Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-26@07:31:33 GMT

بدخوابی نشانه چه بیماری هایی است؟

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۴۴۲۱۱

بدخوابی نشانه چه بیماری هایی است؟

رکنا: بدخوابی نشانه برخی بیماری هاست که با شناخت و درمان آنها خواب تان با کیفیت می شود.

یک متخصص عمومی گفت: عواملی متعدد مانند اختلالات تیروئید، اختلالات کیسه صفرا و مشکلات کبدی بر روند تاثیر خواب افراد اثر می‌گذارد.

احمد جوانمرد پزشک متخصص عمومی درباره تاثیرات منفی بیماری ‌ها بر روند خواب گفت: پیش از هر چیزی مراقب تیروئیدتان باشید؛ در حالت طبیعی هورمون‌های تیروئید با نقش کمک کننده بدن بر خلق و خو، خوردن، خوابیدن و استراحت تاثیر دارند؛ تا زمانی که این غده درست کار کند ساختار بدن پایدار است و به محض ایجاد هر تغییر (افزایش یا کاهش ترشحات هورمون)، اختلالاتی در بدن ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با بروز این اختلالات معمولا خواب بیمار دچار مشکل شده و به اصطلاح بیمار خوابی راحت نخواهد داشت؛ کم‌کاری تیروئید گاهی در ظاهر به شکل گواتر خود را نشان می دهد، اغلب کم کاری تیروئید باعث افزایش خواب و پر کار آن باعث کاهش خواب می‌شود؛ پزشکان برای دوره نوجوانی تا حدود میانسالی خواب مطلوب را بین ۷ تا ۸ و نیم ساعت می‌دانند و توصیه می‌کنند که خواب از نیمه‌های شب (در زمستان حدود ساعت ۱۰ ) را برای آغاز خواب انتخاب کنید؛ این ساعت در واقع همان ساعتی است که عرف اسلامی بیان می‌کند و متناسب آن است؛ اگر خواب از این مقدار کمتر یا بیشتر شود آزار دهنده خواهد بود.

تاثیر اختلالات کیسه صفرا بر خواب شما

جوانمرد گفت: اختلالات کیسه صفرا نه به طور مستقیم، اما با توجه به درد موضعی و شدیدی که اندام ایجاد می‌کند می‌تواند بر پروسه خواب تاثیر بگذارد؛ حدود ۲ ساعت پس از خوردن غذا اثر آن به کیسه صفرا می‌رسد، پس اگر کسی پس از خوردن غذای سنگین بخوابد احتمال دارد کیسه صفرا به شدت دردناک شده و خواب فرد با اختلال روبرو شود؛ این درد در کسانی که به‌صورت دَمر یا به سمت راست می‌خوابند بیشتر دیده می‌شود؛ در این حالت بهترین کار پس از مراجعه به پزشک، خوابیدن به صورت طاق باز است.

این متخصص عمومی تشریح کرد: در مورد اختلالات کبدی نظریه‌هایی مختلف در طب سنتی وجود دارد که ما هم آنها را قبول داریم؛ گفته می‌شود سلامت کبد با تاثیر بر میزان خواب، کیفیت آن را به هم می‌زند؛ حتی اگر خواب زمان کافی داشته باشد اما کیفیت خوبی ندارد و رفع خستگی نمی‌کند.

آیا سلامت کبد با خواب ارتباط دارد؟

وی افزود: کبد در زمان خواب بیشتر کار می‌کند؛ اگر کبد درست استفاده شود عمر را طولانی می‌کند. سلامت کبد تاثیری مستقیم بر ذخیره انرژی و ذخیره مواد غذایی دارد و اختلالات آن ممکن است منجر به ایجاد سیروز کبدی شود.

جوانمرد تشریح کرد: اختلالات قلبی و ریوی نیز باعث ایجاد اختلال خواب می‌شود، فرد به‌طور کامل به خواب نمی‌رود و هر چند مدت یک‌بار فرد بیدار می‌شود؛ تکرار این فرایند باعث می‌شود فرد ولو اینکه ۱۰ ساعت خوابیده باشه احساس خستگی کرده و به خواب عمیق نرود.

این متخصص گفت: در نهایت اختلالات روده بزرگ منجر به برهم خوردن پروسه خواب می‌شود؛ گاهی حالتی شبیه به فلج در برخی قسمت‌های روده بزرگ ایجاد می‌شود یا گاهی برخی از گاز‌ها محیط روده را دردناک می‌کند؛ با توجه به زمان‌بر بودن حرکت غذا به سمت روده اغلب این اختلال در ساعات پایانی خواب مشکل ایجاد می‌کند.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

تجاوز گروهی 4 پسر به دختری در پارکینگ مخروبه عکس های بدون پوشش اقدام پلید پسرتهرانی با دوست خواهرش / دختر27 ساله فریب خورده بود+عکس شوهر بی غیرتم می خواست مرا بفروشد / مهنوش در دادگاه اشک همه را در آورد + عکس اقدام منشوری 2 جوان در حمله به 2 دختر در ائل گولی تبریز + فیلم و عکس "بسته حمایتی" نگرفته اید اینگونه پیگیری کنید توطئه بی رحمانه مینا 16 ساله و ناپدری پلید برای به زندان انداختن مادر بی نوا اولین فیلم از تیراندازی وحشیانه در ورزشگاه سقز / این فوتبالیست به کما رفت + عکس 3 سال زندان به خاطر سوار کردن دختر غریبه به ترک موتور گفتگو با خانواده های شهدای پلاسکو / از دخترکی که هنوز رخت سیاه بر تن دارد تا پیر شدن یک شبه یک مادر مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا در دیدار فرشته نجات با سرهنگ مهدوی بازمانده حادثه سقوط هواپیما در کرج چه گذشت؟ + فیلم و عکس حکم قطعی 5 صراف تهرانی صادر شد / مریم انصاری چه نقشی در پرونده دارد؟ + عکس چهره باز راز کیسه ای بزرگ یک جوان که در خیابان های خلوت آبادان پرسه می زد + عکس تصویر انتقال لاشه هواپیمای بویینگ ۷۰۷ سقوط کرده در کرج فیلم لحظه حمله ده ها پسر جوان با گلوله برفی به 2 دختر در پارک ائل گلی تبریز / 2 تن دستگیر شدند + تصویر

منبع: رکنا

کلیدواژه: پزشک غذا طب سنتی سلامت خواب درمان خوردن کاهش بیماری عکس فیلم مشهد صبح زن مادر جوان حادثه دختر مرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۴۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید

این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که موجب می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

متاسفانه علت این عارضه معمولا ناشناخته است با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم:

ژنتیک : اگر در خانواده شما کسی ناخن‌ زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان: این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی: سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

بیماری‌های غده تیروئید:  سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

سندرم نفروتیک: سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

به نوشته ایندیپندنت،‌ اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم.

برخی از این علائم عبارتند از ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

سندرم ناخن زرد معمولا به ‌عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی شامل مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی،‌ ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید)‌ برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود، هستند.

به گزارش وری‌ول‌هلت، در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر ‌کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله