Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-04@03:23:36 GMT

انقلاب الهی ایران هم جاذبه دارد و هم دافعه

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۷۳۰۸۹

انقلاب الهی ایران هم جاذبه دارد و هم دافعه

حجت الاسلام دعوتی گفت: انقلاب و حرکت الهی هم جاذبه دارد و هم دافعه اما کسانی در سوی دافعه قرار می گیرند که منافع خود را در جهت حاکمیت یک حرکت الهی نمی بینند.

خبرگزاری شبستانسرویس قرآن و معارف: «این مساله در تمام انقلاب های دینی و در ظهور پیامبران قابل مشاهده است که اگر با ظهور انقلاب دینی عده ای به ایمان و معرفت شان افزوده می شود در نقطه مقابل کسانی هم هستند که بر ظلم و کفرشان افزوده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنان که می دیدیم در زمان پیامبر ابولهب و ابوجهل پیش از ظهور اسلام و بعثت آن درجه از عداوت و بغض و کینه را نداشتند اما هرچقدر که اسلام ریشه دارتر شد بر آتش کفر آن ها هم افزوده شد. از این نظر می توان گفت که هر حرکت الهی دو موج ایجاد می کند عده ای در آن سوی ایمانی قرار می گیرند و در جاذبه حرکت الهی قرار می گیرند عده ای هم در سوی دافعه قرار می گیرند. در انقلاب اسلامی هم که یک حرکت الهی بود ما شاهد این رخداد هستیم یعنی به میزانی که انقلاب رویش داشته در نقطه مقابل عده ای هم به سمت ریزش رفته اند البته که رویش ها در برابر ریزش ها بسیار بیشتر بوده است بنابراین اگر می خواهیم به کارنامه انقلاب اسلامی در حوزه معرفتی نگاه کنیم باید به این امر توجه کنیم که  انقلاب و حرکت الهی هم جاذبه دارد و هم دافعه  اما کسانی در سوی دافعه قرار می گیرند که  منافع خود را در جهت حاکمیت یک حرکت الهی نمی بینند.»

آنچه در ادامه می آید بخش اول گفتگوی گروه قرآن ومعارف خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام  والمسلمین ابوالفتح دعوتی پژوهشگر قرآنی درباره نسبت انقلاب اسلامی و تحول معنوی و اخلاقی در جامعه است.

 

چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد و ما امروز می توانیم از کارنامه تحول اخلاقی و معنوی انقلاب سخن بگوییم. انقلابی که هم رهبری آن به عهده یک مرجع دینی بود و هم مجموعه عوامل و تاثیرگذاران در این انقلاب از خاستگاه دینی برخوردار بودند. دیدگاه تان در این باره چیست؟

 

اجازه بدهید  یک تابلوی مخصوص از این انقلاب ترسیم کنیم. حضرت امام در این باره فرمودند تردیدی نیست که این انقلاب اسلامی یک هدیه الهی و یک عنایت غیبی است. این انقلاب یک لطف الهی است. سخن امام ناظر به این معناست که گمان نشود این انقلاب همین طور و تصادفی به پیروزی رسید نه این انقلاب هدیه ای از سوی خداوند بود. ملت ها بعد از صدر اسلام دیگر آن اسلام ناب را ندیدند و در دست مردم نیامد و یک حالت غیب از امام و علما و علم به وجود آمد بنابراین بسیاری از مردم در انتظار این تحول بودند و دوست داشتند شاهد دوره ای باشند که اسلام واقعی و برخاسته از مکتب اهل بیت (ع) در جامعه و روابط آن پیاده شود بنابراین دنبال توبه و بازگشت بودند و در این میان درخواست توبه ملت ایران قبول شد.

 

بنابراین توانستند از آن تاریکی و ظلمتی که بر جهان اسلام سایه افکنده بود بیرن بیایند. قبل از انقلاب این طور نبود که به احکام الهی عمل شود اما با وقوع انقلاب اسلامی پرده ها کنار رفت و خداوند به صالحان و ملت ستمدیده حاکمیت داد و این فرصت بسیار ارزشمندی بود که در اختیار ملت ایران قرار گرفت چون دوره ای نبود یا کم دوره ای در طول تاریخ داشته ایم که حرکتی از این جنس پدید آمده باشد.

 

اگر بخواهیم خلاصه در این باره اظهارنظر کنیم باید گفت انقلاب اسلامی نتیجه یک توکل و اعتماد به خدا بود. در دوره ای که هیچ کس فکر نمی کرد که خروج در برابر نظام شاهنشاهی نتیجه ای داشته باشد و به جایی برسد رژیمی که مستظهر به حمایت های قدرت ها بود حضرت امام بدون این که وسایلی و قدرت ظاهری داشته باشد با توکلت علی الله به میدان آمد  و در نهایت دیدیم که انقلاب اسلامی در برابر آن همه هیمنه به فتح و پیروزی رسید و تجسم حقیقی ای آموزه وحیانی بود که آن که به غیر خدا توکل کرد در نهایت شکست می خورد و نمی تواند به مقصود و مراد خود برسد.

 

اما درباره پرسش شما می توان گفت انقلاب ما به عنوان یک معجزه الهی که واقع شد مثل همه معجزه ها دو جریان را در ایران و جهان به راه انداخت. یک جریان ایمانی در این میان وجود داشت که معتقد به اجرای عدالت بودند .این جریان ها گرایش شدیدی به انقلاب پیدا کردند و جان و مال و فرزند خود را در این راه خرج کردند و این ها جمعیتی بودند که تمام وجود خود را برای حفاظت از این معجزه الهی به کار بستند اما در آن سو هم عده ای قرار گرفتند که در برابر حاکمیت یک حکومت دینی احساس خطر می کردند. همه سران کشورهای عربی از حاکمیت یک حکومت دینی در ایران اظهار خطر کردند. فراعنه عصر و شدادها و ظالم ها و کسری ها و قیصرهای زمان نتوانستند وجود این انقلاب را ببینید بنابراین علیه این انقلاب برخاستد و از همه ظرفیت های خود برای براندازی این حکومت استفاده کردند. عده دیگری هم بودند که در این جمعیت ها اعتقادی به خدا و پیامبر و آیات الهی نداشتند.

 

این عده هم شروع به عداوت کردند و از در مخالفت با جمهوری اسلامی برآمدند و در نهایت در طول انقلاب اسلامی هر دو این جریان ها رشد کردند یعنی هم به جمعیت مومنین  افزوده و بر عمق ایمان و حجت مومنین اضافه شد و معرفت مومنین نسبت به درستی و صدق ایمان شان افزون گشت و هم از آن سو کسانی که نسبت به وجود یک انقلاب دینی و اسلامی دچار بغض و کین بودند روز به روز به بغض و کین و کفر این افراد هم اضافه شد، همچنان که دیدیم صدای اسرائیل درآمد  و احساس خطر کردند. این مساله در تمام انقلاب های دینی و در ظهور پیامبران قابل مشاهده است که اگر با ظهور انقلاب دینی عده ای به ایمان و معرفت شان افزوده می شود در نقطه مقابل کسانی هم هستند که بر ظلم و کفرشان افزوده می شود.

 

همچنان که می دیدیم در زمان پیامبر ابولهب و ابوجهل پیش از ظهور اسلام و بعثت آن درجه از عداوت و بغض و کینه را نداشتند اما هرچقدر که اسلام ریشه دارتر شد بر آتش کفر آن ها هم افزوده شد. از این نظر می توان گفت که هر حرکت الهی دو موج ایجاد می کند عده ای در آن سوی ایمانی قرار می گیرند و در جاذبه حرکت الهی قرار می گیرند عده ای هم در سوی دافعه قرار می گیرند. در انقلاب اسلامی هم که یک حرکت الهی بود ما شاهد این رخداد هستیم یعنی به میزانی که انقلاب رویش داشته در نقطه مقابل عده ای هم به سمت ریزش رفته اند البته که رویش ها در برابر ریزش ها بسیار بیشتر بوده است بنابراین اگر می خواهیم به کارنامه انقلاب اسلامی در حوزه معرفتی نگاه کنیم باید به این امر توجه کنیم که  انقلاب و حرکت الهی هم جاذبه دارد و هم دافعه  اما کسانی در سوی دافعه قرار می گیرند که  منافع خود را در جهت حاکمیت یک حرکت الهی نمی بینند.

 

 

پایان پیام/49

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان انقلاب اسلامی استان بوشهر شهید هرمزگان کانون های فرهنگی هنری مساجد مراسم ترحیم تشییع شهدا حضرت زهرا س دوره آموزشی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی جاذبه و دافعه انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۳۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویی در آمریکا، انعکاس نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی است

امام جمعه موقت اصفهان گفت: نامه ۱۰ سال قبل رهبر انقلاب به جوانان غربی منشأ شعارهای امروز جوانان آمریکایی علیه رژیم غاصب و تحولات دانشگاهی در آمریکا است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت‌الاسلام سید احمد محمودی ظهر امروز _جمعه چهاردهم اردیبهشت_ در خطبه‌های نماز جمعه اصفهان اظهار کرد: نامه ۱۰ سال قبل رهبر انقلاب به جوانان غربی منشأ شعارهای امروز جوانان آمریکایی علیه رژیم غاصب و تحولات دانشگاهی در آمریکا است.

وی با اشاره به سالروز تکریم مقام معلم افزود: شغل معلمی سرچشمه گرفته از جایگاه خداوند در مقابل انسان است، زیرا معلم اول تربیت انسان خداوند است، در ادامه جبرائیل امین نقش معلمی و راهنمایی حضرت رسول (ص) را بر عهده داشت و نهایتاً شغل معلمانی شغل تمامی انبیا است؛ در همین راستا رهبر معظم انقلاب در این رابطه فرمودند جایگاه معلم بسیار ارزشمند است، معظم له تاکید کردند موضوع پرورش و تربیت از جمله مهم‌ترین وظایف دستگاه آموزش و پرش است زیرا دانش آموزان و جوانان ما باید بدانند فلسفه مرگ بر آمریکا و اسرائیل آئین یعنی چه. در این رابطه معلم باید مضاف بر تعلیم هویت دینی و ملی را به دانش آموزان بیاموزند و به آن‌ها نگاه ملی دهند.

امام جمعه موقت اصفهان تصریح کرد: شهید مطهری پیش از انقلاب سخنرانی را علیه رژیم صهیونیستی کرده است که اگر امروز آن را باز خوانی کنیم، شاهدیم که تمامی وقایع امروز را پیش‌بینی کرده است، امثال شهید مطهری از جمله شاگران امام خمینی (ره) هستند.

حجت‌الاسلام محمودی ادامه داد: متأسفانه برخی دنبال سند ۲۰۳۰ بودند که خارج از دین و وابسته به سیاست‌های غربی بود؛ امروز ضرورت دارد تمامی معلمان نسبت به کار فرهنگی در مدارس توجه ویژه‌ای داشته باشند زیرا دانش‌آموزان در آینده مسئولان این کشور هستند.

وی خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی با استحکام با تمام وجود در راستای ارزش‌ها ایستاده است لازم است حمایت‌های لازم صورت گیرد، همچنین ضرورت دارد تعالیم اندیشه عفاف و حجاب در تمامی مدارس در اولویت قرار گیرد.

امام جمعه موقت اصفهان با اشاره شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) افزود: امام صادق در دوران بسیار حساسی و حکومت بنی امیه و حکومت عباسیان ظالم جامعه اسلامی را مدیریت کردند و در مواجه با موضوعات انحرافی به گونه‌ای با جهاد تبیین عمل کردند که امروز شاهدیم از ایشان به‌عنوان مؤسس حزب شیعه نام برده می‌شود.

حجت‌الاسلام محمودی ادامه داد: حضرت علی (ع) در راستای سفارش به تقوای الهی می‌فرمایند «تقوای الهی منتهی رضایت الهی است زیرا رضایت الهی از بندگان تقوا است.» بر همین اساس تقوای الهی مضاف بر جایگاه والا کاربرد بالایی در زندگی انسان دارد، زیرا طبیعتاً انسان از نظر بعد مادی اهل خسران است مگر اینکه ایمان و تقوا را دنبال کند.

وی محمودی گفت: اگر انسان به تقوای الهی توجه نکند دچار خسران شده و سرمایه انسانیت و معنویت که امنیت الهی است را از دست می‌دهد، ضرورت دارد با کسب تقوای الهی از ویژگی‌های منفی دوری کنیم، امیدواریم خداوند همه ما را ملبس به لباس تقوا بفرماید.

کد خبر 750277

دیگر خبرها

  • تعلیم عفاف و حجاب در مدارس در اولویت باشد
  • مالکیت کامل اردوگاه الزهرا باید به البرز بازگردد
  • تعالیم اندیشه عفاف و حجاب در مدارس در اولویت باشد
  • بیداری امروز دانشگاهیان در غرب، تحقق راهبرد الهی برای تغییر است
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا، انعکاس نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی است
  • (عکس) ترسناک، وهم‌آلود و اسرارآمیز؛ دریاچه ارواح کجاست؟
  • جاذبه های دیدنی نیاسر کاشان، کهن باغشهر ایران
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری
  • دهه کرامت فرصت مغتنمی برای بصیرت‌افزایی است
  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است