Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-07@11:41:23 GMT

خودکفایی در تولید گندم با تولید ۱۴.۵ میلیون تن

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۵۴۸۵۶

خودکفایی در تولید گندم با تولید ۱۴.۵ میلیون تن

به گزارش جهان نيوز، تولید گندم قبل از انقلاب به اندازه ای بود که کفاف تامین نیاز افراد را نمی‌داد از طرفی بخشی از نیاز کشور با وجود جمعیت پایین از طریق واردات تامین می‌شد.
  این در حالی است که با وجود افزیش جمعیت کشور و رسیدن آن به بیش از ۸۰ میلیون نفر امروزه کشورمان در تولید گندم به خود کفایی رسیده و حتی یک کیلوگرم واردات این محصول به کشور انجام نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در همین راستا علیقلی ایمانی رئیس بنیاد توانمندی سازی گندمکاران در خصوص دستاورد‌های ۴۰ ساله در حوزه کشاورزی و تولید گندم اظهار کرد: قبل از انقلاب، کشاورزی در کشور به صورت معیشتی انجام می‌شد و کشاورزان تنها به دنبال تولید غذای خود بودند و قادر به تولید بخشی از نیاز خود بودند.

وی افزود: قبل از انقلاب قطعات بزرگ زمین برای استفاده شخصی و تفریح در دست وابستگان حکومت بود و از طرفی در آن دوران بیشتر نفت خام فروخته می‌شد و کالا وارد می‌شد و تولید محصولات از اهمیت بالایی برخوردار نبود.
رئیس بنیاد توانمندی سازی گندمکاران در ادامه به مقایسه میزان تولید گندم قبل و بعد از انقلاب پرداخت و خاظرنشان کرد: قبل از انقلاب تولید گندم در مجموع حدود ۵.۵ میلیون تن بود که در این بین ۱.۵ میلیون تن از طریق واردات تامین می‌شد، اما در سال‌های اخیر تولید گندم به حدود ۱۴.۵ میلیون تن رسیده که رقم قابل توجهی است.

ایمانی گفت: در ابتدای انقلاب با ورود به بحث کشاورزی قرار بر این بود که زیرساخت‌های تولید پیشرفت کند و بهره وری در تولید محصولات کشاورزی بالا رود که خوشبختانه در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته و زندگی کشاورزان در روستا‌ها ارتقا پیدا کرده است به طوری که روستا‌های قبل از انقلاب با روستا‌های بعد از انقلاب قابل مقایسه نیست و این امر توجه به کشاورزی را بعد از انقلاب نشان می‌دهد.

وی افزود: با توجه به جمعیت ۳۰ میلیونی قبل از انقلاب و واردات ۱.۵ میلیون تن گندم به کشور به جرأت می‌توان گفت که پیشرفت قابل توجهی در این زمینه صورت گرفته است به طوری که در حال حاضر با وجود ۸۰ میلیون جمعیت یک کیلوگرم گندم هم به کشور وارد نمی‌شود و مایحتاج کشور در داخل تولید می‌شود.

رئیس بنیاد توانمندی سازی گندمکاران با بیان اینکه بیش از نود درصد از نیاز غذایی کشور در داخل تولید می‌شود عنوان کرد: به طور میانگین تولید مواد خام و فرآورده‌های غذایی با رشد متوازنی همراه بوده است و اگر بتوان در بخش کشاورزی بیشتر سرمایه گذاری کرد و به اصطلاح اعتبارات بخش کشاورزی را ارتقا داد می‌توان با آموزش بهره برداران واستفاده بهینه از تکنولوژی‌های روز جهان نیاز به واردات هیچ برای هیچ یک از محصولات کشاورزی نیاز به واردات احساس نشود.

ایمانی به تجهیز ادوات کشاورزی در سال‌های بعد از انقلاب اشاره کرد و گفت: درگذشته به طور مثال در یک روستا با سه هزار هکتار زمین کشاورزی شاید سه تا چهار تراکتور عملیات زراعی را انجام می‌دادند که متاسفانه هیچ وقت این عملیات به موقع انجام نمی‌شد.

وی افزود: تجهیزات مورد استفاده قبل از انقلاب در مزارع کافی نبود به همین خاطر کشاورز با محدودیت‌هایی روبرو بود و با تاخیر اقدامات مربوط به کاشت، داشت و برداشت را انجام می‌داد.

رئیس بنیاد توانمندی سازی گندمکاران با اشاره به بالا رفتن سطح درآمد کشاورزان گفت: خوشبختانه درآمد کشاورزان در سال‌های اخیر روند روبه رشدی داشته به طوریکه خرید ادوات کشاورزی برای آن‌ها فراهم و کشاورزی راحت‌تر شده است.

ایمانی خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز ادوات کشاورزی به اندازه نیاز در بین کشاورزان وجود دارد و حتی در برخی موارد کشاورز با داشتن زمین زراعی وسیع خرید اوات کشاورزی را به راحتی انجام می‌دهد و هر زمانی که اراده کند می‌تواند زمین‌های کشاورزی خود را آماده و مراحل کاشت، داشت و برداشت را انجام دهند.

وی در انتها خاطرنشان کرد: نگاهی به روستا‌های قبل و بعد از انقلاب نشان می‌دهد که شاید ما از تکنولوژی‌های روز جهان کمی عقب باشیم، ولی تتجهیزاتی که درداخل کشور تولید می‌شود علی رغم انتقاد‌هایی بر کیفیت این تجهیزات وجود دارد نیاز‌های بخش کشاورزی را تامین می‌کند و نسبت به گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است و کشاورزی سنتی به کشاورزی پیشرفته تبدیل شده است.

منبع: میزان

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۴۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تداخلات اراضی پیش‌نیاز تثبیت مالکیت است

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، محمد احمدی در نشست وبیناری دوره آموزشی ساماندهی، GIS، تفسیر عکس‌های هوایی و رفع تداخلات ویژه رؤسای ادارت امور اراضی استان هرمزگان ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت: رفع تداخلات اراضی به عنوان پیش‌نیاز تثبیت مالکیت مردم بر اراضی و صدور اسناد اراضی کشاورزی در اولویت سازمان امور اراضی کشور است

وی افزود: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده بسیاری از استان‌های کشور در این خصوص در حال اتمام کار و ورود به مرحله بعدی تثبیت مالکیت اراضی در قالب تطبیق، مستندسازی و صدور اسناد اراضی کشاورزی هستند.

مدیرکل مهندسی و حدنگاری اراضی خاطرنشان کرد: برنامه‌های حفظ کاربری اراضی، آمایش سرزمین و مدیریت جامع اراضی کشاورزی کشور نیز از اهداف اصلی سازمان امور اراضی به شمار می‌رود که در دست اجرا است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع تداخلات اراضی پیش‌نیاز تثبیت مالکیت است
  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • روند روبه‌رشد تولیدات حوزه کشاورزی لرستان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود