Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-26@04:19:47 GMT

با هوش مصنوعی شهروند بهتری باشید

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۸۱۵۲۶

بدون شک هوش مصنوعی پدیده مهم تکنولوژی در سال‌های اخیر است و انتظار می‌رود که اهمیت آن در سال‌های آینده بیشتر هم بشود. در حقیقت همین موضوع باعث می‌شود شرکت‌ها و غول‌های بزرگ تکنولوژی تمام تلاش خودشان را برای همراهی و بهره‌گیری بیشتر از هوش مصنوعی و ایجاد نوآوری‌های بیشتر در آن، به کار ببندند.

به گزارش دنیای اقتصاد، اهمیت هوش مصنوعی حالا آن‌قدر است که مدیر ارشد تکنولوژی شرکت مایکروسافت آن را ضرورتی برای زندگی آینده می‌داند و معتقد است که درک هوش مصنوعی در آینده، کمک می‌کند تا شهروندان بهتری شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لزوم درک پدیده AI

کوین اسکات در این مورد می‌گوید: فکر می‌کنم برای آنکه در قرن بیست و یکم یک شهروند آگاه باشیم، لازم است کمی درباره هوش مصنوعی بدانیم؛ چون ما نیاز داریم که بتوانیم در فضای روز جامعه بمانیم و با آن تعامل داشته باشیم. برای آنکه شهروندی فعال باشیم، نباید پدیده هوش مصنوعی برایمان بیگانه باشد. او در مصاحبه‌ای که به تازگی با وب سایت VentureBeat انجام داده، ایده‌ها و تفکراتش را درباره آینده هوش مصنوعی و مواردی مانند نرم‌افزار تشخیص چهره و اتوماسیون فرآیند تولید صنعتی بیان کرده است. او همچنین دیدگاه نسبتا مثبتی درباره روش‌هایی دارد که افراد در آینده برای استفاده از ماشین‌های هوشمند به‌کار می‌گیرند و معتقد است که دستیار صوتی هوشمند مایکروسافت یعنی کورتانا برای موفقیت نیازی به یک اسپیکر هوشمند ندارد.

اسکات، اما به‌طور کلی معتقد است با این همه داشتن آگاهی کافی درباره تحولات هوش مصنوعی برای هر فرد در جامعه متوسط، کار چندان راحت و ساده‌ای نیست. او در همین راستا می‌گوید: «این یک فرآیند چالشی است، چون حتی اگر شما فردی با دانش فنی خوب باشید، حتی اگر یک متخصص در زمینه هوش مصنوعی باشید، همراهی با تمام آنچه در این حوزه اتفاق می‌افتد و در جریان است، کار مشکلی خواهد بود. با این همه، اما چشم‌انداز هوش مصنوعی در آینده نشان می‌دهد که این پدیده واقعا روند رو به رشد و تکاملی را در پیش خواهد داشت.»

این در حالی است که متخصصان حوزه تکنولوژی که در حال حاضر در حوزه هوش مصنوعی فعالند و در همین زمینه مشغول به کار هستند، این وظیفه را دارند که به افراد برای درک بهتر این پدیده و روشن کردن راهکار‌هایی که این نوآوری در اختیار آن‌ها می‌گذارد تا کیفیت بهتری از زندگی را تجربه کنند، کمک کنند. درست به همین دلیل است که اسکات مشغول نوشتن کتابی در این باره است که چطور هوش مصنوعی می‌تواند به عاملی مهم و تاثیرگذار برای رشد اقتصادی بهتر در مناطق روستایی و نه چندان بهره‌مند آمریکا تبدیل شود.

تجربه کیفیت بهتری از زندگی

در سال‌های اخیر هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلفی مانند بهداشت و درمان توسعه یافته و حتی به خانه‌ها هم رسیده است. حالا دیگر این پدیده دنیای تکنولوژی در ساختار نهاد‌های دولتی و حتی کسب و کار‌های مختلف هم نفوذ کرده و همچنان به رشد خودش ادامه می‌دهد تا تعریف جدیدی از وظایف کاری هر نفر ارائه دهد. با این اوصاف است که اقدامات آموزشی و اطلاع‌رسانی برای کمک به شهروندان برای درک بهتر هوش مصنوعی، اهمیت زیادی پیدا کرده است. شاید به همین دلیل هم هست که مدیر ارشد تکنولوژی مایکروسافت فکر می‌کند بهتر است متخصصان این حوزه، فعالیت‌ها و پیشرفت‌هایشان در زمینه هوش مصنوعی را به سادگی در دسترس مردم عادی بگذارند تا افراد بتوانند به خوبی با این پدیده تعامل داشته و درک بهتری از کاربرد‌های آن در زندگی‌شان داشته باشند.

او، اما فکر می‌کند استفاده کسب و کار‌ها و بنگاه‌های تجاری از هوش مصنوعی تنها برای آنکه خودشان را در صنعت حوزه فعالیت‌شان متمایز کنند، کافی نیست و آن‌ها باید برای استفاده بهتر از این تکنولوژی در سال‌های آینده برنامه‌ریزی دقیق و درستی داشته باشند. اسکات در این مورد می‌گوید: «ما باید درباره چگونگی برقراری تعادل در این حوزه فکر کنیم. نمی‌توانیم فقط مجموعه‌ای از تکنولوژی‌ها را در اختیار بگیریم و تنها برای آنکه در آن زمینه پیشتاز باشیم آن‌ها را به‌کار ببندیم. تا زمانی که به‌طور جدی با این تکنولوژی‌ها درگیر نشده و با آن‌ها تعامل درست و مفیدی نداشته باشیم، در اختیار داشتن آن‌ها به تنهایی هیچ ارزشی نخواهد داشت. ما باید بتوانیم در این جهان ارزش‌آفرینی کنیم و این ارزش تنها از طریق افزایش ارزش سهام و دارایی‌هایمان به‌دست نمی‌آید.»

دغدغه‌هایی از جنس سوءاستفاده

یکی از موضوعاتی که توجه اغلب مردم و شرکت‌های بزرگی مانند مایکروسافت را به خود جلب کرده، نرم‌افزار‌های تشخیص چهره و پتانسیل آن‌ها برای سوءاستفاده احتمالی دولت‌ها است. هفته گذشته اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا به همراه گروهی دیگر از سازمان‌های مدافع حقوق بشر، به شرکت‌های بزرگ تکنولوژی برای امتناع از فروش تکنولوژی‌های تشخیص چهره به دولت‌ها هشدار دادند. آن‌ها معتقدند که انجام این کار می‌تواند به‌طور اجتناب‌ناپذیری به سوءاستفاده و اعمال تبعیض علیه گروه‌های مذهبی و اقلیت‌های قومی منجر شود. مایکروسافت از واکنش مستقیم به این نامه اجتناب کرد، اما عملکرد آن در گذشته می‌تواند موضع این شرکت را در برابر این موضوع روشن کند. سال گذشته میلادی تحلیلگران به این نتیجه رسیدند که سیستم‌های تشخیص چهره مایکروسافت و همچنین سیستم Face++ در چین توانایی تشخیص چهره افرادی با پوست تیره و به خصوص زنان رنگین‌پوست را ندارند.

درست چند هفته بعد از آنکه مایکروسافت پیشرفت‌هایی را در قابلیت‌های سیستم تشخیص چهره‌اش اعمال کرد، «برد اسمیت» مدیر ارشد حقوقی این شرکت اعلام کرد که دولت باید در زمینه استفاده از نرم‌افزار‌های تشخیص چهره قانون‌گذاری کند. این شرکت ماه گذشته شش اصل را برای استفاده مشتریانش از نرم‌افزار تشخیص چهره ارائه کرد تا به این ترتیب بتواند اجرای عدالت، شفافیت و پاسخگویی را توسط نهاد‌های دولتی و قانون‌گذار تحت نظر بگیرد. حالا اسکات می‌گوید که مایکروسافت به‌طور جدی اجرای این شش اصل را برای استفاده از سیستم تشخیص چهره‌اش، در دستور کار قرار داده است.

استفاده از نرم‌افزار‌های تشخیص چهره می‌تواند توسط بنگاه‌های تجاری و دولت‌ها برای اهداف شرورانه به‌کار گرفته شود و نگرانی‌های جدی ایجاد کند. با این حال اسکات ترجیح می‌دهد به نیمه پر لیوان نگاه کند و می‌گوید: «مرز باریکی در این زمینه وجود دارد و واضح است که باید نظارت جدی در این زمینه وجود داشته باشد تا امکان سوءاستفاده از آن و تحت فشار گذاشتن افراد از طریق آن وجود نداشته باشد. اما من معمولا در این زمینه خوش‌بین هستم و معتقدم که مردم معمولا از قابلیت‌ها و امکانات مفید هر تکنولوژی در جهت مثبت و درست آن استفاده خواهند کرد.»

به عقیده اسکات افزایش آگاهی درباره هوش مصنوعی و معرفی راهکار‌های کاربردی آن در زندگی امروزی می‌تواند تا حد زیادی از سوءاستفاده از ابزار‌های هوش مصنوعی برای اهداف غیرانسانی جلوگیری کند. اسکات تاکید می‌کند که هر چه متخصصان و کارشناسان نتایج مثبت بیشتری از این تکنولوژی را در اختیار مردم عادی قرار بدهند، آن‌ها بهتر می‌توانند از آن بهره ببرند. به عقیده او راهکار‌های هوش مصنوعی در آینده‌ای نزدیک می‌توانند دنیایی را که در آن زندگی می‌کنیم به کلی متحول کرده و سبک زندگی تازه‌ای را برای ما تعریف کنند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: هوش مصنوعی مایکروسافت کوین اسکات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۱۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر

سعید صمدی کارشناس صنایع معدنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در حوزه معادن بحث استخراج و اکتشاف و همچنین فرآوری وجود دارد. در بحث استخراج موضوع اساسی این است که هر چه از تکنولوژی‌های جدیدتر بهره گیری کنیم، هزینه تولید کاهش یافته و معدن ما رقابتی‌تر خواهد شد.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران ادامه داد: استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته استخراج باعث می‌شود که بر بالا رفتن بهره وری در تولید، سطح ایمنی معدن نیز بالا رود. در مسئله استخراج به محض اینکه شیوه و تجهیزات نوینی به کار گرفته شود معدن مجددا شروع به کار خواهد کرد و لزومی ندارد که معدن ترک شود.

صمدی گفت: ذخیره معدن ممکن است به پایان برسد، اما پیر شدن معنای خاصی ندارد. در واقع با استفاده از تکنولوژی پیشرفته‌تر می‌توان تولید را اقتصادی‌تر کرد و به لایه‌های بیشتری از ذخیره دست یافت. به همین جهت ممکن است استخراج یک منبع با تکنولوژی قدیمی به صرفه نباشد، اما همان ذخیره را با تکنولوژی نوین بتوان با سود زاید الوصفی استخراج کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر قیمت کامیدیتی‌ها در دنیا به شدت در حال افزایش است؛ به همین جهت بسیاری از معادنی که قبلا استخراج از آنها توجیه اقتصادی نداشت در حال بازگشت به تولید هستند. به عنوان مثال سابق بر این استخراج طلا با نرخ ۲ گرم بر تن اقتصادی بود، اما در حال حاضر با توجه به افزایش قیمت جهانی طلا، این نرخ به ۰.۵ گرم در تن رسیده است.

تاثیر تکنولوژی بر اکتشاف معادن

این کارشناس صنایع معدنی گفت: در بحث اکتشاف معادن هر چه تکنولوژی پیشرفته تری در اختیار داشته باشیم، سرعت پیشرفت امر اکتشافی نیز افزایش می‌یابد و هم هزینه‌های امر اکتشاف کاهش می‌یابد. متاسفانه در این زمینه به شدت دچار کمبود هستیم و از تکنولوژی‌های بسیار قدیمی استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: جدای بحث اکتشاف جالب است بدانید که حدود ۸۰ درصد از معادن ایران در حال کار با تکنولوژی دهه ۳۰ شمسی هستند یعنی زمان که حتی خودروی پیکان نیز ساخته نشده بود. در بحث فرآوری منابع ایجاد شده نیز همین مشکلات وجود دارد و باعث می‌شود که بخش زیادی از منابع هدر برود.

دانش بنیان‌های حقیقی و معادن

صمدی گفت: متاسفانه دانش بنیان حقیقی در معادن بسیار نایاب است و اکثر آنهایی که ادعای دانش بنیانی دارند ماشین آلات را از چین وارد کرده و با مونتاژ در ایران ادعا می‌کنند که این ابزار و دستگاه را تولید کرده اند. اینکه تحقیق و توسعه معدن و صنایع معدنی در ایران تا این حد مغفول مانده است باعث تاسف است؛ چرا که ترنور معادن و صنایع معدنی در دنیا سالانه ۸ هزار میلیارد دلار است و ۱۰ درصد ذخایر معدنی در دنیا در اختیار ایران است.

وی ادامه داد: متاسفانه در تحقیقات و دانش فنی معدن و صنایع معدنی بسیار عقب هستیم. برنامه ریزی برای تولید دانش فنی و همچنین تعامل با جهان خارج برای واردات دانش فنی به خوبی انجام نشده است. ما مهمترین کشور معدنی غرب آسیا هستیم و از این رو در مجموع می‌شود گفت پیشرفتی که تا امروز در زمینه معدن کرده ایم اصلا معادل جایگاه ما نیست.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران گفت:‌در سال ۲۰۱۳ تجارت جهانی برنامه‌ای تدوین کرد تا کشور‌هایی که توانایی بیشتری برای تامین مواد معدنی دنیا را دارند شناسایی شوند و در پایان نام سه کشور ایران و افغانستان و کره شمالی مطرح شد و به عنوان منابع معدنی دست نخوره مطرح شد.

لازمه‌های فعالیت توسعه ای در حوزه معدن چیست

صمدی تاکید کرد: اولین شرط ورود به حوزه معدن شفافیت است. در صنعت معدن دوره‌های برنامه ریزی ۵ ساله است و به نوعی می‌توان گفت که اگر از همین امروز کار بر روی منبعی را شروع کنیم باید بتوانیم برای ۵ سال آینده برنامه ریزی کرد. در کشور شرایط به گونه‌ای است که نمی‌توان قیمت نیروی انسانی و انرژی و ... را پیش‌بینی کرد و این موضوع اسباب ضعف این صنعت خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ویدیو/ تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • خاویر تباس: اگر تکنولوژی خط دروازه بی‌نقص بود، از آن استفاده می‌کردیم
  • جایگاه ایران در تکنولوژی سدسازی بین کشور‌های جهان
  • رازی که «هوش مصنوعی» دربارۀ این نقاشی 500 ساله کشف کرد
  • تائید ۶ کاندیدا برای حضور در انتخابات فدراسیون ورزش‌های رزمی
  • هوش مصنوعی به زودی امکان درمان در خانه را فراهم خواهد کرد