Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، محمدرضا درگاهی با بیان اینکه بخش سموم دفع آفات از تحریم‌های ظالمانه و یک طرفه آمریکا تاثیر می‌پذیرد اظهار داشت: با وجود همه این فشارها، ​­دو انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان سموم کشور از خردادماه جاری در خصوص تامین سموم اقدام کردند و اکنون هیچ گونه مشکلی ­­در ­تامین سموم آفت کش‌های کشاورزی برای سال زراعی پیش رو نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه در این خصوص تدارک لازم صورت گرفته افزود: علاوه بر ­­ سموم خاش‌کش‌ها و­ علف کشها، سایر آفت کش‌های مورد نیاز بخش زراعی، مرتعی، باغی و منابع طبیعی ­در کشور وجود دارد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: سالانه بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تن سم در بخش کشاورزی برای جلوگیری از خسارت آفات، ­بیماری‌ها و حفظ محصولات تولید شده، استفاده می‌شود که این مقدار در کشور تامین شده­ و­ هیچ گونه دغدغه‌ای در این زمینه نداریم.

درگاهی گفت: ­۸۰ درصد این میزان­ توسط ۵۰ تا ۶۰ کارخانه داخلی تهیه می‌شود ­اما­ مواد­­ اولیه آن از ­چین، هند و برخی کشورهای اروپایی وارد می‌شود و­ فقط ­ ۲۰ درصد به صورت آماده­ مصرف، ​­از همین کشورها تامین می‌شود.

وی با اشاره به سوء استفاده احتمالی دلالان در خصوص کمبود سموم کشاورزی افزود: در این خصوص تدارک لازم صورت گرفته و با هماهنگی تعزیرات حکومتی با افرادی که با قیمت‌های نامتعارف، سموم را در اختیار کشاورزان قرار ­­دهند و موجب اخلال در بازار شوند­­ برخورد قانونی خواهد شد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: سازمان حفظ نباتات دستور العمل اجرایی را برای استان‌ها و سازمان‌های جهاد کشاورزی ابلاغ کرده که در آن تیم‌های مختلف متشکل از سازمان نظام مهندسی، تعزیرات حکومتی، وزارت صمت و سازمان حفظ نباتات در استان‌ها به صورت مستمر و روزانه از فروشگاه‌های سم بازرسی می‌کنند و در صورتی که قیمت‌ها نامتعارف بوده و مورد تایید سازمان حمایت نباشد با خاطی برخورد شده­ و در صورت تکرار، فروشگاه پلمب خواهد شد.

از قاچاق سموم جلوگیری می‌شود

درگاهی در خصوص قاچاق سم نیز گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر سموم مزیت صادراتی پیدا کرده، ​ مکاتبه‌ای با استانداران مرزی صورت گرفته تا از قاچاق این سموم جلوگیری شود.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور این موضوع را که در محصولات کشاورزی برای دفع آفات از سموم زیادی استفاده می‌شود رد کرد و افزود: این موضوع چند سالی است که در کشور مطرح است، اما هیچ مرجعی تا کنون برای این ادعا، ​ مستنداتی ارائه نداده است و طبق مستندات و آمار فائو ایران از متوسط مصرف سموم در دنیا، کمتر مصرف می‌کند.

وی با بیان اینکه متوسط مصرف­ سموم کشاورزی در دنیا ۱.۲­ کیلوگرم در هکتار است در حالی که در کشور ما ۶۷۰ گرم در هکتار استفاده می‌شود، گفت: همین مقایسه و توجه به آماری که در سایت فائو درج شده است نشان می‌دهد که کشور ما از سموم کمتری در محصولات کشاورزی­ استفاده می‌کند.

درگاهی با اشاره به استفاده از سموم کشاورزی در برخی کشورها افزود: کشوری مثل شیلی و بعضی کشورهای ­­قاره آمریکا، ­ ۱۸ کیلوگرم در هکتار از سموم کشاورزی استفاده می‌کنند.

درگاهی گفت: ما کشوری هستیم که هم اکنون در بحث استانداردهای صادراتی موارد لازم را رعایت می‌کنیم و حتی­ محصولات ما به روسیه نیز صادر می‌شود که استانداردهای بسیار سخت گیرانه تری نسبت به اروپا دارد.

وی تاکید کرد: این اطمینان خاطر را به مردم می‌دهیم که­ در مقایسه با سایر کشورها­ و حتی کشورهای اروپایی، ​ مصرف سموم کشاورزی در ایران بسیار کمتر است.

کد خبر 4522136

منبع: مهر

کلیدواژه: آفات نباتی سازمان حفظ نباتات کشور سموم کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۱۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با بیان اینکه حقابۀ لرستان فدای بازی‌های سیاسی شده‌ است، گفت: رودخانۀ کشکان با آب‌آورد ۶ میلیارد مترمکعب ظرفیت ساخت سد را دارد، اما جوانان با وجود اراضی کشاورزی به حاشیۀ شهرها کوچ کرده‌اند. - اخبار استانها -

کامران ساروقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اشاره به خسارت سیل 1398 در لرستان اظهار داشت: این سیل خسارت بسیار بالایی به ابنیه، راه‌ها، اراضی کشاورزی و باغات این استان به‌ویژه در خرم‌آباد، کوهدشت، نورآباد، چگنی و پلدختر وارد کرد و اگر سد گاوشمار(معشوره) در لرستان ساخته می‌شد شاهد حجم ویرانگر سیل نبودیم، بنابراین اگر نمایندگان از احداث این سد دفاع می‌کردند خسارت 10 هزار میلیارد تومانی به پلدختر در سیل 1398 تحمیل نمی‌شد.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با بیان اینکه 160میلی‌متر بارندگی در فروردین سال 1398 در دلفان داشتیم ‌و تمام بستر رودخانه، باغات و اراضی حاشیۀ رودخانه را از بین برد، افزود: ‌مسئولان بعد از وقوع حوادث تازه به فکر چاره‌جویی می‌افتند و برنامه‌ای بلندمدت برای جلوگیری از حوادثی مانند سیل وجود ندارد.

‌وی با بیان اینکه 12میلیارد مترمکعب آب در لرستان سالانه تولید می‌شود که این حجم عظیم از آب به‌صورت روان‌آب از این استان خارج می‌شود، ابراز کرد: عدم اجرای درست روش‌های آبخوان‌داری و آبخیزداری سبب بروز سیل در لرستان می‌شود.

ساروقی با اشاره به قطع بی‌رویۀ درختان در لرستان‌ یادآور شد: ساخت جاده‌های بدون مطالعه، تجاوز در حریم رودخانه‌ها، تغییرات در محیط‌زیست و بودجۀ ناچیز منابع طبیعی بر تکرار سیل در این استان افزوده‌ است.

او با گریزی به قانون توزیع عادلانۀ آب در 52 ماده، خاطرنشان کرد: ما در لرستان با وجود این قانون از حجم عظیم استفاده از تولید آب غافل مانده‌ایم و کشاورزان لرستان به‌دلیل عدم حق برداشت آب‌های تولیدی به شهرهای دیگر مهاجرت کرده‌اند.

ساروقی با تذکّر اینکه حقابۀ لرستان فدای بازی‌های سیاسی شده‌ است، بیان کرد: رودخانۀ کشکان با آب‌آورد 6 میلیارد مترمکعب ظرفیت ساخت سد را دارد، اما جوانان با وجود اراضی کشاورزی به حاشیۀ شهرها کوچ کرده‌اند.

او بیان کرد: قانون توزیع عادلانۀ آب در  لرستان اجرا نمی‌شود و از نمایندگان جدید درخواست می‌کنم از حقابۀ این استان در مجلس دفاع کنند.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با طرح این پرسش که چرا باید برنج در جنوب کشور با آب این استان کشت شود، اما کشاورزان خودمان از آب محروم باشند، اعتراض کرد که کشاورزان لرستان چرا حق کاشت یونجه و ذرت علوفه‌ای را ندارند؟!

ساروقی با اعلام اینکه مدیریت منابع آب لرستان با عملکرد ضعیف خود جفایی عظیم را در حق کشاورزان روا داشته‌است، توضیح داد: حدود 40سال است که حقابۀ این استان به‌دلیل عدم مدیریت و کوتاهی نمایندگان ضایع شده‌است.

او با طرح این سئوال که چرا ساخت سد گاوشمار با دستور مستقیم رئیس‌جمهور هنوز اجرایی نشده‌ است، از مسئولان خواست که درصد پیشرفت فیزیکی این سد را از زمان صدور این دستور اعلام کنند.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان بیان کرد: خلأ روش‌های علمی و نوین در مدیریت رواناب‌ها، عدم اقدام به‌موقع و اقدامات پیشگیرانه سبب می‌شود که شاهد خسارت هرسالۀ بارندگی در این استان باشیم.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • گندم‌کاران نسبت‌به آفات غافل نباشند/هرکیلو گندم دوروم ۱۸هزارتومان
  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند
  • نیروهای شرکتی منتظر نباشند؛ خبر نگران کننده درباره طرح ساماندهی کارکنان دولت
  • تداوم بارش‌های همدان تا فردا صبح/ مسافران نگران مسدود شدن جاده‌ها نباشند
  • مرتفع شدن مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود