Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پروژه‌اي دانشگاهي در آلمان به پرسش‌هاي اخلاقي مرتبط با به‌کارگيري هوش مصنوعي خواهد پرداخت. فيسبوک از اين پروژه پشتيباني مالي مي‌کند. اين کنسرن خود مانند ديگر کنسرن‌هاي استفاده‌کننده از هوش مصنوعي در کانون انتقاد است.
شبکه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا)-|| پروژه‌اي دانشگاهي در آلمان به پرسش‌هاي اخلاقي مرتبط با به‌کارگيري هوش مصنوعي خواهد پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فيسبوک از اين پروژه پشتيباني مالي مي‌کند. اين کنسرن خود مانند ديگر کنسرن‌هاي استفاده‌کننده از هوش مصنوعي در کانون انتقاد است.
فيس بوک روز يکشنبه 30 دي (20 ژانويه) اعلام کرد که در دوره‌اي پنج‌ساله هفت و نيم ميليون دلار به پروژه‌اي پژوهشي در مونيخ آلمان کمک مي‌کند. اخلاق در حوزه هوش مصنوعي، موضوع اين پژوهش است.
در دانشگاه فني مونيخ به همين منظور "مؤسسه اخلاق در هوش مصنوعي" (Institute for Ethics in Artificial Intelligence) تأسيس شده است. اين مؤسسه عرصه تلاقي فناوري و ارزش‌هاي انساني را زير ذره‌بين خواهد گرفت؛ اين‌که در طراحي و توسعه هوش مصنوعي کدام اصول اخلاقي بايد رعايت شود و چگونه مي‌توان اين اصول را عملي کرد. نتايج اين پژوهش در نهايت در اختيار جامعه، اقتصاد و قانونگذاران قرار خواهد گرفت.
پروفسور کريستوف لوتگه سرپرستي مؤسسه تازه‌تأسيس را بر عهده خواهد داشت. او استاد اخلاق تجارت و از جمله عضو کميته اخلاق دولت آلمان در حوزه خودروهاي خودران است.
فناوري‌هاي جديد؛ پرسش‌هاي جديد
همزمان با ورود روزافزون هوش مصنوعي به عرصه‌هاي گوناگون زندگي انسان و گسترش سامانه‌هايي که قابليت يادگيري دارند، پرسش‌هاي مرتبط با اخلاق هم مطرح مي‌شود. مثلا اين‌که پيشداوري‌هاي توسعه‌دهندگان اين سامانه‌ها تا چه اندازه بايد وارد الگوريتم‌ها شود و اين سامانه‌ها تا چه حد مي‌توانند به اين پيشداوري‌ها دامن بزنند؟ در گذشته مواردي مشاهده شده که در آنها نرم‌افزارهاي مبتني بر هوش مصنوعي، عليه اقشار اجتماعي يا گروه‌هاي قومي خاصي تبعيض قائل شده‌اند.
هوش مصنوعي براي تصميم‌گيري، داده‌هاي موجود در بانک‌هاي اطلاعاتي بزرگ را تجزيه و تحليل مي‌کند. يکي ديگر از انتقادهاي مطرح اين است که نرم‌افزارهاي مبتني بر هوش مصنوعي پيش‌زمينه‌هاي اجتماعي بسياري از پديده‌ها را نمي‌شناسند و در نتيجه ممکن است دچار اشتباه محاسباتي شوند؛ اشتباه‌هايي که لزوما برملا هم نمي‌شود.
فيسبوک خود هم در کانون چنين بحث‌هايي است. اين شبکه اجتماعي متهم است که کاربران خود را در حباب اطلاعاتي نگه مي‌دارد، چون خبرياب‌هاي خودکار آن که مبتني بر علايق کاربر عمل مي‌کنند، عمدتا اخباري را در اختيار کاربر مي‌گذارند که برداشت شخصي او از تحولات را تأييد و تشديد مي‌کند.
کنسرن‌هايي مانند فيسبوک و گوگل براي تحليل عکس‌ها يا تشخيص چهره هم از هوش مصنوعي استفاده مي‌کند؛ همچنين براي يافتن و پاک‌کردن نفرت‌پراکني‌ها، تبليغات تروريستي يا محتوايي که با آيين‌نامه‌هاي کاربري اين کنسرن‌ها در تناقض است.
از هوش مصنوعي تا کنون عموما به صورت موردي استفاده شده است؛ مثلا براي اصلاح تصاوير يا بررسي صحت مدارک در دفاتر حقوقي. اين در حالي است که در سال‌هاي اخير روي توسعه انواعي از هوش مصنوعي هم کار مي‌شود که بتوان در عرصه‌هاي بيشتري از آنها استفاده کرد.
پژوهشگران دانشگاه مونيخ تلاش مي‌کنند حاميان مالي ديگري هم براي پروژه خود بيابند. حمايت مالي کنسرن‌هاي خصوصي از پروژه‌هاي تحقيقاتي، با وجود اين‌که امري غير عادي نيست، اما همواره مورد انتقاد بوده است. منتقدان مي‌گويند که نتايج چنين پژوهش‌هايي با توجه به منافع مالي کنسرن‌ها ممکن است جانبدارانه باشد.
فيسبوک اعلام کرده که مؤسسه تازه‌تأسيس در دانشگاه فني مونيخ "مستقل و آکادميک" عمل خواهد کرد. دانشگاه فني مونيخ نيز در اعلاميه‌اي تأکيد کرده که حمايت مالي فيسبوک از اين پروژه بي‌قيد و شرط بوده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۷۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی/ همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال همایش کشوری آموزش پزشکی

در پایان دومین روز از بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی از پنج پژوهشگر، ۶ ایده نوآورانه دانشجویی، سه پایان نامه برتر آموزش پزشکی، یک سخنرانی کوتاه و یک کارگاه آموزشی تقدیر شد.

 به گزارش وبدا، دکتر حوریه محمدی، رییس مرکز مطالعات و توسعه آموزش معاونت آموزشی وزارت بهداشت و دبیر بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی، با اشاره به اهمیت دانش پژوهی و پروژه‌های مبتنی بر شواهد گفت: پروژه‌های تغییر مبتنی بر شواهد است و ما به دنبال اثبات فرضیه نیستیم بلکه می‌خواهیم روش‌هایی که آزموده و نتیجه بخش بوده است را در محیط واقعی کلاس درس بیاوریم تا بهره وری موسسه آموزشی بهتر و همراهی محیط بیشتر شود.

وی با ارائه گزارشی از روند اجرایی جشنواره گفت: این جشنواره در شش حیطه برگزار و از دانشگاه‌ها خواسته شد تا برای هر حیطه یک فرآیند ارسال کنند. در مجموع از میان ۱۹۶ فرآیند ارسال شده از سراسر کشور به دبیرخانه، ۲۰ فرآیند حائز رتبه شدند.

رییس مرکز مطالعات و توسعه آموزش وزارت بهداشت، سپس به مشارکت دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: امسال از ۷۰ دانشگاه ۵۴ دانشگاه مشارکت کردند و ۱۶ دانشگاه نیز هیچ فرآیندی ارسال نکردند. انتخاب نشدن برخی از دانشگاه‌ها در این رقابت از ارزش‌های آنها کم نمی‌کند.

دکتر محمدی، از همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال خبر داد و گفت: امسال توانستیم با دوره‌های آموزشی تیم داوری را تقویت کرده و داوری پررنگ تری داشته باشیم و قطعا بانک داوران را در دوره‌های بعدی تقویت خواهیم کرد. این یکی از تفاوت‌های جشنواره امسال بود.

وی همچنین بر حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی تاکید کرد و گفت: تداوم برنامه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در نظر داریم تا از طریق سازو کار مناسب، استمرار پروژه‌های اثربخش را داشته باشیم. امسال تمرکز بر روی دانشگاه‌های بزرگ نبود و از دانشگاه‌های کوچکتر نیز برگزیده داشتیم.

رییس مرکز مطالعات و توسعه آموزش وزارت بهداشت، با اشاره به انتخاب شعار "آموزش پزشکی از کلاس درس تا عرصه" گفت: شعار همایش بر اساس ماموریت معاونت آموزشی وزارت بهداشت برای تربیت نیروی انسانی و کادر درمان توانمند و تاثیر گذار انتخاب شد تا از این طریق اهمیت پیوستگی مطالب تئوری و عملی یادآوری شود.

دکتر محمدی، توسعه و بازنگری برنامه‌های درسی منطبق بر نیاز‌های جامعه را پیش نیاز تحقق شعار خواند و تصریح کرد: ارتقای کیفیت آموزش بالینی، آموزش دانشجو محور با تاکید بر اخلاق حرفه‌ای و استفاده از تکنولوژی‌های نوین آموزشی متناسب با نیاز کلاس‌های درس از جمله مواردی است که می‌تواند موجب تحقق شعار جشنواره شود.

وی مشارکت شش دانشگاه در یک کلان منطقه به صورت مشارکتی در جشنواره و پذیرش مقالات کامل به جای خلاصه مقاله را از جمله تفاوت‌های جشنواره امسال نسبت به سال‌های گذشته خواند و بر ضرورت توجه به پروژه‌های مبتنی بر شواهد تاکید کرد.

دبیر بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی، در نشست پایانی با ارائه آمار کلی از رویداد‌ها گفت: در جشنواره امسال، ۱۴ صبحانه کاری، ۱۷ کارگاه، ۳ کلینیک مشاوره، ۳ نشست تخصصی و همچنین ۵۱ مقاله و ۶۴ پوستر پذیرفته شدند.

دکتر محمدی تعداد شرکت کنندگان در همایش امسال را ۲ هزارو ۶۴۷ نفر به صورت حضوری و ۳۱۷ نفر به صورت مجازی از طریق آپارات، عنوان کرد و گفت: مقالات برگزیده امسال در مجلات معتبر از طریق دبیر خانه منتشر خواهد شد.

دبیر ششمین جشنواره دانشجویی ایده‌های نوآورانه آموزشی، از ارسال ۷۰۷ ایده به جشنواره خبر داد و گفت: جشنواره دانشجویی ایده‌های نوآورانه امسال رکورد ایده‌های دانشجویی را زد به گونه‌ای که از میان ۶۵۴ ایده پذیرفته شده ۱۱ ایده به مرحله داوری رسید و در نهایت امروز از ۶ ایده تقدیر شد.

دکتر محمدی در پایان، ضمن ابراز امیدواری از تشکیل تیم‌های علمی خوب، از همکاری دانشگاه‌ها و تیم اجرایی قدردانی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • حمله پلیس آلمان به دانشجویان حامی فلسطین
  • حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی/ همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال همایش کشوری آموزش پزشکی
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • خبر خوب| شهری که پرنده‌ها هم حواسشون به تمیزی هست
  • بایدن در دو نسخه؛ سرکوب زنان آمریکایی و حمایت از زنان ایرانی
  • ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد
  • حمایت مالی مخفیانه هواوی از تحقیقات آمریکایی
  • روایت خسروپناه از سجایای اخلاقی محمدرضا سنگری
  • پارکینگ آقاجانی‌بیگ هر چه سریع‌تر تکمیل شود
  • بسته یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا برای حمایت از لبنان