Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-06@20:42:10 GMT

دو عامل تاثیرگذار بر آینده‌ی نفت ایران

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۴۶۷۵۸

دو عامل تاثیرگذار بر آینده‌ی نفت ایران

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، آذرماه بود که اعضای اوپک در اجلاس 175 این سازمان مجددا بر تعهد کاهش تولید مهر تمدید زدند و قرار شد از ابتدای سال نوی میلادی با همکاری اعضای غیراوپک روزانه 1.2 میلیون بشکه از تولید خود بکاهند. تصمیمی که دو هفته از اجرای آن می‌گذرد و آخرین گزارش این سازمان حاکی از تعهد اعضا به تصمیم مذکور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید نفت عربستان سعودی در این ماه و همسو با توافق اوپک، ۳۲۲ هزار بشکه در روز با کاهش همراه شده است. عراق، امارات و کویت نیز به ترتیب تولید خود را ۱۴۱، ۹۶ و ۸۵ هزار بشکه در روز کاهش دهند. ایران، لیبی و ونزوئلا سه کشوری هستند که براساس توافق صد و هفتاد و پنجمین نشست اوپک، از توافق کاهش تولید معاف شدند. تولید نفت روسیه نیز  در حالی بر اساس گزارش ماه ژانویه اوپک، ۲۳۰ هزار بشکه کاهش نشان می‌دهد که الکساندر نواک - وزیر انرژی روسیه - این عدد را تایید نکرد و گفت: روسیه نمی‌تواند تولید نفت خود را به سرعت کاهش دهد و در ماه ژانویه تنها می‌تواند ۵۰ تا ۶۰ هزار بشکه در روز از تولید خود بکاهد.

مکزیک، قزاقستان و عمان نیز براساس گزارش دبیرخانه اوپک پس از روسیه به ترتیب با کاهش روزانه ۴۰ هزار بشکه، ۴۰ هزار بشکه و ۲۵۰ هزار بشکه بیش‌ترین کاهش تولید را داشتند.  طبق جدیدترین گزارش ماهانه اوپک، تولید نفت ایران در ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ به ۲.۷۶۹ میلیون بشکه در روز رسید و نفت سنگین ایران حدود ۸ دلار در هر بشکه ارزان شد.

اما قیمت نفت در بازار جهانی همسو با کاهش تولید اوپک افزایش یافت و جمعه پس از این‌که اوپک جزئیات کاهش تولید خود را منتشر کرد و هم‌چنین با انتشار سیگنال‌هایی از پیشرفت مذاکرات تجاری آمریکا و چین، صعود کرد و سومین افزایش هفتگی متوالی خود را رقم زد. بهای معاملات آتی نفت برنت با ۱.۵۲ دلار یا معادل ۲.۵ درصد افزایش، در ۶۲.۷۰ دلار در هر بشکه بسته شد و برای کل هفته ۳.۷ درصد افزایش ثبت کرد.

این اتفاقات درحالی رخ داده که برخی تحلیل‌گران بر این باورند که آمریکا معافیتی که مشتریان نفت ایران اعطا کرده است را اگر قیمت جهانی نفت افزایش پیدا نکند و میزان عرضه و تقاضا در بازار برابر باشد، تمدید نخواهد کرد و در این شرایط صادرات نفت ایران باز هم کاهش خواهد یافت.

این‌ راستا، نرسی قربان - تحلیلگر ارشد حوزه انرژی - با تاکید بر این‌که پیش‌بینی عرضه و تقاضا در بازار جهانی نفت در آینده بسیار کار سختی است، گفت‌: بازار نفت شرایطی دارد که نمی‌توان گفت‌ فردا در این بازار چه اتفاقی خواهد افتاد و هر صحبتی که می‌شود، حدس و گمان است.

وی، با اشاره به تصمیم اوپک مبنی بر تعهد کاهش تولید، اظهار کرد: این تصمیم اوپک باعث کاهش عرضه در بازار جهانی شد، اما بحث اصلی رشد اقتصادی در جهان است. ممکن است به‌دلیل چالش‌هایی که بین رییس جمهور آمریکا و چین وجود دارد، رشد اقتصادی در جهان رخ ندهد و این موضوع باعث کاهش تقاضا و هم‌چنین کاهش قیمت جهانی نفت می‌شود. البته ممکن است برعکس این موضوع هم اتفاق بیافتد و رشد اقتصادی صورت گرفته و عرضه کنونی تولیدکنندگان نفت در بازار برای تقاضا کافی نباشد.

قربان در ادامه و با اشاره به معافیتی که آمریکا به مشتریان نفت ایران اعطا کرده است، تاکیدکرد: آمریکا با این شرط معافیت‌ها را اعطا کرده است که کشورها میزان خرید نفت از ایران را کاهش دهند.

وی در ادامه‌ با اشاره به تاسیس کانال مالی بین ایران و اروپا، تصریح کرد: به نظر من اگر SPV شکل بگیرد، به موقعیت ایران کمک خواهد کرد و ایران می‌تواند یک میلیون و نیم در روز صادرات داشته باشد، اما اگر این اتفاق رخ ندهد، به ضرر ایران خواهد بود.

این تحلیلگر ارشد حوزه انرژی، در بخش دیگری از صحبت‌های خود به عرضه نفت خام در بورس اشاره و اظهار کرد: میزان عرضه یک میلیون بشکه بوده است. در حالی که پیش از تحریم‌ها، میزان صادرات ایران، دو و نیم میلیون بشکه در روز بود. به عبارت دیگر کل عرضه، به اندازه صادرات یک روز ایران پیش از تحریم‌ها هم نیست.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: نفت قيمت نفت اوپك آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۶۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت

داده‌های مربوط به رهگیری کشتی‌ها نشان داد صادرات نفت ونزوئلا در ماه آوریل ۳۸درصد کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، داده‌ها و اسناد مربوط به رهگیری کشتی‌ها نشان داد پس از انصراف مالکان و مشتریان نفتکش‌ها از بارگیری و خروج چند کشتی از آب‌های ونزوئلا، صادرات نفت این کشور در ماه آوریل ۳۸درصد کاهش یافت.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که این کشور مجوز ۶ ماهه سال گذشته میلادی صنعت نفت ونزوئلا را تمدید نخواهد کرد و به شرکت‌ها تا پایان ماه مه فرصت داد تا مبادله‌های در حال انجام خود را متوقف کنند.

در مجموع ۳۷ کشتی در ماه آوریل از بنادر ونزوئلا حرکت کردند. داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی بر اساس حرکت نفتکش‌ها نشان داد ونزوئلا در ماه آوریل به‌طور میانگین ۵۴۵ هزار بشکه نفت خام و سوخت در روز صادر کرده است که نسبت به بالاترین سطح صادرات روزانه این کشور در ماه مارس یعنی ۸۷۳ هزار و ۵۰۰ بشکه و ۷۰۳ هزار بشکه نفت صادرشده در مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.

حدود ۶ نفتکش بزرگ در هفته‌های گذشته پس از ماه‌ها انتظار برای بارگیری نفت خام در بنادر تحت اداره شرکت نفت دولتی ونزوئلا، بنادر این کشور را بدون بارگیری ترک کرده‌اند. داده‌ها و اسناد این شرکت همچنین نشان می‌دهد که تاخیر در بارگیری و ترس مشتریان از پایان یافتن دوره مجوز صادرشده از سوی واشینگتن و در نتیجه تکمیل نیافتن فروش نفت از دلایل خروج نفتکش‌ها به‌شمار می‌رود.

حداقل دو نفتکشی که بدون بارگیری بنادر ونزوئلا را ترک کردند در اجاره پالایشگاه دولتی اورلن لهستان بودند و پیش‌بینی می‌شد که به سمت آسیا حرکت کنند.

دولت لهستان در حال بررسی خسارت حدود ۴۰۰ میلیون دلاری است که واحد تجاری پالایشگاه اورلن در سوئیس به‌عنوان پیش‌پرداخت محموله‌های نفتی ونزوئلا داده و شرکت این مبلغ را دریافت نکرده است.

محموله‌های بارگیری‌نشده به صادرات شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا به آسیا در ماه آوریل خسارت زد و در نتیجه صادرات این کشور با ۶۴ درصد کاهش به ۲۰۶ هزار بشکه در روز رسید. صادرات ونزوئلا به آمریکا با ۳۴درصد افزایش به ۲۳۸ هزار بشکه در روز رسید که دلیل آن تولید بیشتر و صادرات شرکت سرمایه‌گذاری مشترک بین شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا و شرکت شورون بود.

ونزوئلا همچنین ۲۳۶ هزار تن فرآورده جانبی نفت و مواد پتروشیمی در ماه آوریل صادر کرد که از ۴۶۳ هزار تن محصول صادراتی این کشور در ماه مارس کمتر است. واردات سوخت این کشور در ماه آوریل با اندکی افزایش نسبت به ماه مارس از روزانه ۵۳ هزار بشکه به حدود ۵۷ هزار بشکه در روز رسید.

دیگر خبرها

  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • ثبات قیمت مرغ در بازار همدان 
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده/ طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟