Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-07@16:16:22 GMT

علائم «اعتیاد اینترنتی» چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۴۵۱۳۶

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،«رژیم مصرف رسانه» در بین خانواده های ایرانی بحث شناخته شده ایی نیست و تقریبا می توان گفت که این اصطلاح تا به حال به گوش عده ای بسیاری از افراد جامعه نخورده است. در یک آمارگیری از بین ۱۰۰ خانواده دارای فرزند کودک و نوجوان، فقط ۸ خانواده با این جمله آشنا بودند! ولی هیچ کدام در مورد آن اطلاعات درستی نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما « اعتیاد اینترنتی» در بین خانواده های ایرانی، اصلاح شناخته شده ایی است، چرا که در همین آمارگیری تقریباً ۸۵ خانواده با این جمله آشنا بودند و آن را بسیار خطرناک توصیف کردند. این درحالی است که همین خانواده ها در مورد نشانه های اعتیاد به اینترنت، اطلاعات کافی نداشتند و صرفاً به کسی که بیش از حد در فضای شبکه های اجتماعی وقت می گذراند، معتاد اینترنتی می گفتند!.
بیشتر بخوانید
آیا برای کودکانمان رژیم مناسب رسانه ای در نظر گرفته ایم؟!
کودکانمان را به رسانه ها واگذار نکنیم!
حجم عظیم اطلاعات بدون سانسور، میزبان کودکان ما در فضای مجازی!
بنابرگفته کارشناسان فضای مجازی، تعیین مرز بین استفاده نرمال و غیرنرمال از اینترنت با در نظر گرفتن الگوی رفتاری و بسته به فرد و فرهنگ آن جامعه متفاوت است. یعنی اگر استفاده زیاد از اینترنت و تکنولوژی روز را یک پدیده فرهنگی در نظر بگیریم، تعریف مرزهای نرمال بودن، می تواند با فرهنگ و زمان ، مرتبط باشد.
اما یک نظر کلی وجود دارد که استفاده بیش از دو ساعت از محصولات اینترنتی در روز می تواند فرد را دچار نمودهای بالینی کند که از آن تحت عنوان «اختلالات استفاده از اینترنت» یاد می کنند و با توجه به اینکه دختران بیش از پسران وقت خود را صرف حضور در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی می کنند، درصد قابل توجهی از مبتلایان به اختلالات اینترنتی و در سطح گسترده « اعتیاد به اینترنت» را به خود اختصاص داده اند.

روانشناسان بروز علائمی نظیر( تحریک پذیری، اضطراب، غمگینی، انزواطلبی، عدم اشتها و در بعضی موارد پُرخوری، کم خوابی، بی خوابی، کابوس دیدن، کم شدن فعالیت های بدنی، افت تحصیلی حتی ترک تحصیل...) را از شایع ترین اختلالات استفاده معتادگونه از اینترنت بر می شمارند.
بنابرگفته والدینی که فرزندشان غیرمعمول از اینترنت استفاده می کنند، نوجوان در برابر محرومیت از خرید بسته های اینترنتی یا بازی های اینترنتی، علائم بالینی نظیر(خشم، تنش، اضطراب و افسردگی) بیشتری از خود نشان می دهد و هر بار در طی تلاش ناموفق برای کنترل استفاده از اینترنت با ولع بیشتری به سمت بازی های اینترنتی یا انواع شبکه های مجازی، می روند.
همچنین دروغگویی و فریب کاری نوجوان نسبت به سایر اعضای خانواده یکی دیگر از دغدغه های اصلی این خانواده هاست چرا که نوجوان سعی دارد آنها را در رابطه با میزان پرداختن به بازی های اینترنتی یا ساعات حضورش در شبکه های اجتماعی فریب داده یا از نظر مالی برای خرید اینترنت مجاب کند.
فردی که بیش از حد در اینترنت وقت می گذراند یا به نوعی زندگی خود را وقف حضور در محصولات اینترنتی کرده است علاوه بر بروز برخی از اختلالات روانی از بعد سلامت فیزیکی نیز دچار آسیب های جدی می شود. سبک زندگی نوجوان از حالت پویا و با انگیزه به سمت بی تحرکی پیش می رود و خطر ابتلا به چاقی مفرط سلامت او را تهدید می کند.
استفاده طولانی از محصولات اینترنتی در دراز مدت باعث آسیب به چشم و ایجاد مشکلات بینایی در فرد چون ( درد چشم، آب ریزش چشم، تیک های عصبی، خشکی چشم، سردرد، ترای دید و .. ) می شود. بروز مشکلات عضلانی – اسکلتی به دلیل ثابت ماندن اسکلت بدن به مدت طولانی در یک وضعیت نامناسب از دیگر عوارض جسمانی استفاده زیاد از اینترنت است.
وسایل الکترونیک با کارکرد صوتی، می تواند سطوح آسیب زایی از صوت را ایجاد کنند که گاهی منجر به آسیب دائمی شنوایی می شود. آمار بسیاری از تصادف خیابانی و جاده ایی که منجر به آسیب دیدگی رهگذران و رانندگان شده است، از معمول ترین خطرات استفاده از وسایل الکترونیکی همزمان با انجام کار دیگری چون رانندگی، رد شدن از خیابان و .. است.
به تمام موارد گفته شده می توان آلودگی زیاد وسایلی نظیر، تلفن همراه، کیبورد، صفحه نمایش و .. اشاره کرد که سلامت استفاده کننده را به خطر می اندازد.
اما سؤال اینجاست: « علائم و نشانه های اعتیاد اینترنت چیست؟» و « آیا ما به هر نوجوانی که دچار افسردگی، اضطراب، بدخوابی و انزوا طلبی یا مشکل بینایی و شنوایی شده است می توانیم برچسب معتاد به اینترنت را بزنیم؟»
پاسخ این سؤال در بخش دوم گزارش مورد بررسی قرار می گیرد.
ادامه دارد/ طنین یاس - رژان زندیه

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۵۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی اینترنتی

تین نیوز

انجمن تجارت الکترونیک تهران، در بیانیه ای اعلام کرد که اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خدمات حمل و نقل درون شهری، خلاف قانون است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، انجمن تجارت الکترونیک تهران در این بیانیه با اشاره به اینکه مدتی پیش سازمان امور مالیاتی کشور اقدام به مطالبه مالیات ستانی از کاربران تاکسی های اینترنتی کرده که با واکنش تعدادی از نمایندگان مبنی بر مخالفت با این اقدام همراه شد، گفته که اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خدمات حمل و نقل درون شهری تصمیمی خلاف قانون است و آثار زیان باری برای کاربران به همراه خواهد داشت.

بر اساس این بیاینه تاکسی های اینترنتی زیرساخت بخش قابل توجهی از سفرهای درون شهری در سراسر کشور را تأمین می کنند و هر شکلی از افزایش دستوری تعرفه های این بخش، آثار تورمی برای مردم به همراه خواهد داشت. علاوه بر این، سرویس های حمل و نقل اشتراکی از بخش های مهم اقتصاد دیجیتال به شمار می آیند و ایجاد هزینه های سربارِ غیرکارشناسی برای کاربران این گروه از استارتاپ ها، بدنه اکوسیستم دیجیتال را نیز نحیف تر می سازد.

انجمن تجارت الکترونیک تهران همچنین از وزیر اقتصاد خواسته تا با توجه به مشکلات این طرح، تدابیر لازم را جهت رفع این مساله در نظر گرفته و جلوی بروز مشکلات مختلف حاصل از این تصمیم را بگیرند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • غافلگیری سارقان کلینیک ترک اعتیاد
  • پدر مددکاری اجتماعی ایران: تعطیل کردن نمایش خانگی دردی از بحران‌های اجتماعی دوا نمی‌کند
  • دستگیری کلاه‌بردار اینترنتی خریدار احشام در کرمانشاه
  • غرق‌شدن اعضای یک خانواده در رودخانه نیاتک شهرستان هیرمند
  • شناسایی و دستگیری کلاهبردار اینترنتی رسید جعلی بانک
  • مخالفت با مالیات ارزش افزوده تاکسی‌های اینترنتی
  • لزوم هوشیارسازی اجتماعی نسبت به آسیب‌های پیری جمعیت
  • مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی اینترنتی
  • بهترین سایت سفارش آنلاین کتاب در ایران
  • انهدام ۲۰ باند جرایم سایبری در مازندران