Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@09:25:20 GMT

سرگرمی و طبقات اجتماعی

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۵۲۵۸۳

سرگرمی و طبقات اجتماعی

ما در جامعه‌ زندگی می‌کنیم و باید بدانیم که جامعه مجموعه‌ای است از گروه‌های سنی مختلف و دو جنس متفاوت. نیازهای این گروه‌های سنی در زمینه‌های مختلف متفاوت است و در زمینه گذراندن اوقات فراغت و سرگرمی نیز نیا‌زهای متفاوتی وجود دارد. سید حسن حسینی جامعهشناس و استاد دانشگاه  البته بخشی از سلیقه‌ها در گذراندن اوقات فراغت به مجموعه‌ای از سرمایه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی افراد در اقشار مختلف اجتماعی بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال در حوزه ورزشی کسانی که در طبقه بالای اجتماعی زندگی می‌کنند و از لحاظ اقتصادی وضعیت خیلی خوبی دارند  سراغ ورزش‌هایی از جمله اسب سواری، اسکی، گلف و تنیس می‌روند. یعنی ورزش‌هایی که این طبقه از افراد انجام می‌دهند ورزش‌های گرانی است. اما در طبقات پایین‌تر و محروم ورزش‌های کوچه‌ای، بیابانی و خیابانی مثل فوتبال رواج دارد و به همین دلیل قهرمانان فوتبال اغلب کسانی هستند که در مناطق حاشیه نشین یا خاک نشین شهرها زندگی کرده‌اند در حالی که قهرمانان تنیس یا سوارکاری از افراد طبقات بالای اجتماع هستند. پس می‌توان نتیجه گرفت که طبقات اجتماعی بر نوع تفریح و سرگرمی اثر‌گذار است. در گروه سنی جوانان بسته به اینکه دختر یا پسر هستند در بسیاری از کشورهای پیشرفته و یا درحال پیشرفت تلاش می‌شود برای هرکدام انواع و اقسام امکانات گذران وقت و یا سرگرمی فراهم شود. البته ممکن است بخشی از این سرگرمی همراه با خانواده باشد مثل رفتن به مسافرت و یا زیارت.  اما نسل جوان به طور روزمره نیاز به تفریح و گذران اوقات فراغت و سرگرمی دارد و در بسیاری از کشورها مجامعی هست که امکانات سرگرمی یا مکانی که این جوان‌ها در آنجا جمع ‌شوند و انرژی‌شان را تخلیه کنند فراهم است. اما وقتی به جامعه خودمان نگاه می‌کنیم، می‌بینیم متأسفانه باتوجه به رشد جمعیت که از دهه60 به بعد داشتیم آن مقدار که لازم بوده در زمینه سیاستگذاری مناسب برای سرگرمی و گذراندن زمان فراغت جوانان کاری انجام  نداده‌ایم.  به همین دلیل وقتی با سیستمی به نام ارتباطات دیجیتالی و تلفن‌های هوشمند مواجه می‌شویم، می‌بینیم جوانان بیشترین زمان خودشان را در این دنیای مجازی سپری می‌کنند و همه سرگرمی‌شان در این دنیا خلاصه می‌شود درحالی که در کشورهای صنعتی با وجود اینکه تعداد تلفن‌های هوشمند و اینترنت پرسرعت بیشتر است، امکان تفریحات دیگر هم بیشتر است. یک جوان در جامعه توسعه یافته زمین اسکیت دارد که می‌تواند همراه با دوستانش ساعت‌ها اسکیت کند و یا به باشگاه‌های ورزشی برود و سرگرم باشد.  یک جوان می‌تواند خودش را بین انواع و اقسام این امکانات تقسیم کند اما وقتی این امکانات محدود باشد و امکانات مالی هم کم باشد به طور طبیعی دیگر زمینه سرگرمی وجود نخواهد داشت. در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا شهرداری‌ها موظف هستند برای جوانان و نوجوانان از عوارض‌هایی که از شهروندان می‌گیرند، امکاناتی برای سرگرمی و اوقات فراغت فراهم کنند اما در همین تهران به نسبت رشد جمعیت و تراکم آن اگر بخواهیم شاخص تعیین کنیم، می‌بینیم هیچ کدام از محله‌ها از این امکانات برخوردار نیستند؟ در دنیای امروز با توجه به رشد آپارتمان نشینی باید محیطی برای جوانان فراهم شود تا آنها بتوانند بیرون از محیط خانه سرگرمی داشته باشند و این یکی از ضرورت‌های زندگی در جامعه امروزی است.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۲۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علمداران اجتماعی به‌دنبال گره گشایی مشکلات اجتماعی توسط مردم است

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر ویسمرادی عصر جمعه در اولین دورهمی تشکیلاتی نهضت اجتماعی جوانان این استان به‌عنوان علمداران اجتماعی که با حضور دبیر نهضت اجتماعی کشور در سالن جلسات دانشگاه پیام نور کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: نهضت اجتماعی جوانان از سال ۱۴۰۰ در راستای فرمایش مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب راه اندازی شد.

وی افزود: حضرت آقا توضیح دادند که فناوری پیاده سازی بیانیه گام دوم انقلاب از طریق حلقه‌های میانی راه‌اندازی جبهه عمومی منضبط صورت خواهد گرفت.

دبیر نهضت اجتماعی استان کرمانشاه ادامه داد: بر همین اساس قرارگاه بقیه الله از سال ۱۴۰۰ یک بازوی اجتماعی را به نام مجموعه نهضت اجتماعی جوانان در کشور راه اندازی کرد.

ویسمرادی خاطرنشان کرد: این نهضت در همه استان‌های کشور، رابطه‌های شهرستانی دارد و فعالان اجتماعی و حلقه‌های میانی را به کار گرفته است.

وی با بیان اینکه نهضت اجتماعی جوانان در هفت عرصه فعالیت دارد، افزود: این عرصه‌ها شامل حوزه‌های محیط زیست، قرض‌الحسنه، خیریه، خدمات اجتماعی، آسیب‌های اجتماعی، مروجین کسب و کار خُرد خانگی و کانون‌های حمایت از دامداری و کشاورزی است.

ویسمرادی تاکید کرد: نهضت اجتماعی در این عرصه‌ها به دنبال شناسایی گروه‌های مردمی و ظرفیت‌یابی آنها و سپس شبکه سازی در جهت انجام عملیات عمومی پر تعداد مردمی در جهت گره گشایی از مشکلات اجتماعی است.

وی توضیح داد: این نهضت از افرادی که در عرصه کسب و کار مشغول فعالیت هستند برای ورود افراد دیگری به عرصه اشتغال کمک می‌گیرد و با این کار تلاش دارد از مردم به خود مردم خدمت برساند.

دبیر نهضت اجتماعی استان کرمانشاه تصریح کرد: با این اقدام علاوه بر گره گشایی از کار مردم، یک جبهه عمومی منضبط برای خدمت به انقلاب نیز طراحی و اجرا شده است.

به گفته ویسمرادی، در یک افق زمانی مشخص ۱۰ درصد از مردم به صورت گروه‌های ۴ یا ۵ نفری در کسب و کار و فعالیت‌های اجتماعی مشارکت فعال خواهند داشت.

وی با بیان اینکه امروز اولین دورهمی تشکیلاتی علمداران اجتماعی در استان کرمانشاه برگزار شد، خاطرنشان کرد: این نهضت در کرمانشاه طی چهار ماه اخیر به صورت جدی شروع به فعالیت کرده و در همه شهرستان‌های نیز شبکه سازی انجام داده است.

کد خبر 6089365

دیگر خبرها

  • گاری سواری، تنها سرگرمی کودکان غزه | ببینید
  • معرفی جوانان برتر همدان در جشنواره جوانان برتر ایران زمین
  • ۲۰ درصد امکانات دستگاه‌های دولتی در اختیار زوج‌های جوان قرار گیرد
  • قدردانی از کارگران واحد‌های تولیدی و خدماتی همدان
  • برپایی انتخابات سمن جوانان در مازندران
  • انتخابات شبکه‌های تخصصی سمن‌های مازندران برگزار می‌شود
  • آموزش از طریق سرگرمی و نمایش
  • علمداران اجتماعی به‌دنبال گره گشایی مشکلات اجتماعی توسط مردم است
  • مهلت ۳ ماهه استاندار لرستان جهت تکمیل برج امید
  • جوانان باید به دنبال کسب مهارت برای ایجاد شغل باشند