Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری «ارائه گزارش بودجه‌های دریافتی اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور» با حضور حسن محمدی، مدیر عامل اتحادیه‌ امروز، دوم بهمن‌ماه در سالن جلسات دفتر این اتحادیه تشکیل شد.
وی در ابتدا با بیان اینکه شفاف‌سازی، روالی است که طی چند سال اخیر در حوزه‌های مختلف به ویژه مالی از سوی اتحادیه صورت گرفته است، افزود: معتقدیم این امر از اصول و سیاست‌های راهبردی است و اتحادیه، مجموعه‌ای مردمی است که بزرگترین سرمایه آن اطمینان مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیدواریم این سیاست و شفافیت در دیگر نهادها انجام شود.
وی با اشاره به اینکه جزئیات این گزارش در پایگاه اینترنتی اتحادیه نیز قرار می‌گیرد، بیان کرد: اخیراً به اسم شفافیت، گزارشی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده است که در آن برخی از موسسات، مبالغ کلان دریافت کرده‌اند که موجب مطرح شدن پرسش‌هایی شده است. طی سال‌های اخیر با وضع تأسف‌برانگیز بودجه قرآنی، موسسات، اعتبار قابل توجهی دریافت نکرده‌اند، اما تاکید می‌کنم، این اعتباراتی که در دست این اتحادیه است، به عنوان حساب معین است که براساس تفاهم‌نامه‌ داخلی با وزارت ارشاد و سایر دستگاه‌ها و نهادها به صورت امانی در اختیار قرار گرفته است تا براساس نظر آن دستگاه، هزینه شود و نهایتاً یک یا دو درصد از آن اعتبار به منظور حق‌الزحمه اجرا، به مؤسسات این اتحادیه داده می‌شود.
مدیر عامل اتحادیه‌ تشکل قرآن و عترت کشور اضافه کرد: در سال 85، مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی(معاونت فعلی قرآن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) فعالیت داشت که با نظر آن، به عنوان معین انتخاب شدیم. بخشی به دلیل خلأ قانون و بخشی دیگر به دلیل عدم بازگشت اعتبارات، برخی مؤسسات، معین تعیین می‌شوند تا اعتبارات دستگاه و نهادی که  هنوز مدارکش کامل نشده، به صورت امانی در این حساب قرار گیرد، بدون اینکه امکان دخل و تصرف در آن اعتبار باشد.
وی با اشاره به اینکه البته در یکی از این سال‌ها به این حساب‌ معین، مالیاتی اختصاص یافت که ما را دچار مشکل کرده است، ادامه داد: این موضوع جز دردسر و دوندگی و کار اجرایی چیزی ندارد، اما در برهه‌ای که اتحادیه معین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود، توانستیم طی تفاهم با این وزارتخانه، آن حساب را در بانک قرض‌الحسنه باز کنیم و توانستیم از این طریق وام‌هایی به مؤسسات قرآنی دهیم که برکاتی نیز داشته‌ است.
محمدی اضافه کرد: چند ماه اخیر، زمزمه‌هایی شد مبنی بر اینکه مؤسسات تحت نظارت این اتحادیه و یا خود اتحادیه، مبالغ کلانی دریافت کرده‌اند و برخی را دچار شبهه کرده‌اند. اما تأکید می‌کنم که این حساب معین است و نهایتاً یک یا دو درصد از این اعتبار به عنوان حق‌الزحمه مدیریت اجرایی دریافت می‌شود.
وی با اشاره به اینکه اواخر سال 95، اعتبار 10 میلیارد تومانی به صندوق شورای توسعه فرهنگ قرآنی واریز شد، اظهار کرد: قرار بود این اعتبار 25 میلیارد تومان باشد که با دستگاه‌ها قراردادهای 100 درصدی منعقد شد. 40 دصد آن را نقد دادیم و قرار شد پیرو واگذاری مابقی اعتبار، 60 درصد باقی‌مانده نیز اعطا شود. سال 96، اعتباری نیامد و اوایل سال 97، اعتباری حدود 20 میلیارد تومان آمد که 15میلیارد تومان آن براساس تفاهم‌نامه 60 درصدی با دستگاه‌ها پرداخت شد.
محمدی با تأکید بر اینکه اعتبارات سال 95 که اواخر سال آمد باید تا پایان فروردین‌ماه 96 میان دستگاه‌ها توزیع می‌شد، اظهار کرد: برخی از دستگاه‌ها که از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیون‌ها تصویب شده بود، اعتبار دریافت کنند. حدود 11 دستگاه چون سازمان اوقاف و امور خیریه، بسیج، قوه‌ قضائیه و ... مدارک‌شان کامل نبود، لذا بنا بر مصوب شورا این اعتبار به حساب اتحادیه واریز شد که پس از تکمیل مدارک در اختیار آن دستگا‌ه‌ها قرار گرفت.
وی ادامه داد: اوایل سال 96، دو میلیارد و 640 میلیون تومان به حساب اتحادیه واریز شد که از این مبلغ، یک میلیارد و 13 میلیون تومان برای اتحادیه بود و یک میلیارد و 60 میلیون نیز برای 11 دستگاه‌ سازمان‌های بسیج، اوقاف و امور خیریه، قوه قضائیه، بنیاد شهید و امور ایثارگران و نیروهای مسلح و ... بود که براساس ضوابط تخصیص و در کوتاه‌ترین زمان ممکن واگذار می‌شود.
محمدی با اشاره به هزینه‌کرد یک میلیارد و 13 میلیون تومان سهم اتحادیه، اظهار کرد: حمایت از طرح آموزشی 70 مؤسسه با مجموع مبلغ 490 میلیون تومان، برپایی دوره‌های مدیریتی فعالیت‌های قرآنی در 31 استان، هزنیه 10 میلیون تومان برای هر استان و در مجموع 304 میلیون تومان، تجهیز اتحادیه‌های استانی حدود دو میلیون تومان به هر اتحادیه و مجموعا 60 میلیون تومان، سه نشست با مدیران عامل و رؤسای هیئت مدیره‌ها و هزینه حدود 160 میلیون تومان برای اتحادیه‌ها، هزینه حدود 60 میلیون تومان برای مؤسسات مناطق زلزله‌زده و محروم پرخطر فرهنگی از طریق اتحادیه از جمله جزئیات این هزینه‌‌کرد‌هاست.
وی با اشاره به اینکه اواخر سال 97، نیز بودجه‌ای حدود سه میلیارد و 640 میلیون تومان به اتحادیه داده شد، اضافه کرد: از این مبلغ حدود یک میلیارد و 450 میلیون تومان برای اتحادیه بود و حدود دو میلیارد و 200 میلیون تومان آن، هزینه 60 درصد باقی‌‌مانده از هزینه‌های قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها با دستگاه‌هایی چون سازمان اوقاف و امور خیریه، بسیج، نیروهای مسلح و ... بود که آن اعتبار را دریافت و یا در حال دریافت هستند.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور با اشاره به جزئیات اعتبار یک میلیارد و 450 میلیون تومان اتحادیه، بیان کرد: حمایت از 15 دوره تربیت مربی حفظ قرآن با هزینه 350 میلیون تومان، حمایت از 20 دوره تربیت معلم آموزش عمومی قرآن با هزینه حدود 400 میلیون تومان، اختصاص 125 میلیون تومان از دوره‌های آموزش عمومی حفظ قرآن در 100 منطقه، هزینه 125 میلیون تومانی از دوره آموزش عمومی قرآن مناطق محروم، هزینه 125 میلیون تومان حمایت از دوره آموزش تفسیر قرآن با رویکرد مناطق محروم و پرخطر فرهنگی از جمله لیست مبالغ حمایتی صورت گرفته است.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا درباره اینکه چرا اتحادیه به عنوان معین انتخاب شده است و توضیحات بیشتر درباره اعضای کمیته تخصیص، ادامه داد: کمیته تخصیص دارای 11 عضو است که دو عضو آن نماینده مردمی و تصمیمات آن با شش عضو لازم‌الاجرا است و نمایندگان مردمی ـ قرآنی آن نیز از اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی هستند که به رأی اعضای آن شورا بنده و حجت‌الاسلام شاهسونی انتخاب شدیم. با وجود به اتمام زمان برخی از اعضا، تا زمان رأی‌گیری جدید، عضویت آنها قانونی است. لذا در کمیته تخصیص نیز تا تعیین تکلیف و انتخاب افراد جدید، این اعضا در جلسه حضور خواهند داشت. هر چند این موضوع در اساسنامه قید نشده است، اما در قوانین بالادستی این موضوع آمده است. با توجه به اینکه این افراد از میان صاحب‌نظران مردمی و قرآنی عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی انتخاب می‌شوند، ابتدا باید آن اعضا در شورای توسعه مشخص شوند تا در مورد اعضای جدید کمیته تخصیص، تصمیم‌گیری شود که فکر می‌کنم در دستور جلسه آتی شورای توسعه که طی هفته آینده برگزار می‌شود، قرار دارد، البته چند بار جز دستورجلسه شورای توسعه بود، اما به دلیل کمبود وقت، متأسفانه به آن پرداخته نشده است.
نایب‌رئیس کمیته تخصیص اعتبارات صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار ایکنا درباره اینکه سود این اعتبارات حساب معین چه می‌شود؟ اضافه کرد: طی بررسی‌های انجام شده این اعتبارات در حساب قرض‌الحسنه قرار گرفته است و نه حسابی که سوددهی داشته باشد، چون از لحاظ شرعی درست نیست و از کنار آن، وام‌هایی به مؤسسات قرآنی داده شود که بالغ بر 14 میلیارد تومان، طی دوره‌ای که به عنوان معین وزارت علوم بودیم به مؤسسات اعطا شد و از سوی دیگر هزینه‌های ستادی را اعتبارات خارج از اعتبارات قرآنی دریافت و هزینه کرده‌ایم.
وی با تأکید بر اینکه در سال 93 حدود یک میلیارد و 600 میلیون تومان مالیات به دلیل اشتباه یکی از کارشناسان مالیاتی به حساب معین اتحادیه بسته شد، اظهار کرد: البته این موضوع در حال بررسی و حل اختلاف است.
محمدی درباره نامه‌ای که به درخواست اتحادیه طی تیرماه امسال از سوی اتحادیه‌های استانی نوشته شد مبنی بر درخواست 30 میلیون تومان از شورای توسعه فرهنگ قرآنی، افزود: متأسفانه نتوانستیم اعتبار و هزینه‌ای برای این موضوع دریافت کنیم.
وی در بخش پایانی با ابراز گلایه از کمی اعتبار قرآنی در لایحه 98 دولت، بیان کرد: این موضوع فاجعه است و نشان می‌دهد که دولت‌مردان و سیاست‌گذاران بودجه، نگاهی به مباحث فرهنگی کشور ندارند و این بودجه با واقعیت‌های فرهنگی جامعه تطبیق ندارد. چنانکه در سال 92 با جهش بودجه‌ای خوبی در حوزه قرآنی روبرو بودیم و این امر انتظار می‌رفت که به مانند سایر عرصه‌ها در حوزه فعالیت‌های قرآنی نیز تورم مد نظر قرار گرفته شود و این اعتبار افزایش یابد. البته بحث تصویب آن یک چیز است و بحث تخصیص آن نیز مبحثی دیگر که یا تخصیص داده نمی ‌شود، همانند سال 96 که اختصاص پیدا نکرد.

گزارش از سمیرا انصاری
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور قرآن مؤسسات قرآنی اعتبارات قرآنی حسن محمدی اتحادیه های قرآنی استان ها قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۳۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد

امام جمعه زاهدان گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله مصطفی محامی ظهر امروز ضمن حضور در دانشگاه علوم قرانی زاهدان در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان اظهار داشت: قرآن کتاب هدایت است و ما به عنوان مسلمان باید نهایت بهره را از آن ببریم اما متاسفانه با وجود همه این ویژگی‌ها توجه کافی به قرآن صورت نگرفته است و برای همین است که پیامبر اکرم(ص) با گلایه مطرح می‌کنند: "یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا" خداوندا قوم من قرآن را مهجور قرار دادند و آنگونه که باید به آن نپرداختند.

امام جمعه زاهدان افزود: فعالیت‌های علمی و پژوهشی در رابطه با قرآن کریم صورت گرفته اما کافی نیست و باید در عرصه‌های مختلف آن به کار و فعالیت بپردازیم.

آیت‌الله محامی بیان داشت: رشته‌‌های قرآنی که در مراکز علمی و دانشگاهی طراحی شده بیشتر به مباحث جانبی می‌پردازد هر چند که مباحث مهمی است اما کمتر به اصل معانی قرآن پرداخته شده و این یکی از آسیب‌های کار است و دانشجویان دانشگاه علوم قرآنی باید در کنار واحدهای درسی به سراغ معانی و معارف قرآن نیز بروند.

وی افزود: قرآن کریم با علوم دیگر متفاوت است از این جهت که اگر تزکیه و پاکی دل نباشد ارتباط و فهم درستی از آیات و روایت کسب نکرده و به عمق قرآن پی نمی‌برند و با همین قرآن که کتاب هدایت است بسیاری از افراد هدایت شده و برخی نیز گمراه خواهند شد و گمراه شدن آنان به علت وجود نقص در خود آنهاست و اگر می‌خواهیم از هدایت قرآن بهره‌مند شویم باید به دل بپردازیم و دلمان را صاف و پاک کنیم.

آیت‌الله محامی در پاسخ به سئوالات و مطالبات دانشجویان مبنی بر تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه، پیگیری حقابه سیستان، جلب توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی و جذب اعضای هیئت علمی در دانشگاه علوم قرآنی زاهدان اظهار کرد: جهت تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه علوم قرانی در گذشته هم صحبت‌هایی صورت گرفت و مسئولان دانشگاه باید در این جهت تدابیری اتخاذ کنند و از ظرفیت خیرین بهره‌گیری کنند و در مواقع مورد نیاز بنده نیز قادر به پیگیری هستم.

وی عنوان کرد: در حوزه حقابه سیستان بنده سخنرانی‌ها و پیگیری‌های متعددی طی پنج سال گذشته داشته‌ام و عنوان کردم که ظاهرا خود آقایان در استان خشکسالی را باور نکرده‌اند و تازه دو سال است که موضوع حق‌آبه سیستان تبدیل به یک مطالبه عمومی شده است و حتی ریاست محترم جمهور نیز هنگام حضور در استان نسبت به این مسئله موضع گرفتند.

وی اضافه کرد: پیگیری هایی هم از سوی وزارت امور خارجه صورت گرفت اما بنده در خطبه‌های نماز جمعه عنوان کردم که آقایان آن گونه که باید کار نکرده و از همه اهرم‌ها استفاده نمی‌کنند.

امام جمعه زاهدان گفت: بخشی از این مشکلات حاصل از کم کاری خود ناست چرا که مسئولان گزارش دادند که با وجود خشکسالی‌ها میزان بارندگی‌ سالیانه در جنوب استان طی این سالها دو میلیارد متر مکعب بوده در حالی که حقابه سیستان از افغانستان 800 میلیون متر مکعب است و اگر در استان سدهایی احداث شود می‌توان این بارندگی‌ها را مهار کرد و از آن در مصارف مختلف بهره برد و در این صورت دیگر نیازی به حقابه یا استفاده از آب دریای عمان و دستگاه آب شیرین کن نیست.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: مشکل دیگر به خود مردم سیستان بر می‌گردد چرا که اتفاق نظر ندارند و هر کس حرف خود را می‌زند  جهات سیاسی، قومی و حزبی را دنبال می‌کنند و برای نمونه یک نفر بحث آب ژرف را مطالبه می‌کند و فرد دیگر بر استفاده از آب دریای عمان تاکید دارد  و هنوز توافقی صورت نگرفته که در این صورت مسئولان در مرکز کشور نیز ترتیب اثری نخواهد داد‌.

وی گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در پاسخ به درخواست یکی از دانشجویان مبنی بر جلب کردن توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی اظهار کرد: بخشی از کار به خود شما بر می‌گردد و باید در جامعه حضوری فعال داشته و توجه‌ها را جلب کنید تا مردم تاثیرگذاری شما را ببینند و همواره درخواست استفاده از این ظرفیت را داشته باشد.

وی گفت: افزایش تعداد اعضای هیئت علمی حرف منطقی است و دانشگاه باید در این حوزه برنامه‌ریزی داشته باشد چرا که اگر این کار صورت نگیرد باعث تضعیف رشته و دانشجویان خواهد بود و به تدریج جایگاه دانشگاه را تضعیف می‌کند.

دیگر خبرها

  • مسابقات مرحله استانی قرآن، عترت و نماز در دیلم برگزار شد
  • برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران
  • رشد ۲۰ درصدی ثبت نام قرآن آموزان البرزی در سامانه حمد
  • مسابقات قرآن و عترت مرحله ۱۴ گانه در اشکنان
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی
  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد
  • مسابقات قرآن، عترت و نماز مدارس بیضا
  • نتایج آزمون جشنواره سراسری قرآن و عترت (ع) دانشجویان اعلام شد
  • نتایج آزمون جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور اعلام شد
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد