Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسلامی گفت: شایسته‌سالاری و فساد ستیزی از مهم‌ترین شرایطی است که برای انتصابات وزارت راه و شهرسازی ملاک عمل قرارگرفته است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی در نشست با مدیران حراست‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی بابیان اینکه وظیفه حراست وظیفه مهمی است تصریح کرد: هیچ تردیدی نباید داشت که مهم‌ترین عاملی که می‌تواند به انقلاب ضربه بزند از بین بردن مشروعیت نظام است و دشمن از بدو پیروزی انقلاب همواره تلاش کرد تا مشروعیت نظام جمهوری اسلامی را زیر سؤال ببرد و سال‌ها سعی کرد تا بگوید که نظام ایران دارای مشروعیت نبوده و این نظام حاکم خواست تمامی مردم نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه چندین هزار رادیو، تلویزیون، سایت و رسانه همواره مسئله عدم مشروعیت را در اذهان تبلیغ می‌کنند، افزود: دشمن تلاش دارد با عملیات روانی و بی‌ارزش کردن دست‌آورد‌های انقلاب نظام جمهوری اسلامی را ناکارآمد جلوه دهد که البته با حضور همه‌جانبه مردم در صحنه‌هایی، چون انتخابات و راهپیمایی‌ها و ... و مشارکت بالا نتوانسته به نتیجه مطلوب خود دست یابد.

اسلامی ادامه داد: مردم وظیفه خود را به‌درستی درک کرده و به‌درستی این وظیفه را انجام می‌دهند و همین امر یک پشتوانه محکم برای نظام است به همین علت دشمن فاز عملیات روانی خود را از مشروعیت به سمت مقبولیت نظام جمهوری اسلامی ایران تغییر داد.

وی بابیان اینکه مقبولیت دارای چندین پیش‌فرض مشخص است افزود:یکی از این پیش‌فرض‌ها، فساد اداری است و امیدوار است که با غفلت مسئولین این فساد اداری را به یک باور همگانی تبدیل کند و بتواند این‌گونه جلوه دهد که مسئله فساد اداری به‌صورت سیستماتیک درآمده است و همه افراد مسئول فاسد هستند.

این عضو کابینه رانت و رانت‌خواری، امضاء‌های طلایی و فامیل بازی را جلوه‌های زشت فساد دانست و تصریح کرد: طریقه دوم خدشه به مقبولیت نظام، برهم زدن مناسبات رسمی و انتقال دادن این مناسبات به کانال‌های غیررسمی بود که در قالب تحریم اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: وقتی صحبت از تحریم می‌کنیم یعنی اینکه فروشنده و کسی که مسئول تحصیل درآمد است ارتباط مستقیمی باهم ندارند و همین امر موجب می‌شود که جنس خریداری‌شده هم گران‌تر به فروش برسد و هم باعث ارزش‌افزوده و فساد در سیستم مدیریت کشور شود.

وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه اگر به مردم القا شود که مسئولین همه دزد و فاسد هستند مقبولیت نظام زیر سؤال خواهد رفت گفت: وقتی با چنین دشمنی و چنین نقشه‌ای مواجه هستیم که هدف اصلی آن ساقط کردن نظام جمهوری اسلامی است و به هیچ‌چیز جز منافع خود فکر نمی‌کند تکلیف داریم که از همه ابزار‌ها استفاده کرده و با یک مدیریت قوی و منسجم و انضباط فکری و دقیق و پابرجا به کمک نظام جمهوری اسلامی رفته و به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که مشروعیت و مقبولیت هر دو کنار هم ارتقا یابند، زیرا این دو عامل با یکدیگر رابطه مستقیم دارند به این منظور که در صورت کاهش مقبولیت مشروعیت کاهش می‌یابد و با بالا رفتن مشروعیت به تبع مقبولیت آن نیز افزایش‌یافته است.

وی بابیان اینکه دشمن به نقطه درستی در سیستم مدیریتی ما دست گذاشته است افزود: اگر ما مراقب نباشم می‌تواند از این مسئله نتیجه بگیرد، زیرا مردم با انقلاب خود افراد فاسد را خارج کردند و بعد توقع ندارند که افراد جایگزین آن‌ها با پوشش اسلام، ایمان و قرآن همان فساد‌های دوره گذشته را در سیستم اداره کشور پیاده‌سازی کنند.

اسلامی تصریح کرد: دولت در این چندساله تمهیداتی در پیش گرفت تا بتواند از فضای تحریم خارج‌شده و بهانه‌ها را از دشمن بگیرد که اوج این تمهیدات در برجام خود را نشان داد و ما را از فصل ۷ منشور ملل متحد خارج کرده و به لغو قطع‌نامه‌های سازمان ملل متحد انجامید که می‌توان این مسئله را مهم‌ترین دست‌آورد برجام دانست.

وی با تأکید بر اینکه با اجرایی شدن برجام دیگر بهانه‌ای برای دشمن وجود نداشت و چرخ کشور وارد مسیر خود شده بود، اظهار کرد: کشور در حال طی کردن مسیر توسعه خود بود و در همین لحظه بود که آمریکایی‌ها متوجه شدند که این مسیر توسعه راهی است که آن‌ها را از اهدافشان دور می‌کند و به همین خاطر سریعاً معاهده بین‌المللی خود را برهم زدند.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد:دولت برای اینکه در شرایط فعلی و قبلی سلامت اداری را تضمین کند دست به تصویب دولت الکترونیک زد تا بتواند در بستری شفاف سلامتی خود را ارتقا داده و مردم بتوانند راحت‌تر سرویس خود را دریافت کرده و بسیاری از مراجعات که می‌توانست فساد برانگیز باشد از بین برود و در همین راستا سال گذشته رئیس‌جمهوری دستور داد تا در تمامی ادارات و وزارت‌خانه‌ها یک میز خدمت وجود داشته باشد که همه افراد مراجعه‌کننده تنها از یک فرد و از میز خدمت مسائل خود را پیگیری کنند تا به‌وسیله آن برخورد‌های فیزیکی فسادبرانگیز به حداقل رسد.

به گفته اسلامی اقدامات دولت در رفع تحریم‌ها و ایجاد دولت الکترونیک به ارتقا با ارتقا کیفیت عملکرد و سلامت اداری منجر شد و روزبه‌روز جایگاه مشروعیت و مقبولیت نظام را در بین مردم ارتقا داد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود د. رابطه با وزارت راه و شهرسازی و جایگاه آن نیز در بین مردم گفت:در رابطه با وزارت راه و شهرسازی باید گفت که سه عامل سکونت، فعالیت و حرکت هر سه به این وزارتخانه مربوط و بازندگی مردم سروکار دارد که حرکت تند و یا کند آن باعث حرکت‌های تند و یا کند مردم می‌شود و اگر ما به وظایف خود واقف نباشیم باعث مشکلات برای مردم شده و درنتیجه به کشور و نظام آسیب جدی وارد خواهد آمد.

وی بابیان اینکه در جایگاهی که وزارت راه و شهرسازی قرارگرفته است نقش حراست بسیار مهم جلوه می‌کند، افزود: به همین خاطر نباید نیرو‌ها احساس کنند که در حال انجام به کار اداری صرف هستند، درحالی‌که کار حراست کار مستمر شبانه‌روزی با درگیری‌های بسیار است و این حراستی‌ها هستند که باید از اتفاقات مهم جلوگیری کرده و قبل از وقوع مشکلات جلوی لطمات به کشور را بگیرند.

اسلامی با یادآوری برخی از اتفاقات گذشته در وزارت راه و شهرسازی گفت: اتفاقاتی که درگذشته در این وزارت‌خانه افتاده است به عملکرد کشور لطمه زده و به همین خاطر ۳ تحقیق و تفحص در مجلس شورای اسلامی در مورد عملکرد‌های سازمان‌های تابعه و خود وزارت‌خانه در مجلس در جریان است که باید به آن‌ها رسیدگی شود.

وزیر راه و شهرسازی مهم‌ترین این بحث‌های غیرشفاف را موضوع اختصاص قیر دانست و افزود: موضوع تخصیص قیر بسیار سؤال‌برانگیز شده است، زیرا در چند سال گذشته ۶۰ هزار تن قیر به وزارت راه و شهرسازی تخصیص‌یافته بااین‌حال طبق گزارش‌ها همه این میزان فقط به ۳ پیمانکار اختصاص‌یافته است و حواله قیر‌های تحویلی نیز در حساب این پیمانکاران منظور نشده است که همین عامل مشخص است که فسادی در کار بوده و باید توسط حراست تذکر داده می‌شد.

وی با طرح این پرسش که چرا باید اعمال ما غیرشفاف باشد و پاسخ درستی به دستگاه‌های نظارتی نیز ندهیم، تصریح کرد: چرا درگذشته اجازه داده‌شده است که مسائل آن مقدار پر ابهام باشد و اقدامات به‌گونه‌ای صورت گیرد که راهی جز تحقیق و تفحص برای مجلس باقی نگذارد البته این تحقیق و تفحص‌ها یک سالی است که در مجلس در جریان‌اند و پاسخ‌های گذشته قانع‌کننده نبوده که همین امر باعث شده تا این مسئله به صحن برود و رای‌گیری برای آن صورت گیرد.

اسلامی ادامه داد: در کنار تحقیق و تفحص‌های مجلس باید دقت کرد که بازرسی کل کشور نیز موارد بسیاری را از این وزارت خانه سوال کرده، اما وزارت خانه به سوالات آن‌ها جواب نداده و باعث تنش در این حوزه نیز شده است.

این عضو کابینه دولت دوازدهم بابیان اینکه اتفاقات روی‌داده از دو عامل مدیریت ناآگاه و یا مشکلات سیستم خارج نیست افزود: درصورتی‌که مدیر ناآگاه باشد به‌وسیله تذکر متوجه اشتباه خود خواهد شد، ولی اگر سیستم دارای ایراد است این مسئله به حراست بازمی‌گردد که چرا نتوانسته به مسائل اشراف داشته باشد؟

وی تصریح کرد: درواقع پذیرفته نیست که حراست از مسائل مختلف و گوناگونی که در حوزه وزارت راه و شهرسازی می‌گذرد بی‌اطلاع باشد البته گاهی دیده‌شده است که مردم زودتر از حراست به مسئولین مسائل را گوشزد کرده‌اند که این مسئله با ماهیت حراست که باید همیشه و ۲۴ ساعته بر مسائل اشراف داشته باشد مغایر بوده، زیرا اگر اتفاقی در شرف تکوین باشد از اتفاقات کوچک شروع خواهد شد و اگر در همان وهله اول جلوی آن گرفته شود به بزرگ شدن مسئله منجر نخواهد شد.

اسلامی با تأکید بر اینکه باید حراست به دنبال عوامل برخی از اتفاقات باشد و در صورت یافتن عامل اصلی به‌سوی اصلاح آن گام بردارد اظهار کرد: اتفاقی نباید روی دهد که الزامات ایمنی در آن رعایت نشده باشد و در شرایط عادی در مسائل یومیه باید همه مسائل طبق چک‌لیست انجام شوند.

وی با اشاره به اینکه هیچ ملاحظه‌ای نباید با فاسد داشت و باید طبق سیستم و ضوابط به‌گونه‌ای رفتار شود که فساد در نطفه خفه شده و از بین برود گفت: همه عملیات و مسائل باید به‌صورت درست در وزارت راه و شهرسازی رعایت شود به این خاطر که اگر مشکلی وجود دارد یا در مدیریت فردی یا در سیستم معیوب است که باید به‌وسیله شما این مشکلات یافته و حل شوند.

اسلامی نکته بعدی حائز اهمیت را انگیزه خدمتی در نیرو‌های وزارت خانه خصوصاً حراست دانست و تأکید کرد:نباید بگذاریم در انتصابات و برخورداری‌ها تبعیضی رواج یابد و شایسته‌سالاری باید محقق شود، زیرا این عمل را ما در وزارت خانه با شروع به کار کمیسیون انتصابات آغاز کرده‌ایم و بدون تصویب این کمیسیون هیچ انتصابی را انجام نمی‌دهیم. کارکرد کمیسیون مربوطه بر اساس یک ضابطه شکل‌گرفته و آن شایسته‌سالاری و دوری از فساد است البته باید این کمیسیون‌ها در سازمان‌های تابعه و استان‌ها نیز شکل بگیرد و جلسات آن با حضور رئیس حراست برگزار شود.

وی بابیان اینکه فساد دو نوع است یا مالی یا ضعف مدیریتی گفت:ما نمی‌پذیریم که افراد توسط دیگران برای مسئولیت‌های این وزارت خانه معرفی شوند. باید به شیوه‌ای مدیریت کرد تا رشد سلسله مراتبی نیرو‌ها محقق شده و انگیزه افراد شایسته برای خدمت به مردم افزایش یابد، زیرا اگر انگیزه خدمتی نزول کند مشکلات افزایش می‌یابد.

اسلامی با تأکید بر اینکه باید حراست به‌گونه‌ای حرکت کند که کار از رکود خارج‌شده و به‌سوی حرکت پیش رود افزود: در بحث وزارتخانه نکاتی حائر اهمیت است و آن این است که سرمایه اجتماعی مردم برای ما مهم بوده، زیرا همیشه این وزارت خانه با تجمع‌هایی مواجه است که ناشی از عدم کارایی‌های سیستمی است.

وی با بیان اینکه در امور فعلی وزارت خانه جلب رضایت مردم در سطح کشور و تغییر نگرش‌های قبلی به مردم جاری است اظهار کرد: درگذشته مسئولین قبلی با روش‌های نامناسبی با تجمعات به‌حق مردم برخورد می‌کردند و با ناسزاگویی و بی‌توجهی و بی‌محلی به این تجمعات پاسخ می‌دادند که این امر در این دوره پذیرفته نیست و ما امروز به دنبال آن هستیم که مسکن مهر فعال شود و حراست پیوسته در این حوزه باید مراقبت کند تا در سازمان‌ها و ادارات مربوطه پیگیری و مانیتورینگ صورت گیرد تا کار مردم هرچه سریع‌تر رفع‌ورجوع شود.

وزیر راه و شهرسازی دیگر وظیفه حراست را کمک به تحقق وعده دولت و وزارت راه و شهرسازی برای ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکن در کشور دانست و افزود: برخی از پرونده‌های مسکن و زمین در کشور ممکن است معارضین ۳۰ ساله داشته باشد که در آن‌ها مردم گرفتارشده‌اند و باید شیوه‌ای اتخاذ شود که با شناسایی مشکل و گیر موضوع توسط حراست و یافتن عامل گرفتاری مردم به رفع آن‌ها مبادرت شود تا از رفت‌وآمد‌های اضافی مردم که باعث زحمت برای آن‌هاست جلوگیری شود.

وی بابیان اینکه در حوزه ریل، جاده، هوایی و دریایی نیز ما با مردم در ارتباط مستقیم هستیم، گفت: باید به دنبال آن باشیم که مشکلات در این حوزه‌ها به‌سرعت حل شوند به‌طور مثال در حوزه هوایی باید در مورد تأخیر‌های به وجود آمده در پرواز‌ها به مردم پاسخگو باشیم و اگر فردی مردم را در بی‌خبری قرارداد که باعث اعتراض و از دست رفتن سرمایه‌های انسانی خواهد شد این رفتار ناپسند توسط حراست گوشزد شده تا مسئله کوچک به یک بحران تبدیل نشود همچنین در حوزه حفظ اموال و رسیدگی به وسایل همراه مسافران نیز حراست مسئول است تا در کمترین زمان امنیت کامل وسایل سپرده‌شده به هواپیما یا راه‌آهن و یا هر وسیله نقلیه عمومی را که زیر نظر وزارت راه و شهرسازی به فعالیت می‌پردازد به دست مردم برساند.

اسلامی با اشاره به اینکه در بحث کامیون داران نیز همین غفلت از رسیدگی و پاسخ گوئی باعث آن مشکلات شد، افزود: نباید ما اجازه دهیم که این مشکلات دوباره تکرار شوند و مهم‌ترین نکته‌ای که در حوزه سرمایه انسانی و مقبولیت عمومی وجود دارد مسئله پیش‌بینی و پیشگیری است که این دو مسئله مهم از کانال حراست پیگیری می‌شوند.

وی در پایان به‌صورت تیتر وار به موضوعات ارائه‌شده پرداخت و گفت: سلامت اداری و دولت الکترونیک و حذف ارتباط متقاضی با کارمندان، کارآمدی مدیریتی در همه حوزه‌ها، نظارت در جهت یافتن مقصر (فرد یا سیستم) و پایش سرمایه اجتماعی کشور و مراقبت برای پیش‌بینی و پیشگیری مهم‌ترین مسائلی است که باید به آن‌ها رسیدگی شود.

به گفته وزیر راه و شهرسازی مأموران حراست باید مثل الماس شفاف باشند و مراقبت کنید تا افراد ناصالح شناسایی‌شده و با آن‌ها قطع همکاری صورت گیرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت راه و شهرسازی فسادستیزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۷۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لبه تیغ

سروش قاسمی: پس از سخنان اصغر جهانگیر(سخنگوی قوه قضاییه) در باب شکسته شدن حکم اعدام بابک زنجانی به 20 سال حبس که تا امروز بیش از 10 سال آن را گذرانده است، واکنش ها و بازتاب های متفاوتی را شاهد بودیم. در ابتدا باید به این نگاه و تغییر رویه قوه قضاییه تبریک گفت و به به مسیر و عملکرد خشنود بود، زیرا که جامعه ما به جایی رسیده است که باید بداند راهکار اعدام نیست و نبوده است. اگر با اعدام چیزی می خواست حل شود، مطمئنا بعد از اعدام  وحید مظلومین معروف به سلطان سکه، قیمت سکه افت می کرد یا حداقل ثابت می ماند، ولی الان می بینیم افت که نکرده است هیچ، بلکه ده برابر هم شده است!
اما پس از آن کلیپی از سخنان حسن روحانی بازنشر می شود و در آن لبّ لباب مطلب این است که این پول کجاست؟ امروز نیز بیشترین دغدغه مردم در ایران اقتصاد است و همیشه با چنین اتفاق هایی مردم ریزبین تر می شودند که این پول کجاست؟ و متأسفانه هنوز پاسخی درخور در این باب داده نشده است و از ارجاع پول صحبت می شود، ولی اقناع مردم صورت نگرفته است. در اینجاست که باید از رویه جدید قوه قضاییه خوشحال بود، اما در عین حال، در خصوص اقناع مردم باید نگران بود. چرا که پرونده بابک زنجانی چند بعد دارد: بعد روانشناختی، بعد تصمیم گیری، بعد قانونی، بعد بین المللی، بعد تحریم

1- بعد روانشناختی: در بعد روانشناختی تبعاتی که این پرونده بر روح تک تک ایرانیان گذاشته است، غیر قابل جبران یا شاید سالیان سال طول بکشد که جبران شود، گاهی در شبکه های مجازی می بینید که برای ارزیابی رقم آن از عدد استفاده نمی شود و آن را به صورت قیاسی می بینند. یعنی: یک میلیارد کیلو برنج ایرانی یا یارانه 400 میلیون نفر در یک ماه یا 6 ورزشگاه مدرن و 200 میلیون کیلو گوشت گوسفندی.

برای مردمی که این روزها زیر شدیدترین فشارهای اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند، چنین رقم هایی از بعد رواشناختی بسیار تکان دهنده و سخت است. اینکه این اعتماد روانی چگونه بازگردد، جای بسی سوال است.

2-بعد تصمیم گیری: در بعد تصمیم گیری که در ویدئو بازنشر شده از حسن روحانی هم مشاهده می کنیم، در دوران دولت بهار چه کسی اجازه چنین کاری را به بابک زنجانی داده است و چگونه بابک زنجانی سر بر می آورد و چرا کسی دیگر متصدی چنین امری نمی شود؟
این سوال نیز بسیار جای تامل دارد و حتی نه در پرونده بابک زنجانی که در اکثر پرونده های فساد چنین سوالاتی مطرح می گردد و پاسخ به آن راهی ندارد جز ریشه یابی این پرونده و به قول رییس جمهور پیشین: باید ریشه را پیدا کرد وگرنه فساد از بین نمی‌رود.

3-بعد قانونی: ضمن دفاع تمام قد از رویه جدید قوه قضاییه که همراه با نگاه حقوق بشری است، اما سوالات بسیاری پیش روی مردم هست. از جمله مقایسه ی نحوه برخورد با دیگر موارد و جرایم و حتی نحوه برخورد با دیگر موارد فساد است. از دل جامعه اینگونه شنیده می شود که چرا و چگونه وحید مظلومین (سلطان سکه)در مدت کوتاهی برایش پرونده تشکیل می شود و اعدام می گردد، اما در مورد پرونده بابک زنجانی سال ها چنین پرونده ای جریان می یابد و در آخر حکم شکسته و به 20سال حبس که نیمی از آن نیز کشیده است، اکتفا می شود؟!
در این بعد باید مردم را قانع کرد. در اینجا کار به انسان هایی که جنایت را خودی و غیر خودی می بینند نداریم، زیرا عده ای جنایت مرگ جورج فلوید را شاید جنایت ندادند، چون اصلا در دید این افراد جنایت نیز سیاست زده است، اما بحث در اینجا نگاه حقوق بشر است و روند بسیار خوبی که شکل گرفته است؛ ولی باید همراه با اقناع مردم باشد و نگاهی که مردم بدانند آن رویه اعدام تمام شده است و حالا به این نتیجه رسیده ایم که اعدام راه حل نیست و باید نوع دیگر  فساد را ریشه یابی کنیم و بنیان گذشته فرو ریخته شده و طرحی نو در انداخته ایم.

4-بعد بین المللی: در این سالیان فسادهایی که در ایران شکل گرفته است، اگر نگوییم بی سابقه، مطمئنا کم سابقه در جهان کنونی است/ این نیز می تواند به حیثیت جنبه بین المللی ایران عزیز نیز خدشه جبران ناپذیری وارد کند و در سطح جهان همانگونه که کشورهای امریکای جنوبی و افغانستان را با قاچاق مواد مخدر می شناسند، ایران را نیز با فساد بشناسند و این نتیجه ای ندارد جز فرار سرمایه؛ زیرا سرمایه گذار به این فکر می کند که یا باید وارد چرخه فساد شود یا سرمایه اش هر لحظه امکان از بین رفتن دارد و این باعث می شود که روند اداری و شفاف سرمایه گذاری و اقتصاد به روند پشت پرده ها و رانتی تبدیل شود که به مرور اقتصاد کشور را ویران کند و در بعد دیگرش سرمایه گذار با خود چنین می گوید که باید با دلال مصاحبت کند تا به سود برسد و تمام این موارد باعث می شود که اقتصاد درجا بزند.

5-بعد تحریم: مهمترین بعد می توان به بعد تحریم های کمر شکن اشاره کرد که در دولت های نهم و دهم بر سر مردم ایران ویران شد و هنوز تبعات آن نیز در سیاست و اقتصاد کشور مشاهده می شود، تبعاتی که به خاطر بی خردی بر مردم ایران وارد شد و تحریم های نفتی و بانکی ای شکل گرفت که باعث حضور و مشاهده فسادهای بزرگی چون بابک زنجانی بودیم، زیرا کشور به حالت نرمال نمی توانست نفت بفروشد و باید تحریم ها را دور می زد و در حالت تحریم و دور زدن تحریم چنین فسادهایی حتما امکان پذیر است، زیرا شما نفت را به فردی می دهید و او باید با هر روشی که می تواند نفت را بفروشد و حالا پول نفت را چگونه به دولت تحویل دهد یا حتی اصلا تحویل ندهد و هزار اما و اگر دیگر، پیش رو است. زیرا حتی اگر اعدام هم شود وقتی پول نفت به دولت تحویل داده نشود و در چرخه اقتصادی و بهبود زندگی مردم نباشد و برای اقتصاد و جیب مردم هیچ سودی نداشته باشد چه فایده دارد؟
 ولی بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید شاهد بودیم که میزان فساد به خاطر برداشته شدن تحریم چقدر کمتر شده بود و این چیزی نیست جز یک کلام که: تحریم باعث فساد می شود.

در پایان باید به این نکته اشاره کرد که برداشته شدن تحریم و همانگونه که آقای صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت می گویند باید اف ای تی اف را عملی کرد، زیرا باعث شفافیت مالی می گردد و سعی کرد رویه برجام را ادامه داد و تعامل را با جهان از سر گرفت، زیرا شکوفایی اقتصادی و از بین رفتن فساد دو بخش دارد که یک بخش رویه قضایی است که نشانه های تغییر را مشاهده می کنیم و باید از این رویه خشنود بود و یک بخش دیگر نیز اقتصاد باز و شفاف است؛ که راهی جز تعامل با دنیا و رویه برجام نداریم. زیرا نیاز به سرمایه گذاری چه در داخل و خارج داریم. و این راهی نیست جز حرکت به لبه تیغ؛ که البته با تکیه بر خرد می توان به سمت آینده ای روشن گام برداشت.

دیگر خبرها

  • معاونان وزیر راه و شهرسازی به مشکلات مردم قم رسیدگی می کنند
  • تخریب مدیران شایسته باعث کُند شدن مسیر رشد و ترقی می‌شود
  • ارتش اسرائیل رسما آغاز مرحله عملیات زمینی به شرق رفح را اعلام کرد
  • ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد
  • پیکرهای یافته‌شده در گورهای جمعی غزه آثار شکنجه داشتند
  • جزئیات ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور | تفاهم‌نامه جدید وزارت راه و نیروهای مسلح
  • مدیران برای برنامه ریزی استان تهران نیاز‌ها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌‌ریزی استان تهران نیازها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌ ریزی در استان تهران نیازها را شناسایی کنند
  • لبه تیغ