Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز اعضای شورای شهر تهران در آخرین روز بررسی برنامه پنج‌ساله سوم توسعه شهرداری تهران احکام بخش ایمنی و مدیریت بحران را به طور کامل بررسی و تصویب کردند.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این جلسه شهربانو امانی، عضو شورای شهر تهران پیشنهاد داد که بند ۵ (تدوین برنامه جامع مهارت‌سنجی آتش‌نشانان در سال نخست برنامه و اجرای آن از سال دوم برنامه) و بند ۷ (تدوین برنامه جامع سنجش و ارتقای آمادگی و سلامت جسمی و روانی آتش‌نشانان در سال اول برنامه و اجرای آن از سال دوم برنامه به صورت مستمر)ماده ۸۷ که طبق آن شهرداری موظف است با هدف ارتقاء توان پاسخگویی، چابک‌سازی و افزایش سرعت عمل امدادرسانی در محدوده شهر اقداماتی انجام داده دهد، حذف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زهرا صدراعظم نوری، رییس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در مخالفت با این واکنش گفت: هر دو بند به دو موضوع متفاوتی اشاره می‌کند که در صورت حذف هرکدام، این موضوعات مغفول واقع خواهند ماند. در نهایت اعضای شورای شهر تهران با اکثریت آرا به حذف این بندها رأی ندادند. بعد از تصویب مواد 88،89؛90؛91،92، به پیشنهاد کمیسیون سلامت،محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، 4ماده دیگر به برنامه پنج‌ساله سوم توسعه شهرداری تهران اضافه شد.

در ماده 93پیشنهادی جدید؛ شهرداری موظف است به منظور پیشگیری از وقوع حوادث و افزایش ایمنی تردد شهروندان در فضاهای عمومی شهر تهران شامل بوستان ها، فضای سبز حاشیه معابر، بزرگراه ها و میادین و فضای پیاده روها (به خصوص در مجاورت کارگاه های ساختمانی و عمرانی و مجاورت تاسیسات برق و گاز)، پل های عابر پیاده، فضاهای مجاور تابلوها و بیلبوردهای شهری و مجاور کانال‌ها، مسیل ها و دریچه های تاسیساتی و دکل های مخابراتی اقدامات زیر را انجام دهد: ‎1) بازنگری در ساختار مدیریت ایمنی و مدیریت بحران و HSE شهرداری و یکپارچه سازی و تجمیع سیستم‌های مدیریتی شهرداری تهران که در این بند کلمه تجمیع حذف شد. ‎2) تدوین شیوه نامه نظام مدیریت بازرسی و نظارت بر عملکرد و فعالیت کلیه پیمانکاران شهرداری در اجرای الزامات HSE و چارچوب نظام فنی و اجرایی شهرداری با هدف پیشگیری و کاهش حوادث تا پایان سال اول؛ ‎3) استقرار نظام تعمیر و نگهداشت، مرمت و بازرسی فنی دوره ای و تهیه شناسنامه ایمنی متناسب با حوادث محتمل بر اساس نظام فنی و اجرایی شهرداری که در این بند نیز کلمات تعمیر و نگهداشت حذف شد. ‎4) ایجاد ساز و کار لازم برای ارتقای امکانات سامانه 137 برای امکان گزارش دهی و رصد ایمنی فضاهای عمومی شهری توسط شهروندان.

شهربانو امانی در جریان بررسی بند 4ماده 93پیشنهادی جدید گفت: از آنجایی که ارتقای امکانات سامانه 137جنبه عملیاتی وپروژه‌ای دارد، بهتر است که حذف شود که زهرا صدراعظم نوری به عنوان پیشنهاد دهنده در مخالفت با حذف این بند اظهار کرد که برای هوشمندسازی و مأموریت محورتر کردن این سامانه، با حذف این بند مخالفت می‌کنم. در نهایت این بند با رأی اعضای شورای شهر تهران حذف شد.

به گزارش ایسنا، بند 5 ماده 93 هم درباره استفاده از ظرفیت وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان برای تدوین و اجرای ضوابط الزام آور برای سازندگان ساختمانی به نصب درجه بندی ایمنی داربست و تاورکرین های ساختمانی در معرض دید شهروندان و ایجاد سازوکاراعلام هشدار خطر اضطراری جهت تردد شهروندان در اطراف کارگاه های ساختمانی وعمرانی در زمان وقوع باد، طوفان، سیلاب، برف و سایر بلایای طبیعی است که با پیشنهاد محمدسالاری و با این استدلال که چنین مواردی در احکام بالادستی مقررات ساخت و ساز آمده، این بند حذف شد و صدراعظم نوری در مخالفت با حذف آن گفت که آوردن این بند به معنی تاکید و الزام بیشتر برای رعایت این موارد توسط شهرداری تهران بوده است.

طبق بند94 برنامه پنج‌ساله سوم نیز شهرداری موظف است در راستای تامین ضمانت اجرایی وظایف محوله در حوزه ایمنی و مدیریت بحران نسبت به تنظیم آیین نامه اجرایی بند 14 ماده 55 قانون شهرداری ها تا پایان سال اول برنامه اقدام نماید که به پیشنهاد الویری این بند حذف شد. صدراعظم نوری، در مخالفت با حذف این بند نیز گفت از آنجایی که ماده 55مربوط به سال 1334 است، می‌خواستیم با آوردن این بند، مفاد آن را به روز کنیم.

در ماده 95 برنامه شهرداری موظف شده است که به منظور تقویت تعامل، همکاری و هماهنگی با سایر دستگاه های خدمات رسان (از جمله اورژانس، هلال احمر، هوانیروز، شرکت های برق، آب، گاز، نفت و مخابرات و نهادهای انتظامی و امنیتی) و استفاده از ظرفیت های سازمانی و تجهیزاتی سایر ارگان ها در راستای افزایش ایمنی شهری و کاهش حوادث و مدیریت یکپارچه و هماهنگ در زمان بحران های محتمل در شهر تهران اقدامات ذیل را با هماهنگی و همکاری شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران به انجام رساند:

1- تدوین و اجرای شیوه نامه اقدام مشترک در هنگام بروز بحران و شرایط اضطرار و وقوع حوادث و بلایای طبیعی و غیرطبیعی (زلزله، سیل، طوفان، آتش سوزی و موارد مشابه)؛ 2- امکان سنجی استفاده از ظرفیت تجهیزاتی دستگاه های مسئول جهت امداد رسانی هوایی در نظام مدیریت بحران و فرماندهی حوادث شهری؛ 3- تدوین و اجرای برنامه عملیاتی ساماندهی ایمنی شبکه تاسیساتی شهری با اولویت نظم بخشی و رعایت حرایم در استقرار تاسیسات جدیدالاحداث در فضای زیرسطحی با استفاده از ظرفیت کمیسیون هماهنگی امور اجرایی. 4- تدوین و اجرای برنامه زمان بندی و تهیه ماتریس مسئولیت دستگاه های متولی با استفاده از ظرفیت شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور جهت اجرای سامانه قطع اتوماتیک شبکه شریان های حیاتی به خصوص شبکه گاز و سوخت در زمان وقوع زلزله های محتمل و مخاطرات زمین در شهر تهران که  تبصره: شهرداری تهران موظف است لوایح پیشنهاد تخصیص سهم اعتبارات مورد نیاز سالانه دستگاه های ذیربط را جهت سیر مراحل تصویب از طریق شورای اسلامی شهر تهران و شورای عالی استان ها به دولت و مجلس ارائه نماید.

شهربانو امانی پیشنهاد حذف این ماده را داد و بهاره آروین نیز در موافقت با حذف این ماده گفت: در این بند به همکاری دستگاه‌های دیگر نیاز است و ما بیشتر از ظرفیت شهرداری، کار تعریف کرده‌ایم.

فخاری در مخالفت با حذف اظهار کرد: توصیه می‌کنم که زلزله سال گذشته را بیاد بیاورید و اگر واقعا زلزله‌ای رخ می‌داد تا چه حد ما به امدادرسانی هوایی نیاز داشتیم.

افشین حبیب‌زاده نیز گفت: از آنجایی که در بسیاری از نقاط تهران امکان امدادرسانی هوایی وجود دارد، با حذف این ماده مخالفم. در نهایت پیشنهاد شهربانو امانی برای حذف این ماده به تصویب نرسید و اعضای شورای شهر با کلیت ماده موافقت کردند و ماده 96 نیز بدون مخالفت به تصویب رسید.

انتهای پیام

خبرنگار: سیدمیثاق اختر/دبیر خبر: منیره کربلایی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: برنامه سوم توسعه شهرداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۶۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در تهران

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از صدور هشدار زرد هواشناسی برای چهار روز آینده در این استان خبر داد و گفت: شهروندان از حضور در ارتفاعات و حاشیه رودها بپرهیزند.  

به گزارش مشرق، با اعلام استانداری تهران، حامد یزدی مهر، بعدازظهر یکشنبه از صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر وقوع فعالیت متناوب سامانه بارشی و وزش باد شدید از ظهر دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه تا روز پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه خبر داد و اظهار کرد: در مدت مذکور، وقوع مخاطراتی نظیر بارش باران، رگبار و رعد و برق برای همه استان تهران به ویژه نیمه شمالی و ارتفاعات پیش‌بینی شده است.

یزدی مهر در مورد لغزندگی جاده‌ها، آب گرفتگی بعضی معابر و اختلال در ترددها، به ویژه در نیمه شمالی استان هشدار داد و گفت: احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها وجود دارد لذا از همه مردم استان تهران و گردشگران احتمالی می‌خواهیم ضمن عدم توقف در بستر مسیل‌ها از حاشیه رودخانه فاصله بگیرند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در رابطه با وقوع مه و محدودیت دید در گردنه‌های کوهستانی نیز هشدار داد و گفت: با توجه به هشدار زرد صادر شده، امکان لغزش سنگ و ریزش بهمن در ارتفاعات بالادست دور از انتظار نیست لذا از همه عزیزانی که قصد تردد در مناطق کوهستانی را دارند می‌خواهیم در صورت عدم ضرورت از تردد در این محورها خودداری کنند.

وی توصیه اکید کرد که از فعالیت‌های کوه نوردی به ویژه صعود به ارتفاعات بالادست در مدت مذکور خودداری شود و با توجه به احتمال وقوع باد شدید در مدت یاد شده در نیمه جنوبی، غربی و ارتفاعات شرقی در فعالیت‌های عمرانی احتیاط و از تردد کنار سازه‌های نیمه‌کاره پرهیز شود.

یزدی مهر بر ضرورت استحکام سازه‌های موقت و سست مانند داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و پاک سازی دهانه پل‌ها لایروبی کانال‌ها و نهرها و آماده سازی و راه اندازی سامانه‌های ضد تگرگ و سایر تجهیزات برای آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی تاکید و عنوان کرد: به همه بهره‌برداران و پیمانکاران عرصه منابع طبیعی و آبخیزداری توصیه می‌شود تمهیدات لازم را در مورد هشدار صادر شده بیاندیشند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از ابلاغ هشدار زرد صادر شده توسط هواشناسی به همه دستگاه‌های اجرایی و امدادی عضو ستاد مدیریت بحران خبر داد و گفت: با توجه به هشدار ابلاغی، مدیریت بحران تا پایان فعالیت سامانه‌های مذکور در آماده باش خواهد بود.

دیگر خبرها

  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • فوت مرد میانسال به دنبال سقوط در چاه
  • تصویب طرح پهنه‌بندی حریم شهر مشهد برای نخستین‌بار
  • برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟
  • آنچه در یکصد و پنجاه و دومین جلسه شورای شیراز گذشت
  • در جلسه علنی شورای شهر شیراز چه گذشت؟
  • از افزایش تابلوهای اعلام وضعیت پارامترهای سلامت هوا تا طرح تهاتر مطالبات بانک شهر با املاک
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در تهران
  • عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران
  • بهبود خدمات‌رسانی شهرداری تبریز با بهره‌برداری از مرکز کنترل ترافیک و مدیریت بحران