بزنند، و قطعاتی را که از قبل از خارج از کشور خریداری میشد، خود تولید کنند.

مهندس اسدی کارشناس تعمیرات کارخانه نیشکر خرمشهر نیز در گفتگو با خبرنگار   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازآبادان ،گفت: همه کار‌های فنی و پیچیده مربوط به "گیربکس های" کارخانه که کاری بسیار فنی و دشوار است با هماهنگی مدیران کارخانه، امسال برای نخستین بار توسط نیرو‌های متخصص و زحمتکش خود کارخانه انجام شده است.

البته مباحث پیچیده فنی و نیز تجهیزات صنعتی مشکلی است که بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک کشورمان با آن دست به گریبان هستند و این مشکلات شامل حال کارخانه نیشکر خرمشهر نیز می‌شد، اما همت متخصصان داخلی این کارخانه موجب شد تا بتوانند با زحمت و تلاش فراوان همه مشکلات فنی را پشت سر بگذارند و علاوه بر صرفه جویی ارزی فراوان، افتخار دیگری به صنعت خودکفایی کشورمان بیفزایند.

فرهمند معاون صنعت کارخانه نیشکر خرمشهر گفت: همکاران متخصص ما سعی کرده اند با استفاده از مهندسی معکوس، توانمندی فنی خود را افزایش دهند و موفق به ساخت قطعات مورد نیاز در داخل کارخانه شوند، همین امر نیز موجب شده که وابستگی کارخانه نیشکر خرمشهر به حداقل ممکن کاهش یابد.

حال شرکت نیشکر خرمشهر با تلاش متخصصان خود حصار تحریم‌ها را شکست و موفق شد بدون نیاز به خارج از کشور بازسازی و نوسازی بسیاری از قطعات و دستگاه‌های فرسوده خود را انجام دهد هم اکنون آماده تولید محصول مهم و استراتژیک شکر است، این درس بزرگی است که می‌تواند سر لوحه‌ بسیار از صنایع کشورمان شود، و آن اینکه اگر آستین همت را بزنند و میدان را برای متخصصان کشورمان باز بگذارند می‌توانند بسیاری از نیاز‌های خود را با اتکا به توانمندی داخلی تامین کنند و شکوفایی اقتصادی کشورمان را تسریع بخشند.

انتهای پیام/ د

گزارش از هدی دریس

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصولات کشاورزی کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۷۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد

سفیر کره‌شمالی در سازمان ملل امروز (یکشنبه) گفت، تلاش‌های آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای تشکیل گروه‌های جدید نظارت بر تحریم‌ها علیه پیونگ‌یانگ محکوم به شکست است.

به گزارش ایسنا، گفته‌های «کیم سونگ» سفیر کره‌شمالی در سازمان ملل در واکنش به بیانیه مشترک آمریکا و متحدانش است که اخیرا منتشر شد و در آن، آنها خواستار تداوم فعالیت گروهی از کارشناسان ناظر بر تحریم‌ها علیه پیونگ‌یانگ شده‌اند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، اوایل سال جاری میلادی روسیه در حالی تجدید فعالیت این گروه نظارتی تحت رهبری آمریکا را وتو کرد که این گروه، پیونگ‌یانگ را به ارسال تسلیحات به مسکو برای استفاده در جنگ اوکراین متهم کرده بود. اتهامی که مسکو و پیونگ‌یانگ رد می‌کنند.

خبرگزاری رسمی کره‌شمالی از قول سفیر این کشور در سازمان ملل گزارش کرد: «نیروهای متخاصم شاید دومین و سومین گروه نظارت بر تحریم‌ها را در آینده برقرار کنند اما آنها با گذر زمان نابودی خود را می‌بینند.»

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل ماه گذشته میلادی به منطقه غیرنظامی‌ شده بین دو کره رفت و به روسیه و چین تاکید کرد تا از حمایت از کره‌شمالی دست بردارند. سفر او پس از آن انجام شد که روسیه تمدید سالانه فعالیت هیات کارشناسان چند ملیتی را که طی ۱۵ سال گذشته اجرای تحریم‌های سازمان ملل را با هدف محدود کردن برنامه‌های هسته‌ای و موشکی کره‌شمالی نظارت کرده‌اند، رد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد
  • جان‌فشانی در سنگر تولید
  • آماده باش تیم‌های عملیاتی نیشکر برای مقابله با آبگرفتگی