Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آخرین نیوز»
2024-04-26@09:39:02 GMT

هاله ابهام در طرح سهمیه بندی بنزین

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۶۸۲۵۴

وقتی می‌گوییم سهمیه‌بندی بنزین در راه است، شاهد موضع‌گیری‌های مختلفی می‌شویم و کسب‌وکارهایی که با خودرو سروکار دارند دغدغه گذراندن معیشت‌شان را پیدا می‌کنند.

شایعات سهمیه‌بندی بنزین از مرداد سال جاری شدت گرفت و از همان ابتدا پرسش‌هایی را در میان افراد ایجاد کرد. در پی افزایش قیمت ناگهانی قیمت ارز و ثابت ماندن قیمت سوخت، قاچاق در کشور رواج پیدا کرد و همین موضوع باعث شد دوباره بحث سهمیه‌بندی سوخت به میان بیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه هنوز این طرح اجرا نشده است اما سوالات بی‌شماری را به وجود آورده و افرادی که از طریق تاکسی‌های اینترنتی و تاکسی‌های خطی امرار معاش می‌کنند را به این فکر می‌اندازد که سهمیه‌بندی بنزین می‌تواند برای کسب ‌وکارشان دردسرساز شود.

حسن بهرام‌نیا، عضو کمیسیون انرژی مجلس در خصوص اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین به «ابتکار» می‌گوید: «صحبت طرح سهمیه‌بندی بنزین در کمیسیون انرژی به میان آمده و تا کنون تنها در حد یک صحبت و بحث بوده است. قطعا اگر قرار باشد که به مرحله اجرا برسد باید در مورد نقاط قوت و ضعف آن صحبت شده و تمام زوایای آن بررسی شود. به عنوان مثال باید بدانیم که آیا به ازای هر نفر در روز یک لیتر بنزین دادن تصمیم درستی است و یا غلط! یا از این طریق می‌توانیم میزان استفاده از سوخت را کنترل کنیم یا خیر! تمام این مسائل نیازمند گفت ‌وگو است و باید جنبه‌های آن را به دقت بررسی کنیم تا به نقاط ضعف و قوتش پی ببریم و بعد از اتمام این مراحل، در قالب یک طرح جامع و پخته شده وارد صحن مجلس شود.

اکنون فقط صحبت این مسئله به میان آمده و هنوز در قالب یک طرح بیان نشده است اما در مجموع قیمت سوخت با توجه به وضعیت موجود، شرایط، وضعیت معیشت افراد و کمبود منابع باید در نظر گرفته شود و با توجه به ظرفیت‌هایی که در اختیار مجلس قرار دارد قیمتی مناسب تعیین شود و مورد استفاده قرار بگیرد. همان‌طور که قبلا به آن اشاره کردم این طرح در حال حاضر یک طرح ناپخته است و نیاز به یک بررسی همه جانبه دارد تا بعد از اجرای آن، شخصی متضرر نشود».

بهرام‌نیا تاکسی‌ها را نیازمند سهمیه‌ای اضافی می‌داند و می‌گوید: «آن چیزی که در هر تصمیم‌گیری برای ما اهمیت دارد، مردم و شرایط معیشت‌شان است. با توجه به هزینه‌ها، درآمدها و منابعی که در اختیار داریم در این شرایط باید یک تصمیمی گرفته شود که به نفع آحاد جامعه باشد و قطعا در این بحث، تخصیص سوبسید به تاکسی‌های اینترنتی لحاظ می‌شود. افرادی هستند که با خودروهای خود چه به‌صورت خطی و چه اینترنتی امرار معاش می‌کنند و قطعا باید سهمیه‌های بیشتری برای آنها در نظر گرفته شود تا هم منافع مسافر و هم خود رانندگان حفظ شود. اگر تمام مسائل ذکر شده را مد نظر قرار دهیم، قطعا تصمیمی خواهیم گرفت که خروجی آن به نفع مردم و کشور است».

تصمیم اشتباه مانع از رسیدن به موفقیت می‌شود

هنوز طرح سهمیه‌بندی بنزین به مرحله اجرا نرسیده است، با این وجود اما و اگرهای بسیاری پیرامون این جریان شکل گرفته است. افرادی که توسط خودروهای‌شان معیشت می‌گذرانند خواهان سهمیه بیشتر هستند، اما منتقدان به این طرح می‌گویند درصورت سهمیه بیشتر برای کسب‌ وکارهایی که توسط خودروها ایجاد شده است امکان دارد راهی برای سوءاستفاده ایجاد شود. به این شکل که افرادی صرفا برای دریافت همین سهمیه وارد سیستم کار شوند.

همچنین باید در این میان برنامه برای جلوگیری از فروش بنزین توسط افراد وجود داشته باشد. دغدغه بسیاری از منتقدان همین موضوع است، و به نظر می‌رسد که این طرح نیازمند یک بررسی همه جانبه است تا راه هرگونه سوءاستفاده در این جریان بسته شود. از طرفی دیگر مردم عادی نگران افزایش قیمت سوخت هستند و برخی‌ها در این میان می‌گویند که طرح می‌تواند آثار مخربی داشته باشد، زیرا این طرح با وجود مزایای بسیاری که دارد در صورت عدم اجرای درست می‌تواند به اهداف تعیین شده نرسد.

قیمت بنزین یارانه‌ای و قیمت بنزین آزاد و همچنین مقدار سهمیه‌ای که هر ماه به افراد تعلق می‌گیرد جزو پارامترهای بسیار مهم و تاثیرگذار در این طرح به‌شمار می‌رود و اگر در این راستا تصمیمات به درستی اتخاذ نشود، می‌تواند مانع از رسیدن به موفقیت در اجرای طرح شود.

منبع: روزنامه ابتکار

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۸۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند

تردد بیش از ۱۳ میلیون خودروی فرسوده در کشور که در روز بیش از ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند یکی از چالش‌های بزرگ حوزه انرژی است که در شرایط ناترازی بنزین، خسارات شدیدی به بدنه اقتصاد کشور وارد می‌کند.

به گزارش برنا، فرسودگی خودرو به تنهایی می‌تواند مصرف سوخت آن را بالا ببرد و البته که خودرو‌های تولید داخل در صورتی که فرسوده هم نباشند، ۲ برابر استاندارد جهانی سوخت مصرف می‌کنند.

در حال حاضر که مسأله ناترازی بنزین به یک معضل بزرگ تبدیل شده و ایران را در جایگاه کشور واردکننده بنزین قرار داده، بد نیست نگاهی به آمار و ارقام خودرو‌های فرسوده بیندازیم:

براساس تازه‌ترین آمار، ۹۰ درصد از موتورسیکلت‌ها، ۴۸ درصد تاکسی‌ها، ۸۶ درصد مینی‌بوس‌ها، ۸۲ درصد اتوبوس‌های درون شهری و بیش از ۵۲ درصد از خودرو‌های برون شهری کشور فرسوده هستند.

در حالی که کشور با چالش ناترازی بنزین دست و پنجه نرم می‌کند، همچنان شاهد تردد خودرو‌های فرسوده‌ای هستیم که عملاً بنزین را هدر و هوا را آلوده می‌کنند؛ بر اساس محاسبات سازمان نوسازی ناوگان حمل و نقل، خودرو‌های فرسوده اعم از سواری، تاکسی، کامیون و کامیونت به ترتیب روزانه، ۱۲.۵، ۲۱، ۱۵ لیتر بنزین و تجاری سنگین ۱۷۵ لیتر گازوئیل مصرف می‌کنند. همچنین موتورسیکلت‌های فرسوده ۲ برابر سایر موتورسیکلت‌ها بنزین مصرف می‌کنند.

همچنین مصرف سوخت در خودرو‌های تجاری سنگین که فرسوده شده اند سرسام آور است؛ تازه‌ترین آمار ستاد نوسازی حمل و نقل نشان می‌دهد که خودرو‌های تجاری سنگین که فرسوده شده اند در روز بیش از ۱۷۵ لیتر گازوییل مصرف می‌کنند و این در حالی است که خودرو‌های استاندارد ۹۰ لیتر در روز مصرف گازوییل دارند.

فرسودگی خودرو‌ها تنها به اقتصاد ضربه نمی‌زند بلکه نقشی اساسی در آلودگی هوا نیز ایفا می‌کنند به گونه‌ای که ۶۰ درصد آلودگی در تهران ناشی از ذرات معلق که حاصل سوخت غیراستاندارد و خودرو‌های فرسوده است. سهم خودرو‌ها در آلودگی هوا بین ۴۰ تا ۷۳ درصد است که در کنار آن، انتشار گاز‌های آلاینده را هم باید در نظر گرفت که سهمی ۸۲ تا ۸۳ درصدی در آلودگی هوا دارد.

از سوی دیگر نقش خودرو‌های فرسوده در تصادفات رانندگی را نیز نباید نادیده گرفت. همه این موضوعات نشان می‌دهد که اسقاط خودرو‌های فرسوده تا چه حد و از هر لحاظ می‌تواند به نفع کشور باشد.

خودرو‌های فرسوده به تنهایی ضربه سنگینی به اقتصاد کشور می‌زنند و این خسارت به اندازه‌ای بالاست که نمیتوان آن را نادیده گرفت؛ اگر هر لیتر بنزین و گازوییل را با مبلغ ۷۰ سنت حساب کنیم، می‌بینیم که خودرو‌های فرسوده، به طور سالیانه، ۹ میلیارد دلار خسارت به کشور وارد می‌کنند و بیش از ۱۳ میلیارد لیتر بنزینی را هدر می‌دهند که میتواند در شرایط مطلوب، برای کشور ارزآوری داشته باشد.

با یک نگاه کلی به این آمار و ارقام و صدمات خودرو‌های فرسوده، هیچ گونه توجیه منطقی برای عدم اسقاط خودرو‌های فرسوده وجود ندارد و این مسأله نیازمند یک اقدام جدی و ضربتی است تا خودرو‌های فرسوده از رده خارج شوند که این اتفاق می‌تواند تا حد بسیار بالایی در رفع ناترازی بنزین موثر باشد.

دیگر خبرها

  • سخنگوی وزارت خارجه آمریکا استعفا کرد
  • سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه از سمت خود استعفا کرد
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • ابهام درباره حضور ۲ پرسپولیسی مصدوم
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • ابهام در میزبانی استقلال در لیگ دسته اول
  • بازگشت حسن یزدانی در هاله‌ای از ابهام
  • در هنگام سوخت گیری از کارت سوخت شخصی استفاده کنید
  • افتتاح جایگاه پمپ بنزین در جاده دهدشت به پاتاوه