Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- شبکه خبری بلومبرگ گزارش داد: سیاست مهاجرتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا با ناامید کردن دانشجویان خارجی از تحصیل در دانشگاه های این کشور، کمک 39 میلیارد دلاری آنها به اقتصاد این کشور را به خطر انداخته است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این شبکه خبری افزود: دانشجویان خارجی منبع درآمد مهمی برای دانشگاه های آمریکا بشمار می آیند اما سیاست های سرکوب گرایانه مهاجرتی دولت کنونی آمریکا باعث شده آنها در دانشگاه های کشورهای دیگری ثبت نام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس آمار موسسه بین المللی آموزش(IIE) که در زمینه تبادل دانشجویی و کمک‌های بین‌المللی، امور خارجی و صلح و امنیت بین‌المللی فعالیت می کند، ثبت نام دانشجویان خارجی در آمریکا در سال دانشگاهی 2018-2017 میلادی 6.6 درصد کاهش یافت.
«راشل بنکس» مدیر سیاست عمومی آموزگاران بین المللی (NAFSA) گفت: درحالی که تعداد کلی دانشجویان خارجی در آمریکا رشد آرامی داشته، کاهش در ثبت نام در دانشگاه های این کشور بزرگترین چالش از حملات یازده سپتامبر تاکنون است و به نظر می رسد که این کاهش امسال هم همچنان ادامه یابد.
در این گزارش چنین کاهشی به عوامل چندی ازجمله تاخیر در صدور روادید و رد تقاضای آن، فضای «اجتماعی و سیاسی» و هزینه حضور در مراکز آموزشی آمریکا ربط داده شده است.
بنکس در این زمینه گفت: سیاست های مهاجرتی سختگیرانه دولت کنونی آمریکا ازجمله جلوگیری از ورود اتباع هفت کشور عمدتا مسلمان و جدا کردن کودکان از والدین شان در مرزهای آمریکا، باعث شده که دانشجویان احتمالی و والدین شان احساس کنند که در این کشور از آنها استقبال نمی شود.
بلومبرگ با استناد بر آمار وزارت امورخارجه آمریکا نوشت: تعداد ویزاهای دانشجویی F1 که برای اتباع خارجی علاقمند به تحصیل تمام وقت درمراکز آموزشی آمریکا صادر می شود از حدود 644 هزار ویزا در سال مالی 2015 به حدود 394 هزار در سال مالی 2017 کاهش یافته است.
«وانسا آندرید» دستیار مدیر مشارکت بین المللی و برنامه توسعه دانشگاه ایالتی کالیفرنیا گفت مسائل امنیتی بزرگترین عامل نگران کننده است.
بر اساس گزارش مرکز حقوقی فقر جنوبی (سازمان آمریکایی که در زمینه دعوی قضایی حقوق مدنی و منفعت عمومی تخصص دارد)، چنین نگرانی هایی مسائل مختلفی را از قتل عام مسلحانه گرفته تا خشونت ناشی از سفیدپوستان نژادپرست تشکیل می دهند که از زمان روی کار آمدن ترامپ افزایش یافته است.
آمار موسسه بین المللی آموزش حکایت از آن دارد که ثبت نام دانشجویان خارجی در «نورثریج/Northridge» (واقع در لس آنجلس) در سال دانشگاهی 2018-2017 میلادی 16 درصد کاهش یافته است.
انجمن NAFSA در گزارشی تحلیلی عنوان کرد بیش از یک میلیون دانشجوی خارجی در آمریکا در سال دانشگاهی 2018-2017 میلادی 39 میلیارد دلار به اقتصاد این کشور کمک و از 455 هزار شغل حمایت کرده است. بیشترین منفعت چنین هزینه ای به کالیفرنیا، نیویورک، ماساچوست، تگزاس و پنسیلوانیا رسیده است.
این انجمن همچنین اعلام کرده آموزش، بزرگترین صادرات خدمات در آمریکا محسوب می شود.
«دیک استارتز» استاد اقتصاد دانشگاه کالیفرنیا در این زمینه گفت: آموزش و به ویژه آموزش عالی منبع اصلی صادرات آمریکا بشمار می آید.
وی افزود: وقتی خدماتی را ارائه می دهیم که باعث می شود خارجی ها به آمریکا پول بفرستند، دقیقا به اندازه فروش سویا و ذغال سنگ تاثیرات اقتصادی دارد.
«جنیفر اوالد» دستیار رئیس راهبرد جهانی دردانشگاه «فیرفیلد» ایالت کانکتیکت گفت: در مناطق کوچکی که جمعیت دانشجویان بین المللی در آن زیاد است، می توان تاثیرات اقتصادی این مساله را فورا احساس کرد. شاید چنین تاثیری در شهر نیویورک احساس نشود اما درشهرهای کوچک محسوس است.
شرکت خدمات مالی آمریکا، مودیز، در دسامبر سال گذشته میلادی گزارش داد سیاستهای مهاجرتی سختگیرانه تر در کاهش ثبت نام دانشجویان خارجی درآمریکا نقش داشته است.
«دانا بوکین» وکیل در امورمهاجرت گفته است دانشگاه ها نگران کاهش درآمد خود به دلیل افت دانشجویان مستعد بین المللی هستند.
بلومبرگ با استناد بر گزارش بنیادملی سیاست آمریکا در سال 2017 هشدار داد: تحصیلات تکمیلی در رشته های مهمی همچون علوم و مهندسی که آمریکا به شکل فزاینده ای از کشورهای دیگر عقب است، نمی تواند بدون کمک دانشجویان خارجی عملکرد خوبی داشته باشد. در تقریبا 90 درصد دانشگاه ها، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا در رشته های علوم رایانه و مهندسی برق را خارجی ها تشکیل می دهند.
به گفته مدیر مرکز مطالعات تجارت جهانی در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا به اندازه کافی دانشجوی بومی در این رشته ها وجود ندارد و دانشجویان بین المللی باید به طور خودکار گرین کارت دریافت کنند. دانشجویان خارجی این دانشگاه در سال 2017-2016 میلادی 5 درصد کاهش یافته است.
بلومبرگ نوشت: تعدادی از دانشگاه های آمریکا از جمله کالج هاورفورد و «نیواسکول» دانشگاه خصوصی نیویورک اکتبر گذشته از دولت ترامپ به دلیل تغییر مقررات مهاجرتی در ماه اگوست شکایت کردند. در این مقررات منع حضور دانشجویان خارجی برای مدت سه تا 10 سال در صورت مشخص شدن نقض مقررات ورود شان آسانتر شد.
«انجل کابرِرا» رئیس دانشگاه جورج میسون در شهر فیرفکس ایالت ویرجینیا گفت: آمریکا برای چند دهه درگزینش افراد مستعد در سراسر جهان نقش داشته است. این یک مزیت اقتصادی بزرگ است که از دست دادن آن ریسک خطرناکی محسوب می شود.
اروپام**9158**1485

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آمريكا دانشجويان خارجي صنعت آموزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۲۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است

اعتمادی کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با شبکه خبر  درباره تظاهرات دانشجویان آمریکایی اظهار کرد: این گونه تظاهرات در آمریکا سابقه داشته و بار‌ها چنین جنبش‌ها و خیزش‌هایی علیه سیاست‌های دولت آمریکا شکل گرفته است.

وی ادامه داد:اما این دوره و این اعتراضات بر اساس بیانات امام خمینی (ره) که انقلاب اسلامی باید صادر شود شکل گرفته است. نفس انقلاب اسلامی مبارزه با ظلم و دیکتاتوری است و بنابراین دانشجویان با آگاهی از این اتفاق و نگاه به آن که رژیم صهیونیستی در مسیر نسل کشی یک ملت است این دانشجویان وارد شدند  و قطعا تاثیرات مثبتی هم خواهیم داشت.

وی درباره ادامه این اعتراضات گفت:  این اعتراضات قطعا بر آینده آمریکا و دولت بایدن و ترامپ قطعا تاثیر خواهد گذاشت. آینده این حرکت مردمی از میان نسل جوان است. طبق آمار‌هایی که خودشان داده اند تا سال ۲۰۴۵ بیشتر جوانان را رنگین پوستان تشکیل می‌دهند  و در این تظاهرات جوانان بین ۱۸ تا ۲۴ سال در دانشگاه‌ها و کف خیابان‌های اروپا و آمریکا علیه جنایات اسرائیل قد علم کرده اند. آن چیزی که در حال اتفاق افتادن است و جز سیاست‌های بارز آمریکایی‌ها است حمایت از صهیونیست بوده است. نطفه این صهیونیست را در خاورمیانه کاشتند و قطعا بایدن برای انتخابات ۲۰۲۴ با چالش‌های بزرگی در این زمینه و رای آوردن مواجه خواهد شد.

اعتمادی افزود: ترامپ هم در چهار دوره ریاست جمهوری خود حمایت تمام قدی از صهیونیست‌ها داشت  و چه بایدن و چه ترامپ رئیس جمهور شوند سیاست‌ها درباره صهیونیست‌ها تغییر نمی‌کند آن چیزی که تغییر خواهد کرد قطعا به دلیل این تظاهرات تعدیل سیاست‌های آمریکا است البته به شکل کلی این عمل انجام نمی‌شود.

این کارشناس مسائل بین الملل اظهار کرد:منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است، اما آن چیزی که مقام معظم رهبری عنوان کردند را باید بار دیگرمطرح کنیم که حتما اسرائیل از بین خواهد رفت.

وی درباره شکست آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها پس از عملیان طوفان الاقصی گفت: تا قبل از عملیات طوفان الاقصی و ۷ اکتبر صهیونیست‌ها قدرت بازدارندگی برای خود قائل بود و طی این ۷۵ سال این ترس را برای کشور‌های عربی ایجاد کردند.

 وگفت: محور مقاومت با عملیاتی که انجام داد توانست بازدارندگی که صهیونیست‌ها برای خود ایجاد کرده بودند را از بین ببرند و اکنون اسرائیل به هیچ کدام از سیاست‌ها و اهداف خود نرسیده و در یک چالش عمیقی در سطح منطقه و جهانی قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین: این صدای آمریکاست! | چند دانشجو بازداشت شده‌ اند؟
  • برگزاری سی‌امین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • اهتزاز پرچم فلسطین در دانشگاه میشیگان/ پلیس آمریکا به دانشگاه ویرجینیا یورش برد
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ