Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر سعید خامنه عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره تحصیل در دانشگاه آکسفورد و بازگشت به ایران گفت: در سال 48، وارد رشته پزشکی دانشگاه تبریز شده و بعد از فارغ التحصیلی از این رشته، وارد اداره بهداری شهرستان سراب شدم سپس در سال 63 در دانشکده پزشکی تبریز و در بخش فیزیولوژی به عنوان مربی مشغول به کار شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در سال 64، طرحی در ارتباط با بررسی فیزیولوژی تنفسی به دانشگاه آکسفورد ارسال کردم که مورد تایید پروفسور پیترسون یکی از استادان مطرح این دانشگاه قرار گرفت، همچنین یک دعوت‌‌نامه رسمی از آکسفورد برای حضور در این دانشگاه دریافت کردم و بعد از کسب بورس تحصیلی از ایران، عازم انگلستان و در رشته فیزیولوژی انسانی، مشغول به تحصیل شدم.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در ادامه خاطر نشان کرد: در زمان تحصیل در آکسفورد یک کار تحقیقی درباره مشکلات تنفسی انجام دادم که قبل از من، یکی از دانشمندان مطرح این رشته در آمریکا درباره این موضوع تحقیقات ناتمامی را انجام داده بود که بعد از ارائه تحقیقاتی جامع در این زمینه، نتیجه بررسی‌‌ها به یک مرجع در این علم تبدیل شد.

خامنه یادآور شد: در اواخر دوران تحصیل از جانب دانشگاه‌‌های مطرح آمریکا و انگلیس پیشنهادهای بسیاری برای تدریس داشتم اما همیشه اعتقادم بر این بود که باید نتیجه هزینه‌ای که دولت برای تحصیل هر ایرانی به کار می‌‌گیرد، صرف پیشرفت و آبادانی کشور شود به همین دلیل در بدو ورود به دانشگاه آکسفورد با انگیزه کسب دانش بیشتر وارد این کشور شدم تا با کسب مهارت‌‌های لازم به ایران برگردم و به مردم وطنم خدمت کنم.

وی تاکید کرد: بسیاری از همدوره‌ای‌‌‌های من در دانشگاه آکسفورد با دریافت امکانات بهتر در انگلیس ماندند و بعضی به کشورهای دیگر رفتند. حس وطن دوستی قطعا در هر ایرانی وجود دارد اما تا زمانی که امکانات لازم و در خور شان نخبگان در اختیار آنها قرار نگیرد و شایسته سالاری در جامعه علمی و فرهنگی ایران حاکم نشود، مهاجرت نخبگان به دیگر کشورها ادامه خواهد داشت و این مساله، قطعا نیازمند توجه مسئولان امر است.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در ادامه خاطر نشان کرد: اگر زمینه جذب و به کارگیری تمام نخبگان در رشته‌های مختلف فراهم شود و دانشگاه‌‌های ما تبدیل به دانشگاه کارآفرین شود بسیاری از فرهیختگان و نخبگان، از آینده خود اطمینان حاصل کرده و بدون شک در کشور خود خدمت خواهند کرد.

خامنه متذکر شد: خوشبختانه، در سال‌های اخیر با حمایت‌‌‌های صورت گرفته از نیروی جوان دانشگاهی در ایران، فضایی برای ماندگاری هر چه بیشتر نخبگان در کشور فراهم شده و بدون شک توجه بیشتر به چرخه تولید و فناوری در سال‌‌های اخیر در کاهش خروج نخبگان اثر گذار بوده است.

وی خاطر نشان کرد: یکی از بهترین ابزار شناسایی نخبگان آیتم فارغ التحصیلان برتر و موفق در سایت دانشگاه‌هاست که در رنکینگ بین‌المللی آنها بسیار موثر است و نشان می‌دهد که دانشگاه‌ها چه تعداد فارغ‌التحصیل درجه اول داشته‌اند و این فارغ ‌التحصیلان دارای چه موقعیت های شغلی برجسته‌ای هستند، اما متاسفانه، چنین آیتمی در دانشگاه‌های ما وجود ندارد و نخبگان خود را معرفی نمی‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز تصریح کرد: از جمله عوامل مهم خروج نخبگان، ناهمخوانی نظام آموزش و ساختار شغلی است، بازار کار ما بازار سنتی محسوب می‌‌‌شود که با ماهیت کار نخبگان همخوانی ندارد.

خامنه یادآور شد: آنچه مسلم است، کمبود زیرساخت‌‌های کافی علمی و تحقیقاتی و اهمیت نداشتن جایگاه تحقیق و پژوهش در کنار کمبود بودجه تحقیقاتی محققان کشور را آزرده ساخته است. اما در کشورهای پیشرفته تحقیقات جایگاه ویژه‌ای در نظام اجتماعی و اقتصادی دارد و اگر کشوری می‌‌‌خواهد به پیشرفت و توسعه برسد گام اول توجه ویژه و همه جانبه به نخبگان و رفع موانع حمایت از نخبگان است.

انتهای پیام/

188 / 31 عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز سعید خامنه فیزیولوژی دانشگاه آکسفورد

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سعید خامنه فیزیولوژی دانشگاه آکسفورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۱۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی

به گزارش خبری ایسکانیوز آذربایجان غربی، جلسه‌ای در زمینه بررسی راهکارهای عملیاتی شدن طرح جامع جهاد علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد؛ در این جلسه که به همت اداره ارتباط با صنعت و جامعه واحد ارومیه در محل دفتر معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه با حضور مسئولین دفتر شهید فهمیده در استان آذربایجان غربی و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و معاون آموزش واحد ارومیه و روسای مراکز تحقیقاتی و اداره ارتباط با صنعت و جامعه و تعدادی از اساتید فناور در حوزه صنعت برگزار شد، راهکارهای اجرایی سازی عملیاتی طرح جامع جهاد علمی بر مبنای تفاهم نامه همکاری پژوهشی وتحقیقاتی فیمابین دانشگاه آزاد اسلامی وموسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

یاشار زهفروش معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی در این جلسه گفت: تعامل سازنده با نهادهای موثر در حوزه فناوری و نوآوری در جهت سرعت بخشیدن به جریان تحقیقات واز بین بردن انحصارطلبی در تحقیقات و نوآوری، جذب ذهن‌های برتر و استفاده از ظرفیت استادان، دانشجویان، نخبگان و نوآوران به منظور حل مساله صنعت و جامعه از اهداف و اولویت های دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی بر مبنی رسالت و اسناد بالادستی دانشگاه آزاد اسلامی در سال جاری است.

وی افزود:امیدوارم با حمایت مرکز نوآوران شهید فهمیده پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی مورد نیازصنایع دفاعی تا مرحله تبیین دانش فنی پیش رود تا با جهت دهی فعالیت‌های علمی نخبگان در راستای نیازهای طرفین و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در مراکز رشد بتوانیم نقش دانشگاه را در راستای حل مساله علمی کشور به منصه ظهور برسانیم.

در ادامه جلسه آیدین صنم نژاد رئیس دفتر شهید فهمیده با معرفی پتانسیل‌های همکاری مشترک با مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروی های مسلح، به تشریح طرح جهاد علمی نیروهای مسلح که بخشی از آن نیز در وزارت دفاع در حال انجام است پرداخت و افزود:زمینه‌ها و حمایت‌هایی که در قالب این طرح از دانشگاه‌ها و موسسه‌های پژوهشی صورت می‌گیرد شامل حمایت از پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی با موضوعات مرتبط با نیازهای صنایع دفاعی کشور، حمایت از پروژه های نوظهور و بدیع، حمایت از طرح‌های پژوهش و فناوری مورد نیاز صنایع دفاعی، حمایت از فرصت‌های مطالعاتی داخل و خارج از کشور مرتبط با نیازهای صنایع دفاعی، حمایت از برگزاری رویدادهای علمی و فناوری، حمایت از ایجاد مراکز فناوری مشترک، حمایت از انجمن‌های علمی و هسته‌های پژوهشی می‌باشد که دانشجویان، نخبگان و مخترعان می‌توانند با مراجعه به دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه از حمایت‌های مادی و معنوی دفتر شهید فهمیده استان بهره‌مند شوند؛ و در پایان جلسه نیز از برخی امکانات آموزشی و آزمایشگاهی دانشگاه بازدید شد.

خبرنگار: سامان رزمی

انتهای خبر/

کد خبر: 1228382 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • ۲۳۲ واحد راکد ایلام به چرخه تولید بازگشت
  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی
  • خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار
  • معرفی همراه اول به عنوان کارفرمای برتر سلامت‌محور
  • ضرورتِ هدایت نخبگان به سمت علوم انسانی
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • جذب نخبگان «کانکت» در دانشگاه‌ها/وزارت علوم همکاری می‌کند
  • اهتمام علوم پزشکی تبریز در کاهش حوادث ترافیکی از مسیرهای علمی
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان