Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالرضا فرجی‌راد در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به رویکرد اتحادیه اروپا نسبت به نشست ضد ایرانی لهستان گفت: اتحادیه اروپا، نهاد و سازمان یکدستی نیست و متعاقبا درخصوص ایران و برجام نیز مواضع واحدی ندارد بلکه در درون خود دارای اختلافات کوچک و بزرگی هستند. در این چارچوب، کشورهای بزرگ اروپایی که در غرب اروپا هستند، از برجام حمایت و کشورهای کوچک که اغلب در شرق اروپا حضور دارند، به امریکا نزدیک‌تر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتحادیه اروپا مخالف برگزاری نشست لهستان است

وی با بیان اینکه کشورهای اصلی و مهم اتحادیه اروپا بر حفظ برجام و تقویت مناسبات با ایران تاکید دارند، اظهار داشت: سیگنال‌هایی که این کشورها تا به امروز فرستاده‌اند حاکی از منفی بودن نظر آنها نسبت به این نشست و برگزاری آن است. آنها متوجه بودند پمپئو در سفر اخیر خود به هشت کشور اروپایی درباره این نشست حرف زد و تنها درباره ایران سخن گفت و درصدد موجهه ساختن خروج امریکا از توافق هسته‌ای است.

این استاد ژئوپولتیک دانشگاه با بیان اینکه امریکا با برگزاری نشست لهستان می‌خواهد از انزوای سیاسی خارج شود، تصریح کرد: اگر سران اتحادیه اروپا در نشست لهستان حاضر شوند، این حضور با سیاست‌ها و مواضعی که تاکنون اتخاذ کرده‌اند، در تضاد و منافات قرار دارد و کارشان را برای اجرایی ساختن سازوکار ویژه مالی با مشکل روبه‌رو می‌سازد هرچند که نگران از خروج ایران از برجام به خاطر در اجرای سازوکار ویژه مالی هستند.

حمایت از برجام و ایران اولویت کشورهای اروپای شرقی نیست

فرجی راد ادامه داد: کشورهای بزرگ و اصلی اروپا مانند آلمان، فرانسه، ایتالیا و حتی بریتانیا تاکنون مواضع مثبتی نسبت به نشست لهستان نشان نداده‌اند مگر آنکه تضمین‌های کافی را بگیرند که ایران یا برجام اولویت اصلی این اجلاس نیست.

وی با بیان اینکه برای کشورهای اروپای شرقی حمایت از برجام و ایران، اولویت نیست، خاطرنشان کرد: اولویت نخست و اساسی آنها حفظ امنیت‌شان در مقابله با روس‌ها و افزایش مناسبات اقتصادی با امریکا در برابر اروپای غربی است. از این‌رو، ورشو چندین سال است که در حال کوک کردن و نواختن ساز مخالف در برابر اتحادیه اروپا است و این مسئله، با روی کار آمدن دولت راستگرا تقویت شده است.

کشورهای بزرگ اروپا نگران فروپاشی اتحادیه اروپا هستند

این مدیرکل پیشین وزارت امور خارجه افزود: لهستان به نوعی مهمترین کشور حوزه اروپای شرقی محسوب می‌شود و محوریت کشورهای این منطقه را در اختیار گرفته است. در این چارچوب آنها توانسته‌اند کشورهای دریای بالتیک یعنی ی لیتوانی، لتونی و استونی و همچنین عمده کشورهای حوزه بالکان از جمله آلبانی و مجارستان را با خود همراه کند.

فرجی‌راد با یادآوری نگرانی کشورهای اروپای غربی نسبت به فروپاشی اتحادیه اروپا ابراز داشت: کشورهای بزرگ اروپا یعنی فرانسه، آلمان و ایتالیا نگران فروپاشی اتحادیه اروپا هستند. پس از خروج برگزیت، کشورهای اروپای جوان (اروپای شرقی) از اتحادیه اروپا خارج شوند. فشارهای روسیه نیز تشدید شده و به همین خاطر، آنها در این شرایط دست روی دست می‌گذارند.

نشست لهستان می‌تواند موجب افزایش شکاف‌ها نسبت به ایران در اروپا شود

وی با اشاره به مناسبات میان ورشو و واشنگتن بیان کرد: لهستان تقریبا مهمترین کشور شرق اروپا محسوب می‌شود. این کشور رشد اقتصادی بالایی طی سال‌های اخیر داشته است، جمعیت زیادی دارد و وسعت سرزمینی‌اش نیز زیاد است. تقریبا می‌توان گفت که لهستان به همراه آلبانی مهمترین متحد امریکا در اروپای شرقی است. در این چارچوب، امریکا لهستان را راضی کرده است تا میزبان اجلاس هفته‌های آتی در ورشو درباره خاورمیانه باشد.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی امتیاز دیگر برگزاری نشست ورشو را افزایش شکاف میان اعضای اتحادیه اروپا دانست و یادآور شد: اعضای اتحادیه اروپا هم‌اکنون نیز درباره ایران، حمایت از برجام و اجرایی شدن سازوکار ویژه مالی اختلاف‌نظر دارند و برگزاری این نشست می‌تواند موجب افزایش شکاف‌ها در اتحادیه اروپا و متزلزل شدنش شود که این مسئله برای امریکا مطلوب است زیرا ترامپ هم خواستار نابودی امریکا است.

گفت‌وگوهای میان ایران و اروپا افزایش یابد

فرجی‌راد با بیان اینکه افزایش شکاف‌ها در اتحادیه اروپا موجب نزدیکی کشورهای اروپای شرقی به امریکا می‌شود، عنوان کرد: به غیر از کشورهای اروپای شرقی، امریکایی‌ها توانسته‌اند کشورهای حوزه بالکان، دریای بالتیک و حتی کشورهای شمال اروپا مانند دانمارک و هلند را به سمت خود بکشد که این مسئله می‌تواند موجب آن شود که کشورهای بیشتری از خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای حمایت کنند زیرا به غیر از رژیم صهیونیستی، عربستان، بحرین و امارات، کشور دیگری از اقدام امریکا درباره برجام حمایت نکرده است.

وی درباره تاثیر برگزاری نشست لهستان در روابط ایران و اروپا گفت: مناسبات ایران و اتحادیه اروپا بستگی به این مسئله دارد که طرفین در یک ماه آینده چگونه با یکدیگر تعامل کنند. من معتقدم باید در یک ماه آینده گفت‌وگوها و رایزنی‌های میان ایران و اروپا افزایش یابد و طرفین نزدیک‌تر از همیشه با یکدیگر تعامل کنند.

سفیر اسبق ایران در نروژ و مجارستان با بیان اینکه هدف از برگزاری نشست لهستان خروج ایالات متحده از انزوا، افزایش فشارها علیه ایران و ایجاد شکاف بیشتر در اروپایی‌ها درباره حمایت‌شان از برجام و از هم‌پاشاندن اتحادیه اروپا است، اظهار داشت:‌ در حال حاضر، هرچه اتحادیه اروپا تضعیف بشود و شکاف‌ها میان اعضای اتحادیه بیشتر شود، به ضرر ایران خواهد بود و متزلزل شدن مناسبات درونی اتحادیه اروپا به سود ما نیست.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران و لهستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۰۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران خبر داد و نوشت که در این گفتگو بر اهمیت کاهش تنش‌ها در منطقه تاکید کرده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بورل با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: با حسین امیرعبداللهیان گفتگو کردم تا بار دیگر بر اهمیت خویشتنداری و تنش زدایی در منطقه تاکید کنم.

وی در سایه ادعا‌ها علیه برنامه صلح‌آمیز اتمی کشورمان، به «ضرورت ادامه همکاری‌ها در زمینه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» هم اشاره کرد.

برنامه اتحادیه اروپا برای تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران در پی عملیات وعده صادق، از دیگر موضوعاتی است که به گفته بورل در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان مورد بحث قرار گرفت. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: «من تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران را توضیح دادم.»

اتحادیه اروپا در تداوم سیاه‌نمایی غرب علیه دفاع مشروع کشورمان دربرابر اقدام تجاوزکارانه رژیم تروریستی صهیونیستی قصد دارد تا تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند. وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا هفته پیش در این زمینه به توافق رسیدند.

به گفته بورل تحریم‌های جدید، ممنوعیت انتقال قطعات مورد نیاز برای تولید پهپاد و موشک در ایران و صادرات آن به آنچه گروه‌های نبابتی ایران در منطقه خواند، شامل می‌شود. جزئیات این تحریم‌ها تا زمان انتشار این خبر، به صورت رسمی اعلام نشده است.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

امیرعبداللهیان پیشتر در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم ایران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: مایه تأسف است که اتحادیه اروپا در ایجاد محدودیت غیرقانونی بیشتر علیه ایران سریع تصمیم می‌گیرد، فقط به این دلیل که ایران از حقش برای دفاع از خود در برابر تجاوزات گستاخانه رژیم اسرائیل استفاده کرده است.

وی گفت: اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند. در حالی که رژیم اسرائیل به نسل‌کشی فلسطینیان با ارتکاب جنایات جنگی ترکیبی و حملات موشکی و ایجاد قحطی ادامه می‌دهد، واکنش اتحادیه اروپا به آن تقریباً چیزی بیش از کلمات توخالی نیست.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: اتحادیه اروپا باید مسئولانه عمل کرده و رژیم اسرائیل را تحریم کند.

دیگر خبرها

  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • جزئیات تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • مجارستان جلوی کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان را گرفته است
  • تراژدی جدید برای پناهندگان در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود