Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@06:02:59 GMT

سالانه ۲۵۰۰ نفر در کرمانشاه به سرطان مبتلا می‌شوند

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۵۹۳۸۶

سالانه ۲۵۰۰ نفر در کرمانشاه به سرطان مبتلا می‌شوند

ویدا صنیعی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پویش ملی مبارزه با سرطان از یکم تا هفتم بهمن ماه انجام می‌شود، اظهار داشت: در حال حاضر بعد از بیماری های قلبی و عروقی سرطان دومین علت مرگ و میر در ایران است که اگر تشخیص زودرس داده شود قابل درمان یا کنترل است.

وی با بیان اینکه سرطان رشد بی رویه و خارج از کنترل تعدادی سلول است گفت: سلول های طبیعی در مواجه با عوامل سرطان زا می توانند به یک سلول سرطانی و با افزایش تعداد سلول ها به بافت سرطانی یا تومور تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: تومورها به دو دسته خوش خیم و بدخیم دسته بندی می شوند که در نوع خوش خیم قسمت محدودی از بدن درگیر و با جراحی درمان می شوند و تومورهای بدخیم از فضایی محدود شروع اما به بافتهای مجاور گسترش می یابند یا از طریق جریان خون به نقاط دورتری از بدن می روند.

وی اصلی ترین عامل بروز سرطان را افزایش سن دانست و تصریح کرد: در کشور ایران با توجه به بالا رفتن سن امید به زندگی که اینک به ۷۵ سال رسیده شاهد افزایش بروز ابتلا به سرطان هستیم.

صنیعی عنوان کرد: عوامل دیگری  سبک زندگی غلط و تغذیه نامناسب، عدم تحرک و مصرف سیگار وقلیان، عوامل زیان بار محیطی نظیر آلودگی هوا و خاک را از دیگر عوامل خطرساز ابتلا به سرطان اعلام کرد.

وی گفت: در حال حاضر مطالعات متعدد نشان دهنده این واقعیت است که ۴۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری است بنابراین اگر به موقع تشخصیص داده شوند به خوبی به درمان پاسخ خواهند داد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه در سطح کشور سالانه ۹۰ هزار و در استان بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ مورد ابتلای جدید به سرطان مشاهده می شود افزود: شایع ترین سرطان درمردان شامل سرطان معده ، خون، مثانه، روده بزرگ، سرطان پوست و در زنان سرطان پستان، تخمدان، پوست و خون است.

وی عنوان کرد: پایگاه های سلامت شهری وخانه های بهداشت روستایی به طور جدی درصدد تشخیص زودهنگام موارد ابتلا به سرطان های تخمدان، روده بزرگ، گردنه رحم هستند تا از شیوع ابتلا به بیماری سرطان جلوگیری شود.

صنیعی علائم هشدار دهنده احتمال ابتلا به سرطان را شامل زخمی که بهبود نیابد، تغییر رنگ دهد یا دچار خونریزی شود، خونریزی و ترشحات غیرعادی در ادرار و مدفوع، قاعدگی مکرر در زنان، سوهاضمه یا مشکل در بلع غذا، تغییر در عادت اجابت مزاج به مدت دو تا سه ماه تغییر واضح در زگیل و خال، سرفه طولانی درافراد غیر سیگاری همراه با خشونت صدا، خستگی های غیرقابل توجیه با کاهش وزن، درد دائمی یا احساس مشکل در هر ناحیه بدن دانست.

به گفته رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه،  برای پیشگیری از ابتلا به سرطان علاوه بر پرهیز از مصرف دخانیات، داشتن فعالیت بدنی، انجام ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته ، مصرف روزانه ۵ وعده میوه و سبزی، کاهش مصرف قند، نمک و روغن، مدیریت وزن و مراقبت از پوست، پرهیز از مصرف الکل و مواد مخدر، حفاظت در برابر آلاینده های سرطان زا ضروری است.

وی بیان کرد: به منظور تسریع در روند درمان افراد با مشاهده علائم احتمالی ابتلا به سرطان موارد را به سرعت به اطلاع پزشک برسانند.

کد خبر 4519499

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه سرطان سرطان پوست سرطان معده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۹۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران

«شکاف کام و لب» یک نقص خلقتی است که معمولاً در دوران جنینی در طول تشکیل صورت نوزاد رخ می‌دهد. این شکاف می‌تواند از کنار کام تا لب بروز کند و در برخی موارد تا پایین گوش نیز گسترش یابد.

عبدالجلیل کلانتر هرمزی، فوق تخصص جراحی پلاستیک با اشاره به قابل اصلاح بودن شکاف لب و کام اظهار کرد: این عارضه یک ناهنجاری هنگام تولد است، در کشورهای پیشرفته آمار ابتلا به آن به ازای هر ۷۰۰ نفر یه مورد است اما این آمار در کشور ما به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد مبتلا به شکاف لب است.

وی افزود: این ناهنجاری می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از آن ها ژنتیکی است که از طریق ژن منتقل می‌شود، همچنین مصرف بعضی از داروهای خواب‌آور، ضد تشنج و آرامبخش‌ها توسط مادر، در مدت زندگی جنینی بویژه در سه ماه نخست می‌تواند موجب این عارضه شود.

هرمزی ادامه داد: بعضی از عفونت‌های ویروسی مثل سرخک، سرخچه و اوریون می‌تواند موجب شکاف لب و کام باشد، همچنین مصرف سیگار و الکل نیز از عوامل دیگر این عارضه شناخته می‌شوند.

وی گفت: شکاف لب و کام بیش از ۱۰۰ نوع وجود دارد و بسته به عامل بیماری‌زا و میزان اثر و زمان تاثیر آن در جنین می‌تواند تنوع ایجاد کند.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک گفت: اگر جنینی با این عارضه متولد شود با توجه به شدت، بیماری‌های همراه و نوع بیماری شکاف لب، درمان‌های متفاوتی تجویز می‌شود که مهم‌ترین آن ها جراحی است. درمان‌های مراقبتی، روانکاوی، روانشناسی، مددکاری‌ اجتماعی، مراقبت‌های برای شیرخوردن، بهداشت و عفونت‌های زخم نیز از دیگر مراحل درمان است.

وی افزود: در صورتی که شکاف لب و کام لب پیچیده نباشد معمولاً زیر ۵ ماهگی و ترجیحا ۳ تا ۴ ماهگی عمل جراحی امن و خوبی برای بیمار انجام خواهد شد که در ۹۰ درصد موارد به جراحی تکمیلی نیازی نیست.

منبع: آنا

دیگر خبرها

  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است