Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-26@18:43:18 GMT

بی توجهی مدیران فرهنگی به مبحث جنگ نرم

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۷۳۷۱۰

بی توجهی مدیران فرهنگی به مبحث جنگ نرم

به گزارش جهان نيوز، محمدحسین نیرومند مدیرعامل پیشین انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در پی طرح وظایف جامعه‌ هنری توسط رهبر معظم انقلاب در قبال جنگ نرم همه‌جانبه‌ دشمن علیه کشورمان گفت: مدیران فرهنگی کشور نسبت به مبحث مهم جنگ نرم بی توجهند و این اتفاق زمانی نمود عینی پیدا می کند که تنها کمتر از نیم درصد بودجه کشور به حوزه مهم فرهنگی اختصاص پیدا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


  این کارشناس فرهنگی افزود: اختصاص تنها کمتر از نیم درصد از بودجه کل کشور به حوزه فرهنگی یک فاجعه است؛ این اتفاق رسماً نشان از آن دارد که اصولاً حوزه فرهنگی برای مسئولان کشور اصلاً مهم نیست و آن ها نسبت به این حوزه کاملاً بی تفاوت و بی توجه هستند!

وی سپس با بیان اینکه حضرت آقا همواره در این رابطه نکات مهمی را به مردم و مسئولان و هنرمندان گوشزد کرده اند اما گوش شنوایی برای شنیدن فرمایشات ایشان وجود نداشته و ندارد یادآور شد: حضرت آقا سال ها پیش نقل به مضمون فرمودند: «من از سال ۶۸ بارها تکرار کردم و گفتم که بحث تهاجم فرهنگی دشمنان جدی است و این نکته را سال ها تکرار کردم که من جنگ نرم را می بینم اما چه کنم که دیگران آن را نمی بینند»؛ همانطور که از فرمایشات حضرت آقا پیدا است مشکل اینجا است که این مسأله مهم توسط مسئولان دیده نمی شود.

نیرومند خاطرنشان کرد: البته در میان مدیران افرادی هم وجود دارند که نسبت به این مسأله آگاه هستند اما خود را به راه دیگری زده اند! از سوی دیگر ما با افرادی هم روبرو هستیم که فهم و درک این ماجرای مهم را ندارند. خلاصه همه این ها دست در دست هم داده تا امروزه سیستم مدیریتی فرهنگی ما نه جنگ نرم را باور داشته باشد و نه آن را ببیند و نه به آن توجه کند.

این مدیر فرهنگی تأکید کرد: نکته قابل تأمل آنجا است که انقلاب اسلامی، به زعم بسیاری از افراد انقلابی فرهنگی بود اما امروزه فرهنگ ما مورد تهاجم دشمن قرار گرفته و ارزش ها ما به یغما برده شده است. کسانی که سال ها است بر گرده فرهنگ کشور سوار هستند و اختیار سیستم مدیریتی را در دست دارند به این مقوله مهم توجهی نمی کنند و اصولاً فرهنگ برایشان آنقدر بی اهمیت و بی ارزش است که همواره در آخرین مراحل به آن نیم نگاهی می اندازند.

وی در پاسخ به این سوأل که مقام معظم رهبری چندی قبل فرمودند که ما دچار «ولنگاری فرهنگی» شدیم اما باز هم گوش شنوایی برای شنیدن فرمایشات ایشان وجود نداشت، شما فکر می کنید این موضع انفعالی مدیران فرهنگی چه دلیلی دارد و چرا ما نیروهای دغدغه مند و متعهد را جایگزین آن ها نمی کنیم اظهار داشت: حوزه فرهنگ بسیار پیچیده است و کسی که کار فرهنگی می کند باید در آن متخصص باشد.

نیرومند افزود: اما متأسفانه ما سال ها است در اشل مدیریت فرهنگی کشور شاهد آن هستیم که مثلاً فردی که در حوزه «آی تی» تحصیل کرده می آید و به یکباره مدیریت بخشی از حوزه فرهنگ را در دست می گیرد و یا دیگری که مهندس است و می آید و کارشناس فرهنگی یک نهاد مهم فرهنگی می شود؛ همه این اتفاقات نشان از آن دارد که ما اهمیت حوزه فرهنگ را درک نکرده ایم و بسیار ساده انگارانه با آن برخورد می کنیم.

وی تصریح کرد: ما اگر جنگ نرم را باور داشته باشیم باید بدانیم که برای مقابله با این پدیده نیازمند مدیرانی هستیم که درک درستی از آن داشته باشند. اما متأسفانه در انتخاب مدیران دقت نمی شود. ما نیازمند آن هستیم که از شورای عالی انقلاب فرهنگی گرفته تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت های آن وزارتخانه و مدیران بالادستی و میانی آن ها شاهد حضور افرادی باشیم که جنگ نرم را باور داشته باشند و به جای آنکه با این پدیده به صورت انفعالی برخورد کنند به صورت تهاجمی با آن برخورد کرده و ریشه جنگ نرم را براندازند.

این کارشناس فرهنگی در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه یکی از بزرگترین مشکلات ما برای آینده کشور عدم تربیت مدیران فرهنگی انقلابی است اظهار داشت:

ما از این جهت بسیار دچار مشکل هستیم و دلیل اصلی این اتفاق هم آن است که همانطور که پیش از این تأکید کردم بسیار ساده انگارانه با این مقوله برخورد می کنیم. ما هنوز به این باور نرسیده ایم که همه چیز از دل فرهنگ شکل می گیرد. حتی یک اتفاق سیاسی هم از دل فرهنگ بیرون می آید و به همین جهت اگر سیاستمداران ما درک داشتند بیشتر به حوزه فرهنگی توجه می کردند.

وی در پایان این گفتگو افزود: علاوه بر سیستم مدیریتی من امیدوارم یکایک هنرمندان کشور ما که به خصوص در سینما فعالیت دارند توجه جدی و ویژه ای به مقوله جنگ نرم داشته باشند و با ساخت آثار متعهدانه و ارزشی به مقابله با دشمنان برخیزند.
منبع:سینما پرس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۳۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ مشترک؛ سرمایه دو ملت

  آشنایی با فرهنگ یک کشور همجوار، درک ما را ازجهانی که در آن زندگی می‌کنیم، بیشتر می‌کند و با وجود چالش‌ها و مسائل‌مان مثل اقتصادی و سیاسی که بیشتر با همسایگان است، راه بحران‌های احتمالی را می‌بندد. بر همین اساس ما نیازمند یک نقشه‌راه جامع برای تاثیر فرهنگی هستیم. سفر اخیررئیس‌جمهور به پاکستان و همراهی وزیر ارشاد برای رایزنی در مسائل فرهنگی و تولیدات محصولات فرهنگی مشترک نشان می‌دهد که پس ازچهار دهه غفلت، حالا در همکاری مشترک فرهنگی با افقی باز در حال رایزنی فرهنگی هستیم. 
   
فرهنگ در کنار اقتصاد

حضور رئیس‌جمهور ایران به همراه هیأتی عالی‌رتبه از مقامات فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نشان داد که رویکرد ایران اسلامی به همکاری مشترک با همسایگان، جنبه‌های فرهنگی و اقتصادی را دوشادوش هم پیش می‌برد و همین مسأله باعث تحکیم وحدت در این زمینه خواهد شد. توجه به موضوع فرهنگ در کنار اقتصاد که حالا در سفر هیأت عالی‌رتبه ایرانی در پاکستان خود را نشان می‌دهد، از سنت‌های کهن ایرانی است که سال‌ها بود به دست فراموشی سپرده شده بود. اگر نگاهی به گذشته داشته باشیم و به جاده ابریشم و تعاملات فرهنگی و اقتصادی آن نگاه کنیم، به‌خوبی درمی‌یابیم که گسترش فرهنگ ایرانی در منطقه همواره با مسائل اقتصادی همراه بوده و همین موضوع به اعتلای فرهنگ ایرانی نیز کمک کرده است. توجه به ظرفیت پاکستان یکی از همین موارد است که امروز شاهد هستیم می‌تواند بر اساس خصوصیات جاده ابریشم دوباره احیا شود و مورد بهره‌برداری قرار گیرد.سفر رئیس‌جمهور و هیأت همراه به پاکستان هشت سند همکاری، توافقنامه و تفاهمنامه در پی داشت که یکی از آنها تفاهمنامه سینمایی و همکاری مشترک در تولیدات سینمایی است. حضور رئیس‌جمهور در ایالات پنجاب، ادای احترام و تقدیم تاج گل به آرامگاه اقبال لاهوری نشان می‌دهد که توجه به فرهنگ در این سفر، بیش از پیش اهمیت داشته است.
   
همگرایی جایگرین واگرایی

ایران و پاکستان به‌عنوان دو کشور همسایه از دیرباز دارای روابط گسترده فرهنگی بوده‌اند.بدون شک یکی از مهم‌ترین عواملی که نقشی مهم در روابط دوستانه و همگرایی این دو کشور داشته، اشتراک در فرهنگ و مذهب بوده است. با این حال در قرن اخیر به خاطر اعمال سیاست‌های بیگانگان رابطه بین دو کشور همواره به شکل همگرایی نبوده و به شکل واگرایی درآمده است. در حال حاضر با توجه به سیاست‌های خارجی که نگاه به همسایگان را بیش از نگاه به غرب دنبال می‌کرد، می‌تواند همکاری ایران و پاکستان را از این وضعیت خارج و یک همگرایی براساس مشترکات فرهنگی ایجاد کند. پاکستان همسایه شرقی ایران و زادگاه اقبال لاهوری به‌عنوان میراث مشترک دو کشور به حساب می‌آیدکه با توجه به تاثیرات فرهنگ ایرانی که برفرهنگ، زبان، آداب و سنن پاکستان گذاشته شده؛مشترکات فراوانی بین دوکشور به وجودآورده که یکی ازآنها«نوروز» است.مشترکات فرهنگی در زمینه شعر فارسی،موسیقی، تئاتر و سینما می‌تواند زمینه‌های مختلف همکاری، دوستی و مودت بین ملت ایران و پاکستان را فراهم آورد.
   
انطباق فرهنگی از زبان تا شعر فارسی

ایران و پاکستان از لحاظ جغرافیایی نزدیک‌ترین مردم در منطقه به یکدیگر هستند و از دیرباز ایرانیان روابط خود با شرق را بر اساس پاکستان و جاده ابریشم پی می‌گرفتند. صدور فرهنگ ایرانی به هند و روابط نزدیک ادبی و هنری که در این عرصه رقم خورد، به‌دلیل نزدیکی گفتمان فرهنگی ایران با مردم لاهور و کشمیر است. همان‌گونه که در این منطقه ما شاعران فارسی‌سرای بسیاری داریم که اقبال لاهوری مشهورترین آنهاست اما می‌توانیم از غنی کشمیری، ناطق مکرانی، غالب لاهوری، جویای کشمیری و آفرین لاهوری که از فارسی‌سرایان پاکستانی هستند یاد کنیم که باعث نزدیکی فرهنگ و زبان فارسی در منطقه شدند. حتی بر اساس پژوهش‌های مشترک در حوزه خط نیز بسیاری از پژوهشگران خط اردوی امروزی پاکستان را برگرفته از خط نستعلیق ایرانی می‌دانند.
   
موسیقی و گفتمان مشترک

اشتراکات ایرانی به غیر سنن و زبان مشترک، در سایر هنرهای ایران فرهنگی هم خود را نشان داده است. به‌ویژه در عرصه موسیقی که زبانی جهانی برای رسیدن به تفکر مشترک است.موسیقی ایران و پاکستان دارای اشتراکات تاریخی هستند که ریشه‌یابی آن، به‌خوبی عمق ارتباط معنوی دو ملت با یکدیگر را نمایان می‌کند.به‌طور مثال با آمیزش دستگاه‌های ایرانی و کشمیری، دستگاه جدیدی در موسیقی به نام دُهرپَد ابداع شد. یا آهنگ‌ها از ۲۲ به ۱۲ مجموعه نُت‌ تثبیت شد و ژانرهایی مانند خیال، تهمری و قوالی در فرهنگ مشترک پاکستان و ایران ابداع شد. هنر قوالی در پاکستان که اشتراک بسیاری در منطقه جنوبی ایران هم دارد، یکی از سنت‌های قدیمی است که باعث پیوست فرهنگی در منطقه جنوب ایران شده و اتفاقا در این زمینه چهره‌های جهانی مانند نصرت فتح‌علی‌خان را داریم که به‌عنوان یک چهره فرهنگی در پاکستان و ایران ستایش می‌شود. 

فرهنگ شیعی مشترک 
پاکستان به‌عنوان کشوری مسلمان دارای بخش بزرگی از شیعیان است که با فرهنگ ایرانی پیوندی ناگسستنی دارند. این فرهنگ در سالیان اخیر نیز به‌خوبی خود را نشان داده و پس از فروپاشی دولت بعث عراق و ازسرگیری سنت شیعی پیاده‌روی اربعین، اشتراکات فرهنگی ایران و پاکستان بیش از پیش خود را نشان داده است. هرساله شاهد هستیم که شیعیان پاکستانی از مسیر ایران و هم‌دوش ایرانیان به کربلا می‌روند و این سنت را با یکدیگر گرامی می‌دارند؛ همان‌گونه که سال گذشته ۱۰۰هزار شیعه پاکستانی از ایران برای پیاده‌روی اربعین به کربلا سفر کردند. این موضوع در کنار حضور دائمی شیعیان پاکستانی در حرم رضوی که  بیش از نیم میلیون نفر در سال است، به‌خوبی نشان می‌دهد که ایران و پاکستان نزدیک‌ترین ملت براساس اشتراک فرهنگی در منطقه هستند. این موضوع حتی باعث شده که رواق کوثر حرم مطهر رضوی به برنامه‌های فرهنگی و زیارتی مردم اردوزبان پاکستان اختصاص پیدا کند.
بامرور چنین پیوست فرهنگی، بدون شک نزدیکی دو ملت ایران و پاکستان می‌تواند نتایج درخشانی برای هر دو کشور داشته باشد.

دیگر خبرها

  • پرداخت مطالبات ساکنین پایین‌ دست سد سیمره/ بی‌توجهی در حوزه پسماند زیبنده استان ایلام نیست
  • عزم جدی مقامات ایران و ازبکستان برای توسعه همکاری‌های فرهنگی
  • نقاره‌زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • تقویت معرفت و باور دینی کلید حل مشکلات فرهنگی
  • لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • نگاه قرارگاهی در حوزه فرهنگ استان کرمانشاه
  • نگاه مطالبه‌گر در حوزه فرهنگ و هنر تحول‌ آفرین است
  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • فرهنگ مشترک؛ سرمایه دو ملت