Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سیاسی وزیر کشور در دوران اصلاحات، گفت: برای محقق شدن اهداف طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی باید ساز و کار اجرایی برای آن در نظر گرفته شود.

مرتضی مبلغ در گفت‌وگو  با ایسنا، در بیان نقاط قوت و ضعف طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: استانی شدن انتخابات وقتی مفید است که ساز و کار قانونی طراحی شده برای آن با اهدافی که برای استانی شدن انتخابات در نظر گرفته شده تطابق داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: زمانیکه می‌گوییم  می‌خواهیم انتخابات را استانی کنیم و باید در این راستا  وجه ملی اقدام‌ها و رویکردهای نمایندگان تقویت شود و مجلس به شان شایسته تر قانون گذاری خودش بپردازد؛ طبیعی است که باید  بتوانیم ساز و کار مناسب اجرایی شدن آن ایده‌ها را هم پیدا کنیم.

این فعال سیاسی گفت: ساز و کار اجرایی شدن استانی شدن انتخابات نیز  این است که از محلی شدن انتخابات فاصله بگیریم. اگر مثلا یک استان هشت  نماینده دارد این هشت نماینده به صورت استانی انتخاب شوند یا اگر حتی بیست نماینده دارد، آن ها هم به صورت استانی انتخاب شوند.

وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم حرکتی بینا بینی انجام دهیم؛ یعنی هم شهرستانی و هم استانی شدن را درنظر بگیریم، معلوم نیست  نتیجه به دست آمده فایده‌ای داشته باشد یا خیر.

مبلغ تشریح کرد: در حال حاضر نمایندگان این طرح را طوری پیش می برند که یک پای انتخابات در شهرستان است؛ در این میان ساز و کارهای جدیدی هم که در شرایط متفاوت ایجاد می‌شود، می‌تواند در فضای کل استان مطلوب باشد. مطلوب بودن به این معنی است که احزاب می توانند لیست استانی داشته باشند.

وی در پاسخ به این پرسش که چگونه می توان برای طرح استانی شدن انتخابات ساز و کار جدی فراهم کرد، گفت: من فکر می کنم  حزبی شدن انتخابات یکی از راه حل‌هایی است که باید دنبال شود؛ چراکه در انتخابات یک خلاء بسیار اساسی و مبنایی وجود دارد و آن  عدم وجود  نسبت قانونی یا ارگانی انتخابات با احزاب است.

معاون سیاسی وزیر کشور در دوران اصلاحات گفت: این موضوع مشکلات متعددی در سامان سیاسی کشور بوجود آورده است؛ از جمله این که مشکلات محلی را هم دامن زده است و مجلس را از رسیدگی به اهداف اساسی خود دور کرده است، البته آسیب های دیگری هم دارد که در جای خود قابل بحث است .

وی همچنین یادآور شد:‌تصور کنید که قانون انتخابات ما حزبی شود به این معنی که حزب سهمیه قابل توجه و نسبتا بزرگی از نمایندگان را در اثر لیست های انتخاباتی احزاب داشته باشد؛ چون احزاب امری  پایدار و دائمی هستند، نیروهایی که معرفی می‌کنند شایسته و ارزشمند هستند. در این صورت است که  نگاه مردم به جای انتخاب افراد به سمت انتخاب سیستم های شایسته می رود.

مبلغ اظهار کرد: با حزبی شدن انتخابات احزاب هم سعی می کنند شایستگی بیشتری از خود را به منصه ظهور بگذارند؛ بنابراین یک رویکرد ملی تر و سازنده تر پیش گرفته می‌شود. در این صورت است که هم جنبه منطقه ای و هم جنبه ملی در انتخابات تامین می شود.

وی در پایان هشدار داد: اگر رویکرد مذکور که درباره‌اش صحبت شد به شکل نصفه و نیمه دنبال شود، اهداف تصور شده محقق نمی‌شود .

انتهای پیام

خبرنگار: صدف صمیمی

دبیر: لیلا چرمچیان

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شدن انتخابات اصلاح طلبان مرتضی مبلغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۲۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای اجرایی انتخابات حق جانبداری از نامزدها را ندارند

ایسنا/تهران جلسه آموزشی عوامل اجرایی شعب اخذ رای شهرستان ورامین برگزار شد.

سیدمحمد زاهدی، رئیس ستاد انتخابات شهرستان ورامین روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در جلسه آموزشی عوامل اجرایی دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شهرستان ورامین، گفت: همه امکانات لازم برای برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت در شهرستان ورامین آماده است و این جلسه برای هماهنگی بیشتر اعضای شعب تدارک دیده شده است.

زاهدی، انتخابات ۲۱ اردیبهشت در دشت ورامین را حساس دانست و افزود: در روز جمعه دو نامزد در دور دوم انتخابات به رقابت می‌پردازند و نباید عوامل صندوق گرایشی نسبت به نامزد خاص داشته باشند و در صورت چنین موردی درخواست داریم که عوامل صندوق کناره‌گیری خود را اعلام کنند تا بتوانیم فقط شاهد اجرای وظایف اجرایی و نظارتی در پای شعب اخذ رأی باشیم.

وی افزود: هر رأی مردم حق‌الناسی است که حفظ و حراست از آن بر عهده عوامل برگزاری انتخابات است و باید فرآیند انتخابات با کمال دقت و صحت بدون هیچ جانبداری انجام پذیرد.

رئیس ستاد انتخابات مرکز حوزه انتخابیه ورامین، پیشوا و قرچک با انتقاد از تخریب‌های صورت‌گرفته در ایام تبلیغات، گفت: برگزاری انتخابات حاصل زحمات بسیاری از عوامل است و برگزارکننده‌ی انتخابات خود مردم هستند و متأسفانه در چند روز اخیر شاهد حب و بغض‌ها در مورد عوامل برگزاری انتخابات هستیم که صحت ندارند.

وی از همکاری تنگاتنگ هیأت اجرایی و نظارت در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ و ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ تشکر و ابراز امیدواری کرد، با هماهنگی و هم‌افزایی هرچه بیشتر، این انتخابات برگزار شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۰ هزار عامل اجرایی برگزاری انتخابات دور دوم را عهده‌دار هستند
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی در دور دوم انتخابات از چه کسانی حمایت می‌کنند؟
  • نمایندگان استان فارس طرح‌های استانی را جدی‌تر پیگیری کنند
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی به این شهر، بودجه تصویب نکرد
  • اعضای اجرایی انتخابات حق جانبداری از نامزدها را ندارند
  • عوامل اجرایی انتخابات باید حافظ رای مردم باشند
  • همه عوامل اجرایی انتخابات باید حافظ رای مردم باشند
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • تمام عوامل اجرایی انتخابات باید حافظ رأی مردم باشند
  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند