Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@02:46:42 GMT

گنج پنهان در آب های ساحلی چابهار

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۷۴۲۷۵

گنج پنهان در آب های ساحلی چابهار

پرورش ماهی در بستر دریا و با استفاده از قفس، روشی است که با توجه به وجود همه شرایط و پتانسیل های لازم در چابهار، می تواند فرصتی طلایی برای سرمایه گذاران فعال در این حوزه باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل عصرهامون، بازدهی بالا با سرمایه گذاری کم و تولید بیشتر در واحد سطح و همچنین سهولت در توسعه وبرداشت و قابلیت جابجایی از جمله مهم ترین مزایای پرورش ماهی در قفس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استفاده از بستر دریا نیز عاملی تاثیرگذار در جذابیت بیشتر این شیوه پرورش در بین سرمایه گذاران است، چرا که هزینه ها را برای پرورش دهنده به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

بالا رفتن کیفیت گوشت ماهی به واسطه استفاده از غذای طبیعی و زنده علاوه بر کاهش هزینه های تامین غذا، سطح مراقبت های لازم در مقایسه با پرورش در استخر های خاکی و بتونی را نیز کمتر کرده است.
 


بهره برداری حداکثری و اصولی از منابع آب با توجه به اهمیت صرفه جویی آن و تبدیل انرژی به ماده بیشتر با محصور کردن ماهیان در یک فضای محدود، از دیگر مزایای این فعالیت است.

هدایت الله میرمرادزهی، مدیرکل شیلات استان سیستان وبلوچستان در گفتگو با خبرنگار عصرهامون، گفت: پرورش ماهی در قفس در طی دو دهه اخیر به عنوان یکی از ظرفیت های توسعه آبزی پروری کشور مطرح بوده و با توجه به شرایط عمومی و اقلیمی کشور و وجود برخی امکانات زیر بنایی طبیعی و ساختگی همچنان به عنوان یکی از نقاط دست نخورده توسعه مطرح است.

وی خاطرنشان کرد: در همین راستا عملیات اجرایی طرح پرورش ماهی در قفس از سال 94 با جدیت در استان آغاز گردید و در این مدت 64 گروه با ظرفیت تولید 178 هزار تن در سال متقاضی فعالیت در این بخش، تشکیل پرونده داده اند.
 
وی با اشاره به اینکه 11  گروه از این تعداد تاکنون موفق به دریافت مجوز پروانه تأسیس شده اند گفت: ظرفیت تولید این گروه ها در مجموع حدود 20 هزار تن در سال بوده که در حال حاضر تنها یک گروه در حال فعالیت و پرورش ماهی در سواحل جنوبی استان است.

وی تصریح کرد: از جمله اقدامات شاخص شیلات استان در این حوزه برای جذب سرمایه گذار، معرفی مناطق مستعد پرورش ماهی در دریا و پتانسیل های بالقوه نوار ساحلی استان است.

میرمرادزهی ادامه داد: تسهیل در روند اخذ مجوزهای مورد نیاز، ارائه تسهیلات ارزان قیمت جهت توسعه طرح و شناسایی و مطالعه مناطق مستعد در اراضی ساحلی از جمله دیگر اقدامات پشتیبانی کننده طرح مذکور است.

وی مهم ترین مزایا و پتانسیل های پرورش ماهی در این سواحل را شناسایی 6 منطقه مستعد پرورش در دریا و نوار ساحلی استان عنوان کرد و افزود: کیفیت مناسب آب در سواحل این منطقه به سبب عاری بودن از هر گونه آلودگی صنعتی، وجود 9 بندر صیادی و 5 موج شکن چند منظوره در نوار ساحلی از شرق تا غرب استان ، عمق مناسب در حداقل فاصله از سواحل، نیروی کار بومی ماهر و آشنا با فنون دریانوردی و آبزی پروری در قفس از جمله مهم ترین ظرفیت های سواحل استان برای پرورش ماهی در قفس است.
 
مدیرکل شیلات استان با بیان اینکه در حال حاضر فقط دو گونه ماهی سی باس آسیایی از بوشهر و صیبریم از قشم در جنوب کشور به صورت نرسری یا پرستاری تولید و در اختیار متقاضیان قرار داده می شود تاکید کرد: در آینده با تاسیس مراکز تخصصی تکثیر ماهی در چابهار می توان گونه های بومی اقتصادی منطقه را تکثیر و به متقاضیان ارائه کرد که این مستلزم ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی به این عرصه است.

وی با اشاره بر اینکه بازار روسیه مشتری همیشگی ماهی سی باس است گفت: این ماهی در مدت 6 تا 8 ماه به وزن بازاری خود یعنی حدود 600گرم تا یک کیلو گرم می رسد.

وی اذعان کرد: امسال تنها شرکت فعال در این حوزه حدود 200هزار  قطعه بچه ماهی 2 گرمی را از آبادان خریداری و اقدام به ذخیره سازی کرده که پیش بینی می شود با تولید  100 تن ماهی در پایان دوره پرورش همراه باشد.
 
محمد برار، پرورش دهنده فعال در این عرصه که در آب های جنوب استان فعالیت می کند نیز در گفتگو با خبرنگار عصرهامون، تصریح کرد: تا به حال 5 میلیارد تومان سرمایه برای اجرای پایلوت این طرح هزینه شده و منتظر پایان دوره پرورش و شروع برداشت جهت محاسبه میزان بازهی و سود طرح هستیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۴۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | لحظه برخورد گارد ساحلی چین با کشتی فیلیپینی

265 33

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901294

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری اوقاف در پرورش ماهی
  • انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم
  • معرفی ۱۲۴ بسته سرمایه‌گذاری منطقه آزادچابهار به فعالان اقتصادی؛ چابهار بهشت سرمایه گذاری
  • سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش تضمین‌گر تعالی کشور است
  • ببینید | لحظه برخورد گارد ساحلی چین با کشتی فیلیپینی
  • ضعف‌هایی که نباید پشت قهرمانی فوتسال ایران در آسیا پنهان شود
  • توجه به معلم «سرمایه‌گذاری برای کشور» است/ آموزش و پرورش، مسئله اول کشور
  • سازمان اوقاف خود را مخاطب در جبهه پیشران انقلاب اسلامی می‌داند