Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت که کلیه پیش فروش‌های فعلی خودروسازی خلاف قانون است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، بهرام پارسایی با اشاره به ارجاع طرح ساماندهی خودرو به کمیسیون صنایع اظهار کرد:‌ خوشبختانه علی رغم لابی و ارتباطات قوی خودرو سازان، کلیات طرح ساماندهی بازار خودرو در مجلس به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته ما خواستار برگشت به طرح اولیه بر اساس آیین نامه بودیم اما این درخواست پذیرفته نشد و با توجه به تغییراتی که در محتوای طرح رخ داده بود، ناچار بودیم این طرح را مجددا به کمیسیون برگردانیم.

وی اضافه کرد: خوردوسازان بدون محابا همه کاری می‌کنند. کلیه‌ پیش فروش‌های فعلی آنها خلاف قانون است. زیرا طبق قانون خودرو ساز زمانی می‌تواند پیش فروش کند که یا خودرو و یا قطعات آن را داشته باشد یا این که برای واردات قطعات خودرو ال سی باز شده باشد. خودروسازان می‌گویند به واسطه تحریم نمی توانند به تعهدهای قبلی پایبند باشند ولی باز هم خودرو پیش فروش می‌کنند. یا باید قبول کنند که قانون را نقض کردند و یا توضیح دهند که چرا پیش فروش های قبلی خود را تحویل نمی‌دهند.

نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه خلاء قانونی در خودروسازی کاملا مشهود است، اضافه کرد:‌ می‌توان با یک نظر سنجی از مردم دریافت که چند درصد آنها از وضعیت خودرو سازی رضایت دارند. ما امیدواریم طرح ساماندهی بازار خودرو بتواند واقعا به این وضعیت سر و سامانی ببخشد. گرچه برخی می‌گویند شما می‌خواهید خودروسازی داخلی را زمین بزنید!

پارسایی با بیان این که یکی از پیشنهادات این طرح برگشت به تعرفه واردات خودرو در سال گذشته است، اضافه کرد: برخی تصور می‌کنند ما می‌خواهیم کل تعرفه واردات حذف شود اما این طور نیست سال گذشته حداکثر واردات به ۵ درصد بازار کشور هم نرسید و خودروسازها نتوانستند پاسخگوی نیاز بازار باشند. ما معتقدیم اگر تعرفه واردات سال گذشته اعمال شود صرفا باعث می‌شود که فضای رقابت کاملا بسته نماند.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ ادامه داد:‌ در جلساتی که ما با خودروسازها داشتیم آنها خودشان می‌گویند واردات خودرو لطمه‌ای به ما نمی‌زنند زیرا آنها نمی‌توانند به تنهایی پاسخگوی نیاز بازار باشند. یکی از پیشنهادات دیگر ما در این طرح با توجه به مشکلات آلایندگی و زیست محیطی خصوصا در کلان شهرها این بوده که از واردات خودروهای هیبریدی حمایت شود و تعرفه واردات این خودرو ها مشابه سال گذشته باشد.

وی با بیان این که طبق طرح ساماندهی خودرو، خودروساز باید قیمت تمام شده را برای مراجع نظارتی شفاف کند، اضافه کرد:‌ الان خودروساز به هر اندازه که دوست دارد یا خدمات نمی دهد، افزایش قیمت می‌دهد و تهدید می‌کند که اگر شرایط سخت شود کارگران بیرون می‌آیند و از این موضوع به عنوان یک حربه استفاده می‌کنند.

نماینده مردم شیراز در مجلس با ابراز نگرانی از ناامن بودن برخی از خودروهای داخلی گفت: می‌گویند به سمت استاندارد سازی می‌رویم همین که بعد از ۵ دهه تازه می‌خواهند به این سمت بروند، نگران کننده است. ما در این طرح می خواهیم خودروساز را بابت ایمن نبودن خودرویش پاسخگو کنیم و اگر تصادفی رخ داد کارشناس بگوید چند درصد خودروساز مقصر است و باید پاسخگو باشد. همچنین موارد متعددی در این طرح وجود دارد که هم خودرو ساز را وادار به ارتقاء کیفیت و هم وادار به پاسخگویی به مشتری می‌کند و هم موجب کاهش آلایندگی و مصرف سوخت می‌شود. این که ما سالانه ۲۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه سوخت می‌دهیم هزینه سنگینی است که به ملت تحمیل می‌شود.

وی در پایان یادآور شد: اوایل سال که این طرح را به مجلس ارائه کردیم بازار خودرو را نابسامان می‌دیدیم اما الان هرج و مرج در بازار خودرو مشهود است و اگر برای آن تدبیر نشود دامن همه را خواهد گرفت.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کمیسیون اصل ۹۰ خودروسازان پیش فروش خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۱۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، حمید محله‌ای مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت گفت: تاکنون از 22 شرکت، 14 شرکت خودرویی به سامانه جامع خدمات پس از فروش متصل شده اند و بقیه شرکت‌ها طبق قانون بودجه 1402 تا پایان آذر ماه فرصت دارند تا به استعلام‌های مربوط به خدمات پس از فروش در سامانه جامع خدمات، پاسخ دهند.

حمید محله‌ای گفت: زیرساخت‌های لازم برای اتصال شرکت‌های خودرویی شامل تولید کننده، وارد کننده و مونتاژ کننده را برای اتصال به سامانه جامع خدمات پس از فروش فراهم کرده ایم.

مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت افزود: تاکنون از 22 شرکت، 14 شرکت خودرویی به سامانه جامع خدمات پس از فروش متصل شده اند، اما هنوز دو شرکت بزرگ خودروساز کشور به این سامانه متصل نشده اند.

محله‌ای در ادامه گفت: طبق آیین نامه اجرایی تبصره 10 قانون بودجه 1402 شرکت‌های خودرویی تا پایان آذر ماه فرصت دارند تا به استعلام‌های مربوط به خدمات پس ازفروش که در سامانه جامع خدمات پس از فروش مطرح می شود پاسخ دهند.

به گفته محله‌ای یکی از مهم‌ترین مزیت‌های اتصال شرکت‌های خودرویی به سامانه جامع خدمات پس از فروش شفافیت ارائه خدمات آن‌ها و ایجاد امکان شکایت از عملکرد این شرکت‌ها توسط مردم است.

لازم به ذکر است بر اساس ماده 4 قانون حقوق مصرف کنندگان همه شرکت‌های خودرویی شامل تولید کننده، وارد کننده و مونتاژ کننده موظف هستند خدمات پس از فروش ارائه دهند و بر اساس ساز و کار‌های وزارت صمت این خدمات باید در بستر سامانه جامع خدمات پس از فروش اتفاق بیفتد.

دیگر خبرها

  • فروش فوری خودرو ریسپکت ۲ ویژه خودرو فرسوده + جزئیات
  • فروش فوری خودرو ریسپکت ۲ ویژه خودرو فرسوده +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت + جدول
  • قانون حمایت از مستأجران جور شد
  • واردات خودرو باید شتاب پیدا کند!
  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول