Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به مشکلات بودجه ۹۸، انتقادات تندی را متوجه لایحه بودجه کرد. ۳۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۶ اقتصادی اقتصاد ایران صنعت و تجارت نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، غلامرضا شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در چهل و سومین جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی کشور که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، با اشاره به بودجه 98 و مشکلات موجود در لایحه بودجه، اظهار کرد: با وجود آنکه سازمان برنامه و بودجه برای نخستین بار از بخش خصوصی و اتاق‌های سه گانه برای اخذ نظرات کارشناسی در لایحه بودجه دعوت کرد اما در عمل نظرات بخش خصوصی در این سازمان مورد غفلت قرار گرفت و در بخش‌هایی هم اصلا نظرات اتاق گرفته نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به خواست اتاق بازرگانی ایران مبنی بر تنظیم لایحه بودجه 98 براساس اهدافی نظیر حمایت از تولید داخل، رقابت پذیر بودن بخش خصوصی و تأکید بر اصل تقدم منابع بر مصارف و تعیین تکلیف شرکتهای دولتی زیان ده گفت: متأسفانه واکاوی بودجه 98 نشان می‌دهد تذکرات دلسوزانه بخش خصوصی در این لایحه کمتر عینیت یافته و بدین منظور ما نظراتمان را به کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی تقدیم کردیم.

*لایحه بودجه 98 واقعی نیست خوش‌بینانه است

رئیس اتاق بازرگانی ایران در خصوص نظرات ارسال شده به مجلس گفت: متأسفانه نخستین مشکل در بودجه 98 تدوین خوش بینانه این لایحه بدون توجه به شرایط فعلی است و این درحالی است که سیاست گذاری و جهت گیری دولت در شرایط کنونی که شاهد نابسامانی اقتصاد داخل و تشدید تحریم‌ها هستیم از اهمیت بالایی برخوردار است.

شافعی اضافه کرد: لازم است برای داشتن برنامه بودجه ای واقعی، منابع درآمدی براساس واقعیات جامعه برآورد شود و از بیش نشان دادن درآمدها و کم نشان دادن هزینه‌ها جلوگیری کنیم.

*وابستگی درآمد دولت به نفت افزایش یافته/احتمال دستکاری نرخ ارز برای جبران مشکلات مالی دولت

وی با تأکید بر وابستگی شدید بودجه 98 به درآمدهای نفتی گفت: متأسفانه در لایحه بودجه 98 وابستگی درآمدهای دولت به نفت به شدت افزایش یافته و این درحالی است که تضمینی برای تحقق منابع نفتی پیش بینی شده در بودجه وجود ندارد لذا انتظار می‌رفت در شرایط فعلی تحریم‌ها و قیمت جهانی نفت، وابستگی درامد به دولت به نفت کاهش یابد.

رئیس اتاق بازرگانی تأکید کرد: این یک واقعیت است که بیش برآورد درامدهای نفتی، دولت را در سال 98 با تنگناهای مالی جدی مواجه می‌کند و در چنین شرایطی دستکاری نرخ ارز و وابستگی بیشتر دولت به منابع بانکی دور از ذهن نیست.

*انبساط بودجه شرکت‌های دولتی/بودجه شرکت‌های دولتی 52 درصد بالا رفت

شافعی در ادامه سخنانش با بیان اینکه بودجه شرکت‌های دولتی در لایحه بودجه 98 دچار انبساط شده است گفت: متأسفانه در بودجه تقدیمی دولت، بودجه شرکت‌های دولتی 52 درصد رشد داشته ضمن آنکه عملکرد بسیاری از این شرکت‌ها نشان می‌دهد که این شرکت‌های دولتی کارایی لازم را ندارند. لذا انتظار می‌رفت که دولت تصمیمی جدی برای تعیین تکلیف شرکت‌های زیان ده انجام دهد.

*نامشخص بودن نرخ ارز دربودجه 98/دولت نرخ ارز را فدای تراز شدن بودجه می‌کند

وی با تأکید بر اینکه نرخ ارز در لایحه بودجه 98 نامشخص است گفت: متأسفانه هر ساله در بودجه‌ها نرخ ارز به طور مشخص تعیین نمی‌شود و در واقع دولت نرخ ارز را فدای تراز شدن بودجه می‌کند و نرخ ارز را طوری در نظر می‌گیرد که با فروش دلار حاصل از نفت، درآمدها و هزینه‌های خود را تراز کند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: متأسفانه در چنین شرایطی در صورت کسر بودجه نرخ ارز کانالی برای تأمین کسر بودجه دولت می‌شود و این درحالی است که دست کاری نرخ ارز تبعات شدیدی در اقتصاد کشور خواهد داشت.

نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 98: عدم شفافیت بودجه شرکتهای دولتی ضعف بودجه استکسری بودجه 200هزار میلیارد تومانی شرکتهای دولتی چگونه تامین می‌شود؟/استقراض 120 هزار میلیاردی شفاف شود+نموداراتفاق عجیب در بودجه 98/ درآمد شرکتهای دولتی 2 برابر ولی مالیات و سود شرکتها نصف شد!بررسی جزئیات بودجه 1270هزار میلیارد تومانی شرکتهای دولتی برای اولین بار/دولت زیر بار شفافیت می‎رود؟بودجه 31 هزار میلیارد تومانی برای 89 شرکت «بلاتکلیف» + جدول

 

*بودجه ریزی دولت براساس پیش بینی معکوس انجام می‌شود نه منطقی

شافعی در ادامه با اشاره به ضرورت تغییر نگاه به بودجه ریزی کشور گفت: متأسفانه بودجه ریزی در کشور ما به شیوه معکوس صورت می‌گیرد نه شیوه منطقی در ابتدا مصارف بودجه‌ای را تعیین می‌کنند و براساس مصارف و هزینه‌ها به دنبال تأمین منابع می‌افتند.

وی اضافه کرد: در شرایط نابسمانی اقتصاد امروز انتظار می‌رود سند بودجه براساس منابع اصولی پایدار تنظیم شود تا کمترین میزان وابستگی به منابع بانکی و اوراق قرضه حاصل شود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: در شرایط فعلی که منابع درآمدی دولت در تنگناست باید ساختار هزینه‌ها بازنگری می‌شد. چرا که ایجاد تعادل در هزینه و درآمد دولت بدون چابک سازی دولت ممکن نیست.

*هدفمندکردن معافیت‌های مالیاتی در بودجه 98

شافعی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به لزوم هدفمند کردن معافیت‌های مالیاتی گفت: متأسفانه اخذ مالیات برای بسیاری از فعالیتها و نهادها که به دلایل مختلف از پرداخت سهم مالیاتی خود سرباز می‌زنند حذف شده و دولت باید به سمت حذف برخی رانتها حرکت کند.

وی گفت: علاوه براین با گسترش پایه‌های مالیاتی در کشور می‌توان بخشی از درامدهای دولت را تأمین کرد.

به گزارش تسنیم، رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه سخنانش از مجلس و دولت خواست تا بودجه شرکت‌های دولتی در دسترس عموم قرار گیرد. هزینه های دولت در شرایطی که منابع درامدی کشور در تنگنا قرار دارد اصلاح شود.

شافعی در ادامه تصریح کرد: در شرایط فعلی منابع مالی کشور محدود است و از این رو باید در جهت تخصیص منابع، اولویت بندی دقیقی صورت گیرد.

به گفته وی در این شرایط باید بخش تولید، بیشترین سهم منابع کشور را به خود اختصاص دهد چرا که موثرترین راه فائق امدن بر مشکلات داخلی و خارجی از جمله بیکاری، فقر و تورم و ...، احیای بخش های تولیدی و صنعتی کشور است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: هم اکنون علی رغم محدودیت‌های موجود، فرصت مغتنمی برای تولید ایجاد شده و امروز در بسیاری زمینه‌ها، کالاهای تولیدی ما می‌تواند با کالاهای قاچاق مقابله کند. ولی متأسفانه با رفتارهای مرسوم امروز همه فرصت‌ها را از تولید گرفته ایم. و به دلیل مشکلات تإمین مالی و اختصاص ارز وضعیت بغرنجی را خاهیم داشت تا دیر نشده باید چاره ای برای آن اندیشید.

انتهای پیام/

R34343/P1010113/S7,77,78/CT11 واژه های کاربردی مرتبط اتاق ایران غلامحسین شافعی بودجه سال 98

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اتاق ایران غلامحسین شافعی بودجه سال 98 اتاق ایران غلامحسین شافعی بودجه سال 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۲۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با فضای رسانه‌ای علیه ایران از اهداف اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع همکاری آسیا

 رییس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان گفت: یکی از اهداف مهم و برجسته در برگزاری دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD) در این استان مقابله با فضای رسانه‌ای ملتهب علیه ایران و اصفهان در فضای مجازی است.

مصطفی دولت یار  افزود: برگزاری موثر همراه با نظم و چینش دقیق برنامه‌ها می‌تواند این فضا را خنثی کند و به مدعوین و صاحبان مناصب تجاری و اقتصادی اثبات کند که اصفهان شهری توسعه یافته با ظرفیت‌های کم نظیر اقتصادی، خدماتی، تجاری، صنعتی و دانشگاهی است.

او گفت: هدف مهم دیگر ایجاد فرصت‌های جذب سرمایه‌گذاری خارجی و همچنین امکان آشنایی و تعامل بیشتر با فعالان اقتصادی کشور‌های عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا افزودبمنظور شبکه سازی در حوزه سرمایه گذاری است.

رییس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان افزود: اصفهان، ظرفیت‌های ناشناخته بسیار و همچنین زیرساخت‌های خوبی دارد که کمتر از آن استفاده شده است.

او گفت: با توجه به اینکه اصفهان به لحاظ تاریخی، شهر جهانی است باید تلاش شود تا در این اجلاس، ظرفیت‌های بالقوه آن به حالت بالفعل تبدیل شود.

دولت یار همچنین بر تقویت ظرفیت‌های مدیریتی در اصفهان تاکید کرد و گفت: این ظرفیت در بخش‌های علمی، دانشگاهی، تجاری، صنعتی و سایر حوزه‌ها باید مورد تاکید و تقویت قرار گیرد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان نیز گفت: برگزاری این اجلاس، فضای اقتصادی، تجاری و بین‌المللی این شهر را متحول خواهد کرد.

امیر کشانی با اشاره به اینکه نخستین اجلاس مجازی در سال ۲۰۲۱ در کشور ترکیه برگزار شد گفت: مجمع ﮔﻔﺘﮕﻮی ﻫﻤﮑﺎری آﺳﯿﺎ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﮔﻔﺘﮕﻮ ﺷﮑﻞ ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﺳﻌﯽ دارد ﺗﺎ ﻓﺎرغ از ﻣﺒﺎﺣﺜﺎت و ﻣﺸﺎﺟﺮات ﺳﯿﺎﺳﯽ، راﻫﻬﺎی ﺟﺪﯾﺪی را ﺑﺮای اﯾﺠﺎد ﻫﻤﮑﺎری ﺑﺎ ﺗﻤﺮﮐﺰ ﺑﺮ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﺗﻮﺳﻌﻪای و اﻗﺘﺼﺎدی، ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ و ﺗﻘﻮﯾﺖ ﮐﻨﺪ.

به گفته وی، اتاق‌های بازرگانی با برگزاری دوره‌های آموزشی تجاری برای فعالان اقتصادی و برقراری رابطه بین صنعت و دانشگاه در برقراری ارتباطات تجاری داخلی و خارجی بسیار تاثیرگذار هستند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان افزود: در این اجلاس نمایندگان اتاق‌های بازرگانی ۳۳ کشور عضو مجمع گفتگوی آسیا حضور خواهند داشت و سعی بر آن است که میز‌های مشترک بین شهر‌های آسیایی دایر شود.

وی یادآور شد: در این اجلاس بدنبال آن هستیم که اصفهان را به عنوان یک شهر مهم آسیایی معرفی کنیم تا شاد اتفاقات مطلوب و پایدار پس از برگزاری این رویداد در اصفهان باشیم.

کشانی موضوعات این اجلاس را در قالب پنج دسته شامل «کشاورزی و امنیت غذایی»، «سرمایه گذاری»، «فناوری و دانش بنیان»، «گردشگری» و «توسعه پایدار» عنوان کرد و گفت: نمی‌توان گفت که برگزاری این اجلاس ۲ روزه همه مشکلات ما را رفع خواهد کرد، اما می‌تواند تأثیر گذار باشد.

دومین اجلاس روسای اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا در تاریخ ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ماه به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار می‌شود.

مجمع گفتگوی همکاری آسیا Asia cooperation dialogue با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و هم اینک ۳۵ کشور در آن عضویت دارند.

کشور‌های بحرین، بنگلادش، بروئنی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • پیامد‌های تعطیل شدن روز پنجشنبه از دید نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران
  • راهیابی نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه به هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکیه
  • تظاهرات دانشجویی در آرژانتین 
  • کنفرانس ویدویی میان تولیدکنندگان ازبکستان و اصفهان برگزار می‌شود
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را
  • حضور تولیدکنندگان زنجانی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی
  • مقابله با فضای رسانه‌ای علیه ایران از اهداف اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع همکاری آسیا
  • برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون