Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، در آستانه انتخابات چهاردهمین دوره اتحادیه صنفی ناشران و کتابفروشان تهران نشست خبری برخی کاندیداهای این دوره در خانه گفتمان شهر (وارطان) برگزار شد که براساس آن کاندیداهای مختلف در حضور رسانه‌ها به تبیین برنامه‌های خود پرداختند.

در ابتدای این نشست سعید اردهالی (مدیر نشر انتشارات اختران) با ابراز خرسندی از کاندیداتوری برای مرتفع ساختن مشکلات صنفی حوزه کتاب اظهار داشت: گروهی با عنوان هم‌اندیشی به مدت یک سال با همکاری و پشتیبانی بیش از 405 ناشر و کتابفروش نسبت به طراحی یک برنامه عملیاتی برای اتحادیه صنفی بود که این برنامه 14 ماده‌ای اقدام خروجی هزاران ساعت نفر جلسات هم‌اندیشی و هم‌فکری این گروه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این نشست؛ محمد یرقچی (مدیر انتشارات کتاب پنجره) اظهار داشت: از میان 105 نفر واجد شرایط حضور در گروه هم‌اندیشی 96 نفر در این گروه شرکت کردند و این برنامه انتخاباتی حاصل این تاملات جمعی است که بیش از 300 ناشر و کتابفروش پشتوانه این گروه بودند. گروه هم‌اندیشی یک گروه کاملا صنفی است و هیچ رویکرد سیاسی خاصی ندارد و از تمام کسانی که خواهان حل مشکلات صنفی این صنف هستند، دعوت به عمل می‌آوریم که به این گروه بپیوندند.

وی در پایان فردمحور نبودن و برنامه‌محوری را از مشخصات ویژه این گروه نام برد.

سخنران بعدی این نشست نسرین سیاح‌فر (مدیر نشر ثالث و رئیس کنونی کمیسیون بازرسی اتحادیه ناشران و کتابفروشان) بود که اظهار داشت: حضور زنان در این عرصه قدری سخت و کم‌رنگ بود و این دومین مرحله‌ای است که در انتخابات هیئت مدیره حضور می‌یابند. یکی از مباحثی که در برنامه گروه هم‌اندیشی وجود دارد تاکید بر تقویت کارگروه‌ها است. براساس قانون تشکیلی برخی کمیسیون‌ها کاملا ضروری است ولی تشکیل کارگروه ها براساس نیازهاست. حضور افراد مختلف در این اتحادیه باعث شکل‌گیری یک هیئت مدیره پاسخگو خواهد بود که در نتیجه به سیاست‌گذاری‌های محض صنفی نیز منجر خواهد شد. تجربه کاری من می‌گوید اگر سیاست‌گذاری‌ها صنفی نباشد علمیاتی هم نخواهد بود.

در ادامه این نشست کاظم علمی (مدیر شرکت توزیع گسترش فرهنگ مطالعات) عنوان کرد: یکی از مواد مصوب شده در برنامه هم‌اندیشی ماده پنج برنامه اقدام است که بر اساس آن ساماندهی اقتصاد توزیع نشر یکی از رویکردهای اساسی این گروه است و باید هیئت مدیره‌ای وجود داشته باشد که بتواند ناهماهنگی‌های موجود در این عرصه از قبیل توزیع کتاب توسط شهرداری و سایر ارگان‌ها، دستفروشان، مترو و سایر توزیع‌کنندگان غیرمجاز کتاب را ساماندهی کنند.

وی افزود: ماده هفتم این برنامه نیز در رابطه با ساماندهی کتابفروشان موازی است که باید در نهایت در ذیل نظارت صنف قرار گیرد.

سپس مسعود کازری (مدیر انتشارات کتاب خورشید) اظهار داشت: مدل اجتماعی بنده به گونه‌ای است که اگر کاری را برعهده گرفتم همه‌جانبه نگر و بیطرفانه انجام دهم.

وی در رابطه با وظیفه بازرس در اتحادیه نیز عنوان کرد: این دومین باری است که پست بازرسی در این انتخابات وجود دارد و البته در دوره پیشین آقای حسینی نیک این مسئولیت را برعهده داشتند که باید در رابطه با اقدامات خودشان پاسخگو باشند و به‌طور قطع الگوی من آقای حسینی‌نیک نیست بلکه من به شرح وظایف بازرس در ذیل ماده 23 قانون نظام صنفی پایبندم.

وی در پایان اظهار داشت: وظایف بازرس با کمیسیون بازرسی متفاوت است و آنها وظایف قانونی خود را به شکلی جداگانه از بازرس انجام می‌دهند.

حسن قربانی (مدیر انتشارات آیلار) اظهار داشت: یکی از برنامه‌هایی که گروه هم‌اندیشی مدنظر دارد جلب مشارکت تمامی بخش‌های صنفی اعم از توزیع کنندگان، کتابفروشان، ناشران، توزیع‌کنندگان و کارت پستال فروشان است که ما همه آنهارا به همگرایی در راستای حفظ منافع این صنف دعوت می‌کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اصلاح آیین‌نامه‌ها و مصوباتی که به شکل قانون درآمده و در تعارض با منافع صنف است نیز در دستور کار ما قرار می‌گیرد.

محمدمهدی فخری‌زاده (مدیر انتشارات روزنه‌کار) با بیان اینکه سال‌های متوالی در صنف حضور دارد خاطرنشان ساخت: من از آغاز کتب سینمایی و دانشنامه‌ای منتشر می‌کردم و بیش از سه دهه است که در امور صنفی فعالم.

وی در رابطه با علت سومین دوره کاندیداتوری پیاپی‌اش اظهار داشت: کارهای بسیاری از دو دوره پیشین بر زمین مانده که یا به علت موانع بیرونی بوده و یا ناهماهنگی‌های داخلی در اجرای آن منافع صنفی تاخیر ایجاد کرد.

وی افزود: اتحادیه حق کار اقتصادی ندارد اما مسائل اقتصادی وجود دارد که باید از طریق بازوی اقصادی صنف که همان تعاونی اتحادیه است مرتفع شود.

وی در رابطه با صدور پروانه نشر توسط دولت نیز یادآور شد: در سراسر دنیا صدور پروانه نشر منوط به نظر اتحادیه‌ها و تشکل‌های صنفی است اما در ایران همچنان مسئولیت صدور این پروانه‌ها برعهده دولت است.

ادامه دارد...

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اتحادیه ناشران و کتابفروشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۲۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست هیات مدیره شرکت گاز آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،چهارصد و هفتاد و سومین جلسه هیات مدیره شرکت گاز استان با حضور تمامی اعضا روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه در اداره گاز مهاباد برگزار شد.

در این نشست مسائلی از جمله انتخاب دو پیمانکار و تصمیم‌گیری در خصوص اعضای کمیسیدن مناقصات شرکت گاز آذربایجان‌غربی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • بهار کتاب ایران/از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • آنتن شبکه تهران از امشب انتخاباتی می‌شود
  • بوی شورش از درون جشنواره کن ۲۰۲۴ می‌آید/کارکنان در طلب حقوق بیشتر
  • بهار کتاب ایران؛از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • نشست هیات مدیره شرکت گاز آذربایجان‌غربی
  • تخریب صنف و صنعت طلا و جواهر به بهای اجرای یک سامانه
  • جبلی: کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب باید انجام شود
  • کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب باید انجام شود
  • مدت مسئولیت اعضای هیات مدیره اتحادیه ها مغایر قانون نیست
  • کدهای انتخاباتی کاندیداهای راه یافته به مرحله دوم اعلام شد