Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@04:35:26 GMT

بزرگترین مشکل چین و آمریکا جنگ تجاری نیست

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۴۲۸۳۸

بزرگترین مشکل چین و آمریکا جنگ تجاری نیست

جنگ تجاری بزرگترین مشکل بین چین و آمریکا نیست بلکه مشکل اصلی بین این دو کشور دشمنی فزاینده بر سر دریای چین جنوبی و رقابت در آفریقا است. ۳۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۰ اقتصادی اقتصاد جهان نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از فوربز، مشکلات بسیاری بین چین و آمریکا وجود دارد که شامل این جنگ تجاری مختل کننده بازارهای مالی جهان هم می شود، ولی این بزرگترین مشکل بین دو کشور نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکل می‌تواند دشمنی فزاینده بین دو کشور در دریای چین جنوبی و آفریقا باشد. این مشکل می تواند دهه ها یا سالها طول بکشد و در آخر منجر به مقابله نظامی بین دو کشور شود .
دریای چین جنوبی در رأس دستور کار اقتصادی و سیاسی در پکن قرار دارد. این دریا نشان دهنده ابتدای راه ابریشم دریایی برای چین است. پروژه ای با هدف تبدیل چین به رهبر اقتصادی اصلی بعدی دنیا . 5 تریلیون دلار کالاهای تجاری در سال از این دریا عبور می‌کنند .
پکن ادعا کرده مالک وجب به وجب حقوق تاریخی دریای چین جنوبی است. در پکن از این حقوق با استفاده از ارعاب دفاع می‌کنند که ملی گرایی چینی را تقویت می‌کند و شرایط فعلی سیاسی چین را توسعه بیشتری میدهد .
مشکل اینجاست که چین تنها یک طرف دعوا است و در مقابل او خیلی ها ایستاده‌اند: مالزی، برونئی، ویتنام و تایوان. چین همچنین در برابر آمریکا، انگلیس، فرانسه، ژاپن و استرالیا هم قرار دارد. این کشورها هم می‌خواهند از دریانوردی آزاد در این آب های وسیع بهره ببرند .
بنابراین ریسک یک مقابله نظامی به وجود می آید. شرایطی که باعث تاثیرات مخربی بر بازارهای مالی و یکپارچگی اقتصادی در منطقه می شود .
آفریقا هم در دستور کار اقتصادی چین قرار دارد. آفریقا با نرخی ارزان منابع اقتصادی مهمی را برای چنین تامین می‌کند و فرصت‌های فراوان سوددهی در اختیار شرکت‌های ساختمانی چین قرار می‌دهد. این کشور بازاری خوب برای کالاهای ارزان چین است و پلی بین آمریکای لاتین و چین ایجاد می‌کند .  
آفریقا به یک هدف راحت و آسان برای چین تبدیل شده است. رهبران چین هیئت های تجاری به این کشور می فرستند و آفریقا در واقع به یک «قاره دوم» برای چین تبدیل شده است .
مشکل اینجاست که سایر قدرتهای اقتصادی هم آفریقا را بخش مهمی از دستور کار سیاسی و اقتصادی خود می‌دانند. کشورهایی مثل آمریکا که بزرگ‌ترین اهداکننده به آفریقا است و ژاپن که متحد آمریکاست و در زمینه سرمایه‌گذاری در آفریقا فعال است .
این مسائل مدتهاست تنش های بین چین و ژاپن را بالا برده است. چین ژاپن را خودخواه می داند ولی خودش در مورد علاقه اش به آفریقا خودخواه تر است .
این مسائل شکاف بین چین و آمریکا را بیشتر می‌کند و مانند یک بشکه باروت است که می تواند مخرب تر از هر جنگ تجاری بین آمریکا و چین باشد .

جنگ تجاری با آمریکا صادرات چین را کاهش دادآیا اختلاف آمریکا-ترکیه برسر سوریه به جنگ تجاری منجر می‌شود؟

انتهای پیام/87

R7586/P/S78,7,85/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "چین"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار چین اخبار چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۲۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم

استاندار هرمزگان در دیدار با مدیرعامل شرکت دولتی چاینا انرژی، با تبیین ظرفیت‌های همکاری هرمزگان از گسترش روابط با چین خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، مهدی دوستی، استاندار هرمزگان در دیدار با چای‌لی، مدیرعامل شرکت دولتی چاینا انرژی با اشاره به روابط دوستانه میان دو کشور ایران و چین، اظهار داشت: روابط دیرینه دوستی میان ایران و چین در دولت سیزدهم گسترش یافته و هرمزگان هم به دنبال توسعه روابط در زمینه‌های مختلف است. 

وی با تشریح زمینه‌های همکاری‌های گسترده دو جانبه و تبادلات مختلف اقتصادی، افزود: معتقد هستیم مردم باید ثمره دوستی ایران و چین را در مظاهر توسعه بصورت ملموس مشاهده کنند. 

استاندار هرمزگان ظرفیت‌های هرمزگان در حوزه پالایشگاهی را آماده همکاری دانست و گفت: هرمزگان پالایشگاه‌های متعدد با ظرفیت یک میلیون بشکه را در دست اجرا دارد که زمینه استفاده از کمک‌های فاینانسی و سرمایه گذاری کشور چین برای تکمیل وجود دارد.

وی با تاکید بر شناخت کامل ایران از توانمندی‌های چین در حوزه پتروشیمی تصریح کرد: بستر لازم برای بهره‌مندی از این توانمندی در طرح‌های توسعه پالایشگاه بندرعباس وجوددارد و آماده‌ی دریافت مشاوره فنی از جانب چین هستیم.

دوستی با اشاره به سیاست دولت در تکمیل زنجیره‌های شیمی - معدنی در کشور با هدف کاهش خام فروشی، گفت: ایران کشوری است که علاوه بر ذخایر خوب معدنی، در حوزه ذخایر نفتی نیز در جایگاه خوبی قرار دارد، برای ایجاد زنجیره‌های ارزش و تکمیل زنجیره شیمی - معدنی کشور با توجه به تجربیات کشور چین خواستار دریافت مشاوره از طریق انعقاد قرارداد هستیم. 

وی استفاده از تجربیات چین در حوزه شور ورزی را مهم دانست و با تاکید بر ظرفیت ویژه جزایر استان، گفت: توسعه کشاورزی با آب دریا مورد توجه ماست و پتانسیل بسیار بالایی هرمزگان برای جذب گردشگر که سالانه میلیون‌ها نفر فقط از جزایر استان بازدید می‌کنند، آماده‌ایم در این جزایر با سرمایه‌گذاری چین بخشی از زیرساخت‌های گردشگری و هتل احداث شود. 

دوستی با اشاره به لزوم تکمیل کریدور شمال جنوب نیز گفت: در حوزه پس کرانه بندر شهید رجایی برای همکاری حاضریم همچنین در زمینه توسعه سیستم‌های کنترل خطوط ریلی و استفاده از تجربیات خوب کشور چین در ترکیب ظرفیت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای حوزه بنادر و خطوط ریلی آمادگی همکاری وجود دارد. 

وی با اشاره به توسعه صنعت فولاد ایران، چالش اصلی را سنگ آهن و راه نجات را ذخایر هماتیت دانست و گفت: ما در دیپلماسی با دوستانمان صریح حرف می زنیم و با غربی ها شطرنج بازی می کنیم در همین راستا ذخایر خوب هرمزگان ما را در مسیر فعال‌سازی این پتانسیل قرار داده و برای شروع کارهای مشترک با کشور چین و سرمایه‌گذاران این کشور لازم است کارگروه‌هایی را تعیین و طبق برنامه زمان‌بندی مشخص عمل کنیم.

انتهای پیام/864/

دیگر خبرها

  • تراز تجاری ایران با آفریقا باید علاوه بر مثبت بودن پایدار باشد
  • تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر می‌شود/ فردا ۸ اردیبهشت زمان افتتاح بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران
  • ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین
  • قشم به عنوان منطقه آزاد برتر در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری انتخاب شد
  • حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • ظرفیت تجارت ایران و آفریقا به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • اجلاس اتاق‌های بازرگانی فضای اقتصادی اصفهان را تغییرمی‌دهد