Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شهروندان بسیاری نسبت به نحوه دریافت بسته حمایتی خود از سوی دولت و وزارت رفاه و اینکه آیا در لیست مشمولان قرار می‌گیرند یا خیر، دچار ابهاماتی بوده و سوالات خود را  ارسال کردند.

یکی از این سوالات این است که کارمندان و کارگران تاکی چشم انتظار بسته حمایتی اقشار ضعیف؟ باشند که در توضیح این سوال وزارت رفاه در اطلاعیه‌های پی درپی اعلام کرده که با اختصاص ردیف بودجه از سوی سازمان برنامه، در یکی دو روز اخیر، واریز بسته‌ها برای بیمه شدگان تامین اجتماعی که شامل کارگران می‌شود آغاز شده و تا پایان امروز به حساب همه این بیمه شدگان واریز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالبه دیگر این بوده که تکلیف بیکارانی که هیچ حقوقی دریافت نمیکنند برای دریافت سبد حمایتی دولت چیست؟ و یارانه ندار‌ها چطور بسته حمایتی بگیرند؟ اینکه پرسیده می‌شود دولت چگونه افرادی را که حتی بیمه نیستند شناسایی می‌کند دفتر مطالعات وزارت رفاه اعلام کرد که طرح به صورت جامع دیده شده و مرحله به مرحله جلو می‌رود؛ علاوه بر مشمولان کمیته امداد، بهزیستی، تامین اجتماعی، بازنشستگان کشوری و لشکری، بازنشستگان صندوق فولاد و مستمری‌بگیران بنیاد شهید، گروهی به عنوان سایر اقشار وجود دارد که دولت از طریق پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان آن‌ها را شناسایی می‌کند که چند سال است در حال انجام است تجمیع این بانک‌های اطلاعاتی انجام شده است.

شرایط و نحوه نادرست اختصاص بسته حمایتی دولت برای اقشار نیازمند جامعه

وزیر رفاه در این باره گفت:بسته حمایتی بازنشستگان به حساب مستمری (حقوق ماهانه) آن‌ها واریز شده و چنانچه کسانی هستند که این بسته را نگرفته اند باید به صندوق بازنشستگی کشوری مراجعه و پیگیری کنند چراکه این افراد در گروه دوم پرداختی بوده و بسته‌ها به حساب صندوق بازنشستگی کشوری واریز شده است.

بیشتر بخوانید:جدیدترین جزئیات از اختصاص سبد حمایتی کارگران

بازی دادن مردم در توزیع سبد‌های حمایتی ۳۰۰ هزار تومانی

سامانه #۴*۴* و تلفن ۱۴۲۰ برای بیمه شدگان تامین اجتماعی و مراجعه حضوری به وزارت رفاه و ادارات وابسته به آن (میز خدمت) جوابگوی سوالات و پیگیری مشکلات مشمولان است.

همچنین مدیر کل امور رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره شماره پیامک ۵۰۰۰۴۹۹ گفت: این سامانه زیر نظر فروشگاه‌های توزیع کننده بسته حمایتی است.

سبد حمایتی یا حمایت سبدی؟

هیئت وزیران در تاریخ ۲۷ آبان ماه به‌پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستورالعمل بسته پرداخت کمک جبرانی و حمایت غذایی از گروه‌های کم‌درآمد جامعه را تصویب کرد.

براین اساس، این طرح به عنوان کمک جبرانی است و بین چهار گروه از خانوار‌های کشور که بیش از سایرین به عنوان نیازمندان شناسایی شدند اجرا می‌شود:

۱ ــ خانوار‌های تحت پوشش و کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور
۲ ــ گروه دوم تمام بازنشستگان کشور
۳ ــ خانوار‌های با درآمد ماهانه کمتر از ۳۰ میلیون ریال در گروه‌های کارگران ساختمانی، قالیبافان و شاغلان صنایع دستی، مشاغل آزاد و خویش‌فرمایان، رانندگان بین‌شهری و درون‌شهری، زنبورداران، کارگران باربر، شاغلان کسب و کار‌های خانگی، کارگران کارگاه‌های متفرقه، عشایر و روستاییان، بازنشستگان، دریافت کنندگان بیمه بیکاری و دیگر گروه‌های مشمول که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شناسایی می‌شوند.
۴ ــ دیگرخانوار‌های کم‌درآمد با درآمد ماهانه کمتر از ۳۰ میلیون ریال که درخواست آن‌ها پس از بررسی توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی پذیرفته می‌شود، در این زمینه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف شده است که با استفاده از اطلاعات در اختیار از طریق کمیته امداد و سازمان بهزیستی، به‌درخواست کتبی این اشخاص و پس از اجازه آن‌ها به دسترسی وزارتخانه مذکور به حساب‌های بانکی رسیدگی کند. طبق این ابلاغیه، اعتبار واریزی موضوع این تصویب‌نامه برای همه اشخاص و خانوار صرفاً برای خرید کالای سبد حمایتی مصوب کارگروه متشکل از وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی قابل استفاده است. همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نهاد‌های حمایتی موظفند اعتبار تخصیصی را بر اساس بعد خانوار تنظیم و پرداخت کنند.

من با حقوق ۲۴۰۰ بسته حمایتی نگرفتم

در پاسخ به این ابهام باید گفت که از دو روز پیش واریز بسته حمایتی به بیمه شدگان تامین اجتماعی آغاز شده، اما برای همه هنوز واریز نشده به همین دلیل سازمان تامین اجتماعی با صدور اطلاعیه‌ای ضمن پوزش از آن دسته از بیمه‌شدگانی که مشمول دریافت سبد کالا می‌شوند، اما تا این لحظه وجوه مربوط به حسابشان واریز نشده است، اعلام کرد: به رغم تلاش و پیگیری‌های سازمان تأمین اجتماعی برای واریز وجه سبد کالا، متأسفانه به دلیل مغایرت‌های مربوط به شماره حساب دریافت شده و برگشت اطلاعات از سوی بانک‌های عامل، واریزی توسط تعدادی از بانک‌ها به روز دوشنبه موکول شده است.

اگر هم بیمه شده نیستند و حقوق کمتر از ۳ میلیون می‌گیرند در پایگاه اطلاعات ایرانیان، اطلاعات آن‌ها ثبت شده و تا پایان سال به آن‌ها پرداخت می‌شود.

چرا به خبرنگاران کالای حمایتی دولت تعلق نمی‌گیرد؟

براساس اعلام سازمان تأمین اجتماعی کل رقم پرداختی دولت به این سازمان برای اولین دوره بسته حمایتی به بیمه شدگان این سازمان ۱۴۵۰ میلیارد تومان است و این بسته حمایتی به ۶ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر از بیمه شدگان تامین اجتماعی که درآمد زیر ۳ میلیون تومان دارند، پرداخت می‌شود؛ بنابراین خبرنگاران از مشمولان این بسته محسوب می‌شوند چراکه در گروه بیمه شدگان تامین اجتماعی هستند.

برای جاماندگان از بسته حمایتی دولت سامانه‌ای اعلام نشده است

بندی در آیین‌نامه بسته حمایتی دولت آمده که هر فردی که گمان می‌کند نیازمند است، اما در گروه‌های معرفی شده قرار ندارد و از قلم افتاده می‌تواند به سازمان بهزیستی و کمیته امداد خود را معرفی کند.

در این میان رحیم اردلان معاون اداری ـ. مالی سازمان تامین اجتماعی دراین باره از فعال شدن سامانه #۴*۴* از روز دوشنبه برای کسب اطلاع از دلیل عدم دریافت بسته حمایتی از سوی بیمه شدگان خبر داد و گفت: افراد تحت پوشش تامین اجتماعی با استفاده از این سامانه می‌تواند متوجه شوند چرا بسته حمایتی را دریافت نکردند.

بسته حمایتی دولت شامل چه کسانی می‌شود؟

پاسخ به این سوال این است که مددجویان کمیته امداد، بهزیستی، تامین اجتماعی، بازنشستگان کشوری و لشکری، بازنشستگان صندوق فولاد و مستمری‌بگیران بنیاد شهید و سایر اقشار از جمله گروه‌های دریافت کننده بسته حمایتی هستند.

همه کارکنان دولت براساس این مصوبه چه رسمی، پیمانی (براساس حکم کارگزینی)، قراردادی یا شرکتی باشند (براساس قرارداد) چنانچه قید شده باشد که زیر ۳ میلیون تومان حقوق می‌گیرند مشمول این طرح می‌شوند.

تمام بیمه شدگان تامین اجتماعی در زمره دریافت کنندگان بسته حمایتی هستند و فرقی نمی‌کند که قراردادی باشند یا رسمی، فقط کافی است حقوق‌شان زیر ۳ میلیون تومان باشد. البته فقط به سرپرست خانوار تعلق می‌گیرد و به حساب یارانه‌شان واریز می‌شود پس به دونفر بیمه شده در یک خانوار ۲ بار بسته داده نمی‌شود؛ لذا از ۱۳ میلیون بیمه شده ممکن است به نصف افراد تعلق گیرد و سایر افراد خانواده در سایر گروه‌ها مشمول دریافت بسته شوند.

این اطلاعات براساس ساختار خانوار هدفمندی یارانه‌ها است.

بسته حمایتی شامل حال کارگران بخش خصوصی نیز می‌شود ضمن اینکه به همه کسانی که قرارداد بیمه تامین اجتماعی دارند حتی اگر از بخش خصوصی باشند بسته حمایتی تعلق می‌یابد البته شرط حقوق زیر ۳ میلیون نیز در این مرحله لحاظ می‌شود.

بسته حمایتی سربازان متاهل کجاست؟

محمد شریعتمداری وزیر رفاه در خصوص افرادی مانند کارگران فصلی، قالیبافان و سربازان متأهل گفته است: کسانی که شرایطی مانند این افراد دارند تا پایان سال می‌توانند از بسته‌های حمایتی بهره‌مند شوند و اگر سوال و ابهامی دارند از وزارت رفاه جویا شوند.

کارمندی که نه شاغل است نه بازنشسته، بسته حمایتی اش چه می‌شود؟

این‌ها در گروه چهارم شناسایی قرار دارند تحت عنوان «سایر اقشار» که دولت از طریق پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان آن‌ها را شناسایی می‌کند؛ این شناسایی چند سال است در حال انجام بوده و تجمیع این بانک‌های اطلاعاتی انجام شده است بنابراین تا پایان سال به حساب این افراد بسته حمایتی واریز می‌شود.

منبع:فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی مشکلات اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۹۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای تعیین‌تکلیف برج‌های خرم‌آباد

استاندار لرستان با اشاره به ضرورت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام این استان از تعیین‌تکلیف سریع برج‌های دوقلوی خرم‌آباد خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، ابوطالب شفقت، ظهر امروز در جلسه بررسی و توجه به اقشار کم‌بضاعت تحت‌پوشش نهادهای حمایتی، اظهار داشت: باید از ظرفیت‌ها و توانایی‌های مردم برای حمایت و رفع مشکلات اقشار محروم و کم‌بضاعت استفاده کرد.

وی افزود: لرستان دارای ثروت، سرمایه و دارایی‌های بی‌شماری مانند آب‌ و خاک، محیط جغرافیایی و مردمانی متمدن، مؤمن، شجاع و وفادار به نظام اسلامی است.

استاندار لرستان عنوان کرد: حمایت از اقشار کم‌بضاعت در نظام اسلامی یک وظیفه است و توجه به جامعه نیازمندان در اولویت برنامه‌های ما قرار دارد.

ادامه بلاتکلیفی برج‌های دوقلوی خرم‌آباد/ دوئل سرمایه‌گذار و شهرداری برای تعیین "قدرالسهم"

شفقت بیان کرد: بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام‌خمینی(ره) به‌عنوان نهادهای انقلابی و حمایتی باید نسبت به سرمایه‌گذاری در مناطق کم‌برخوردار لرستان اقدام کنند.

وی با ضرورت توانمندسازی افراد بی‌بضاعت در لرستان، خاطرنشان کرد: ظرفیت فراهم‌شدن فرصت سرمایه‌گذاری و ثروت‌سازی‌ در مناطق محروم فراهم شود.

استاندار لرستان به نقش مهم بانک‌ها در حمایت از اقشار کم‌بضاعت، اشتغال و خودکفایی این افراد اشاره و بیان کرد: بانک‌ها باید پرداخت تسهیلات را در دستور کار خود قرار دهند.

شفقت با بیان اینکه اشتغال فرزندان شهید و ایثارگر در اولویت قرار گیرد، گفت: توجه به ارتباطات و تعاملات مسئولان به خانواده‌های شهیدان فراموش نشود.

وی با اشاره به ضرورت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام این استان خواستار تعیین‌تکلیف سریع برج‌های دوقلوی میدان 22 بهمن خرم‌آباد شد و از مسئولان برای بازدید از این پروژه‌ها دعوت کرد.

انتهای پیام/ 645/

دیگر خبرها

  • ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای تعیین‌تکلیف برج‌های خرم‌آباد
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی ویژه
  • بهره‌مندی بیماران خاص و صعب‌العلاج از حمایت‌های دارویی ویژه
  • تغییر اعتماد جامعه به اقشار مختلف
  • تصویب کمک ۹۵ میلیارد دلاری برای اوکراین و اسرائیل در سنا
  • حمایت از بیماران سلیاکی با بسته‌های حمایتی
  • وجود ۱۴۸ هزار و ۷۴۲ کارگر دارای بیمه اجباری در استان
  • ۵۰۰۰ دانشجوی دستیاری و دکترای تخصصی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند
  • اول خرداد آخرین مهلت استفاده از بسته حمایتی ویژه مادران