Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا جعفر صادق اسکندری روز سه شنبه در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه آذربایجان غربی اظهار داشت: انواع محصول فلزی و صنایع غذایی جز محصولات صادراتی از آذربایجان غربی به کشورهای عراق، ترکیه، آذربایجان، گرجستان، افغانستان است.
وی بیان کرد: هدف گذاری ما برای سال جاری صادرات یک میلیارد و 200 میلیون دلاری انواع محصولات بوده که این رقم تا پایان سال جاری تحقق می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران نیز گفت: تنها راه حل نجات کشور از مشکلات پیش روی اقتصادی تولید مبتنی بر صادرات و رسیدن به خودکفایی اقتصادی است.
وحید مرندی مقدم با اشاره به اینکه تولید مبتنی برصادرات نیازمند رعایت استاندارهای لازم است افزود: بالا بردن کیفیت کالاهای تولیدی برای توسعه صاردات بسیار مهم است و باید در ابتدا استانداردها به درستی در جامعه شناخته شوند و سپس گسترش تولیدات بر اساس همین استانداردها صورت گیرد.
وی بیان کرد: تاکید شعار اقتصاد مقاومتی رعایت استانداردها در تولیدات است و تمام دستگاه های اجرایی موظف هستند تا فعالیت های خود را بر اساس استاندارد ملی اجرا کنند و باید تمام فعالیت ها بر اساس استانداردها تدوین و سپس وارد بخش عملی و اجرایی شود.
وی با اشاره به اینکه گره خوردن اقتصاد کشور به نفت باعث شده تا از این طریق تحت فشار قرار گیریم، افزود: اگر از اول انقلاب تولید و صادرات به نحو احسن و با برنامه صورت می گرفت امروز هم کالای مورد نیاز داخلی تامین می شد و هم وابستگی به نفت وجود نداشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی هم با اشاره به اینکه این استان یک ششم پایانه های کشور را در اختیار دارد، گفت: با راه اندازی پایانه خوی قابلیت و ویژگی های این استان افزایش می یابد و باید از این فرصت در راستای توسعه فعالیت های اقتصادی استفاده کرد.
رضا حسینی ادامه داد: برای بالا بردس سطح درآمد منطقه هاب تجاری سازی را در آذربایجان غربی شروع کردیم که در این بین صادرات نهاده های دامی و واردات دام زنده یکی از ظرفیت هایی مرزی بودن این استان است.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی رتبه سوم کشوری را در بخش سرمایه گذاری خارجی کسب کرده است، بیان کرد: کشورهای عراق، ترکیه، چین، آلمان و هند به عنوان کشورهای مقصد برای افزایش مراودات با آذربایجان غربی انتخاب شدند تا بتوان این استان را به قطب تامین کالا و خدمات در کشور تبدیل کرد.
وی با اشاره به اینکه استانی کردن مدیریت اجرایی کشور راه کار حل مشکلات اقتصادی در مناطق مختلف کشور است، اضافه کرد: باید رسیدگی به مشکلات اقتصادی به صورت استانی باشد و در این صورت می تواند مشکلات فعالان اقتصادی و صادرات و واردات را با ارتقای فضای کسب و کارحل و فصل کرد.
به گزارش ایرنا تجلیل از 11 واحد نمونه کیفی استاندار و 27 صادرکننده نمونه از دیگر برنامه های این همایش بود.
آذربایجان غربی از نظر صنعتی یکی از استان های کم برخوردار کشور به شمار می رود اما با اجرای قانون خروج از رکود تدوینی دولت تدبیر و امید، اقدامات خوبی در راستای بازگشت واحدهای تولیدی و صنعتی این استان به مدار تولید آغاز شده است.
در حال حاضر 25 شهرک و ناحیه صنعتی از 35 مورد مصوب آذربایجان غربی فعال بوده که یکهزار و 276 واحد صنعتی را در خود جای داده است و 20 درصد از این واحدهای تولیدی با ظرفیت پایین فعالیت می کند.
آذربایجان غربی دارای 967 کیلومتر مرز مشترک با سه کشور عراق، ترکیه و آذربایجان است.
9918/ 3020
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها آذربایجان غربی چین دلار گمرک نفت جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۳۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان شرقی مبدأ صادرات به ۱۰۳ کشور دنیا

ناظر گمرکات آذربایجان شرقی با اشاره به کسب رتبه هفت کشوری در مبادلات تجاری گفت: عملکرد سال قبل در بیشتر بخش‌ها روند افزایشی دارد و مبادلات تجاری استان به بیش از ۳میلیارد و ۲۹۰ میلیون دلار رسید که نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۱.۱۵ درصد افزایش یافت. - اخبار استانها -

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، صادق نامدار در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از مبدا آذربایجان شرقی به 103 کشور مختلف دنیا صادرات انجام شده است، گفت: میزان صادرات سال گذشته از گمرک های استان بدون احتساب صادرات نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و صادرات از محل تجارت چمدانی را 2 میلیون و 930 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 541 میلیون دلار بوده است.

وی، پنج کشور عمده مقصد صادراتی آذربایجان شرقی را به ترتیب کشورهای ترکیه 30.8 درصد، عراق 20.2 درصد، ارمنستان 17.57 درصد، جمهوری آذربایجان 3.6 درصد و گرجستان 3.5 درصد اعلام کرد و گفت: پنج قلم کالای عمده صادراتی استان نیز به ترتیب شامل انواع میلگرد فولادی، پلیمرهای استایرن، قیر نفت، سیم مفتول و کشمش انگوری بود.

نامدار افزود: در بخش واردات 12 ماه سال 1402 در مجموع 549 هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و 750 دلار از مبداء 63 کشور مختلف از طریق گمرکات استان وارد شد که رشد 29 درصد در وزن و ارزش دارد و از این نظر بین استان‌های کشور در رتبه نهم قرار داریم.

وی، پنج کشور عمده مبدأ واردات کالا از گمرکات استان بر اساس میزان واردات را به ترتیب کشورهای ترکیه 57درصد، امارات متحده عربی 12درصد، چین 11درصد، آلمان پنج درصد و کره جنوبی 2 درصد عنوان کرد و گفت: پنج قلم عمده کالای وارداتی به ترتیب شامل، کامیون های کشنده، شمش طلا، انواع توتون، گوشت منجمد گاوی و پودر کاکائو بوده است.

نامدار افزود: در بخش ترانزیت خارجی در 12 ماهه سال گذشته 607 هزار تن کالا از گمرکات استان منتقل شد که با اختصاص 3.4 درصدی از کل ترانزیت کشور به خود، رشد چهار درصدی دارد.

وی گفت: پنج کشور عمده مقصد ترانزیتی از گمرکات آذربایجان شرقی به ترتیب شامل کشورهای جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه و عراق بوده است. در بخش درآمد، وصولی گمرکات استان 70 هزار و 105 میلیارد ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال 1401 به میزان 33 درصد افزایش دارد.

آذربایجان شرقی دارای سه اداره کل گمرک در تبریز، سهلان و جلفا و سه واحد گمرکی در مراغه، خداآفرین و نوردوز و همچنین سه دفتر گمرکی در شهرک صنعتی شهید سلیمی تبریز و شهر بناب است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • مبادله تجاری ۱۱ میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • آذربایجان شرقی مبدأ صادرات به ۱۰۳ کشور دنیا