Web Analytics Made Easy - Statcounter

میکروربات‌هایی که توسط محققان موسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان و موسسه فناوری فدرال زوریخ ابداع شده‌اند، می‌توانند به منظور دارورسانی با تغییر شکل و به هر صورتی که شده از رگ‌های بدن عبور کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، به نظر می‌رسد احتمال اینکه در آینده نزدیک از ربات‌های کوچک خزنده و شناگر برای رساندن دارو به نقاط مختلف بدن و یا شستشوی رگ‌ها استفاده شود زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بدن انسان پر از محیط‌های کاملا متفاوت است. بنابراین هر رباتی که وارد بدن می‌شود باید بتواند از این محیط‌های مختلف عبور کند.

در حال حاضر محققان موسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان(EPFL) و موسسه فناوری فدرال زوریخ(ETH) ربات‌های کوچکی را ساخته‌اند که می‌توانند به طور خودکار در واکنش به محیط اطراف تغییر شکل دهند.

این میکروربات‌ها از لایه‌هایی از هیدروژل زیست‌سازگار تشکیل شده‌اند که مانند اوریگامی تا شده‌اند. این استراتژی در بسیاری از ربات‌های کوچک که برای استفاده در بدن طراحی شده‌اند، به کار گرفته می‌شود.

ذرات کوچک مغناطیسی در مواد تشکیل دهنده این ربات‌ها تزریق می‌شوند، بنابراین می‌توان آنها را از خارج از بدن با استفاده از یک میدان الکترومغناطیسی هدایت کرد.

اما ربات‌های جدید، دارای حالت تغییر شکل خودکار در هنگام حرکت نیز هستند. آنها شکل خود را بر اساس محیط اطراف خود تغییر می‌دهند و خود را به کارآمدترین شکل ممکن تبدیل می‌کنند.

تیم سازنده متوجه شد که بدنه لوله‌ای شکل و یک دم صاف برای پارو زدن و حرکت کردن بهترین طراحی ممکن برای حرکت این ربات از میان یک مایع با ویسکوزیته کم است، در حالی که طراحی مارپیچی برای عبور از مایعات چسبناک‌تر بهتر است.

بنابراین تیم سازنده کاری کرد تا این ربات‌ها در مواقع لازم و متناسب با محیط، به طور خودکار به هر کدام از این دو حالت که مناسب‌تر است، درآیند.

"سلمان ساکار" پژوهشگر ارشد این تحقیق می‌گوید: ربات‌های ما ساختار خاصی دارند که به آنها اجازه می‌دهد مناسب با ویژگی‌های مایع شناور در آن حرکت کنند. به عنوان مثال اگر آنها با تغییر غلظت مواجه شوند، برای حفظ سرعت و مانورپذیری خود تغییر شکل می‌دهند.

محققان این ربات‌ها را با لوله‌های شیشه‌ای باریک که حالت عروق خونی را شبیه‌سازی کنند با مایعات با ویسکوزیته‌های متفاوت و نرخ‌های متفاوت جریان آزمایش کردند. این کار به تیم کمک کرد تا مشخص شود کدامیک از شکل‌ها در کدام محیط بهتر عمل می‌کند.

این تیم چند سال است که در حال توسعه این میکروربات‌ها است و به نظر می‌رسد این پیشرفته‌ترین نمونه تا به امروز است.

این کار در آینده می‌تواند به توسعه ربات‌هایی منجر شود که دارو را مستقیما به قسمت‌هایی از بدن که به آنها نیاز دارند منتقل کند.

این تحقیق در مجله Science Advances منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رگ میکروربات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۹۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملوان در جمع ۸ تیم پایانی جام حذفی

شاگردان تارتار به سختی از سد سایپا عبور کردند و به جمع هشت تیم پایانی جام حذفی رسیدند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، تیم فوتبال ملوان بندر انزلی از ساعت 18:30 امروز (جمعه) در چارچوب دیداری از مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی در ورزشگاه شادروان قایقران انزلی میزبان سایپا بود که در پایان وقت‌های عادی این مسابقه، دو تیم به تساوی یک - یک رضایت دادند، اما در وقت‌های اضافی شاگردان تارتار بالاخره از سد مقاوم شاگردان سرآسیایی عبور کردند و 2 بر یک پیروز شدند تا به جمع هشت تیم پایانی جام حذفی برسند.

در این بازی محمد عمری (64 - از روی نقطه پنالتی) و حسین صادقی (118) گل‌های میزبان را به ثمر رساندند. تک گل سایپا را هم محمدحسین خسروی در دقیقه 69 وارد دروازه ملوان کرد.

مهرداد خسروی قضاوت این مسابقه را برعهده داشت که به علیرضا ملکی و رضا فرجی بازیکنان سایپا کارت زرد نشان داد.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • نسل جدید ربات انسان‌نما، همه‌منظوره است
  • (ویدیو) ربات چری در راه ایران
  • ربات هوشمند خودروسازی چینی چری رونمایی شد
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • (ویدئو) این ربات سرطان ریه را تشخیص می‌دهد
  • ملوان در جمع ۸ تیم پایانی جام حذفی
  • ببینید | ربات شاطر
  • وقتی روبات‌ها به کمک شرکت‌های پست می‌آیند + فیلم
  • ویدیویی از طرز کار ربات‌های چینی که گیج کننده است
  • زنده‌گیری دو قلاده گربه جنگلی در مرودشت