Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات تاکيد کرد:‌ روال دستور فيلتر در مجموعه دولت نبوده تا ما فکري بکنيم و براي آن برنامه داشته باشيم. اثرات اين موضوع هم از قبل تدوين شده بود، يعني جامعه در رابطه با آن صحبت کرده بود که اگر اين تصميم گرفته شود چه آثار و عوارضي دارد، معضلاتي که مي گوييد وجود دارد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش آريا، محمدجواد آذري جهرمي ظهر امروز در پايان نشست هيات دولت در جمع خبرنگاران درباره علت افزايش قيمت اپراتورها در زمينه بسته‌هاي اينترنتي گفت: اپراتورها براي تامين نقدينگي تغييرهايي در قيمت‌ها داده بودند که مورد اعتراض قرار گرفت.

اپراتورها سال گذشته 250 ميليارد تومان پول براي تبليغات تلويزيوني پرداخت کرده‌اند

وي ادامه داد: ما هم ورود کرديم و بررسي کرديم و آنچه به دست آمد اين بود که واقعا به لحاظ دخل و خرج اين تغييرات اجتناب‌‌ناپذير بوده است اما ما با توجه به اينکه رعايت حقوق مصرف‌‌‌کننده هم برعهده ما است جلسات مفصلي با اينها گذاشتيم و سياست ما  اين بود که اپراتورها بايد شروع کنند به کاهش قيمت تمام شده محصول از طريق کنترل هزينه.

اين عضو دولت تدبير و اميد با بيان اينکه هزينه‌‌هاي بسيار زيادي است که مي‌‌تواند مديريت شود، اظهار داشت: از جمله اين هزينه‌ها، هزينه‌هاي مربوط به تبليغات اپراتورها است. آنها سال گذشته 250 ميليارد تومان پول براي تبليغات تلويزيوني پرداخت کرده‌اند و حالا کل اين اثر درآمدي که تعرفه‌‌ها را افزايش داده‌‌‌اند، 250 ميليارد تومان نشده است. بنابراين ما خواستيم که اين موارد را کنترل کنند چراکه بهترين تبليغ براي مردم دادن خدمات خوب و باکيفيت است و آنها هم دارند اين کار را پيش مي‌‌برند.

تصميم دو اپراتور براي افزايش حجم 10 درصدي مصرف

جهرمي با بيان اينکه البته حوزه‌‌هاي ديگري مثل حوزه استفاده اشتراکي از ظرفيت‌ها بود، تصريح کرد: اين مسئله به اين شکل بوده است که در برخي نقاط شهر، سه دکل برپا شده و اين سه، به سه اپراتور مربوط است. اينها را بايد مديريت کنند که هزينه‌‌ها را کنترل و قيمت را پايين آورند. اين را از يک ماه پيش که با آنها به صورت جدي وارد مذاکره شديم، انجام مي‌‌دهند و اولين گام هم اين بود که فعلا هر دو اپراتور 10 درصد حجم مصرف را با همان قيمت بالا بردند.

وي درباره برنامه دولت براي آسيب‌زا بودن دسترسي عمومي به فيلترشکن‌‌ها خاطرنشان کرد: روال دستور فيلتر در مجموعه دولت نبوده تا ما فکري بکنيم و براي آن برنامه داشته باشيم. اثرات اين موضوع هم از قبل تدوين شده بود، يعني جامعه در رابطه با آن صحبت کرده بود که اگر اين تصميم گرفته شود چه آثار و عوارضي دارد، معضلاتي که مي‌گوييد وجود دارد.

فيلترينگ نيازمند جمع‌بندي استراتژيک شوراي عالي فضاي مجازي است

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات افزود: به نظر من هم‌اينک زماني است که شوراي عالي فضاي مجازي به عنوان مسئول اين مسايل - که بنا است برنامه‌‌‌ريزي و سياستگذاري براي کشور کند - اين سياست‌‌ها را يک بار مرور کند. البته اطلاع دارم که اين مسئله در اين شورا در حال بررسي است.

آذري جهرمي با بيان اينکه فيلترينگ نيازمند آن است که شوراي عالي فضاي مجازي به جمع‌‌بندي استراتژيک رسيده باشد، ابراز داشت: امروز مي‌بينيم که ائمه جمعه و فعالان اجتماعي رويکرد موجود در حوزه فضاي مجازي را نقد مي‌کنند. برخي وقت‌‌ها نقادي آنها به ما برمي‌‌‌گردد و برخي مواقع به ديگران اما در مجموع همه اطلاعات‌شان بر اين است که سيستم فعلي کارا نيست و بايد تجديدنظر کنيم.

برنامه‌‌ريزي جهت امن کردن فضاي مجازي براي کودکان

وي اضافه کرد: در اين راستا بايد بيشتر به اقدامات ايجابي بپردازيم، اقداماتي که نتايج آن ملموس باشد نه اينکه فقط کاري انجام داده باشيم. مثلا در وزارت ارتباطات بحث اينترنت و کودک را آغاز کرده‌‌ايم تا اين مسير را براي آسيب‌‌پذيرترين قشر جامعه در برابر فضاي مجازي ايمن کنيم. در مدت شش ماه که از اين رويکرد مي‌‌گذرد، يک و نيم ميليون نفر از جامعه 13 ميليوني کودک و نوجوان را جدا کرديم.

اين عضو دولت تدبير و اميد ادامه: البته نه اينکه فضا را به روي آنها ببنديم و فيلتر کنيم بلکه مي‌خواهيم محتواي فاخر مورد نظر آنها را در اختيارشان قرار دهيم. جدا کردن اين يک و نيم ميليون نفر براي آن است که والدين بدانند کودک در فضاي مجازي چه مي‌کند.

از سمن‌ها کمک خواسته‌ايم

آذري جهرمي با بيان اينکه در اين روند، فعاليت‌‌هاي مجازي کودک همزمان روي گوشي پدر يا مادر گزارش مي‌‌شود و والدين مي‌‌توانند مديريت کنند، عنوان کرد: اين اقدامات عملي است و مي‌‌توانيم بگوييم از 13 ميليون نفر در اين مدت يک و نيم ميليون نفر پوشش داده شدند.

وي افزود: در اين مسير از «سمن‌ها» خواستيم به کمک ما بيايند و اين حرکت را به صورت مردم‌‌نهاد آغاز کرديم اين يعني کار را دولت محور پيش نبرديم.

دريافت هزار و 120 ايده در قالب جشنواره کودک آنلاين

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينکه در حوزه توسعه فضاي کتابخواني، در فضاي مجازي براي کودکان و نوجوانان و سواد مجازي برنامه داريم و در حال جمع‌‌بندي مباحث هستيم، يادآور شد: در اين زمينه نشست‌‌هاي نقد و انديشه در وزارت ارتباطات برگزار مي‌‌شود. مجموعه اين نظرات را به شوراي عالي فضاي مجازي منعکس مي‌‌‌کنيم تا بتوانيم تصميم مناسبي بگيريم و رويکرد جديدي را ايجاد کنيم؛ البته کار سختي است.

آذري جهرمي با تاکيد بر اينکه در قالب جشنواره کودک آنلاين که نتايج آن ارديبهشت ماه اعلام مي‌‌شود، هزار و 120 ايده به ما رسيده است، بيان کرد: امروز انيميشن «ديرين ديرين» يک اثر است و تصور کنيد هزار و 120 ديرين ديرين به ما رسيده است که خلاقيت جوانان ما در آنها نمايان است. ما حمايت مي‌‌کنيم تا ايده خود را بسازند بعد از آن بخش‌‌هايي را از آنها خريداري مي‌‌‌کنيم تا توانمند شوند تا چرخه اقتصادي آنها راه بيفتد اما بنا نيست که در حوزه محتوايي آنها دخالت کنيم.

سکوهاي نرم‌‌افزاري را براي توزيع توجيه کرديم

وي با بيان اينکه در حوزه توانمندسازي به توليدکنندگان محتوا کمک مي‌کنيم تا سهم بازار را بگيرند، گفت: سکوهاي نرم‌‌افزاري را براي توزيع توجيه کرديم، اپليکيشن‌‌‌هايي مانند کافه بازار و آپارات نسخه ويژه‌اي به کودکان مي‌‌دهند و والدين متوجه مي‌‌شوند که روي گوشي فرزندشان چه اپليکيشني نصب شده است.

اين عضو شوراي عالي فضاي مجازي اضافه کرد: همچنين توليدکنندگان و صاحبان پلتفرم را الزام کرديم که دسته‌‌بندي سني را در زمان آپلود تصاوير يا ويديوها روي شبکه‌‌هاي خود رعايت کنند؛ اينها يک اکوسيستم و يک زنجيره زيست‌‌بوم است که داريم با جديت کار مي‌کنيم البته نيازمند همکاري همه هستيم. در اين راستا وزارت آموزش و پرورش، سازمان تبليغات، کانون پرورش فکري کودکان، سازمان سينمايي فارابي و جمعي از هنرمندان همه آمدند به ما پيوستند و به ما کمک مي‌‌کنند و ما هم تلاش کرديم اين را به يک جريان مردمي تبديل کنيم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: وزير ارتباطات جهرمي فيلترينگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۸۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوره توانمندسازی کنشگران فضای مجازی در قزوین برگزار شد 

ایسنا/قزوین دوره ضمن خدمت طرح «شهیده طاهره هاشمی»، توانمندسازی کنشگران در سواد رسانه و فضای مجازی با هدف توانمندسازی کنشگران سواد رسانه و فضای مجازی در قزوین برگزار شد.

روزانه مطالب بسیار زیادی انتشار می‌یابد که برخی از آن‌ها شایعات هستند و واقعیت ندارند و در سال‌های اخیر به وفور شاهد این موضوع بوده‌ایم که بسیاری از صحبت‌های افراد در شبکه‌های رسانه‌ای دچار تحریف می‌شوند و با کم و زیاد کردن و منقطع کردن این سخنان مفهوم کلی مطلب و خبر عوض می‌شود و مخاطب باید آنقدر توانمند باشد که بتواند واقعیت را از شایعه تشخیص دهد.

سواد رسانه نوعی تکنیک عملی و مهارت ویژه است که در عصر حاضر یکی از مهمترین آموزش‌ها در جهان تلقی می‌شود. سواد رسانه‌ای به فرد این توانایی را می‌دهد که تحلیل مناسبی از مطالب منتشر شده در انواع شبکه‌های رسانه‌ای را داشته باشد.

دوره ضمن خدمت طرح «شهیده طاهره هاشمی»، توانمندسازی کنشگران در سواد رسانه و فضای مجازی با هدف توانمندسازی کنشگران سواد رسانه و فضای مجازی در قزوین برگزار شد.

حامد کبودوند، مسئول سازمان فضای مجازی سراج مرکز قزوین، در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص برگزاری دوره ضمن خدمت طرح «شهیده طاهره هاشمی»، توانمندسازی کنشگران در سواد رسانه و فضای مجازی، اظهار کرد: دوره یک روزه ضمن خدمت طرح «شهیده طاهره هاشمی»، با هدف توانمندسازی کنشگران سواد رسانه و فضای مجازی روز گذشته پنجم اردیبهشت ماه با همکاری سازمان فضای مجازی سراج مرکز قزوین و مرکز امور بانوان اداره آموزش و پرورش استان قزوین برگزار شد. 

وی بیان کرد: عناوین مختلفی مانند اخبار جعلی در عصر پساحقیقت، مدیریت رسانه در خانواده، نوجوان دیجیتال، سواد روایت و تربیت در عصر پساحقیقت در این دوره تدریس شد. 

مسئول سازمان فضای مجازی سراج مرکز قزوین خاطرنشان کرد: این رویداد مختص مربیان آموزش خانواده و معلمان سواد رسانه است و با توجه به میزان اهمیت موضوع این دوره، در نظر داریم تا توجه خود را در استمرار برگزاری این دوره‌ها به کار گرفته و در تلاشیم تا طرح امتداد این رویداد را به صورت غیرحضوری در شبکه‌های مجازی ادامه دهیم تا محتوای آموزشی به‌روز در اختیار مخاطبین دوره قرار بگیرد. 

تلاش برای اجرای پویش مواجهه با خبر جعلی

در ادامه صالح اصغری، رئیس مرکز سواد سازمان فضای مجازی سراج در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این دوره یک روزه برای معلمین کتاب تفکر و سواد رسانه‌ای و از طرفی دیگر برای افرادی که دغدغه مسئله فرهنگی و تربیتی دارند برگزار شد تا آموزش و آگاهی رقم بخورد. 

وی افزود: سرفصل‌های این دوره شامل موضوعاتی چون خبر جعلی است زیرا شرایط کشور به گونه‌ای است که از منظر میزان کاربر شبکه‌های اجتماعی و میزان آزادی عملی که در این شبکه‌ها وجود دارد اطلاعات موجود در این بسترها اطلاعات معتبری نیست فلذا نیاز است که در این باره آموزش‌های لازم صورت گیرد.

رئیس مرکز سواد سازمان فضای مجازی سراج تصریح کرد: مدیریت رسانه در خانواده، تغییرات هویتی نوجوان متأثر از فضای مجازی و پرداختن به کتاب تفکر و سواد رسانه‌ای به مثابه یکی از عناصر ساختار نظام آموزشی کشور ما است چراکه هر چقدر بتوانیم کتاب درسی را تقویت کنیم از ساختار آموزش و پرورش و ساختارهای فرهنگی کشور حمایت کرده‌ایم. 

اصغری گفت: یکی از اهداف مهم امسال ما برگزاری پویش ملی مواجهه با خبر جعلی است، سال گذشته ما یک رویداد ملی را طراحی کردیم و تولید محتوا و گفتمان‌سازی اتفاق افتاد، یکی از موضوعات مغفول که کمتر به آن پرداخته شده بحث اطلاعات نادرست و خبر جعلی در شبکه‌های اجتماعی است و این موضوع یکی از ارکان فعالیت‌های ترویجی ما است. 

وی گفت: برای اینکه بتوانیم گفتمان و پویش مواجهه با خبر جعلی در کشور ایجاد کنیم رهبران افکار عمومی لازم داریم، افرادی لازم است که حلقه‌های میانی هستند و می‌توانند با مردم ارتباط برقرار کنند که یکی از این اقشار خبرنگاران، معلمان، روحانیون و نخبگان هستند. 

رئیس مرکز سواد سازمان فضای مجازی سراج اظهار کرد: برای برگزاری این دوره آموزش و پروش همکاری کرده است و امیدوارم که برای برگزاری چنین دوره‌هایی سایر سازمان‌ها، ارگان‌ها و اداره کل‌ها به این کمپین بپیوندند و مخاطبین خود را در حوزه توانمندسازی تفکر نقاد بهره‌مند کنند. 

معلمان عاملی مؤثر در تحول در تربیت نسل جدید 

حسین حق‌پناه، عضو شورای تألیف کتاب درسی سواد رسانه‌ای و معلم و پژوهشگر و از اساتید دوره در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از جهات مختلف که به وضعیت تعلیم و تربیت در کشور نگاه می‌کنیم یکی از مهمترین نقاط اثرگذار در تعلیم و تربیت معلمان هستند.

حق‌پناه بیان کرد: معلمان عاملی مؤثر در تغییر و تحول در تربیت نسل جدید هستند از این جهت این دوره طراحی ارزشمندی است چراکه نقطه اثر آن مستقیم بر توانمندی معلمان است و این طرح یک میان‌بر سریع برای اثرگذاری است.

عضو شورای تألیف کتاب درسی سواد رسانه‌ای در پایان تصریح کرد: باتوجه به اینکه این دوره‌ها کوتاه مدت هستند ما بیشتر از اینکه در افزایش دانش مخاطب تمرکز کنیم در تغییر نگرش و بینش فرد در مسئله تمرکز می‌کنیم چراکه نباید در کارگاه بحث یک طرفه باشد و انبوهی از حفظیات ارائه شود بلکه باید فضا گفت‌وگو محور باشد و به سمت مشارکت مخاطب پیش برود و سرنخ‌هایی به مخاطب داده می‌شود و حالا که افراد حاضر در کارگاه دغدغه‌مند شده‌اند به دنبال کتاب‌ها، منابع و مستندها خواهند رفت. 

به گزارش ایسنا، دوره توانمندسازی کنشگران در سواد رسانه و فضای مجازی روز گذشته پنجم اردیبهشت در دبیرستان شاهد نرگس شهر قزوین برگزار شد.

انتهایی پیام

دیگر خبرها

  • شباهت جالب نوه گوگوش به ترلان پروانه همه را شوکه کرد + عکس
  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی
  • دوره توانمندسازی کنشگران فضای مجازی در قزوین برگزار شد 
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • چرا رهبری درباره گشت ارشاد و طرح نور تذکر داده بودند؟
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • دینِ انسانیت در حال فراگیر شدن است
  • انتقام‌جویی زن جوان از یک بلاگر معروف