Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@02:48:13 GMT

انتظار هشت ساله کشاورزان ورزقان به پایان می رسد

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۹۳۶۵۱

انتظار هشت ساله کشاورزان ورزقان به پایان می رسد

به گزارش ایرنا، از مجموع جمعیت 50 هزار نفری شهرستان ورزقان بیش از 85 درصد در مناطق روستاها ساکن بوده و امرار و معاش آنها با بخش کشاورزی گره خورده است که بیشتر آنها به دلیل اشتغال به کشت و زرع، نیاز مبرم به آب دارند که شرایط اقلیمی منطقه باعث روی آوردن کشاورزان منطقه به کشت دیم شده است.
بهره برداری از سد حاجیلار که عملیات احداث آن در سال 1389 آغاز شد به دلیل مشکلات مالی و نبود تخصیص های به هنگام تاکنون به تاخیر افتاده است، اما قرار است در دهه فجر سالجاری این سد افتتاح شده و اراضی دیم کشاورزان ورزقانی را سیراب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فرماندار شهرستان ورزقان با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 65 هزار هکتار زمین کشاورزی در این شهرستان وجود دارد، گفت: فقط 10 درصد از آن به کشت آبی اختصاص دارد و بقیه به صورت دیم کشت می شود.
حسن یحیوی اظهار داشت: کشت دیم موجب شده است بهره وری تولید محصولات کشاورزی در ورزقان به شدت کاهش یابد که با افتتاح سد حاجیلار در دهه فجر امسال بشخ مهمی از این مشکل رفع می شود.
وی افزود: با توجه به هدررفت سالانه 170 میلیون مترمکعب از روان آب های شهرستان، ساخت دو سد خاکی برای مهار این روان آب ها از سال ها پیش در دستور کار قرار گرفت که یکی از آنها سد حاجیلار در بخش خاروانا است.
یحیوی با بیان اینکه این سد پیشرفت 95 درصدی دارد، گفت: برای ساخت این سد با حجم 55 میلیون مترمکعب آب، تاکنون 150 میلیارد تومان هزینه شده و هم اکنون در حال آبگیری است.
وی ادامه داد: 35 میلیون مترمکعب از ذخیره آب این سد به بخش صنعت و همچنین تامین آب آشامیدنی 65 روستای شهرستان اختصاص می یابد.
یحیوی گفت: زمین های پایاب این سد که حدود یکهزار هکتار است با 10 میلیون مترمکعب از ذخیره آبی این سد آبیاری خواهد شد که با اتمام آبگیری، آبیاری این میزان اراضی کشاورزی آغاز می شود.
به گزارش ایرنا، سد حاجیلار در بخش خاروانا یکی از سدهای مهم در شمال آذربایجان شرقی و در 120 کیلومتری شمال تبریز واقع شده است و علاوه بر این سد، سد مخزنی آق بولاغ ورزقان هم که پارسال به بهره برداری رسید، هم اکنون آب کشاورزی 480 هکتار از زمین های کشاورزی پایاب سد را تامین می کند.
شهرستان ورزقان در 85 کیلومتری شماتل تبریز واقع است که دارای دو بخش، دو شهر، هفت دهستان و 147 پارچه روستا و آبادی است.
از مجموع راضی کشاورزی این شهرستان 57 هزار و 595 هکتار به کشت دیم و تنها هفت هزار و 756 هکتار به کشت آبی اختصاص دارد.
/3071/3038
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها اشتغال دهه فجر صنعت فرماندار شهرستان محصولات کشاورزی جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۳۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت

به گزارش خبرنگار مهر، شمس‌الدین جمشیدی امروز چهارشنبه در ستاد برداشت محصولات کشاورزی پلدختر، اظهار داشت: ۵۶ هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی شهرستان پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت.

وی اظهار کرد: سطح زیر کشت قابل‌برداشت حدود ۲۹ هزار هکتار شامل گندم آبی و دیم، ۲۰ هزار هکتار جو دیم و هفت هزار و ۴۰۰ هکتار کلزا در شهرستان است.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر، افزود: چهار کمیسیون در پلدختر و یک کمیسیون در شهرستان معمولان کار خرید محصولات مازاد بر مصرف شهرستان را به عهده دارند.

جمشیدی، افزود: پیش‌بینی تولیدات کشاورزی شهرستان حدود ۷۰ هزار تن انواع محصولات زراعی است و حدود ۳۲ هزار تن گندم به‌صورت تضمینی خریداری می‌شود.

وی گفت: نرخ خرید گندم تضمینی هر کیلوگرم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و کلزا ۳۵ هزار تومان است.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر، افزود: مشکلات اساسی شهرستان‌های پلدختر و معمولان نبود جاده‌های دسترسی است که متأسفانه جهاد کشاورزی شهرستان هیچ‌گونه ماشین‌آلاتی ندارد و دراین‌رابطه نیاز به همکاری دیگر دستگاه‌های شهرستان از جمله راهداری که سال‌های گذشته به طور ویژه مساعدت داشتند، احساس می‌شود.

جمشیدی، یادآور شد: میزان نیاز سوخت کمباین‌های فعال حدود ۹۶۰ هزار لیتر است که توسط شرکت فرآورده‌های نفتی تأمین خواهد شد.

وی افزود: پنج اکیپ، کارن نظارت بر برداشت را انجام می‌دهند و اواخر اردیبهشت برداشت در مناطق جنوبی شهرستان آغاز خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر، گفت: این مدیریت آمادگی کامل برای برداشت و خرید محصولات کشاورزی شهرستان که نتیجه زحمات حدود ۹ ماهه کشاورزان است را دارد و امید است به طور مطلوب صورت گیرد.

کد خبر 6087702

دیگر خبرها

  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد
  • بازدید استاندار خوزستان از هلدینگ کشاورزی در دزفول
  • ۴۰ درصد روستاهای بابل از نعمت گاز برخوردارند
  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • خرید۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان