Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین میرمعزی، معاون پژوهش حوزه‌های علمیه، امروز، اول بهمن ماه، در نشست خبری همایش کتاب سال حوزه گفت: سیاست معاونت پژوهش حوزه تعمیق و ارتقای پژوهش‌های اسلامی در راستای مسائل و نیاز‌های نظام و جامعه و نیاز‌های علمی خود حوزه است.

معاون پژوهش حوزه علمیه اظهار کرد: شاید محوری‌ترین امری که باید اتفاق بیفتد این است که روحیه خلاقیت، نوآوری و تفکر در حوزویان تقویت شود و مهارت‌های پژوهشی در میان حوزویان ارتقاء یابد و از جهت محتوا هم دانش‌هایی که فرا می‎‌گیرند متناسب با آن رسالت اصلی یعنی گسترش فرهنگ دینی و پاسخ به مسائل نظام و جامعه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این راستا برنامه‌های متعددی در حوزه داریم البته برخی برنامه‌ها باید در حوزه آموزش اجرا شود، ولی نتایج آن در پژوهش حاصل می‌شود لذا بحث آموزش پژوهش‌محور که امری اساسی و بلندمدت است بسیار مورد توجه باید باشد و در سالیان اخیر نیز بوده است.

میرمعزی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های اصلی معاونت پژوهش، ارتقاء مهارت‌ها و تدوین مقالات و تقریرات علمی توسط استادان و محققان است افزود: حدود ۵ هزار استاد حداقل در سراسر کشور در سطوح مختلف داریم و برنامه برای ارتقاء مهارت پژوهشی آنان تدوین شده است.

وی با بیان اینکه ۳۰۰ درس خارج فقه در سراسر کشور داریم اظهار کرد: تعداد زیادی از فضلا در این دروس داریم و سیاست‌هایی برای اینکه این دروس ناظر به نیاز‌های روز باشد طراحی شده است.

میرمعزی با بیان اینکه بحث فقه معاصر در دستور کار قرار گرفته است تصریح کرد: از نیمه‌های سال قبل دروس خارجی که به مسائل مستحدث و مورد نیاز نظام می‌پردازند تاسیس و حمایت می‌شوند همچنین برنامه جامع پژوهشی برای محققان و فضلا در نظر گرفته شده است.

معاون پژوهش حوزه همایش کتاب سال را یکی از برنامه‌های اساسی پژوهشی حوزه بر شمرد و تصریح کرد: این جشنواره برای ارتقاء و توسعه پژوهش‌های خوب و مناسب در عرصه علوم اسلامی است و امسال نیز بیستمین همایش به همراه دومین دوره مقالات علمی پژوهشی برگزار خواهد شد.

ستاره‌دار شدن دروس خارج

میرمعزی بیان کرد: دبیرخانه فقه معاصر تاسیس شده و ماموریت آن این است که فقه را در مسائل مستحدث و جدید گسترش دهد و منجر به رسمی شدن این دروس شود از این رو دروسی که به مسائل مستحدث بپردازند به عنوان دروس ستاره‌دار معرفی و امتیازاتی برای آنان قائل می‌شویم.

وی ادامه داد: امسال به صورت آزمایشی ۲۰ درسی که به این دروس می‌پردازند مورد توجه و حمایت قرار گرفته‌اند همچنین برای استادانی که می‌خواهند وارد موضوعات جدید شوند آمادگی داریم تا یک کارگروه پژوهشی برای آنان تعریف و از آن حمایت کنیم همچنین در موضوع‌شناسی تیم‌های تحقیقاتی تشکیل داده‌ایم تا موضوعات را در اختیار حوزه قرار دهند.

وی همچنین در مورد صندوق حمایت از پژوهشگران گفت: این صندوق تاسیس و ریل‌گذاری شده، ولی با توجه به وضعیت حوزه و محدودیت بودجه سرمایه چندانی در صندوق نیست و کار عمده‌ای نمی‌توانیم صورت بدهیم همچنین در اثر کاهش بودجه حوزه، بودجه بسیاری از برنامه‌های پژوهشی حوزه منتفی شده و برنامه‌ها زمین مانده و منتظریم تا امکانات لازم فراهم شود.

چرا دانشگاه جوابگو نباشد؟

معاون پژوهشی حوزه با اشاره به حمله و تهاجم لفظی برخی افراد به حوزه در کم کاری در تولید علوم انسانی اسلامی بیان کرد: نظام اسلامی ما چون قصد دارد که نظام را بر مبنای اسلامی مدیریت کند این بحث برای او حیاتی است؛ در این فرایند دو نهاد علمی دانشگاه و حوزه فراروی ما است، ولی سؤال این است که آیا رسالت تولید علوم انسانی اسلامی، رسالت همه نهاد‌های علمی است یا فقط رسالت حوزه علمیه قم؟ آیا انتظار داریم میلیارد‌ها میلیارد بودجه سمت دانشگاه برود و میلیون‌ها دانشجو در دانشگاه باشند، ولی دانشگاه‌ها هیچ مسئولیتی در این زمینه نداشته باشند و این همه بودجه بیت‌المال صرف تولیدات الحادی علوم انسانی باشد؟.

میرمعزی ادامه داد: در این طرف حوزه‌ای که کمترین بودجه را دارد و بیشترین جهاد را کرده همیشه مورد مواخذه است؛ الان بسنجیم که خروجی حوزه در تولید علوم انسانی اسلامی چه مقدار است و خروجی دانشگاه چقدر بوده است؟. در چند روز آینده نمایشگاهی در دانشگاه تهران با هدف نشان دادن آثار منتخب حوزه در علوم انسانی و اسلامی داریم و تنها ۱۲ موسسه حوزوی این آثار را به نمایش خواهند گذاشت که حدود چهار هزار اثر است و ۱۳ جلد کتاب‌شناخت آن نیز آماده شده است.

معاون پژوهش حوزه تصریح کرد: بودجه حوزه با حدود ۶۰۰ مدرسه و ۷۰ مرکز تخصصی و پژوهشی و ... به اندازه کمتر از بودجه دانشگاه تهران است و آن وقت حوزه را با این امکانات کم در تولید علوم انسانی اسلامی مورد مواخذه قرار می‌دهند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا میرمعزی علوم انسانی پژوهش حوزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۹۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۷.۸ درصدی هزینه‌های جاری در بودجه شهرداری قم

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم گفت: سهم هزینه‌های جاری در کل بودجه شهرداری قم نسبت به کل بودجه ۱۷.۸ درصد است ک در کل کلانشهرها این نسبت خاص و ویژه است.

مجید محمدرضاخانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره به فرایند تدوین بودجه شهرداری قم بر اساس اسناد بالادستی و راهبردهای اجرایی اظهار کرد: برای سال ۱۴۰۳ نیز در برنامه راهبردی شهرداری قم اهدافی ترسیم شده بود و منابعی قابل پیش بینی شد که با ایجاد تناسب میان منابع و مصارف، بودجه‌ای بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان برای شهرداری قم و سازمان‌های تابعه تنظیم شد.

وی با اشاره به اینکه بودجه شهرداری قم به صورت خاص ۱۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به تصویب شورای اسلامی شهر قم رسید افزود: با احتساب سازمان‌ها این بودجه به ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

به گفته معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم، سهم عوارض ساختمانی و جرایم در این بودجه ۶ هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان و سهم تسهیلات بانکی و اوراق، ۲ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

محمد رضاخانی ادامه داد: در حوزه واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای به معنای فروش اموال و مباحث مرتبط با ماده ۱۰۱ مزایده و معوض، ۴ هزار و ۸۸۰ میلیارد تومان اعتبارات پیش بینی شده است.

وی با اشاره به اینکه در بخش مصارف بودجه دو بخش هزینه‌ای و تملکی وجود دارد خاطرنشان کرد: بودجه هزینه‌ای در واقع هزینه‌های جاری را در بر می‌گیرد که برای سال ۱۴۰۳، حدود دو هزار و ۵۳۷ میلیارد تومان بوده و نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد رشد دارد.

معاون شهردار قم اضافه کرد: سهم بودجه هزینه‌ای نسبت به کل بودجه ۱۷.۸ درصد است که در میان کلانشهرهای کشور این نسبت خاص است.

به گفته محمدرضاخانی، شهرداری قم تمام توان خود را در مسائل عمرانی صرف می‌کند و با کاهش هزینه از طریق ارتقای بهره‌وری به دنبال تحقق اهداف راهبردی خود است.

وی ادامه داد: هزار و ۶۳ میلیارد تومان نگهداری فضای سبز و رفت و روب است که نیمی از بودجه جاری را در بر می‌گیرد.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم گفت: ۴۶۰ میلیارد تومان برای کمک به سازمان‌های شهرداری و هزار و ۱۰۰ حقوق و دستمزد برای سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است.

محمدرضاخانی به مصارف عمرانی بودجه ۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: برای این حوزه در مجموع ۱۱ هزار و ۲۸۵ میلیارد تومان برای هزار و ۴۵ ردیف بودجه عمرانی ذر قالب بیش از دو هزار و ۲۰۰ پروژه در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به جمعیت یک میلیون و۳۰۰ هزار نفری شهر قم گفت: سرانه هزینه‌های شهری اعم از نگهداری شهر و عمرانی حدود ده میلیون تومان به ازای هر شهروند است.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم با اشاره به اینکه در مأموریت شهرسازی و کالبد شهری ۴۸۸ میلیارد تومان پیش بینی بودجه صورت گرفته که ۳.۵ درصد بودجه را تشکیل می‌دهد گفت: در مأموریت محیط زیست و خدمات شهری، ۱۵.۱ درصد بودجه به مبلغ دو هزار و ۱۰۷ میلیارد تومان پیش بینی شده است.

محمدرضا خانی افزود: ایمنی و مدیریت بحران ۵۶۰ میلیارد تومان در بودجه سال جاری سهم دارد ۳.۹ درصد از کل بودجه را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: در حوزه حمل و نقل و ترافیک اعم از ساماندهی معابر معابر جدید اتوبوس قطار شهری ۵۳.۴ درصد بودجه شامل هفت هزار و ۸۲ میلیارد تومان پیش بینی شده است.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم خاطرنشان کرد: در مأموریت اجتماعی و فرهنگی ۷۳۰ میلیارد تومان بودجه تعریف شده که ۵.۱ درصد از بودجه شهرداری قم را تشکیل می‌دهد.

کد خبر 750356

دیگر خبرها

  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است/ ملاک‌های پذیرش طرح‌ها در دستگاه‌ها مشخص شود
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • سهم ۱۷.۸ درصدی هزینه‌های جاری در بودجه شهرداری قم
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا