Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر همکاری‌های علمی ‌بین‌المللی دانشگاه فردوسی گفت: ما آمادگی داریم که بورسیه‌های زبان و ادبیات فارسی را به دانشجویان پاکستان مستقیما ارائه دهیم و از کرسی‌های زبان و ادبیات فارسی در این کشور حمایت کنیم تا بتوانیم در نزدیک شدن بیش از پیش روابط علمی و فرهنگی میان دو کشور قدمی برداریم.

به گزارش ایسنا، احسان قبول، در مراسم گرامیداشت سالروز "تولد محمدعلی جناح، بنیان‌گذار پاکستان"، در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، طی سخنانی اظهار کرد: موضوع این نشست مهم قائد اعظم، محمدعلی جناح، است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه که دانشگاه فردوسی را واداشت در این برنامه مهم با سرکنسولگری پاکستان در مشهد همکاری کند، اندیشه‌های بلند و بزرگ جناح بود که همچنان تاثیرات خود را در پاکستان و جهان اسلام دارد.

وی افزود: اساس اندیشه و تفکر او در حوزه وحدت کشورهای اسلامی بوده که این کشورها قدرت و توان دارند که با هم‌افزایی توان خود در ابعاد مختلف، قدرتی را پدید آورند که قدرتی برتر در سطح منطقه، بین الملل و جهان است.

آموزش بیش از ۱۵ هزار فارسی‌‎آموز دانشگاه فردوسی در خارج از کشور

قبول با بیان اینکه دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان دانشگاه برتر بین الملل در ایران و یکی از دانشگاهای برتر در سطح منطقه است، عنوان کرد: دانشگاهی که میزبان بیش از ۱۷۰۰ دانشجوی خارجی از ۳۱ کشور جهان بوده، ۲۵ استاد بین المللی از ۲۵ کشور جهان در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند، بیش از ۱۵ هزارفارسی‌‎آموز در خارج از کشور دارد و رتبه اول را در سطح روابط بین الملل با کشورهای مسلمان داراست. 

مدیر همکاری‌های علمی-‌بین‌المللی دانشگاه فردوسی ادامه داد: دانشگاه فردوسی آمادگی خود را برای گسترش روابط با کشورهای مختلف به ویژه پاکستان اعلام می‌دارد. شاید اولین گام توسعه روابط دانشگاهی باشد و اینکه وزارت علوم پاکستان دانشگاه‌های ایران به ویژه دانشگاه فردوسی مشهد را به عنوان دانشگاه‌های معتبر قلمداد کند.

وی اضافه کرد: دانشگاه فردوسی مشهد در رتبه‌های جهانی از فاصله ۴۸۰ تا ۸۰۰ جهانی قرار دارد و در برخی رشته‌ها چون کشاورزی در سطح ۲۰۰ جهان قرار گرفته است، بنابراین این انتظار وجود دارد که مدارک این دانشگاه و دیگر دانشگاه‌های برتر جمهوری اسلامی در کشور پاکستان به عنوان مدارک معتبر شناخته شود و ما بتوانیم شاهد حضور دانشجویان از کشور پاکستان باشیم.

قبول بیان کرد: این دانشگاه آمادگی دارد تا در ترویج اندیشه‌های علامه محمد اقبال لاهوری، جواهر لعل نهرو و محمدعلی جناح نقش خود را در قالب پایان‌نامه‌ها، مقالات، همایش‌ها و کنفرانس‌های مختلف ایفا کند. از سال‌ها پیش تالار تخصصی مطالعات علامه اقبال لاهوری در این دانشگاه تاسیس شده ‌و امیدواریم این تالار بتواند نه تنها اقبال لاهوری، بلکه محمدعلی جناح و جواهر لعل نهرو را در حوزه پژوهشی و تحقیقاتی خود قرار دهد.

مدیر همکاری‌های علمی-‌بین‌المللی دانشگاه فردوسی گفت: ما در دانشکده‌ای قرار داریم که به نام دکتر علی شریعتی مزین است. این استاد بزرگ یکی از پرچمداران اندیشه و تفکر وحدت و قدرت و همچنین دانش، علم و بنیادین بودن آن در جهان اسلام بوده است، بنابراین برگزاری این نشست را به فال نیک می‌گیریم و امیدوار هستیم که این برنامه در دانشگاه فردوسی مقدمه‌ای برای همکاری‌های دیگر باشد.

وی با اشاره به اینکه شاید آغاز هر ارتباطی از رهگذر زبان بگذرد، تصریح کرد: زبان است که می‌تواند فرهنگ‌ها و تمدن‌های مختلف را به هم بشناساند. در حال حاضر زبان ترکی استانبولی در دانشگاه فردوسی مشهد تدریس می‌شود و این آمادگی را داریم که مجددا کرسی زبان اردو در دانشگاه تاسیس شود و در صورت اعزام استاد زبان اردو فضای لازم را برای تدریس این زبان مهم در دانشگاه فردوسی مشهد که مهد زبان و ادبیات فارسی است و خراسان که از دیرباز بوده را فراهم کنیم.

قبول افزود: آمادگی دانشگاه فردوسی برای گسترس زبان و ادبیات فارسی در کشور پاکستان اعلام می‌کنیم. این دانشگاه در حال حاضر بزرگ‎ترین مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان را در سطح بین الملل دارا بوده و حضور بیش از ۷۰۰ زبان‌آموز از ۳۰ کشور جهان گواه این سخن است.

مدیر همکاری‌های علمی-‌بین‌المللی دانشگاه فردوسی ادامه داد: ما آمادگی داریم که بورسیه‌های زبان و ادبیات فارسی را به دانشجویان کشور پاکستان مستقیما ارائه دهیم و از کرسی‌های زبان و ادبیات فارسی در کشور پاکستان حمایت کنیم. این موارد باعث می‌شود که بتوانیم در نزدیک شدن بیش از پیش روابط علمی و فرهنگی این دو کشور قدمی برداریم که نزدیک شدن آن‌ها قدرت جهان اسلام را گسترش خواهد داد و این آرمان قائد اعظم محمدعلی جناح بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه فردوسی مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۲۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم

معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان با ابراز امیدواری از پیامدهای مثبت سفر اخیر رئیس جمهور ایران به پاکستان تاکید کرد: اسلام‌آباد درباره پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران هیچ گونه فشار یا دیکته خارجی را نمی‌پذیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سناتور محمد اسحاق دار در جریان کنفرانس خبری خود در اسلام‌آباد در پاسخ به پرسشی درخصوص راهبرد این کشور برای غلبه بر بحران انرژی و سرنوشت خط لوله گاز ایران گفت: پاکستان متعهد به تامین نیازهای کشور براساس منافع ملی است‌.‌

وی تاکید کرد: هرگونه تصمیم درباره پیشبرد پروژه مشترک گازی با ایران مطابق با تصمیم دولت پاکستان خواهد بود زیرا ما یک کشور آزاد و مستقل هستیم و تحت تاثیر ملاحظات خارجی قرار نخواهیم گرفت‌.

معاون نخست وزیر پاکستان با ابراز خرسندی از پیامدهای مثبت سفر اخیر آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان و رویکرد صادقانه ۲ کشور در دیدارها و رایزنی‌های متقابل برای تحکیم روابط فی‌مابین، اظهار داشت: پروژه خط لوله گاز سابقه قدیمی و پیچیده‌ای دارد لذا پاکستان هرگونه تصمیم را مطابق با منافع ملی خود اتخاذ می‌کند و هرگز دیکته خارجی را قبول نخواهد کرد.

وی همچنین درباره روابط پاکستان با عربستان و افغانستان نیز گفت که بنابر دعوت نخست وزیر پاکستان، ولیعهد عربستان ماه جاری (میلادی) سفر رسمی به اسلام‌آباد خواهد داشت. اسلام‌آباد همچنین خواهان روابط متعادل و سازنده با افغانستان است اما متاسفانه پدیده تروریسم یک مساله جدی در روابط با این کشور است و کابل باید به این نگرانی‌ها بپردازد.

پیش از این وزیر دفاع پاکستان، سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را بسیار حائز اهمیت و موفقیت آمیز خوانده و تاکید کرده بود: ما به یافتن راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران خوشبین هستیم.

خواجه محمد آصف با اشاره تلویحی به آمریکا که اخیراً نسبت به تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد ابراز نگرانی کرده است، افزود: ما اهمیتی به مخالفت‌های خارجی نمی دهیم، لذا اگر کسی در پی سفر آیت‌الله رئیسی دچار دردی شده، ما دوایی برای درد آنان نداریم.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در اولین سفر خارجی خود در سال جدید، روز دوشنبه سوم اردیبهشت وارد اسلام‌آباد شد. رئیس جمهور ایران همچنین از شهرهای لاهور و کراچی نیز بازدید کرد.

کد خبر 751551

دیگر خبرها

  • آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • آمادگی زیمباوه برای استفاده از توانمندی‌های فناوری ایران
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • نقش ویژه مهندسی مکانیک سنگ را در توسعه کشور جدی بگیریم
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • عملیاتی کردن دستاوردهای علمی؛ ریشه پیوند دانشگاه و جامعه است
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد