Web Analytics Made Easy - Statcounter

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد که کاهش تولید اوپک و متحدانش در ماه جاری احتمالا مانع کاهش قیمت نفت می شود ولی به تعادل رسیدن بازار نفت طول خواهد کشید . ۰۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۹ اقتصادی نفت و انرژی اقتصاد جهان نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل اویل پرایس، رسیدن به یک بازار متعادل زمان می‌برد و احتمالا مانند یک دوی ماراتن خواهد بود تا دوی سرعت کوتاه مدت .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد که کاهش تولید اوپک و متحدانش در ماه جاری احتمالا مانع کاهش قیمت نفت می شود ولی به تعادل رسیدن بازار نفت طول خواهد کشید .
قیمت نفت حتی با وجود اعلام کاهش تولید اوپک و متحدانش در دسامبر پایین آمد که نشان‌دهنده بدبینی نسبت به خط سیر اقتصاد جهان و ترس از سقوط بازار نفت است .
اوپک گزارش بازار نفت را در روزهای اخیر اعلام کرد که نشان می‌دهد این گروه 750 هزار بشکه در روز در ماه دسامبر تولید را کم کرده است. عربستان سعودی با 468 هزار بشکه کاهش در مقام اول قرار دارد. ولی کاهش ناخواسته تولید در ایران (159000_) ، لیبی (172000_) و ونزوئلا (33000_) بشکه در روز، به تلاش‌های این گروه کمک کرده است .
در واقع این سه کشور مسئول کاهش عظیم تولید طی دو ماه گذشته بوده‌اند. طبق توافق اوپک و متحدانش، از تولید ماه اکتبر به عنوان خط مبنا استفاده می‌شود و قرار است 1.2 میلیون بشکه در روز تولید نفت کاهش پیدا کند. ولی به خاطر آشفتگی در چند کشور، اوپک به خوبی در مسیر این کاهش قرار گرفته است. پس از ماه نوامبر و دسامبر ایران 561 هزار بشکه در روز، لیبی 190 هزار بشکه و ونزوئلا 58 هزار بشکه در روز تولید نفت خود را از دست داده اند. این مقدار کاهش روی هم 800 هزار بشکه می شود .
این اتفاق‌ کار عربستان را ساده‌تر کرده است. عربستان ادعا کرده تولید خود را 800 هزار بشکه در روز نسبت به ماه اکتبر کاهش داده است. این یعنی اوپک و متحدانش به خوبی در مسیر متعادل کردن بازار نفت قرار دارند .
ولی طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، هنوز مقاصد روسیه کاملا واضح نیست. این آژانس اشاره کرد روسیه تولید خود را در دسامبر به رکورد جدید 11.5 میلیون بشکه در روز رساند، در حالی که کاهش تولید در ژانویه آهسته بود. خالد الفالح وزیر نفت عربستان گفت :« کاهش تولید روسیه کمتر از آن چیزی است که ما می خواهیم ».
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه گفت کشورش سعی می‌کند روند کاهش تولید را تسریع کند :« البته ما سعی می‌کنیم به کاهش تولیدمان سرعت بدهیم. ما محدودیت های خود را در زمینه تکنولوژیکی داریم ولی هدفمان رسیدن به سطح مورد توافق است» .
در همین حین، آمریکا در سال جاری به رشد خود ادامه میدهد و تلاش‌های اوپک را پیچیده می سازد. آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی خود برای تولید آمریکا را تغییر نداد و روی همان 1.3 میلیون بشکه در روز نگه داشت .
تقاضا یک مسئله مهم در 2019 است. این اولین گزارش آژانس بین المللی انرژی از زمان آشفتگی شدید بازار در ماه دسامبر و سقوط قیمت نفت است. این آژانس پیش بینی خود را از رشد تقاضا 1.3 میلیون بشکه اعلام کرد. قیمت پایین تر و دلار ضعیف تر به تقاضا ضربه زده است .

اوپک فهرست سهمیه کاهش تولید را منتشر کرداوپک و متحدانش فروردین سال 98 در وین دیدار می‌کنند

انتهای پیام/91

R7586/P/S7,80,85/CT10 واژه های کاربردی مرتبط نفت جهانی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نفت جهانی نفت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۶۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فارین پالیسی: ایران و متحدانش بازدارندگی اسرائیل را نابود کردند

به گزارش همشهری آنلاین، نشریه فارین پالیسی در تحلیلی که به همین موضوع می‌پردازد، نوشت: آریل شارون، نخست‌وزیر وقت اسرائیل می‌گفت که «بازدارندگی، سلاح اصلی اسرائیل است، یعنی ترس از اسرائیل.» موشه دایان وزیر جنگ اسبق اسرائیل نیز در یکی از سخنرانی‌های خود درباره بازدارندگی اسرائیل گفت که «باید اسرائیل را به عنوان سگی ‌هار و خطرناک نگاه کرد که هیچ‌کس جرأت آزار و اذیت آن را ندارد.»

بر همین اساس بعد از عملیات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس، اسرائیل در موقعیتی قرار گرفت که باید قدرت بازدارندگی خود را احیا می‌کرد؛ قدرتی که بعد از عقب‌نشینی اسرائیل از لبنان در مه سال ۲۰۰۰ از بین رفته بود. اما جنگ اسرائیل در غزه شکست خورد و علی‌رغم اینکه همه قدرت نظامی خود را به نمایش گذاشت، نتوانست بازدارندگی خود را احیا کند.

دلیل اصلی شکست اسرائیل این است که هنوز از پیروزی نظامی بزرگ مقابل حماس و واردکردن ضربه کاری به این جنبش بسیار دور است. از طرف دیگر حملات زمینی اسرائیل به غزه با محکومیت‌های شدید بین‌المللی مواجه شد. همچنین خسارت‌هایی که عناصر مقاومت فلسطین به نیروی زمینی ارتش اسرائیل وارد می‌کنند، نگران‌کننده و زیاد است و همین مسئله موجب افزایش نگرانی‌ها درباره ضعف نیروی زمینی ارتش اسرائیل شده است.

اسرائیل همچنین نتوانست پیام قدرت خود را به دشمنانش به‌ویژه حزب‌الله برساند و برعکس، ضعف اسرائیل و فرسایش بازدارندگی آن آشکار شد.
حزب‌الله ثابت کرده که به حمایت خود از فلسطینی‌ها پایبند است. حزب‌الله همچنین موفق شد بخش بزرگی از ارتش اسرائیل را در شمال نگه دارد؛ بدون اینکه وارد یک جنگ گسترده شود. حزب‌الله به جای عقب‌نشینی به سمت شمال رودخانه لیتانی، ۸۰ هزار شهرک‌نشین اسرائیلی را مجبور به تخلیه شهرک‌ها و فرار کرد. حزب‌الله با ایجاد منطقه حائل در داخل اسرائیل، معادله خود را تحمیل کرد و اسرائیل را وادار ساخت در داخل جبهه خود کمربند امنیتی ایجاد کند. با تحمیل شرایط و معادله خود یک توهین جدی به بازدارندگی اسرائیل کرد. «گرشون ‌هاکوهن»، ژنرال ذخیره ارتش اسرائیل عملکرد این ارتش را در جبهه شمالی شرم‌آور توصیف کرد و گفت که این حزب‎الله است که تصمیم می‌گیرد درگیری‌ها متوقف شود یا نه.

نتانیاهو با هدف قرار دادن کنسولگری ایران در دمشق، به دنبال تشدید فشارها و قدرت‌نمایی بود و تصور می‌کرد که اسرائیل همچنان مصون از مجازات است و پاسخی دریافت نخواهد کرد، اما خلاف این تصور اتفاق افتاد. واکنش اسرائیل به عملیات انتقام‌جویانه ایران هم بسیار ناامیدکننده بود؛ به طوری که حتی «ایتمار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی نتانیاهو، آن را «مسخره» دانست. این در حالی است که ایران موفق شد از طریق کانال‌های مختلف از جمله سازمان ملل، پیام عملیات ضداسرائیلی خود را برساند.

به این ترتیب بعد از گذشت دهه‌ها، دکترین استراتژیک اسرائیل تحت سیطره مفهوم «بازدارندگی منحصر به فرد» یا آنچه که شارون آن را «ترس منطقه از اسرائیل» توصیف می‌کرد، از بین رفته است و بعد از پرواز پهپادها و موشک‌های ایرانی بر فراز اسرائیل، تل‌آویو دیگر نمی‌تواند مفهوم «ترس منطقه از اسرائیل» را حفظ کند.

کد خبر 849230 منبع: کیهان برچسب‌ها ایران و اسرائیل خبر ویژه

دیگر خبرها

  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • فارین پالیسی: ایران و متحدانش بازدارندگی اسرائیل را نابود کردند
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد
  • ضرورت خرید حمایتی تخم مرغ در راستای کاهش زیان مرغداران
  • ظرفیت تولید نفت امارات بی‌سروصدا افزایش یافت
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد