Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-05@13:10:57 GMT

آمریکا هنوز حقوق سیاه‌پوستان را نقض می‌کند

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۶۸۷۲۵

آمریکا هنوز حقوق سیاه‌پوستان را نقض می‌کند

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب،«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در حساب کاربری‌اش در توئیتر درباره بازداشت «مرضیه هاشمی»، مجری «پرس‌تی‌وی» برای ادای شهادت اجباری مقابل هیئت منصفه یک دادگاه اظهارنظر کرد.

ظریف در توئیترش نوشت: «لازم است دولت آمریکا توضیح دهد چطور درباره مرضیه هاشمی-به عنوان خبرنگار و مادربزرگ- آنقدر خطر ترک کشور وجود دارد که ایشان بایستی تا زمان اتمام فرایند ادای شهادت مقابل هیئت منصفه دادگاه، بازداشت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵۰ سال بعد از ترور مارتین لوتر کینگ، آمریکا هنوز حقوق مدنی زنان و مردان سیاه‌پوست را نقض می‌کند.»

مجری، خبرنگار و مستندساز آمریکایی الاصل شبکه‌ پرس تی‌وی روز یکشنبه ۱۳ ژانویه (۲۳ دی ماه) بدون اقامه هیچ دلیلی در فرودگاه «سنت لوئیس» این کشور بازداشت و به یک بازداشتگاه پلیس فدرال آمریکا «اف‌ بی‌ آی» در واشنگتن دی سی منتقل شد.

قاضی اولین دادگاه هاشمی که روز جمعه ۱۸ ژانویه (۲۸ دی‌ماه) تشکیل شد، اذعان کرده که مرضیه هاشمی هیچ جرمی مرتکب نشده و در یک پرونده نامشخص صرفا به عنوان آنچه اصطلاحا «شاهد کلیدی» مطرح می‌شود، بازداشت شده است. با این وجود هنوز زمانی برای آزادی وی مشخص نشده است.

«شاهد کلیدی» فردی است که گمان می‌رود از اطلاعاتی کلیدی برای رسیدگی به یک پرونده قضایی برخوردار است. طبق قوانین فدرال، نهادهای امنیتی آمریکا می‌توانند در مواردی که بیم آن وجود دارد که «شاهد کلیدی» کشور را ترک کند و یا با ارسال احضاریه برای ادای شهادت حاضر نخواهد شد، می‌توانند وی را بازداشت کنند. 

در آمریکا استناد به این بند برای بازداشت مظنونان، به ویژه برای ادای شهادت در هنگام جاری بودن تحقیقات هیئت منصفه مورد انتقاد قرار گرفته است.

کارشناسان مسائل حقوقی می‌گویند، دولت آمریکا بعد از حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ از اختیارات این بند برای بازداشت مظنونان برای مدت‌ نامعلوم و بدون طرح اتهام علیه آنها استفاده کرده‌ است. 

«ریکاردو باسکاس»، استاد دانشکده حقوق دانشگاه «میامی» بازداشت مرضیه هاشمی را نقض متمم چهارم قانون اساسی آمریکا دانسته است. این متمم، بازداشت افراد، از جمله شاهدان را بدون دلایل منطقی و موجه ممنوع اعلام می‌کند. وی به آسوشیتدپرس گفت: «دولت، فقط زمانی به این روش متوسل می‌شود که دنبال دلیل برای بازداشت افراد است، اما چنین دلایلی در اختیار ندارد.»

انتهای پیام/ 
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۸۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا؛ بازداشت ۲۵ نفر در دانشگاه ویرجینیا

تارنمای هیل در این خصوص نوشت: معترضانی که دیروز شنبه برای پنجمین روز متوالی در دانشگاه ویرجینیا تجمع کرده بودند خواستار خودداری دانشگاه از سرمایه گذاری در شرکت‌های صهیونیستی بودند.

گروه موسوم به «اردوی دانشگاه ویرجینیا در حمایت از غزه» از مدیران دانشگاه خود خواستند فهرست همه سرمایه گذاری‌های خود را افشا کرده و از استفاده از منابع مالی خود برای سرمایه گذاری در موسسه‌های مرتبط با (رژیم) اسرائیل خودداری کنند.

بر اساس این گزارش، دانشجویان معترض روز جمعه چادر‌های خود را برپا کردند و از بلندگو استفاده می‌کردند که بر خلاف سیاست‌های این دانشگاه بود. اما به گفته مدیران، دانشگاه از پاکسازی آنها در روز جمعه خودداری کرد، زیرا کودکان نیز در جمع آنجا حضور داشتند. باران می‌بارید و اعتراضات «صلح آمیز» بود، اما روز شنبه پاکسازی منطقه آغاز شد.

به گزارش هیل، ماموران پلیس عصر شنبه با باتوم با معترضان برخورد کردند.

جیم رایان رئیس این دانشگاه مدعی شد که دانشگاه متبوعش از آزادی بیان حمایت می‌کند، اما در اجرای سیاست هایش باید مطمئن شود که آزادی بیان «حقوق دیگران را نقض نمی‌کند».

وی افزود: صبح شنبه به معترضان «اخطار نهایی» داده شد، اما آنها آن را «نادیده گرفتند» و افسران بخش پلیس دانشگاه «با درگیری فیزیکی و تلاش برای حمله مواجه شدند».

بر اساس گزارش‌های متعدد رسانه ها، بازداشت شدگان این دانشگاه به زندان منتقل شده اند.

شبکه خبری‌ای بی سی نیوز نیز ضمن تایید اخبار مربوط به اینکه پلیس مسلح روز شنبه بشدت با دانشجویان معترض برخورد کرد گارش داد که اعتراضات دانشجویی در آمریکا که برخی از آنها به اردو‌های شبانه روزی تبدیل شده اند، به دنبال دستگیری‌ها و اخراج دانشجویان در دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک، در سراسر این کشور نیز اوج گرفته است. دانشجویان دانشگاه‌هایی از جمله ییل، نیویورک، هاروارد و دانشگاه تگزاس در آستین، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و ... دست به اعتراض زده اند.

پلیس ده‌ها نفر را در موسسه هنر شیکاگو بازداشت کرد‌ای بی سی نیوز نوشت: دستگیری‌ها همچنین شامل دانشجویانی از دانشکده موسسه هنر دانشگاه شیکاگو می‌شود.به گفته سخنگوی موسسه هنر شیکاگو، روز شنبه حدود ۵۰ نفر از جمله تعدادی از دانشجویان این موسسه دستگیر شدند.

در بیانیه این موسسه هنری آمده است: روز شنبه گروهی از معترضان از جمله تعدادی از دانشجویان موسسه هنر اعتراضات را در باغ شمالی این موزه آغاز کردند و اقدام به بستن خروجی‌های اضطراری کردند.

وی مدعی شد مکان جایگزینی برای ادامه اعتراض در محوطه دانشگاه پیشنهاد شد، اما معترضان آن را نپذیرفتند.

به گفته سخنگوی مذکور، نیرو‌های اداره پلیس شیکاگو به اعتراضات پایان دادند و شماری را دستگیر کردند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • طالبان بازداشت دانشجویان در آمریکا محکوم کرد
  • افزایش آمار بازداشت معترضان در دانشگاه‌های آمریکا
  • طالبان: بازداشت دانشجویان در آمریکا سرکوب دموکراسی است
  • ادامه اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا؛ بازداشت ۲۵ نفر در دانشگاه ویرجینیا
  • چند دانشجو در آمریکا بازداشت شده‌اند؟
  • اراده‌ای قوی برای ادای نماز + فیلم
  • بازداشت بیش از ۲۰۰ معترض در مقابل دانشگاه UCLA
  • بازداشت بیش از ۲۰۰ دانشجو فقط در یکی از دانشگاه‌های آمریکا
  • ۲۰۰ بازداشت فقط در یکی از دانشگاه‌های امریکا
  • گزارش یوناما درباره وضعیت افغانستان اشتباه و نادرست است