Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو گفت: کاهش بودجه این ستاد، یاعث می‌شود تا رقابت با کشور‌های دیگر سخت شود، این در حالی است که نانو بیش از بودجه دریافتی برای دولت درآمدزایی دارد. سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ در خصوص بودجه سال ۹۸ این ستاد اظهار داشت:  بودجه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۷ رقمی بیش از ۷۲ میلیارد تومان بود و البته همی رقم هم به طور کامل پرداخت نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی ادامه داد: شنیده‌ها حاکی از آن است که در بودجه پیشنهادی برای سال ۹۸ به جای افزایش بودجه این سازمان فعال و پویا با حدود ۴۰ درصد کاهش به ۴۸ میلیارد تومان کاهش یافته است.   سرکار تصریح کرد: بودجه سال ۹۷ ستاد نانو حدود ۷۶ میلیارد تومان بود و ما اطلاع پیدا کرده‌ایم که سازمان برنامه و بودجه  برای سال  ۹۸ بودجه این ستاد را ۸۵ میلیارد تومان پیشنهاد داده است، اما در ادامه و پس از بررسی انجام شده در یک کمیسیون دولتی، بودجه این ستاد به رقم ۴۲ میلیارد تومان کاهش یافته است.   دبیر ستاد توسعه فناوری نانو افزود: متاسفانه کمیسیونی که بودجه این سازمان را مورد بررسی قرار داده است اگر نگوییم به عمد قطعا بی اطلاع بوده‌اند زیرا گزارش عملکرد ستاد توسعه نانو نشان می‌دهد که فناوری نانو ظرف تنها ۱۵ سال با هدایت صحیح، مقام نخست در منطقه را در زمینه نانوفناوری کسب کرده و همچنین با رشد علمی در حوزه نانو، هم اکنون پس از سه کشور پرجمعیت دنیا یعنی چین، آمریکا و هند که سرمایه گذاری فراوانی نیز دراین حوزه داشته‌اند، رتبه چهارم دنیا را در تولید علم به دست آورده است.   وی با بیان اینکه امروز بسیاری از محققین و مردم با فناوری نانو آشنا هستند، اظهار کرد: درحال حاضر بیش از ۵۰۰ محصول نانویی در بازار داریم و محصولات نانویی ایران به بیش از ۴۵ کشور جهان صادر می‌شود و این یعنی در شرایط تحریم‌های بین المللی یک امیدی در کشور بین محققین، دانشگاهیان و تولید کنندگان به وجود آمده و حالا نباید با کاهش بودجه موجب یاس و ناامیدی شویم زیرا این ستاد برای گروه کارگری اشتغال ایجاد نمی‌کند بلکه به دنبال اشتغالزایی برای قشر دانشگاهی است.   سرکار تصریح کرد: حالا اگر در حوزه نانو با شکست مواجه شویم و به عقب برگردیم، بسیاری از متخصصان و علاقمندان این حوزه برای ادامه کار ناامید خواهند شد، زیرا بیشترین بخش بودجه ستاد نانو صرف تحقیق و توسعه و حمایت از شرکت‌های فناور و دانش بنیانی می‌شود که در تولید محصول و توسعه فناوری فعالیت دارند و کاهش بودجه شرایط ستاد نانو در سال آینده را در رقابت با کشور‌های دیگر بسیار سخت خواهد کرد.   دبیر ستاد نانو ادامه داد: همچنین ما توانسته‌ایم از نظر علمی جایگاه خود را از رتبه ۵۷ به رتبه چهارم دنیا برسانیم و امروز شاهد آن هستیم که بودجه کشور آمریکا در حوزه نانو ۱.۸ دهم میلیارد دلار است در حالی که بودجه نانو ایران با محاسبه دلار ۸ هزار تومان، بودجه این ستاد پنج میلیون دلار بیشتر نمی‌شود و باید بگویم این کاهش بودجه هیچ توجیهی ندارد و تنها باعث از بین رفتن زحمات متخصصان این حوزه می‌شود.
وی همچنین افزود: شاهد هستیم که بودجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیر با کاهش حدود ۵۰ درصدی مواجه شده است و این یعنی توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور دچار بحران خواهد شد.

سرکار گفت: ستاد نانو با حمایت از محققان و دانشمندان فعال در شرکت‌های فناور و دانش بنیان به منظور بومی سازی محصولات و کالا‌های وارداتی در عرصه‌های مختلف، از خروج ارز از کشور جلوگیری کرده است و از طرف دیگر فناوری نانو از طریق مالیات بر ارزش افزوده فروش محصولات شرکت‌های دانش بنیان که حدود ۱۱۰ میلیارد تومان یعنی ۵۰ میلیارد تومان بیش از بودجه سالانه اختصاصی به نانو برای دولت درآمدزایی داشته است.   سرکار اظهار داشت: با توجه به آنکه فروش محصولات نانو حدود ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بوده و از این مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان مربوط به صادرات محصولات است، دولت باید توجه بیشتری را به این بخش داشته باشد.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با بیان اینکه دولت باید جوانب فعالیت‌ها و درآمدزایی شرکت‌ها و ستاد‌های تحت پوشش آن را مد نظر قرار دهد، اعلام کرد: درخواست برای توجه بیشتر از آن حیث است که اشتغالزایی ما از نوع کارگری نیست و اشتغال دانشگاهی است.

وی ادامه داد: جامعه ما درحال حاضر با معضل بیکاری جوانان روبه رو است و برای حل هرچه بیشتر و بهتر این موضوع اشتغالزایی دانشگاهیان و جوانان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ستاد نانو فناوری نانو معاونت علمی فناوری بودجه سال 98 سازمان برنامه و بودجه دولت دوازدهم مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۲۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمایت از ایجاد زیرساخت‌های تحقیقاتی و علمی مورد نیاز کشور در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی، ایجاد شبکه‌ای برای اشتراک‌گذاری امکانات و خدمات آزمایشگاهی، جذب نخبگان و محققان کارآمد به فعالیت در حوزه‌های مرتبط با علوم شناختی، از اهداف مهم ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در این مقوله است.

همچنین تشویق و ترغیب محققان و متخصصان برای دستیابی به خودکفایی و بومی‌سازی تجهیزات و حمایت از تولید ابزار‌ها و دستگاه‌های فناورانه توسط مراکز و شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از سیاست‌های ستاد علوم شناختی محسوب می‌شود.

در همین راستا، ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در سال گذشته حمایت از سرمایه‌گذاری در خصوص طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی ارزان قیمت و قابل حمل (Handheld Devices) را برای استفاده عموم جامعه و در راستای ارتقای سلامت و کارکرد‌های شناختی در دستور کار قرار داد.

این ستاد از شرکت‌های فعال در حوزه شناختی، اساتید دانشگاه‌ها، و سایر محققان حوزه علوم شناختی دعوت شد تا اطلاعات و جزئیات دستگاه‌هایی که توسط آنها قابلیت ساخت دارد را به ستاد علوم شناختی ارسال کنند تا پس از تأیید، حمایت ستاد از فعالیت در حوزه مورد نظر انجام شود.

 در چارچوب این سیاست و فراخوان ستاد چندین شرکت آمادگی خود را برای طراحی و ساخت ابزار‌ها و دستگاه‌های ارزان قیمت قابل حمل در زمینه‌های تحریک مغزی خانگی (نوروفیدبک و بیوفیدبک)، دستگاه‌های پرتابل ثبت و پردازش سیگنال‌های مغزی ۴ تا ۱۶ کانال با هدف بکارگیری در BCI، سیستم غربالگری زودهنگام اوتیسم با استفاده از صدای گریه کودکان و نوزادان، دستگاه آنالیز گفتگو، سامانه ارزیابی آمادگی تحصیلی کودکان پیش‌دبستانی و ابزار پوشیدنی جهت تشخیص حملات تشنج در بیماران مبتلا به صرع اعلام کردند.

این ابزار‌ها و دستگاهی در زمینه درمان افسردگی، اضطراب، بی‌خوابی، رفع مشکلات خواب، افزایش تمرکز، کاهش استرس، کاهش درد‌های میگرنی، افزایش سیستم‌های توانبخشی، درمان اختلالات شناختی-رفتاری مبتنی بر گفتگو، غربالگری، درمان افسردگی و اضطراب، تست ارزیابی آمادگی تحصیلی و پیش‌بینی صرع کاربرد‌های درمانی دارد. 

براساس اهداف و برنامه‌های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی درسال‌های اخیر بیش از ۱۰۰ آزمایشگاه تحقیقاتی در مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی در سطح کشور به ابزار‌های شناختی ساخت ایران تجهیز شده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • حمایت ۲۷.۵ میلیاردی ستاد اتصال‌پذیری از ۲۵ طرح فناورانه
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • استان بوشهر در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان رتبه سوم کشور شد
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»