Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@20:10:13 GMT

برنامه اوباما برای ایران پس از برجام

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۵۲۸۵۳

«جان کری» وزیر خارجه اسبق آمریکا در مصاحبه‌ای که روز یکشنبه پخش شد، گفت ستیزه‌جویی دولت آمریکا علیه ایران موجب شده تا این برداشت که ایالات متحده قابل اعتماد نیست، تقویت شود.

کری که با شبکه «سی. ان. ان» گفت‌وگو می‌کرد، با بیان اینکه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا این کشور را «منزوی» کرده و سیاست خارجی واشنگتن را با چالش‌هایی خطرناک روبرو کرده، گفت با وجود فشار ایالات متحده برای بر هم زدن توافق هسته‌ای با ایران، گفت: «توافق هسته‌ای با ایران حفظ شده و کسانی دارند تلاش می‌کنند تا آن را حفظ کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین، روسیه، فرانسه، آلمان و بریتانیا، همگی، از جمله ایران، دارند تلاش می‌کنند تا این توافق را حفظ کنند.»

وزیر خارجه دولت سابق آمریکا در پاسخ به سوالی در مورد صحبت‌هایش با دولت‌های عضو برجام، گفت که به آن‌ها گفته به نفع جهان نیست که در مسئله هسته‌ای ایران به عقب بازگردد. وی افزود: «رئیس‌جمهور [باراک] اوباما موفق شد سلاح هسته‌ای را از جمع چالش‌های سیاست خارجی ما حذف کند. و خواست و هدف او این بود که سپس به سمت مسائل دیگر مانند موشک‌ها، یمن، عراق، اسرائیل حرکت کند.»

در ادامه مجری به صحبت‌های منتقدان برجام در آمریکا اشاره کرد که می‌گویند این توافق نتوانسته فعالیت‌های منطقه‌ای ایران را محدود کند. کری در این مورد گفت: «آن توافق بر رفتار [منطقه‌ای] تأثیراتی داشت، ایران به ما کمک کرد تا چند آتش‌بس در یمن برقرار شود، ایران در شرایط مختلف آمادگی خود برای نشستن و مذاکره کردن را نشان داد.»

وزیر خارجه اسبق آمریکا با بیان اینکه ترامپ در قبال ایران سیاست «تقابل صرف» را در پیش گرفته، گفت این سیاست بازگشت به میز مذاکره را برای ایران دشوار می‌کند، چراکه گروه‌هایی در ایران عنوان می‌کنند که از ابتدا مشخص بوده که «نمی‌شود به ایالات متحده اعتماد کرد.»

کری افزود: «آنچه رئیس‌جمهور ترامپ انجام داده، این برداشت را [که آمریکا غیرقابل اعتماد است]، تقویب کرده است.»

جان کری در شکل‌گیری توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران نقش کلیدی داشته و پیش از این هم بارها از ترامپ به دلیل خروج از این توافق، انتقاد کرده است.

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: وزیر خارجه دولت آمریکا ایران ایالات متحده سیاست خارجی آلمان دولت جهان اوباما یمن اوباما ایران باراک اوباما سلاح هسته ای وزیر خارجه برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۲۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود

به گزارش همشهری آنلاین، "ویلیام برنز" رییس سیا با مطرح کردن ادعاهایی درباره همکاری دفاعی ایران و روسیه، گفت که شراکت روسیه و ایران در حال پیشروی "در مسیر بسیار خطرناکی" است.

پایگاه خبری بیزینس اینسایدر گزارش داد که برنز در گفت‌وگویی با شبکه سی‌بی‌اس مدعی شد، روسیه در ازای دریافت کمک‌های نظامی برای جنگ در اوکراین در حال ارائه ،کمک‌هایش به ایران در زمینه برنامه موشکی آن است.
روسیه از سوی اوکراین و متحدان غربی آن به استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین متهم شده است.
ایران این ادعا را رد کرده و گفته است که همکاری‌های نظامی آن با روسیه در چارچوب روابط دفاعی دوجانبه بوده و ارتباطی به جنگ اوکراین ندارد.
مقامات ایران همنین تاکید کرده‌اند، برخلاف متحدان غربی اوکراین که آشکارا به مداخله نظامی در این جنگ می‌پردازد، از هیچ یک از طرفین این جنگ حمایت نمی‌کند و آماده میانجیگری برای رسیدن به راهکاری برای حل‌وفصل سیاسی این مناقشه است.

با این حال، برنز مدعی است که ایران تسلیحاتی به روسیه داده که در جنگ اوکراین، از جمله علیه زیرساخت‌های غیرنظامی استفاده شده‌اند.

رییس سیا همچنین در ادامه مدعی شد که روسیه در حال بررسی عرضه هواپیماهای جنگنده به ایران نیز هست. برنز در بخش دیگری از اظهاراتش درباره ایران گفت که برنامه هسته‌ای ایران بیش از پیش پیشرفته است.

او مدعی شد که برنامه هسته‌ای ایران "تا حدی پیشرفته است که اگر بخواهند پافراتر بگذارند، غنی‌سازی ۹۰ درصدی تنها چند هفته طول می‌کشد."
برنز با ادعای این که ایران پیشتر، در برنامه هسته‌ای خود اهداف نظامی را دنبال می‌کرد که در سال ۲۰۰۳ متوقف شد، گفت که فکر نمی‌کند ایران تلاش‌ها برای ساختن تسلیحات هسته‌ای را ازسرگرفته باشد.

ادعای برنز درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران در حالی مطرح می‌شود که مقامات ایران تاکید کرده‌اند تولید و بکارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد و برنامه هسته‌ای ایران تنها ماهیتی صلح‌آمیز را دنبال می‌کند.

کد خبر 849548 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر ویژه ایران و روسیه

دیگر خبرها

  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای در اصفهان برپا می‌شود
  • رئیس سیا نگران روابط ایران و روسیه شد/ برنز به ایران اتهام زد
  • شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • رئیس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • بررسی ابعاد سفر گروسی به ایران/ حل چالش موضوع بازرسان/ خنثی‌سازی سیاست هدفمند تبلیغاتی
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق