Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس‌تودي- چهارمين اجلاس اقتصادي اتحاديه عرب روز يکشنبه با حضور کمرنگ سران کشورهاي عضو اين اتحاديه در بيروت برگزار شد.
چهارمين اجلاس اقتصادي اتحاديه عرب پس از 6 سال برگزار شد. سومين اجلاس اقتصادي اين اتحاديه 6 سال قبل در رياض برگزار شده بود. از مهمترين اهداف اين نشست، دستيابي به راهکارهايي براي توسعه اقتصادي و اجتماعي کشورهاي عضو اتحاديه عرب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اتحاديه عرب 22 عضو اصلي و 4 عضو ناظر دارد، اما تنها چهار رهبر عربي در نشست بيروت حضور پيدا کردند. امير قطر، رئيس جمهوري موريتاني، رئيس جمهوري لبنان و رئيس جمهوري سومالي چهار رئيس دولتي هستند که در نشست بيروت حضور يافتند و بقيه کشورها در سطح پائين در اين نشست حضور پيدا کردند.
در همين حال، ميشل عون به عنوان رئيس کشور ميزبان اين نشست، رئيس جمهوري سومالي به عنوان رئيس بعدي نشست و امير قطر نيز به دليل اختلاف‌ها با عربستان سعودي، امارات، بحرين و مصر در اين نشست حاضر شده‌اند.
سوال اين است که چرا نشست اقتصادي بيروت با حضور کمرنگ سران اتحاديه عرب برگزار شده است؟
مهمترين عامل حضور کمرنگ سران عرب در نشست بيروت، اختلاف‌هاي دروني در اتحاديه‌عرب است. موضوع سوريه نيز مهمترين عامل اختلاف در درون اتحاديه عرب است. عضويت سوريه از سال 2011 در اتحاديه عرب تعليق شده است.
طي ماه‌هاي اخير گمانه‌زني‌ها و درخواست‌هاي زيادي براي بازگشت سوريه به اتحاديه عرب مطرح شده، اما هنوز اين اتفاق رخ نداده است. در همين حال، دولت لبنان نيز از دولت سوريه براي شرکت در نشست اقتصادي بيروت دعوت نکرده است. جبران باسيل، وزير خارجه لبنان، سوريه را بزرگترين غايب اين نشست عنوان کرد.
موضوع ليبي نيز عامل ديگر حضور کمرنگ سران عرب در نشست بيروت بود. در درون لبنان درخصوص دعوت از ليبي اختلاف نظر جدي وجود داشته است.
پس از اينکه سعد الحريري، نخست وزير لبنان، از ليبي براي شرکت در نشست اقتصادي بيروت دعوت کرد، برخي گروههاي لبناني با اشاره به قضيه ربوده شدن امام موسي صدر و مشخص نکردن سرنوشت وي توسط دولت ليبي، به دعوت از اين کشور براي شرکت در نشست اقتصادي بيروت اعتراض کرده و حتي پرچم ليبي را آتش زده‌اند. اين اقدام سبب تحريم نشست بيروت توسط ليبي شده است.
دو موضوع سوريه و ليبي حتي موجب شد که نبيه بري، رئيس پارلمان لبنان نيز در نشست بيروت حضور پيدا نکرد. نبيه بري اعلام کرد که در اعتراض به بي توجهي کشورهاي عربي به مساله امام موسي صدر و همچنين بي توجهي اين کشورها به درخواست وي براي تعويق نشست بيروت تا مشخص شدن وضعيت سوريه، در اين اجلاس اقتصادي شرکت نمي کند.
علاوه بر اين، ناکامي سعد الحريري در تشکيل دولت لبنان نيز در استقبال نکردن سران کشورهاي عضو اتحاديه عرب از نشست بيروت تاثير داشته است.
اين نشست حامل پيامهايي نيز است. نخستين پيام در درون حضور امير قطر در اين نشست وجود دارد. شيخ تميم در شرايطي در نشست اقتصادي اتحاديه عرب حضور پيدا کرد که در نشست دسامبر گذشته شوراي همکاري خليج فارس در رياض حضور پيدا نکرده بود. حضور شيخ تميم در نشست اقتصادي بيروت، حامل اين پيام براي عربستان و متحدانش است که قطر همچنان بر استقلال در سياست خارجي خود تاکيد دارد.
دومين پيام نشست اقتصادي بيروت نيز اين است که جهان عرب بيش از هر زمان ديگري دچار شکاف و اختلاف‌هاي دروني شده، اختلاف‌هايي که بيش از همه ناشي از الگوهاي رفتاري عربستان سعودي در قبال کشورهاي عربي است. 113/120
نويسنده: سيدرضي عمادي
بيشتربخوانيد:
ريشه‌کني فقر در کشورهاي عربي راه مقابله با تروريسم
عربي 21: نشست اقتصادي سران عرب در بيروت
کليدواژه اتحاديه عرب بيروت

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۹۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست اتحادیه عرب برای اجرای قطعنامه آتش‌بس غزه

شورای اتحادیه عرب در پایان نشست اضطراری خود درباره غزه، تداوم جنایات وحشیانه رژیم اشغالگر علیه مردم فلسطین را محکوم کرده و خواستار تصویب قطعنامه‌ آتش‌بس و همچنین توقف صادرات سلاح‌های آمریکا و اروپا به رژیم صهیونیستی شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، شورای اتحادیه عرب در پایان نشست اضطراری خود در سطح نمایندگان دائمی، ادامه تجاوزات رژیم اشغالگر علیه مردم فلسطین در نوار غزه و نابودی سیستماتیک همه نشانه‌های زندگی در این منطقه را به شدت محکوم کرد.

در این نشست که روز گذشته برگزار شد حاضران به بررسی تحولات اخیر غزه و تداوم جنایات رژیم اشغالگر در این منطقه و همچنین پیامدهای اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل پرداختند.

شورای اتحادیه عرب در این نشست استفاده آمریکا از حق وتوی خود در شورای امنیت علیه قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را محکوم و اعلام کرد که این اقدام ایالات متحده در جهت خلاف مسئولیت سازمان ملل در قبال مسئله فلسطین و بیانگر شکست آمریکا در رعایت تعهدات و مبانی صلح و امنیت و ثبات در منطقه بوده و نیز نقض قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت است.

اتحادیه عرب بار دیگر از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا براساس فصل هفتم منشور سازمان ملل تصمیمی اتخاذ کند که رژیم اشغالگر را مجبور به آتش بس در نوار غزه و ورود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه کند.

شورای اتحادیه عرب در ادامه بیانیه خود از آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا خواست تا صادرات سلاح و مهمات را برای رژیم صهیونیستی متوقف کنند و به تولید پهپادهایی که رژیم اشغالگر در جنایت نسل کشی علیه مردم فلسطین و کشتار ده‌ها هزار غیرنظامی فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند و نیز برای تخریب خانه‌ها، بیمارستان‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، مساجد و کلیساها و همه زیرساخت‌های غیرنظامی استفاده می‌کند پایان دهند.

ابراز تاسف عربستان از وتوی آمریکا علیه قطعنامه فلسطینواکنش مقاومت فلسطین به وتوی آمریکا به قطعنامه فلسطین

این شورا از جامعه بین المللی خواست تا تحقیقات مستقلی درباره گورهای دسته جمعی کشف شده در مجتمع پزشکی شفا و ناصر در نوار غزه و همچنین حملات عامدانه رژیم صهیونیستی به گروه‌های غیرنظامی همچون تیم‌های پزشکی، روزنامه نگاران، اساتید دانشگاه، فعالان و کودکان و زنان در غزه انجام دهند.

شورای اتحادیه عرب همچنین در این نشست خواستار حمایت از آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در برابر توطئه های رژیم صهیونیستی برای انحلال این آژانس شده و تاکید کرد که کشورهایی که آژانس آنروا را تحریم کرده‌اند باید کمک‌های خود را به آن از سر بگیرند؛ به ویژه بعد از نتایج تحقیقات مستقل که نشان داد ادعاهای اسرائیل علیه آنروا دروغ بوده است.

این شورا همچنین از دبیرکل اتحادیه عرب خواست تا تصمیمات صادر شده در نشست را پیگیری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • درخواست اتحادیه عرب برای اجرای قطعنامه آتش‌بس غزه
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • تحلیل‌های غیر کارشناسی، امنیت سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد
  • نشست تحقق شعار سال با حضور فعالان اقتصادی آذربایجان‌شرقی
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • دعوت از پولادگر برای حضور در مجمع عمومی اتحادیه تکواندو آسیا
  • رئیسی مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرد