Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-27@04:54:06 GMT

تولید ارکیده با بذر مصنوعی

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۴۲۰۴۷

تولید ارکیده با بذر مصنوعی

مهدویی گفت:تولید گیاه ارکیده با بذر مصنوعی می تواند صادرات آن به ویژه انواع دارویی – صنعتی ارکیده ها که به دلیل بازار مناسب و بی رقیب از ارز آوری بالایی برخوردارند کمک زیادی کنند.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری شبستان، گیاه ارکیده از گیاهان  منحصر به فرد است که بازار خوبی در داخل و خارج از کشور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه اگر با روش علمی صورت گیرد طبعا نتیجه بخش تر هم خواهد بود. تولید مبتنی بر دانش در همه عرصه ها موجب توسعه کشور می شود.

 

«شیرین دیانتی دیلمی» دکتری علوم باغبانی  با همکاری «زهرا مهدویی» دکتری اصطلاح بیوتکنولوژی و اصلاح بذر از پردیس « ابوریحان» دانشگاه تهران توانسته اند با تولید بذر مصنوعی گیاه ارکیده تولید کنند.

در همین باره با «زهرا مهدویی»  یکی از محققان پروژه تولید ارکیده با بذر مصنوعی گفتگویی صورت گرفته است که در زیر می خوانید:

 

درباره  تحقیقاتی که انجام داده اید بفرمایید؟

ما در پردیس ابوریحان دانشگاه تهران، بذر مصنوعی ارکیده را تولید کرده ایم. در این فناوری بذر مصنوعی ارکیده فالانوپسیس که تجاری ترین ارکیده در بازار گیاهان زینتی را دارد و ارکیده ثعلب سایه پسند که غده های دارای کاربرد دارویی و صنایع غذایی است، ساخته شده است.

 

درباره بذر مصنوعی هم اطلاعاتی را بیان کنید؟

بذر مصنوعی از یک ریز نمونه گیاهی در مرکز یک آندوسپرم مصنوعی تشکیل شده است که به وسیله  یک پوشش مصنوعی برای حفاظت از بذر احاطه شده است.تکنولوژی بذر مصنوعی روشی نوین و کارآمد جهت حفظ ژرم پلاسم گونه های با ارزش و یا در حال انقراض بوده وبرای تکثیر انبوه در برخی از گیاهان زینتی از جمله ارکیده ها بسیار کارآمد است.

این بذر همانند بذر حقیقی عمل می کند؟

 بله. بذر مصنوعی مانند بذر حقیقی رفتار می کنند، پتانسیل ذخیره سازی داشته جوانه می زند و به نهال تبدیل می شود. تکثیر گیاه ارکیده به ویژه انواع بومی از طریق بذر به دلیل جنین ابتدایی و فاقد آندوسپرم و عدم دسترسی همیشگی به بذر است. تمام مکانیزه کردن این تکنیک می تواند به تولید بذرهای یکنواخت کمک زیادی کند و موجب افزایش سرعت، دقت وکاهش مصرف مواد پوشش بذر گردد.

 

این تولیدات می تواند تجاری هم شوند؟

تولید بذر مصنوعی ارکیده ابزاری نوین و کارآمد برای تولید گیاه در سطح وسیع و ذخیره سازی آن می تواند روشی بسیار ارزشمند باشد و در دراز مدت به تولید و عرضه محصول گیاهی و نیز صادرات آن به ویژه انواع دارویی – صنعتی ارکیده ها که به دلیل بازار مناسب و بی رقیب از ارز آوری بالایی برخوردارند کمک زیادی کنند.

با چه موانع و مشکلاتی رو به رو هستید؟

مشکل ما سرمایه است. اگر سرمایه گزار وجود داشته باشد و طرح های ما تجاری سازی شود ارز زیادی وارد کشور می شود. برای نمونه گیاه ارکیده را از هلند و تایلند با 6 دلار یا 4 یورو وارد کشور می کنند. این درحالی است که در داخل کشور توانایی تولید وجود دارد.

 

آبا تحریم می تواند برای شما فرصت باشد؟

بله اگر سرمایه گزار داشته باشیم. ما در سطح دانشگاه و به صورت علمی تحقیق ها را انجام می دهیم اما سرمایه گذار نداریم. اگر سرمایه گزار با ما همکاری کند و قراردادی منعقد شود ندر حال حاضر هم تحریم شده ایم و نمی توانیم گیاه وارد کنیم، اگر هم وارد شود با قیمت ها بالا خریداری شده است. اگر در داخل کشور گیاه ارکیده تولید شود می توانیم صادرات را هم انجام دهیم و این مسئله نه تنها دیگر ارز را از کشور ما خارج نمی کند بلکه موجب ارزش آوری هم می شود.

 

پایان پیام/260

منبع: شبستان

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی سفر رئیس جمهور به گلستان خبرگزاری شبستان انقلاب اسلامی تودیع و معارفه ششمین نمایشگاه بزرگ کتاب استانی جنوب کرمان جنوب کرمان تشییع ارتش ارکیده دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۲۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور

ایسنا/سیستان و بلوچستان گردهمایی ۳ روزه مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی و مدیران مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌های سراسر کشور که از پنجم اردیبهشت ماه در تالار امام رضا(ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان آغاز شده بود، امروز با معرفی مراکز برتر به کار خود پایان داد.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و هوشمندسازی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در اختتامیه این همایش اظهار کرد: کاربرد هوش مصنوعی به منظور هوشمندسازی خدمات از اولویت های سال جاری سازمان امور دانشجویان در حوزه مشاوره و سلامت است.

مصطفی صالحی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری با این مضمون که باید به‌گونه‌ای عمل کنیم تا ایران جزو ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی در دنیا قرار بگیرد، گفت: هم‌گام با پیشرفت سریع فناوری‌های دیجیتالی، با پیدایش تحول‌های جدید در این زمینه و ظهور هوش مصنوعی در کاربردهای واقعی، انقلابی در فناوری اطلاعات رخ داده است، به طوری که بسیاری از کارها در جهان امروز، با به کارگیری ابزارها و روش‌های هوشمند انجام می‌شود.

وی افزود: طی سال‌های گذشته بسیاری از دانشگاه‌های کشور گام‌های کوچک یا بزرگی به سمت هوشمندسازی برداشته‌اند و تلاش می‌شود با گسترش این اقدامات، بهبود سطح کمی و کیفی ارائه خدمات به دانشجویان احساس شود.

وی بیان کرد: در این راستا، پروژه‌های هدف‌گذاری شده در سال جاری با تمرکز بر بکارگیری ابزارهای هوش مصنوعی در حوزه مشاوره و سلامت شامل دستیار هوشمند (ربات گفتگو محور) مشاوره، اعتبارسنجی و تحلیل داده‌های کارنامه‌های جسم و روان به منظور سنجش ریسک روانی، جسمی و تحصیلی دانشجویان و پیش‌بینی رفتارهای پر خطرشان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمادگی هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی
  • معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • صنعت نشر هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی آماده می‌شود
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان
  • پایه اصلی هر سازمانی بر دوش روابط عمومی است
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • گلچینی از گل و گیاه ۵ استان کشور در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی
  • مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی