Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@15:37:22 GMT

آیا ارتش اروپایی تشکیل می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۸۰۰۲۳

آیا ارتش اروپایی تشکیل می‌شود؟

خبرگزاری مهر: همسویی دو کشور آلمان و فرانسه به سال ۱۹۵۴ میلادی یعنی زمانی که معاهده پاریس به منظور تاسیس اتحادیه اروپای غربی به امضا رسید، باز می‌گردد.

پس از آن دو کشور با به عضویت در آمدن در جامعه اقتصادی اروپا به نوعی رهبری اروپا را در دست گرفتند. همکاری‌های دو کشور تا جایی پیش رفت که سران آن‌ها تصمیم به امضای یک معاهده دوستی را اتخاذ کرده و در سال ۱۹۶۳ «کنراد آدنائر» صدراعظم وقت آلمان و «ژنرال دوگل» رئیس جمهوری فرانسه در کاخ الیزه با یکدیگر دیدار کرده و این معاهده را به امضا رساندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سرنوشت ارتش اروپایی چه شد؟
در آن زمان مقرر شد تا دو کشور علاوه بر همکاری‌های سیاسی در زمینه‌های اقتصادی و فرهنگی نیز با یکدیگر تشریک مساعی داشته باشند.

رهبران و مقامات دو کشور فرانسه و آلمان از سال ۱۹۶۳ تاکنون قریب به ۱۰۰ دیدار و گفتگو در راستای اجرای معاهده دوستی انجام داده اند. همسویی سیاست‌های فرانسه و آلمان از جمله عوامل و دلایلی بود که هر دو کشور در نهاد‌ها و سازمان‌های متعدد بین المللی به عضویت در آمده و فعالیت‌های محوری را نیز در دست بگیرند. سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، سازمان امنیت و همکاری اروپا، پیمان شنگن، آژانس انرژی اتمی اروپا از جمله نهاد‌های مهمی هستند که هر دو کشور در آن‌ها عضویت دارند.

فرانسه و آلمان در ادامه همکاری‌های خود تصمیم به ایجاد سیستم پولی اروپا موسوم به EMS کردند که در سال ۱۹۷۹ میلادی که «هلموت اشمیت» صدراعظم وقت آلمان و «ژیسکار دستن» رئیس جمهوری فرانسه بود، محقق شد.

یکی از مسائل مهمی که دو کشور بر آن تأکید دارند تشکیل ارتش مشترک اروپایی است. تشکیل این ارتش از زمانی که ترامپ کشور‌های اروپایی را در خصوص پرداخت سهمیه خود در ناتو تحت فشار گذاشت شکل جدی تری به خود گرفته است.

مقامات آلمانی و فرانسوی نیز اخیراً بر آمادگی فنی برای تشکیل این ارتش سخن رانده اند و عزم خود را برای تشکیل این ارتش جزم کرده اند.

بازخورد‌های مثبت سیستم پولی اروپا سبب شد که این بار رهبران دو کشور به فکر ایجاد پول واحد اروپایی افتاده و در سال ۱۹۹۱ در جریان امضای پیمان ماستریخت «هلموت کهل» صدراعظم وقت آلمان و «فرانسوا میتران» رئیس جمهوری فرانسه متعهد شدند که موضوع پول واحد اروپایی را به جریان انداخته و برای تحقق هر چه سریعتر آن همکاری‌های مشترکی انجام دهند.

تلاش‌های مجدانه دو کشور آلمان و فرانسه در سال ۱۹۹۵ میلادی به ثمر نشست و «یورو» پس از گذراندن مراحل تکنیکی در ژانویه سال ۱۹۹۹ بطور رسمی در بازار‌های اروپایی وارد شد.

سرنوشت ارتش اروپایی چه شد؟
در عین حال باید به این نکته اشاره کرد که دو کشور در تمام موارد و زمینه‌ها بطور کامل همسو نبوده، بلکه گاهی رقابت نیز چاشنی مراودات آن‌ها شده است. برای نمونه می‌توان به عدم تمایل فرانسه نسبت به گسترش اتحادیه اروپا به سمت اروپای شرقی اشاره کرد.

از دیگر این موارد می‌توان به همکاری‌های پشت پرده لندن و پاریس برای تضعیف آلمان در نهاد‌های اروپایی اشاره کرد، چرا که آلمان همواره سعی دارد تا نقش محوری خود را در نهاد‌ها و ارگان‌های اروپایی تقویت و پر رنگ کند. هنگامی که آلمان سعی دارد تا اروپایی شرقی را تحت نفوذ و تسلط خود در آورد، لندن و پاریس برای تضعیف قدرت آلمان قدم بر می‌دارند.

به هر روی دو کشور آلمان و فرانسه دوره‌های پر فراز و نشیبی را در مسیر روابط خود پشت سر گذرانده اند، که بازخورد کلی آن از سوی هر دو کشور مثبت ارزیابی شده و می‌شود. تا جایی که اکنون پس از گذشت ۵۶ سال از معاهده دوستی منعقد شده میان دو کشور رهبران آن‌ها تصمیم به امضای پیمان دوستی گرفته اند که به نوعی علاوه بر تحکیم معاهده ۱۹۶۳ با توجه به اقتضائات زمانی در بسط و توسعه همکاری‌های دوجانبه تاکید دارد.

سرنوشت ارتش اروپایی چه شد؟
امروز شهر آخن واقع در ایالت نوردراین-وستفالن میزبان «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان برای امضای پیمان دوستی دوباره میان دو کشور است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که یکی از دلایل تجدید پیمان دوستی میان آلمان و فرانسه عدم ذکر نقش آفرینی دو کشور در عرصه اروپا است. صدراعظم آلمان در همین راستا تاکید کرد که برلین و پاریس تاکنون اقدامات شایان توجهی برای تحقق اهداف اروپایی انجام داده اند، هر دو کشور سعی دارند تا با ایجاد وحدت اروپایی توازن در قاره سبز را رقم بزنند. اکنون زمان آن فرا رسیده تا با یادآوری معاهده ۱۹۶۳ زمینه همگرایی بیشتر میان دو قدرت مهم اروپایی فراهم شود.

در خصوص مفاد پیمان دوباره دوستی میان فرانسه و آلمان می‌تواند به این نکات اشاره داشت که دو کشور سعی در افزایش توانمندی‌های اروپا در راستای خودمختاری و استقلال داشته و بر اساس آن ۲ کشور متعهد می‌شوند که تعامل اقتصادی بیشتری در چارچوب منطقه یورو داشته باشند. در عین حال دو کشور با افزایش سطح توانمندی‌ها و همکاری‌های نظامی خود در صورت لزوم به اعزام نیرو‌های مشترک نظامی اقدام کنند.

منبع: فردا

کلیدواژه: ارتش اروپایی فرانسه معاهده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۰۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتش آلمان حضور نظامی در اقیانوس هند و آرام را تقویت می‌کند

وزارت دفاع آلمان از اعزام دو ناو جنگی به سمت اقیانوس هند و آرام و برگزاری چندین مانور برنامه ریزی شده با کشورهای منطقه از جمله هند خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ان‌تی‌وی"، نیروی دریایی آلمان دو کشتی به آن سوی دنیا می فرستد. یک ناوچه و یک کشتی تدارکاتی در راه به سمت اقیانوس هند و اقیانوس آرام هستند. چندین تمرین با کشورهای دیگر برنامه ریزی شده است. نیروی هوایی هم درگیر این عملیات شده است.

به این ترتیب دو ناو نیروی دریایی آلمان روزگذشته به سمت اقیانوس هند و اقیانوس آرام حرکت کردند. بر اساس اطلاعات منتشر شده کشتی تدارکاتی "Frankfurt am Main" از ویلهلمشاون و ناوچه "بادن-وورتمبرگ" از روتای اسپانیا حرکت کرد. این کشتی ها قرار است در دریا ملاقات کنند و تا دسامبر در جریان باشند. چندین تمرین با کشورهای شریک از جمله هند برنامه ریزی شده است. این کشتی ها برای کمک به آزادی مسیرهای دریایی در نظر گرفته شده اند. نیروی هوایی آلمان نیز دخیل است. البته این یک عملیات نیست زیرا هیچ دستوری از سوی بوندستاگ (پارلمان آلمان) برای آن وجود ندارد.

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان در این باره گفت این کشتی ها از کانال پاناما، دریای چین جنوبی و دریای سرخ عبور کرده اند. به گفته وی باید در زمان مناسب تصمیم گیری شود که آیا از تنگه تایوان عبور کنیم یا خیر. هنوز تصمیمی در ین باره گرفته نشده است. این سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات گفت: "با توجه به این واقعیت که برخی از متحدان و نیروهای شریک از آنجا عبور می کنند، این البته یک گزینه است."

ناو «بایرن» قبلاً از آگوست 2021 تا فوریه 2022 در مأموریت مشابهی حضور داشت. این کشتی جنگی البته در آن زمان از تنگه تایوان عبور نکرد. عبور از این گذرگاه باعث خشم چین می شود.

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان هم اخیراً احتمال عبور «بادن-وورتمبرگ» از تنگه تایوان را رد نکرد. وی در جریان سفر به نیوزیلند گفت که مسیر کشتی جنگی و یک کشتی تدارکاتی از قبل اعلام نخواهد شد. وی در عین حال تاکید کرد که "حق عبور مسالمت آمیز" در مورد تنگه تایوان نیز اعمال می شود. به گفته وی همان قوانین در آنجا اعمال می شود که در تمام مناطق دریایی مشابهی که کشتی های ما و سایر کشتی ها در آن تردد می کنند. ماموریت آموزشی این دو کشتی بر همین اساس انجام می شود.

"بوریس پیستوریوس"، وزیر دفاع فدرال آلمان از یک «عملیات بزرگ اما بسیار طولانی» صحبت کرده و گفت: یک ماموریت همراه با ناوچه "بادن-وورتمبرگ" تا پایان سال برنامه ریزی شده است. به گفته وی این کشتی‌ها، از جمله، در تمرین‌هایی با شرکای بین‌المللی در اقیانوس آرام شرکت خواهند کرد.

به گفته وزارت دفاع آلمان حدود 200 سرباز در "فرانکفورت آم ماین" مستقر هستند، در حالی که "بادن-وورتمبرگ" روز سه شنبه با حدود 180 سرباز جنوب اسپانیا را ترک کرد. پیستوریوس در سخنانی گفت: قرار است این دو کشتی در چند روز آینده در اقیانوس اطلس ملاقات کنند و "بازدیدهای بندری و همکاری و تمرینات متعددی را با شرکای خود در سراسر جهان طی 210 روز آینده انجام دهند.

به گفته پیستوریوس، شرکت در یک رزمایش بین‌المللی در سواحل هاوایی برنامه‌ریزی شده است، و کشتی‌ها همچنین حضور آلمانی‌ها را در اقیانوس هند و اقیانوس آرام نشان خواهند داد. پیستوریوس گفت: این منطقه ای با اهمیت استراتژیک جهانی فزاینده، همچنین برای آلمان و اروپا است. پیستوریوس ادامه داد: ما می خواهیم به ثبات، امنیت و باز بودن مسیرهای ترانزیتی کمک کنیم، همچنین به این دلیل که مستقیماً بر ما تأثیر می گذارد. به گفته وی نگاه از راه دور ، عدم حضور و عدم دفاع از نظم مبتنی بر قوانین، گزینه ای برای آلمان نیست و نخواهد بود.

پیستوریوس همچنین گفت، همزمان با نیروی دریایی، نیروی هوایی نیز "در سراسر جهان حرکت خواهد کرد". این وزارتخانه گفت: "نیروی هوایی در مجموع در پنج رزمایش بین المللی در آلاسکا، ژاپن، هاوایی، استرالیا و هند با بیش از 30 هواپیما شرکت خواهد کرد."

هم زمان با آغاز این ماموریت دولت چین به آلمان درباره عبور کشتی‌های جنگی این کشور از تنگه تایوان هشدار داده و این را اقدامی در جهت تحریک و تهدید حاکمیت و امنیت چین دانست.

لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در سخنانی در پکن گفت: چین همیشه به حق آزادی دریانوردی احترام گذاشته است، اما قاطعانه این مسئله را رد می کند که هر کشوری به نام آزادی دریانوردی، حاکمیت و امنیت چین را تحریک و تهدید کند. وی تاکید کرد: امید است کشورهای خارج از منطقه آسیا و اقیانوسیه برای صلح و ثبات در تنگه تایوان مشکل ایجاد نکنند.

عبور از تنگه تایوان می تواند به عنوان یک اقدام تحریک آمیز علیه چین تلقی شود. جمهوری خلق چین مدعی جمهوری دموکراتیک تایوان به عنوان قلمرو خود است. دولت مرکزی پکن در تلاش برای "اتحاد مجدد" با این جزیره است و بارها تهدید به حمله کرده است.

هشدار چین به آلمان درباره عبور ناوهای جنگی از تنگه تایوان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دلزدگی اروپایی‌ها از دموکراسی درحال افزایش است
  • ارتش آلمان حضور نظامی در اقیانوس هند و آرام را تقویت می‌کند
  • کشورهای اروپایی با بیشترین تولید ناخالص داخلی
  • نبض گردشگری اروپا در دست چینی‌ها
  • چین و فرانسه تشکیل کشور مستقل فلسطین را خواستار شدند
  • پیشنهادهای بزرگ به بایرن مونیخ؛ پپ گواردیولا را برگردانید!
  • درخواست رئیس جمهور فرانسه از رئال برای امباپه
  • هشدارهای آمریکا درباره سفر به آلمان جدی شد
  • فرانسه بی‌اخلاقی در صنعت فیلم را جدی گرفت/ تشکیل یک کمیسیون دولتی
  • تقدیر رئیس‌جمهور چین از روابط پکن و پاریس