Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصرانه داستان نویسان رضوی با تجلیل از نویسنده و تصویرگر برجسته خراسانی از سوی به‌نشر برگزار شد. ۰۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۸ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، پنجاه و دومین عصرانه داستان نویسان رضوی در سه‌شنبه های به‌نشر در قالب سلسله نشست‌های تبلیغی-ترویجی «در پناه کلمات» با تجلیل از سعید بابایی؛ نویسنده، تصویرگر و نمایشنامه نویس خراسانی در فروشگاه مرکزی کتاب و محصولات فرهنگی به‌نشر در مشهد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید تشکری؛ نویسنده و مدرس ادبیات داستانی و دراماتیک در این نشست که با حضور نویسندگان پیشکسوت و داستان نویسان نوقلم برگزار شد، اظهار داشت: تاریخ طبیعی ما، کهنسال شدن در ادبیات است.

وی با بیان اینکه امروزه خیلی ارزان با نوشتن و عمر خود رفتار می‌کنیم، افزود: متاسفانه از امکاناتی که در راستای کمک به نویسنده امروزه فراهم است، نویسندگان جدید استفاده نمی‌کنند و شاهد یک فقدان انرژی در ادبیات هستیم به این معنا که نویسندگان کنونی اهل تحمیل خود بر شرایط نیستند.

تشکری فقدان «آن» را در نویسندگان جدیدی که پا به عرصه نگارش متون می‌گذارند، از ضعف‌های موجود در ادبیات دانست و عنوان کرد: متاسفانه این شور و هیجان نوشتن که در نسل قدیم وجود دارد را در نویسندگان جوان نمی‌بینیم.

نویسنده رمان «رژیسور» قدم زدن در تاریخ و مطالعه آن را از شرایط اصلی برای نگارش یک داستان دانست و با اشاره به بحث ادبیات شهری خاطرنشان کرد: ادبیات شهری ادبیاتی است که اگر آن را از نویسنده بودن یک شهر بگیریم دیگر چیزی باقی نمی‌ماند زیرا ادبیات شهری یک آدرس است در حالی که اخیرا اکثر داستان‌های ما آدرس ندارند و این بی آدرسی یک رنج بزرگ در ادبیات شهری است.

«فدک در تاریخ» اثر «شهید آیت الله صدر» توسط به نشر نقد و بررسی می‌شودمشهد| «شهربانو»؛ راوی سال‌های دلبستگی مادر شهید توسط «به نشر» رونمایی می‌شودمشهد| کتاب "دعبل و زلفا" از سوی به نشر به چاپ بیست و نهم رسید

به گفته تشکری حضور نویسنده در اثر و استفاده از خاطراتی که بر او گذشته است یکی از عوامل جذابیت داستان است اما نویسندگان جوان در آثار خود حضور ندارند به این معنا که گویا دستوراتی از افق دوری داده می‌شود که افرادی به عنوان شخصیت‌های داستان به روی کاغذ بیایند که از خود واقعی نویسنده به دور است، وجود خارجی ندارد و قهرمان وجود آنها امکان بروز ندارد.

وی تاکید کرد: نویسنده باید آرتیست داستانش باشد و این چیزی است که در آثار نویسندگان قدیم به وضوح مشاهده می‌شود.

دبیر سلسله نشست‌های عصرانه داستان نویسان رضوی در سه‌شنبه‌های به‌نشر به ابزارهایی که یک داستان نویس برای نگارش داستان به آن نیاز دارد اشاره کرد و ادامه داد: یکی از ابزارهای مهم محتواست و قسمت بعدی عناصر گرافیکی داستان است که سبب می‌شود داستان را به گونه‌ای انتخاب کند که در حجم کم و مینیمالیست به عرصه داستان ورود کند.

در ادامه سعید بابایی نویسنده، گرافیست و تصویرگر با ارائه طرح درس شهر و داستان‌های گرافیکی اظهار داشت: برای نگارش یک اثر از همان ابتدا به دنبال تجربه بودم و این تجربه سبب می‌شد به مرور و در گذشت زمان حس و حال نوشتن به سراغم بیاید.

وی افزود: تجربه‌ها و خاطراتی که قرار است به داستان تبدیل شود باید به گونه‌ای پرورانده شود که برای خواننده جذابیت داشته باشد و لزومه این امر این است که در هر حوزه‌ای که به آن وارد می‌شوید شخصیت خودتان را هم در نگاه بیرونی و هم درونی حفظ کرده باشید.

بابایی تصریح کرد: همه چیز از یک قصه آغاز می‌شود و در نهایت به یک تصویر و یا  داستان ختم می‌شود و اینگونه است که هر تصویر یک قصه‌ای همراه خود دارد، همچنان که ریتم در داستان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، باید به گونه‌ای باشد که کشش را در مخاطب ایجاد کند.

این داستان نویس استان عنوان کرد: مطالعه آثار مختلف تاثیر شگرفی بر دید و افزایش اطلاعات نویسنده ایفا می‌کند و از اینکه بدون خواندن کتاب و تنها با اتکا به اینترنت به دنبال منابع باشیم به مشکل بر می‌خوریم.

وی با گذری به کارنامه فعالیت هنری خود افزود: سال 1354 به طور اتفاقی به تئاتر علاقه مند و سال 1357 وارد دانشگاه هنرهای دراماتیک شدم، خاطرم هست برای نگارش دیالوگ جدید در یکی از تئاترها به اجبار دیالوگ نویسی را فرا گرفتم و بعد از آن 6 سال در تالار وحدت و تئاتر شهر گریمور بودم.

این هنرمند خراسانی ادامه داد: عروسک سازی مدرسه موش‌ها و بعد از آن قصه نویسی درباره عروسک‌های مختلف سبب شد به نویسندگی روی بیاورم و در جریان آشنایی با تصویرگران مختلف به نگارش کتاب‌هایی در زمینه تصویرگری پرداختم.

در این نشست از 30 سال فعالیت حرفه‌ای سعید بابایی؛ در حوزه نویسندگی و تصویرگری تقدیر شد و نویسندگان جوان داستان‌های کوتاه خود را برای حاضران قرائت کردند.

انتهای پیام/

R41347/P/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۴۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کمدی تا آخرالزمان / هفتمین جلسه پاتوق برگزار می‌شود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، هفمین جلسه از نهمین فصل پاتوق فیلم کوتاه، روز یک‌شنبه ۹ اردی‌بهشت‌ماه ۱۴۰۳ با نمایش ۴ فیلم کوتاه در پردیس سینمایی بهمن برگزار خواهد شد.

در این جلسه از فصل نهم پاتوق که توسط انجمن سینمای جوانان ایران برگزار می‌شود، فیلم‌های کوتاه داستانی «شیوع» به کارگردانی میثم مرادی، «زخم» به کارگردانی سحر نورمنور، «گرازها» به کارگردانی غلامرضا جعفری و «قضاوت» به کارگردانی آریا گازُر، روی پرده خواهند رفت.

محمد علیزاده، نویسنده و منتقد سینما، به عنوان کارشناس این جلسه، پس از اکران آثار با کارگردان‌های فیلم‌های کوتاه به نمایش درآمده به گفتگو می‌نشیند و آثار را مورد تحلیل و بررسی قرار می‌دهد.
محمد محمدی، به عنوان مجری‌کارشناس برنامه حضور خواهد داشت.

«شیوع» در ژانر آخرالزمانی، به نویسندگی و کارگردانی میثم مرادی ساخته شده و حمید شاکری تهیه‌کنندگی این اثر را برعهده داشته است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: «ما مسخ شده‌ایم... می‌دانیم که نمی‌دانیم... و همچنان نمی‌دانیم... ما مسخ شده‌ایم.»

«زخم» فیلمی است در ژانر درام به نویسندگی و کارگردانی سحر نورمنور و تهیه‌کنندگی مشترک سحر نورمنور و انجمن سینمای جوانان ایران. «زخم» روایت داستان یک دختر ۹ ساله است که بعد از زلزله و از دست دادن خانواده‌اش با مسئله بلوغ مواجه می‌شود درحالی‌که از آن چیزی نمی‌داند.

«گرازها» را غلامرضا جعفری، نویسندگی و کارگردانی کرده و به‌تهیه‌کنندگی رامین سامانی، در ژانر درام ساخته شده است.

«قضاوت» اثری کمدی است به‌نویسندگی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی آریا گازُر. این فیلم کوتاه داستان مانی و سورنا است که هنرجویان یک هنرستان هستند. آنها که شاهد تعریف و تمجید ناعادلانه مدیر از یک هنرجو و فیلمش هستند، تصمیم می‌گیرند که اعتراض‌شان را با ساختن فیلمی از مدیر و رفتارش نشان دهند.

هفتمین جلسه فصل نهم پاتوق فیلم کوتاه با همکاری موسسه فرهنگی، تبلیغاتی بهمن سبز – پخش رویش، یک‌شنبه ۹ اردی‌بهشت‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵ در پردیس سینمایی بهمن برگزار می‌شود و شامل نمایش آثار و جلسه نقد و بررسی خواهد بود.

خواهش‌مندیم مخاطبانی که در هفته‌های گذشته پاتوق فیلم کوتاه تهران حضور داشته‌اند، حتما کارت عضویت باشگاه مخاطبان (پاتوق فیلم کوتاه) را همراه خود داشته باشند.
حضور برای تمامی علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از هزار و ۸۰۰ معلم نمونه در طرح سراسری «سپاس معلم»
  • آمادگی شمشیربازان خراسانی برای حضور در لیگ برتر
  • از کمدی تا آخرالزمان / هفتمین جلسه پاتوق برگزار می‌شود
  • برگزاری جایزه داستان و بازآفرینی با رویکرد روایتگری ادبی
  • معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه
  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • رقابت ۹۱ هزار و ۳۲۶ خراسانی در کنکور سراسری۱۴۰۳
  • انتشارکتاب «نقاشی قشنگ» براساس حدیثی از امام رضا (ع)
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها