Web Analytics Made Easy - Statcounter

جنگ اقتصادی مجموعه ای از اقدامات عامدانه، غرض ورزانه، خصمانه و هدفمند دشمن با ابزارهای اقتصادی مانند پول،بانک، تحریم، محاصره ی اقتصادی است که با هدف تضعیف و کاهش توان اقتصاد و مقاومت ملی و در نهایت تغییر رفتار یا رژیم انجام می گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  سبلان‌ما، حامد هاشمی مجد هادی سیاسی و تحلیلگر مسائل سیاسی اردبیل در تازه ترین یادداشت خود به تحلیل جنگ اقتصادی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران پرداخت و نوشت: جنگ اقتصادی مجموعه ای از اقدامات عامدانه، غرض ورزانه، خصمانه و هدفمند دشمن با ابزارهای اقتصادی مانند پول،بانک، تحریم، محاصره ی اقتصادی و ابزارهای غیراقتصادی مانند اطلاعات، فشارهای سیاسی، دیپلماسی اجبار، جنگ روانی و عملیات اخلال گرایانه است که با هدف تضعیف و کاهش توان اقتصاد و مقاومت ملی و در نهایت تغییر رفتار یا رژیم انجام پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انقلاب اسلامی ایران در چهارمین دهه از حیات پربرکت و عزتمندانه ی خود با جنگ ترکیبی و هوشمندانه ی نظام سلطه با محوریت ایالات متحده ی آمریکا مواجه است. در این جنگ ترکیبی؛ جنگ اقتصادی با مجموعه ای از اقدامات و به ویژه تشدید تحریم های مالی و اقتصادی نقش اساسی را ایفا می کند. امید آمریکا و متحدان او این است که از طریق جنگ تمام عیار اقتصادی، بتوانند با فشار بر ملت ایران و نظام اسلامی، به مقاومت چهل ساله ی جمهوری اسلامی ایران در برابر زیاده خواهی های غرب پایان دهند.

به اذعان دونالد ترامپ، آمریکایی ها در طول 17 سال گذشته هفت تریلیون دلار در منطقه ی غرب آسیا هزینه کرده اند بدون اینکه به دستاورد خاصی رسیده باشند. از این رو با هدف وادارکردن جمهوری اسلامی ایران به تغییر رفتار؛ از طریق پذیرش مذاکره در حوزه های مختلف، جنگ ترکیبی(هیبریدی) را علیه کشورمان به راه انداخته اند و به دنبال آن هستند تا از طریق اعمال فشارهای اقتصادی، روانی و ... به خواسته های نامشروع خود دست یابند. از دیدگاه رهبر معظم انقلاب، هدف دشمنان از اعمال فشار اقتصادی بر مردم ایران، دلسرد کردن آنان از نظام اسلامی می باشد.

در تعریف جنگ اقتصادی باید گفت:« جنگ اقتصادی مجموعه ای از اقدامات عامدانه، غرض ورزانه، خصمانه و هدفمند دشمن با ابزارهای اقتصادی مانند پول،بانک، تحریم، محاصره ی اقتصادی و ابزارهای غیراقتصادی مانند اطلاعات، فشارهای سیاسی، دیپلماسی اجبار، جنگ روانی و عملیات اخلال گرایانه است که با هدف تضعیف و کاهش توان اقتصاد و مقاومت ملی و در نهایت تغییر رفتار یا رژیم انجام پذیرد.»

جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران در گذشته نیز مسبوق به سابقه بوده است. پس از تسخیر لانه ی جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام؛ با دستور کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا در 14 نوامبر 1979 فرمان اجرایی برقراری وضعیت اضطراری ملی درباره ی ایران آغاز شد که در نهایت در 20 فروردین 1359 آمریکا روابط خود را با ایران قطع نمود. در دوران ریاست جمهوری کلینتون در مرحله ی دوم جنگ اقتصادی، تحریم های یکجانبه ی آمریکا در چارچوب مصوبات کنگره ی این کشور اجرایی شد و علاوه بر محروم کردن موسسات و شرکت های آمریکایی از روابط اقتصادی با ایران، موسسات و شرکت های دیگر کشورها نیز در صورت روابط تجاری و سرمایه گذاری با ایران با مجازات و تنبیه آمریکا مواجه می شدند. در خردادماه 1375 همه ی مبادلات تجاری بین ایران و آمریکا ممنوع شد و پس از مدت کوتاهی قانون تحریم ایران-لیبی موسوم به «داماتو» با تمرکز بر تحریم نفتی به تصویب رسید.

با روی کارآمدن بوش پسر که ایران را محور شرارت در منطقه معرفی کرده بود؛ به بهانه ی فعالیت های هسته ای ایران که با اعمال فشار و بدون اجماع جهانی آن را به شورای امنیت سازمان ملل کشانده بود، دور جدیدی از تحریم های اقتصادی در قالب قطعنامه های شورای امنیت علیه کشورمان تصویب و اعمال شد. پس از امضای معاهده ی برجام که عده ای ساده لوحانه و با خوش بینی محض، آن را پایانی بر تحریم ها و جنگ اقتصادی آمریکا و غرب علیه کشور می دانستند، اما در عمل همان طور که مقام معظم رهبری پیش بینی کرده بودند، طرف غربی به تعهدات خود عمل نکرد و با وضع تحریم های جدید و خروج آمریکا از برجام پس از روی کارآمدن ترامپ، جنگ واقعی اقتصادی میان ایران و آمریکا و غرب آغاز شد.

از ویژگی های این مرحله از جنگ اقتصادی، ائتلاف مثلث آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی با محوریت عربستان سعودی است. سعودی ها تأمین کننده ی اصلی منابع مالی در این جنگ هستند که در جریان سفر ترامپ به عربستان در پشت پرده به چنین توافقی دست یافتند، رژیم صهیونیستی در این جنگ ستون اطلاعاتی و امنیتی آن را تشکیل می دهد و آمریکا به عنوان قرارگاه، هدایت، سیاستگذاری، پایش و نظارت و طراحی تحریم ها را ایفا می کند.

اندیشکده های آمریکایی سال 97 را سال سرنوشت ساز و مهمی در پایان دادن به عمر نظام اسلامی می دانستند و معتقد بودند جمهوری اسلامی ایران در چهلمین سال از حیات خود به ورطه ی سقوط و اضمحلال خواهد رسید، در همین راستا با طراحی سناریوی تابستان داغ از طریق تشدید تحریم ها و فشارهای اقتصادی به دنبال ایجاد آشوب و ناامنی و نارضایتی عمومی در کشور بودند که ملت فهیم و همیشه در صحنه حاضر کشور با بصیرت انقلابی و هوشیاری کامل در کنار رهبری داهیانه و مدبرانه ی امام خامنه ای(مدظله العالی) تابستان داغ آمریکا را خنک کردند و ادعای آمریکا مبنی بر صفررساندن صادرات نفت ایران در 13آبان در عمل با معاف کردن کشورهای عمده ی خریدار نفت از کشور، هرگز محقق نشد و آمریکایی ها این بار نیز چون گذشته آب در هاون کوبیدند و به هیچ توفیقی دست نیافتند.

هرچند در داخل کشور به دلیل برخی سوء مدیریت ها و عدم نظارت های کافی، مشکلاتی در حوزه ی ارزی ، گرانی افسار گسیخته و تورم ، گریبانگیر مردم شد اما باید اذعان کرد که این مشکلات بیشتر منشأ داخلی داشتند و راه حل آن نیازمند عزم، تدبیر و تلاش بی وقفه و جهادی مسوولین کشور است چرا که جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت های کم نظیری در بخش های منابع انسانی، منابع زیرزمینی، ظرفیت های بخش کشاورزی، گردشگری، دسترسی به آب های آزاد جهان، ظرفیت راهبردی نفت و گاز در کنار توجه به اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولیدات داخلی برخوردار است.

 

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۵۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی

به گزارش همشهری‌آنلاین، پایگاه تحلیلی نظامی «Breaking Defense» در گزارشی به ارزیابی یکی از پیامدهای جهانی عملیات موشکی پهپادی «وعده صادق» پرداخته و آورده است باوجود همکاری و مقابله گسترده چند کشور در کنار اسرائیل با تسلیحات پرتاب شده تهران اما علاقه جهانی به پهپادهای ایرانی رو به کاهش نیست و تحلیلگران می‌گویند بازار پراشتیاقی در سراسر جهان برای دسترسی و خرید پهپادهای به نسبت ارزان و کارآمد ایران وجود دارد.

نویسنده گزارش تصریح کرد: شاید اسرائیل و متحدانش توانسته باشند با تعداد زیادی از ۳۰۰ پهپاد و موشکی که ایران در حمله بی‌سابقه خود به اسرائیل پرتاب کرد، مقابله کنند اما به نظر کارشناسان این امر مشتریان پرنده‌های بدون سرنشین تهران را منصرف نکرده است.

«فابیان هینز» پژوهشگر دفاعی و نظامی در موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک، معتقد است: بیشتر کشورهایی که به پهپادهای ایرانی علاقه مند هستند، می‌خواهند از آنها در مقابل دشمنان توانمندی همچون آمریکا و اسرائیل استفاده کنند. برای این کشورها قابلیت‌های دشمنان پیشرفته‌ همچون ایالات متحده در رهگیری این تسلیحات چندان نگران کننده نیست. پهپادهای تهاجمی ایرانی کارایی خود را به خوبی اثبات کرده‌اند.

«ساموئل بندت» کارشناس هوش مصنوعی و سیستم‌های بدون سرنشین در اندیشکده CNA در واشنگتن نیز عنوان داشت که مخالفت‌های اسرائیل هم بر بازار فروش ایران به‌ویژه به کشورهایی که به دنبال اتخاذ رویکرد سیاسی و نظامی مستقل از غرب هستند، تأثیر نخواهد گذاشت.

این گزارش با بیان جزئیاتی از تعداد و نوع پهپادها و موشک‌های مورد استفاده ایران در «وعده صادق» مدعی شد که ایران ۱۷۰ پهپاد شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را در کنار بیش از ۳۰ موشک کروز و بیشتر از ۱۲۰ موشک بالستیک به سمت اهدافی در اسرائیل شلیک کرد. طبق این تحلیل، در سال‌های اخیر خانواده پهپادهای شاهد به دلیل استفاده موفق در چند سناریوی عملیاتی توجه گسترده‌ای را در جهان به خود جلب کرده‌اند که مهمترین محل نمایش آن‌ها در اوکراین بوده است.

«ژان مارک ریکلی» رئیس بخش ارزیابی ریسک‌های جهانی و نوظهور در مرکز سیاست‌های امنیتی ژنو هم به Breaking Defence مدعی شد: اوکراین ویترین قدرتمندی را برای پهپاد شاهد ارائه کرد ضمن آنکه حتی اگر این پهپادها در حمله به اسرائیل شکست خورده باشند، آن ها اثبات کردند که هزینه قابل توجهی را به طرف مقابل تحمیل می‌کنند.

وی تصریح کرد: استفاده از موشک‌های گران‌قیمت برای نابودی این پهپادهای ارزان هزینه زیادی را به بار می‌آورد مهمتر آنکه توانمندی‌های مدافع را از بین می‌برد. در مورد اسرائیل هم انهدام پهپادها هزینه‌ای بیشتر از پهپادها را در بر داشت.

ریکلی با بیان اینکه محاسبه فوق، پهپادهای ایران را برای بسیاری از خریداران بین المللی جذاب کرده است، افزود: بازار بالقوه ایران شامل کشورهایی می‌شوند که از سوی غرب تحریم شده‌اند یا هراسی از تحریم آن‌ها ندارند و مایل هم نیستند شرایط غربی‌ها هنگام فروش تسلیحات را بپذیرند.

طبق این گزارش، علاقه به خرید پهپادهای ایرانی حتی پس از بحث‌ها و انکارهای فراوان در مورد استفاده روسیه از این پرنده‌ها علیه اوکراین بیشتر هم شد. چند ماه بعد از آن یک مقام ارشد ایرانی اعلام کرد که ۲۲ کشور به خرید پهپادهای ساخت ایران ابراز علاقه کرده‌اند. «یوآو گالانت» وزیر دفاع اسرائیل هم در ماه فوریه مدعی شد که ۵۰ کشور در حال مذاکره با تهران برای خرید موشک و پهپادهای این کشور هستند.

حتی یکی از کارشناسان «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» هم عنوان داشت که «اکنون پهپادهای ایرانی در چهار قاره آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکای جنوبی در میدان عملیات حضور دارند.»

این گزارش در زمینه رقبای ایران در بازار پهپادها نیز آورده است: تحلیلگران پهپادهای ایرانی را راه حلی کم هزینه‌تر می‌دانند. ... با اینکه چین در صدر صادرات حوزه پهپاد قرار دارد اما کارشناسان می‌گویند که ایران فراتر از پکن است و رقبای اندکی هم در بازار خاص خود دارد.

هینز در این رابطه تاکید کرد که ایران در رده پهپادهای برد بلند، جنگی و انتحاری کارآمدی اثبات شده‌ای دارد. ضمن آنکه در واقعیت هم شرکت‌های چندانی در این بازار مطرح هستند.

طبق تحلیل فوق، وقتی بسیاری از کارشناسان برای نخستین بار با گزارش‌هایی در مورد وابستگی روسیه به پهپادهای ایران برخورد کردند، شگفت‌زده شدند.

کد خبر 849636 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و اسرائیل هواپیما - پهپاد خبر ویژه اسرائیل

دیگر خبرها

  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟