Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@14:02:39 GMT

تفاوت دیه زن و مرد، مربوط به گذشته است

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۵۳۷۳۷

تفاوت دیه زن و مرد، مربوط به گذشته است

آیت‌الله احمد عابدینی در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، درباره فلسفه دیه، اظهار کرد: این موضوع در آیه 92 سوره نساء در قرآن اشاره شده و برای قتل خطا آمده است، اما در روایات برای قتل، ستم و حصر نیز مترتب می‌باشد و اگر قتل عمدی نیز ایجاد شود، می‌توانند بر دیه توافق کنند.
دیه جبران خسارت در قتل خطایی است
وی افزود: دیه جبران خسارت در قتل خطایی است، اما در قتل شبه عمد علاوه بر جبران خسارت، مجازات را نیز شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قتل عمد نیز شبه مجازات وجود دارد، زیرا قاتل را نمی‌کشند و هر دیه‌ای که توافق کرده باشند، پرداخت می‌شود. دیه ماهیت جبران خسارت بر قتل خطایی دارد و همچنین ماهیت مجازات بر بخش شبه عمد و قتل عمد دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: دیه در دین‌ها و آداب‌های دیگر مناطق نیز وجود دارد تا مشکلی که برای خانواده مقتول به وجود آمده، جبران ‌شود. مثلا زمانی در اعراب، دیه 100 نفر شتر بوده، اما اینکه تا ابد باید این حکم اجرا شود یا نه، بحثی است که امروزه مطرح و افراد مختلف نظرات متفاوتی در این زمینه دارند.
تفاوت دیه زن و مرد، مربوط به گذشته است
عابدینی گفت: دیه در قرآن مبلغ مشخصی ندارد و تفاوتی درباره دیه زن و مرد در قرآن نیست، این تفاوتی که وجود دارد در روایات نقل شده است. این تفاوت نیز می‌تواند ناشی از این ‌باشد که درآن زمان مردها امنیت را حفظ و معیشت خانواده را تامین می‌کردند، ولی زن‌ها کارهای اساسی انجام نمی‌دادند.
عابدینی افزود: زمانی که تفاوت‌های سابق بین زن و مرد از بین برود و شخصیت زن و مرد واحد شود، قطعا بحث از بین رفتن تفاوت دیه زن و مرد نیز مطرح می‌شود و می‌توان گفت این تفاوت ناشی از زمانی است که زن‌ها کارهای اساسی کم‌تری انجام می‌دادند. برای بیان نظر قطعی در این موضوع، ابتدا باید روایات را بررسی و این مسئله را توجیح کرد که با دین منافاتی نداشته باشد و عقلا نیز آن را بپذیرند.
وی با بیان اینکه در قرآن تفاوتی در دیه مرد و زن وجود ندارد، خاطرنشان کرد: در قرآن به تساوی دیه مرد و زن اشاره نشده، بلکه در قرآن بیان شده که اگر مؤمنی به خطا کشته شد، باید دیه او پردخته شود؛ یعنی نه به مقدار دیه و نه به جنسیت افراد اشاره‌ای نشده، در واقع این تفاوت‌ها براساس روایات ایجاده شده و براساس آیات قرآن نبوده است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه دیه یک امر عقلایی و قابل پذیرش است، گفت: امروزه باید جوامع دیگر را در این زمینه‌ها بررسی کنیم، یعنی ببینیم جوامعی که دیه ندارند، چه اقداماتی در این زمینه انجام می‌دهند و جوامعی که دیه در آن‌ها وجود دارد، بحث دیه در آنجا چگونه اجرایی می‌شود. ولی در مجموع باید بحث‌ها به روز شود، مثلا در شتر تجدید نظر کرد و جایگزینی برای آن پیدا کنیم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: دیه قرآن قتل دیه زن و مرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۳۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جک تی9 جدید؛ همان طراحی آشنا با تفاوت های جزئی (+تصاویر)

عصر ایران- نسخه الکتریکی جک تی9 هانتر روانه نمایشگاه خودرو بین المللی پکن می شود. این پیکاپ الکتریکی مجهز به دو موتور الکتریکی و سامانه چهارچرخ محرک است.

جک تی9 به عنوان یک پیکاپ میان سایز در سال 2020 معرفی شد و سال گذشته نیز یک فیس لیفت را پشت سر گذاشت. اکنون جک نسخه الکتریکی آن را آماده ورود به بازار می کند.

رینگ های آلومینیومی استاندارد در اندازه 18 اینچی روی خودرو نصب شده اند. پروفایل دماغه نیز با توجه به ماهیت الکتریکی محصول کاملا جراحی شده است.

جک تی9 الکتریکی از منظر ابعاد برابر با 5620 میلیمتر در طول، 1965 میلیمتر در عرض و 1920 میلیمتر در ارتفاع توسعه یافته است. طول قسمت بار آن نیز 1810 میلیمتر است.

یک موتور 94 اسب بخاری و دارای گشتاور 176 نیوتن متر روی محور جلو و موتور 215 اسب بخاری با گشتاور 342 نیوتن متر روی محور عقب جانمایی شده اند. انرژی مورد نیاز موتورهای الکتریکی از بسته باتری 88.02 کیلووات ساعت لیتیم آهن فسفات تامین می شود که برد حرکتی پیکاپ را به 500 کیلومتر می رساند.

فضای داخل کابین نسخه الکتریکی تفاوت های جزئی با مدل بنزینی دارد که شاخص ترین مورد به استفاده از تعویض کننده چرخشی گرد می شود. اینترفیس ژیلینگ 3.0، پشتیبانی از فرمان های صوتی، شارژ بی سیم، خروجی 220 ولت، صندلی های الکتریکی و سامانه مکان یاب ماهواره ای از دیگر ویژگی های جک تی9 الکتریکی هستند.

جک در نظر دارد نسخه پلاگین هیبرید تی9 را نیز در سال 2025 وارد بازار کند. جالب است بدانید، جک اکنون نسخه الکتریکی وانت کوچک تر خود یعنی تی8 را در بازارهای خارجی مانند کنیا به فروش می رساند.

جک تی9 الکتریکی  نسخه پروتایپ جک تی9 الکتریکی کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: وانت جدید T9 از کمپانی چینی JAC/ تلاش برای ارائه یک پیکاپ غول پیکر! (+تصاویر)

دیگر خبرها

  • خطیب نماز جمعه تهران: صهیونیست‌ها اگر دوباره غلطی کنند سیلی محکم‌تر خواهند خورد
  • اگر دوباره صهیونیست‌ها غلطی کنند سیلی محکم‌تر خواهند خورد
  • صهیونیست‌ها اگر دوباره غلطی کنند سیلی محکم‌تر خواهند خورد
  • فیلم ضدحال خنده‌دار دختر دانش آموز به معلم بابت ماه تولد
  • میزان تمرکزت رو محک بزن؛ سه تفاوت دو عکس رو ۳۳ ثانیه‌ای بگو
  • سال گذشته میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری چقدر بود؟
  • ۳۲ و ۲۷ سال؛ میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری در سال گذشته
  • افزایش میزان ذخایر سد‌های استان کرمانشاه
  • جک تی9 جدید؛ همان طراحی آشنا با تفاوت های جزئی (+تصاویر)
  • یک بار برای همیشه تفاوت گرگ، شغال و روباه را با رسم شکل یاد بگیرید