Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-06@02:28:49 GMT

رکورد شکنی سهام بانک دی در بازار سرمایه

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۴۴۰۳۸

رکورد شکنی سهام بانک دی در بازار سرمایه

به گزارش پایگاه خبری امتداد، ‌سهام بانک دی از تیرماه تاکنون بازدهی بیش از ۱۰۰ درصدی را ثبت کرده و دارایی های با ارزشی از جمله نیروگاه دماوند، کوهستان پارک شادی مشهد ، برج شایان و پروژه چشم تهران در کنار اقدامات ضربتی مدیر عامل و اعضاء هیئت مدیره برای چابک سازی بانک چشم انداز روشنی را پیش روی این بانک بورسی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بررسی نوسانات نماد بانک دی در بازار سرمایه حکایت از وضعیت مطلوب آن داشته و بر این اساس در مهر ماه سال جاری سهام بانک دی با ۵/۱۹ درصد رشد نسبت به رشد ۸/۱۳ درصدی صنعت بانکداری و رشد ۳/۱۱ درصدی شاخص کل بورس از رشد بالاتری برخوردار بوده است.

سهام بانک دی که با قیمت ۶۹۸ ریال در تاریخ یازدهم تیر ماه سال جاری بازگشایی شد از آن زمان تاکنون بازدهی بیش از ۱۰۰ درصدی را برای سهامداران خود به ارمغان آورده و در جریان آخرین معاملات به قیمت ۱۵۰۹ ریال معامله شد.

علاوه بر نماد خود بانک ، رشد قیمت سهام شرکت تولید نیروی برق دماوند(از شرکت های وابسته به بانک دی) از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا تاریخ ۲۹ دی ماه سال جاری ۱۹۹ درصد بوده و بهای هر سهم از مبلغ ۷۵۷۷ ریال به ۲۲۶۴۰ ریال رسیده است.

ارزش افزوده دارایی های بانک دی، مبنای قابل دفاع برای افزایش سرمایه

بانک دی دارایی های ارزشمندی دارد که ارزش افزوده ایجاد شده در قیمت آن ها به دلیل افزایش قیمت نسبت به زمان واگذاری به بانک ، سود قابل توجهی را برای بانک و ذینفعان به ارمغان می آورد و بانک با فروش دارایی های مازاد به چند هدف مهم از جمله اصلاح ساختار مالی و بهبود وضعیت کفایت سرمایه که از الزامات بانک مرکزی بوده، دست خواهد یافت.

نیروگاه برق دماوند، بزرگ ترین نیروگاه سیکل ترکیبی خاورمیانه با ظرفیت تامین ۲۸ درصد برق تهران و ۸ درصد برق کل کشور، کوهستان پارک شادی مشهد، برج شایان و پروژه چشم تهران از جمله دارایی های بانک دی هستند که می تواند مبنای مناسب و قابل دفاعی برای افزایش سرمایه باشد.

اصلاح نسبت کفایت سرمایه در دستور کار بانک 

دارایی هایی منحصر به فرد و با ارزش پایین دفتری این بانک نقطه مثبتی برای آن به شمار می رود و«بانک دی» را از مشمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج می کند.

در شرایط فعلی پایین بودن سرمایه و پایین بودن نسبت کفایت سرمایه، مشکل عمده بانک های کشور از جمله بانک دی بوده و در همین راستا بانک دی باید با اصلاح ساختار مالی، رعایت مفاد قانون تجارت و نزدیک شدن به استانداردهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در خصوص رعایت حداقل نسبت کفایت سرمایه، از محل فروش یا تجدید ارزیابی دارایی ها، مطالبات و آورده نقدی سهامداران، این نسبت را اصلاح نماید

 اقدامات برای فروش دارایی های مازاد بانک

اقدامات بانک دی در راستای اصلاح ساختار مالی بانک و کمک به ایجاد تحرک در بازار پولی کشور از جمله فروش برخی از سرمایه گذاری ها و دارایی های مازاد، زمینه ارائه تسهیلات و خدمات مطلوب تر برای مشتریان و سهامداران را فراهم می آورد. بر اساس شنیده ها مذاکراتی نیز در خصوص فروش دارایی های مازاد صورت گرفته است.

افزایش درآمدهای غیرمشاع بانک دی

درآمدهای غیرمشاع به عنوان یک درآمد نقدی، تاثیر بیشتری در سودآوری بانک‌ها داشته و سهم عمده در ساختار درآمد بانک های مطرح دنیا، مربوط به درآمد های کارمزدی بوده، در حالی که این موضوع در نظام بانکی ایران متاسفانه مغفول مانده است.

افزایش درآمدهای مشاع «دی» نشان می دهد بانک دی تلاش کرده تا با مطالعات و پژوهش های بسیاری با تاکید بر شرایط درآمدی امروز اقتصاد کشور و قابلیت بانکی و با اتخاذ سیاست های کلان و ایجاد زیر ساخت های لازم ، ترکیب درآمدی خود را از درآمدهای تسهیلاتی به درآمدهای کارمزد محور بر مبنای خدمات تغییر جهت دهد و این امر باعث شده بانک دی نیز با طراحی هدفمند استراتژی، برنامه‌ها و تبلیغات خدمات خود، کسب سهم بیشتر از این نوع درآمد در بازار را آغاز نماید.

اقدامات بانک دی در راستای ارزش آفرینی برای ذینفعان

بانک دی قبل از انتصاب هئیت مدیره جدید در اواسط خردادماه سال ۱۳۹۶ وضعیت مناسبی نداشت و نداشتن مدیرعامل به مدت دو سال و عدم تکمیل هیئت مدیره، این بانک را با چالش های جدی مواجه کرده بود. تفاوت فاحش بین درآمدها و هزینه ها، بالا بودن قیمت تمام شده پول، بالا بودن مطالبات غیرجاری و لاوصول، خرید دارایی ها و سرمایه گذاری های غیرمولد از محل سپرده های گران قیمت و هدر رفت منابع، بانک را در شرایط نامناسبی قرار داده بود ولی تیم جدید مدیریتی پس از استقرار در مسیر جبران اشتباهات مدیران گذشته و دست یابی به سودآوری و ارتقای وضعیت در صنعت بانکداری گام های موثری برداشته است.

مدیرعامل و اعضاء هیئت مدیره این بانک بعد از استقراردر اواسط خردادماه سال گذشته، اقدامات موثری از جمله اصلاح ساختار و چابک سازی،بکارگیری مدیران صاحب دانش و کارآمد، تشکیل کارگروه ویژه وصول مطالبات و فعال کردن کمیته های داخلی و اصلاح روش ها به ویژه جذب منابع و اعطای تسهیلات با رعایت همه موازین و مقررات و رعایت بهداشت اعتباری را در دستور کار خود قرار داد.

به نظر می رسد بانک دی با تمرکز بر جذب سپرده ارزان قیمت، کاهش مطالبات غیرجاری،اصلاح ترکیب منابع، کاهش قیمت تمام شده پول، اصلاح روش های اعطای تسهیلات و حرکت به سمت ساختار بهینه دارایی های سودآور موفق به ایجاد ارزش آفرینی برای ذینفعان خود شده و اگر چه در حال حاضر وضعیت صورت های مالی در اثر سوء مدیریت هیات مدیره قبلی و اتفاقات گذشته ، زیانده بوده اما با توجه به اقدامات در دست انجام و چشم انداز ترسیم شده بر مبنای برنامه های مدون استراتژیک ، این زیان از طریق فروش دارایی های مازاد ، قابل جبران است.

در ابتدا کسب نقدینگی از محل وصول مطالبات و فروش دارایی های مازاد و بالابردن نسبت تسهیلات به سپرده ها از محل نقدینگی بدست آمده و در مرحله بعدی کسب سود از محل تسهیلات اعطایی به نحوی که زیان عملیات کمتر شده و به تدریج به صفر برسد، اگرچه با دشواری هایی نیز همراه است اما قابل انجام به نظر می رسد.

کاهش چشمگیر مطالبات با پیگیری مستمر / وصول ۱۲۰۰۰ میلیارد ریال مطالبات معوق بانک از وزارت نیرو

از اقدامات مثبت بانک دی در سال جاری که در راستای افزایش سرمایه و سودآوری انجام شد، تشکیل کارگروه ویژه وصول مطالبات بوده که در نتیجه پیگیری های انجام شده موفق به وصول بخش قابل توجهی از مطالباتی سنوات قبل شده است که می توان در یک مورد به وصول مبلغ ۱۲۰۰۰ میلیارد ریال از وزارت نیرو اشاره کرد.

یکی از معضلات نظام بانکی کشور ، افزایش مطالبات سررسید گذشته و معوق بانک ها نسبت به تسهیلات اعطایی در شبکه بانکی و به تبع آن، بی ثباتی های احتمالی در آینده بوده که وجود معوقات را به چالشی جدی در سیستم بانکی تبدیل کرده است.

وجود قوانین و مقررات حقوقی مناسب، سنجش اعتبار مشتریان و انجام مطالعات امکان سنجی دقیق و تهیه گزارش های کارشناسی قابل اتکا، افزون بر مؤلفه‌هایی مانند ضرورت اعمال سیاست‌های کنترلی و نظارتی مستمر بر سیستم بانکی در کاهش میزان مطالبات از اهمیت زیادی برخوردار است.

به گزارش تابناک،در راستای ارزش افزوده ایجاد شده در سهام بانک دی به بررسی ۱۰ شرکت فعال در صنعت بانک و میزان بازدهی قیمت سهام ۱۰ شرکت نمونه در مقایسه با روند شاخص کل پرداخته می شود.

 

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۴۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا

 به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، گلدمن ساکس با توجه به ریسک‌های ژئوپلیتیکی، پتانسیل افزایش قیمت طلا را به بالای ۳۰۰۰ دلار می‌بیند.
 

 سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه بود، به طوری که فلز زرد در ماه گذشته به دلیل افزایش تقاضای جهانی در بحبوحه عدم قطعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی از ۲۴۰۰ دلار در هر اونس فراتر رفت. نکته قابل توجه این است که راهبرد شناسان گلدمن ساکس بر این باورند که فضای مثبت بیشتری برای فلز امن وجود دارد و می‌گویند تا پایان سال به طور بالقوه می‌تواند از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

قیمت طلا به دلیل ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و تقاضای بانک مرکزی افزایش یافت و یکی از محرک‌های اصلی این افزایش قیمت، تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی و خانوار‌های آسیایی است. در چین، چالش‌های بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری و کاهش ارزش یوان که طی سال گذشته حدود پنج درصد در برابر دلار آمریکا ریزش داشته است، طلا را برای مصرف‌کنندگان محلی گران‌تر می‌کند. با وجود این، مصرف‌کنندگان چینی و هم بانک مرکزی چین مشتاقانه به دنبال طلا هستند.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که در این مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است. بانک مرکزی چین تنها در ماه مارس، ۱۶۰ هزار اونس طلا به ذخایر خود اضافه کرد. به همین ترتیب، کشور‌هایی مانند ترکیه، هند، قزاقستان و برخی در اروپای شرقی خریداران فعال طلا در سال جاری بوده‌اند.

این انباشت نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در بین بانک‌های مرکزی جهانی برای تنوع بخشیدن به ذخایر و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکاست. قیمت طلا در پایان آوریل شاهد عقب‌نشینی بود، اما در این هفته پس از اینکه سیاست گذاران فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره را دادند، احساسات صعودی بازگشت.

فدرال رزرو در آخرین نشست روز چهارشنبه، با توجه به پیش‌بینی، موضع نرخ بهره خود را حفظ کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار کرد که هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در آینده مبتنی بر داده خواهد بود، اما او افزود که افزایش نرخ در این مرحله بعید است.

اطمینان پاول که عملاً افزایش بیشتر نرخ بهره را رد کرد، به ماندن قیمت طلا در بالای ۲۳۰۰ دلار کمک کرد. نرخ‌های بهره پایین‌تر جذابیت طلا را افزایش می‌دهد، زیرا معمولاً بازدهی دارایی‌های با درآمد ثابت مانند اوراق قرضه را کاهش می‌دهد. در همین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه در خاورمیانه، علاقه سرمایه‌گذاران را به شمش افزایش داده است. طلا یکی از قدیمی‌ترین دارایی‌های امن محسوب می‌شود که در زمان ناآرامی‌ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی تقاضای زیادی داشته است.

قیمت طلا ممکن است از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

راهبردشناسان گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی بازار‌های نوظهور و خانوار‌های آسیایی، پیش‌بینی خود را حفظ کردند که این فلز گرانبها تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار در هر اونس تروی افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده افزایش ۱۷ درصدی است. آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند که اگر تحریم‌های مالی ایالات‌متحده با سرعتی مشابه از سال ۲۰۲۱ تشدید شود، قیمت طلا می‌تواند با ۱۶ درصد افزایش به ۳۱۳۰ دلار در هر اونس تروا افزایش یابد.

دیگر خبرها

  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • سود حداقل 28 درصد سالیانه تضمینی با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق املاک و مستغلات «امین شهر»
  • دلار باز هم نزولی شد
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • رکورد قیمت خودروی چینی در ایران شکسته شد