Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@09:32:17 GMT

فرمول مشارکت جامعه محلی در گردشگری

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۴۶۵۱۲

شاخص‌های اثرگذار

این پژوهش تاکید می‌کند که نتیجه فعالیت‌های توانمندسازی محلی، باید اقدام محلی برای رفع نیازهای محلی باشد. ساکنان باید به این باور رسیده باشند که می‌توانند با ورود خود به این عرصه، جامعه را متحول کنند. در جوامعی که انواع محدودیت را بر افراد تحمیل می‌کنند، فرد ممکن است از مشارکت در فعالیت سیاسی یا عمومی خودداری کند، بنابراین مشارکت اجتماعی عامل مهمی در نگرش و درک مردم محلی نسبت به مجموعه تخت‌جمشید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتیجه این پژوهش نشان می‌دهد مشارکت اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری بر درک ساکنان محلی در روستاهای نمونه دارد. در حال‌حاضر نگرش زیست‌محیطی مردم محلی نسبت به مجموعه تخت‌جمشید نیز اهمیت زیادی دارد. اتفاق‌هایی که در سال‌های اخیر در نزدیکی مجموعه و در همسایگی روستاها افتاده است، نگرانی بیشتر مردم را در پی داشته است.

از سوی دیگر، درواقع حفاظت از آثار تاریخی یک کشور در ذهن‌ها اتفاق می‌افتد و باید با آگاهی مردم نسبت به ارزش میراث‌فرهنگی خود در حفظ آنها کوشا بود. برای رسیدن به چنین هدفی از ابزار رسانه برای آگاهی‌بخشی به مردم استفاده می‌شود. نتیجه پژوهش حاضر نشان می‌دهد نگرشی که ساکنان محلی نسبت به مجموعه دارند، تاثیر منفی و معناداری بر درک آنها از تخت‌جمشید دارد. ارزش‌های هویتی، نشان‌دهنده پیوندهای عاطفی جامعه بامیراث فرهنگی‌اند. ساکنان بومی نسبت به مکان تولد، میراث و هویت مردم خود تعلق خاطر زیادی دارند. اثرهایی که داخل و خارج از کشور شناخته شده‌اند، نشان‌دهنده تاریخ و هویت یک جامعه‌اند. مردمی که در همسایگی مجموعه تخت‌جمشید زندگی می‌کنند، نسبت به وجود این مجموعه احساس افتخار و سربلندی می‌کنند و آن را عاملی در تعلق اجتماعی خود می‌دانند. در واقع تعلق اجتماعی فرد نسبت به یک مکان و ارزش قائل شدن، قدردانی و وفاداری نسبت به آن شناخته می‌شود. از این‌رو، نتیجه پژوهش مذکور نشان می‌دهد متغیر تعلق اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری بر درک مردم محلی و حمایت از مجموعه تخت‌جمشید به‌عنوان میراث جهانی دارد.

در همین حال، از نشانه‌های توسعه پایدار در مجموعه‌های فرهنگی، رفاه اقتصادی و افزایش اشتغال است. رشد صنعت گردشگری باید بتواند برای جامعه میزبان شغل ایجاد کند. بیشتر مصاحبه‌شوندگان در این تحقیق اظهار کردند گردشگری تا حدودی توانسته است شغل‌های جانبی را برای روستاییان ایجاد کند ولی این مقدار کافی نبوده و نتوانسته است مانع بیکاریجوانان در روستاها شود. اطلاع نداشتن از اثرهای مثبت اقتصادی و کمرنگ بودن نقش آن در زندگی مردم روستاها، سبب‌شده اصل‌های توسعه پایدار گردشگری تحقق نیابد. از این‌رو، ساکنانی که گردشگران را خطری برای محیط خود قلمداد می‌کنند، با توسعه آن مخالفت می‌کنند. اما جوامع میزبانی که گردشگران را عاملی برانگیزاننده برای رشد و توسعه و حفظ محیط خود می‌دانند، خود به حمایتگر آن تبدیل می‌شوند. شرایط مطلوب زمانی به‌وجود می‌آید که بازدیدکنندگان و ساکنان کشور میزبان از جنبه اجتماعی شناخت بهتری از یکدیگر پیدا کنند و با هم مانوس شوند.

این شرایط سبب می‌شود هر یک از آنها از کیفیت و ویژگی‌های شخصیتی یکدیگر آگاهی بیشتری پیدا کنند و به یکدیگر احترام بگذارند. درک ساکنان محلی نیز بر حمایت از مجموعه تخت‌جمشید به‌عنوان میراث‌جهانی تاثیر دارد. در عین حال، نتیجه پژوهش نشان می‌دهد ساکنان بومی نسبت به توسعه پایدار گردشگری در مجموعه تخت‌جمشید نظر مثبتی دارند اما باوجود اینکه رابطه‌ای میان مشارکت اجتماعی آنان در تصمیم‌گیری مدیریتی و توسعه پایدار گردشگری وجود نداشته، درک ساکنان بومی نسبت به این مجموعه مسیر توسعه پایدار گردشگری در این منطقه را هموار می‌کند.

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۶۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۵۰ مدرسه در استان بوشهر

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر از تصویب ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به طرح‌های فضای آموزشی خبر داد و گفت: با این اعتبار حداقل ۱۵۰ مدرسه در سطح استان بوشهر ساخته می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناوه، علی موحدی ظهر امروز در همایش تجلیل از معلمان نمونه گناوه جایگاه مهم معلم در جامعه را مهم دانست و اظهار داشت: معلم در عرصه تعلیم و تربیت از منزلت خاصی در جامعه برخوردار است و همواره مورد تکریم قرار دارد.

وی از نواختن زنگ سپاس معلم در 2 هزار مدرسه استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: انتظار می‌رود در سال‌های آینده زنگ سپاس معلم در همه نهادها، دستگاه‌ها و ادارات نواخته شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر یکی از راه‌های تکریم معلم توسط سایر نهادها و دستگاه‌ها را حضور در مدارس همجوار ادارات دانست و تأکید کرد: وقتی همه شأن و جایگاه معلم را این گونه به جا آوردند معلم در قدر و صدر قرار می‌گیرد و خوشا به حال جامعه‌ای که معلم آن در قدر باشد، آن روز، روز شکوفایی جامعه است.

موحدی با بیان اینکه استاندار بوشهر سال جاری را به نام آموزش و پرورش نام‌گذاری کرده است خاطرنشان کرد: استاندار بوشهر در این راستا جمعاً مبلغ 2 هزار و 500 میلیارد تومان برای توسعه فضای آموزش و پرورش تخصیص داد که حداقل 150 مدرسه در سطح استان بوشهر ساخته خواهد شد.

وی از مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز تشکر فراوان کرد و گفت: سپاه پاسداران قهرمان با تمام وجود و بی‌منت در کنار آموزش و پرورش ایستاده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر با بیان انتظارات این مجموعه از پترو فرهنگ افزود: از مجموعه شرکت و هلدینگ پترو فرهنگ انتظار داریم همچون نفت و گاز حتی به مراتب بیشتر در کنار آموزش و پرورش قرار گیرد.

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • جوهره و جنس اولیه «مشارکت» در نظام مردم‌سالاری دینی
  • برگزاری جلسه کارگروه مشارکت و میراث فرهنگی در شهرستان اشنویه    
  • ساخت ۱۵۰ مدرسه در استان بوشهر
  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • فروشگاه مجازی صنایع دستی و سوغات محلی در طبس راه اندازی شد
  • راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس
  • گاز شهری کرج، چهارشنبه قطع می‌شود
  • گاز شهری کرج، چهارشنبه قطع می شود
  • صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در قم تشکیل می‌شود
  • گاز شهری قسمتی از کرج قطع می‌شود