Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، پرویز احمدی پنجکی، در همایش «بازنشستگان شمیرانات» که با حضور پروانه مافی نماینده مردم تهران در مجلس، مدیرکل تأمین اجتماعی شرق تهران و جمعی از بازنشستگان استان برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر تأمین اجتماعی با بحران روبروست و این بحران به حدی جدی است که دولت توان مقابله با آن را نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: آمارها نشان می‌دهد که منابع نقدی سازمان تأمین اجتماعی در سال‌های ۸۴ تا ۹۳ به طور متوسط ۲۷.۵ درصد رشد داشته درحالی‌که رشد هزینه‌های سازمان در همان مدت ۳۰ درصد بوده به طوری که ۲.۵ درصد بیشتر از منابع بوده است.

دبیر کانون بازنشستگان استان تهران تأکید کرد: در سال ۹۵ نیز منابع نقدی حاصل از حق بیمه ۵۳ هزار میلیارد تومان بوده درحالی‌که مصارف سازمان ۶۲ هزار میلیارد تومان رقم خورده و در آن سال، سازمان با کسری ۹ هزار میلیارد تومانی مواجه شده است؛ بنابراین در صورت تداوم شرایط کنونی، میزان کسری نقدینگی تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴، ۱۱۹ هزار میلیارد تومان خواهد شد.

احمدی پنجکی افزود: حق بیمه‌هایی که بیمه‌شدگان تحت پوشش هر ماه به تأمین اجتماعی می‌دهند، مبلغ کمی نیست و سؤال اینجاست که سرمایه‌گذاری حاصل از این مبلغ چه می‌شود و چرا باید یک صندوق بازنشستگی با این عظمت با بحران کسری نقدینگی مواجه شود؟

وی به عواملی مانند سوءمدیریت در سازمان و حقوق‌بگیران نجومی که توان مدیریت سرمایه‌گذاری اندوخته‌ها را ندارند، اشاره کرد و گفت: این عوامل از دلایل اصلی ایجاد بحران هستند. همچنین عدم واگذاری امور به سازمان‌ها و عدم برون‌سپاری، از دیگر مواردی است که سازمان را با مشکل مواجه کرده است.

به گفته رئیس کانون بازنشستگی تأمین اجتماعی شمیرانات، تصویب قوانینی مانند بازنشستگی زودتر از موعد، اجرای طرح تحول سلامت، بیمه قالیبافان، خادمین مساجد و باربران، مزایای مرخصی استحقاقی ایام اسارت آزادگان، ۲۳ درصد حق بیمه دوران سربازی، حق بیمه جانبازان، حق بیمه نویسندگان و ... از جمله مواردی است که اجرای آن به سازمان تأمین اجتماعی تحمیل شده است و سازمان را با مشکل و بحران روبرو کرده است.

احمدی پنجکی با اشاره به اینکه اموال تأمین اجتماعی حق‌الناس است، گفت: افرادی که موجب ایجاد بحران مالی در این سازمان شدند، باید در برابر قانون و خداوند، بیمه‌شدگان و بازنشستگان پاسخگو باشند.

وی تصریح کرد: از دولت انتظار داریم با آسیب‌شناسی سازمان، مشکلات را حل کند تا مردم در زمان بازنشستگی و ناتوانی دچار مشکل نشوند.

دبیر کانون بازنشستگان استان تهران ضمن انتقاد از اینکه این فاجعه بیخ گوش مملکت و نظام است، گفت: متأسفانه هشدارهای دلسوزان به نتیجه نرسیده است به طوری که فساد در انتصابات، باندبازی و رانت، حقوق‌های نجومی و... به وضوح دیده می‌شود.

احمدی پنجکی از وزیر رفاه خواست در گام اول مبارزه با فساد را ارزیابی کند و ما منتظر یک گام عملی در مبارزه با فساد در سازمان تأمین اجتماعی هستیم.

وی به بدهی دولت به این سازمان اشاره کرد و اظهار داشت: بدهی‌های دولت در حال حاضر به بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که این بدهی ناشی از عدم پرداخت سه درصد حق بیمه سهم دولت ایجاد شده است. درحالی‌که به تازگی عنوان شده سود آن را در نظر نمی‌گیرند و فقط خالص بدهی را محاسبه می‌کنند که این ظلمی در حق بازنشستگان و بیمه‌شدگان سازمان است.

رئیس کانون بازنشستگی تأمین اجتماعی شمیرانات گفت: اگر ما وام سه میلیون تومانی از بانک رفاه بگیریم، دو ماه تأخیر داشته باشیم، سود تأخیر را محاسبه و در برخی موارد جلوی حقوق ما را نیز می‌گیرند. چطور در بدهی به این بزرگی که حق بیمه‌شدگان و بازنشستگان است، فقط خالص پرداختی را محاسبه می‌کنند؟

احمدی پنجکی همچنین اظهار داشت:حق بیمه‌هایی که به تأمین اجتماعی پرداخت می‌کنیم و با این پول سرمایه‌گذاری می‌کند، مانند بیمارستان میلاد که از پول خود بازنشستگان و بیمه‌شدگان است، برای تعیین وقت در حال حاضر باید ۶ ماه منتظر باشیم و یک بازنشسته‌ای که مریضی سختی دارد، بعد از ۶ ماه معلوم نیست که زنده باشد یا نه. چرا به مشکلات درمانی بازنشستگان رسیدگی نمی‌شود؟ تمام این موارد از مشکلات اساسی است که با آن روبرو هستیم و خواستار رسیدگی و پیگیری دولت و مجلس هستیم.

وی به همسان‌سازی حقوق‌ها اشاره کرد و افزود: در برنامه ششم توسعه قرار بود همسان‌سازی حقوق اجرایی شود درحالی‌که هم‌اکنون در سال دوم آن هستیم اما خبری از همسان‌سازی نیست و باید هر چه زودتر تکلیف این موضوع را مشخص کنند چرا که در ماه‌های پایانی سال که شورای عالی کار برای حقوق و دستمزد تصمیم‌گیری می‌کند، باید تکلیف همسان‌سازی‌ها نیز مشخص شده باشد.

به گفته دبیر کانون بازنشستگان استان تهران، افزایش ۲۰ درصدی حقوق‌ها در سال آینده با توجه به نوسانات ارزی و مشکلات اقتصادی بازنشستگان، اصلاً کافی نیست و ما خواستار افزایش بیشتری هستیم که البته افزایش ۲۰ درصدی، مشکل ما را حل نمی‌کند و خواستار این هستیم که به جای افزایش‌ها، قیمت‌ها متعادل شود چرا که یک بازنشسته نمی‌تواند با حقوقی که دارد، هم مشکل درمان، معیشتی و ... را حل کند و هم گوشت ۱۰۰ هزار تومانی بخرد.

احمدی پنجکی از نمایندگان و وزیر رفاه انتظار داریم که به جمع بازنشستگان بیایند و چاره‌ای برای رفع مشکلات ما بیندیشند.

وی در خصوص سهم درمان و واریز آن به خزانه خاطرنشان کرد: ما با این موضوع مخالفیم و یکی از خواسته‌های ما این است که سهم درمان کارگران و بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی به حساب خود سازمان برگردد و برای آنها هزینه شود؛ این اقدام دولت و مجلس برای واریز سهم درمان به خزانه، این را نشان می‌دهد که مدیران ما لیاقت ندارند که پول ما را هزینه کنند به همین دلیل از کسی دیگر و سازمان‌ دیگر می‌خواهیم که آن را برایمان مدیریت کند.

کد خبر 4521481 مهناز قربانی مقانکی

منبع: مهر

کلیدواژه: بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی شمیرانات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۴۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی

همایون سامه یح، با بیان اینکه بی‌توجهی به مشکلات پرستاران سلامت کشور را به مخاطره می‌اندازد، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آن ها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، ادامه داد: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آن ها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری ۱۰ میلیون تومان است و از این مبلغ حدود ۹ میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجر به ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تأثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستار با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوءاستفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آن ها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآور شد: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • نظر مجلس درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق؛ همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خرداد
  • ورود دوباره مجلس به موضوع افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • یک اتفاق جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان / تکلیف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چه شد؟
  • آیا منابع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان جور شده است؟
  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • جدیدترین خبر افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بانک رفاه امروز ۱۵ اردیبهشت
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است