Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مسئول میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور از بافت نخستین پارچه بَرَک شمشیری بشرویه بعد از یک سده فراموشی خبر داد. ۰۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۹ اجتماعی محیط زیست سفر نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سیدامیر سلیمانی رباطی با اشاره به اینکه برک بافی از رشته‌های منحصربفرد صنایع دستی شهر بشرویه و یا حتی به تعبیری دیگر نماد و شاخص هنرهای سنتی بشرویه محسوب می‌شود، اظهار داشت: بر اساس شواهد تاریخی این هنر از دوران تیموری در بشرویه رایج بوده و تا اوایل دوره پهلوی اول ادامه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرت و آوازه برک بشرویه در قرون متاخر اسلامی تا بدان حد بوده که تمام سفرنامه نویسان به وجود کارگاههای مختلف برک و برخی چون تیمور جهانگشا به ظرافت و کیفیت برک بشرویه اشارات مختلفی داشته اند.

تندیس‌های جشنواره فیلم فجر حاشیه‌ساز شد/گلایه هنرمندان صنایع دستی وطنی از سیمرغ‌های بلورین خارجیتصویر نیم قرن پیش از سیاسی‌ترین مسجد ایران

وی افزود: خیلی کم پیش می آید که بتوان با خانه های تاریخی فاقد  آثار وابسته به برک چون گودکار، ادوات بافت، بقایای چله کشی و شواهدی ملموس از پارچه های قدمت دار مواجه نشد بلکه جدای از این آثار ملموس با هر شخص سالخورده ای که صحبت شود یا خود برک باف بوده یا در سایر حرفه های برک بافی چون نجاری، چله کشی، پشم زنی و نخریسی مشغول به کار بوده و یا خاطرات دوران برک بافان بشرویه را در سینه دارد.

سلیمانی رباطی در خصوص زیررشته های برک بافی بشرویه افزود: در دوران متاخر اسلامی دو سبک خاص برک بافی رایج بوده گونه اول که" بر پایه چله کشی" استوار است، برآیند کار تولید پارچه های ظریف و گونه دوم که به برک شمشیری معروف بوده "بر پایه دارِ مشابه دارِ جاجیم" که برآیند کار تولید پارچه های ضخیم تر از گونه اول است. نوعی دیگر از برک بشرویه به جَبه معروف بوده که نوع بافت آن نیز مشابه همان گونه دوم است.

وی اذعان داشت: خوشبختانه با توجه به موجود بودن تمام شواهد برک بافی و در قید حیات بودن پیشکسوتان گونه دوم سبک برک بشرویه با همت یکی از پیشکسوتان احیاء و اولین پارچه برک بشرویه به طول 10 متر بعد از نزدیک به یک سده از منسوخ شدنش بافته شد که مهمترین ویژگی آن  باید به نخریسی و چله کشی سنتی با مواد اولیه بومی اشاره کرد.قدم دوم فرایند احیاء برک بافی راه اندازی برک سبک اول بشرویه خواهد بود که این مهم بزودی اتفاق می افتد.

مسئول نمایندگی شهرستان بشرویه خاطرنشان کرد:‌ تحقیق جامعی در خصوص شناسایی پیشکسوتان و جمع آوری ابزار و ادوات تاریخی مربوط به این حرفه انجام و توافقات اولیه با سمن ریگ و آفتاب بشرویه صورت گرفته تا با بهره گیری و حمایت مالی یکی از موسسات معتبر شرق کشور زمینه رسمی برک بافی بشرویه بصورت کارگاهی اتفاق بیفتد.

قایقی برای زنده ماندن خاطرات زندگی در تالاب‌های هامون/ احیای صنایع دستی سیستانی با نی نیزار + تصویرریشه دوراهی امیربهادر تهران از کجاست؟ / تصویر یکی از زیباترین خانه‌های طهران قدیم

انتهای پیام/

R1014143/P/S2,23,1416/CT12 واژه های کاربردی مرتبط سازمان میراث فرهنگی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۲۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰۰ نفر بیمه شده قالی بافی در سرپل ذهاب فعالیت دارد

صدراله بابلی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هزینه برای آموزش به نوعی سرمایه گذاری است، اظهار کرد: ثمره این سرمایه گذاری رشد علمی، اشتغال، بهره‌وری و کمک به احیای صنعت را در پی دارد.

وی به برگزاری دوره آموزشی پیش رفته فرش‌بافی در راستای توسعه هنر فرش و ایجاد اشتغال توسط اداره صَمت در این شهرستان به صورت رایگان اشاره کرد و افزود: این آموزش‌ها برای ۳۵ نفر از علاقمندان هنر فرش‌بافی به میزان سه هزار و ۵۰۰ نفر ساعت از تاریخ ۵ اردیبهشت تا ۲۵ اردیبهشت ماه سال جاری در حال برگزاری است.

فرماندار شهرستان سرپل ذهاب ضمن تقدیر و تشکر از برگزار کنندگان این دوره، گفت: ثمره این دوره‌های آموزشی اشتغال و کمک به احیای صنعت فرش و قالی‌بافی خواهد بود.

بابلی خاطر نشان کرد: در این شهرستان حدود ۷۰۰ بافنده در قالب بیمه‌های تأمین اجتماعی و روستایی و عشایری بیمه قالی‌بافی دارند.

وی تعداد اعضا اتحادیه تولید کنندگان فرش دستباف شهرستان سرپل ذهاب را حدود ۹۰۰ نفر اعلام کرد و ادامه داد: تولید فرش پتانسیل خوبی در این شهرستان محسوب می‌شود و انتظار است دوره‌های آموزشی فرش‌بافی به‌صورت مستمر در سایر نقاط این شهرستان برگزار شود.

کد خبر 6098836

دیگر خبرها

  • افتتاح طرح‌های بسیج سازندگی در بشرویه
  • توسعه ریز داروی ایرانی برای درمان عفونت های قارچی ناخن
  • حمایت ستاد ملی جمعیت از آثار هنرمندان با موضوع جمعیت
  • ۷۰۰ نفر بیمه شده قالی بافی در سرپل ذهاب فعالیت دارد
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • مشاهده پلنگ درسبزکوه چهارمحال و بختیاری
  • مشاهده و ثبت پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور